Connect with us
Επιμελητηρίο

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Παρέμβαση συνδικάτων στην Alpha Bank Καλαμάτας για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Ανέβηκε

στις

Παρέμβαση συνδικάτων στην Alpha Bank Καλαμάτας για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας 3
Παρέμβαση συνδικάτων στην Alpha Bank Καλαμάτας για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας 4

Παρέμβαση στο υποκατάστημα της Alpha Bank στην Καλαμάτα πραγματοποίησε σήμερα το πρωί, στις 11:00, η επιτροπή ενάντια στους πλειστηριασμούς των συνδικάτων Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Μεσσηνίας, των Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Μεσσηνίας και του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Νομού Μεσσηνίας.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων συγκεντρώθηκαν έξω από το τραπεζικό κατάστημα απαιτώντας να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας δύο υπερήλικων συνταξιούχων, οι οποίοι – όπως ανέφεραν – ζουν αποκλειστικά από την πενιχρή σύνταξη υπερηλίκου που λαμβάνουν.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν έξω από την τράπεζα, τα μέλη της επιτροπής αναφέρθηκαν και σε προηγούμενη κινητοποίηση που είχε πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 2025 για μονογονεϊκή οικογένεια με ανήλικο παιδί, η οποία – σύμφωνα με όσα υποστήριξαν – κινδύνευε με έξωση από την κατοικία της.

Όπως σημείωσαν, μετά από την τότε παρέμβαση και τις επαφές που πραγματοποιήθηκαν με την τράπεζα, αποτράπηκε η έξωση και εξασφαλίστηκε η παραμονή της οικογένειας στο σπίτι της για χρονικό διάστημα τριών ετών, με δυνατότητα παράτασης ενός ακόμη έτους, έως την ενηλικίωση του παιδιού.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των σωματείων κατήγγειλαν το θεσμικό πλαίσιο που – όπως ανέφεραν – διαμορφώθηκε διαχρονικά από κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι άνοιξε τον δρόμο για τους πλειστηριασμούς και ενίσχυσε τη δυνατότητα τραπεζών και funds να προχωρούν σε διαδικασίες εξώσεων.

Τέλος, κάλεσαν πολίτες που αντιμετωπίζουν κίνδυνο απώλειας της κατοικίας τους να έρχονται έγκαιρα σε επικοινωνία με τα σωματεία, ώστε – μέσω κινητοποιήσεων και συλλογικής δράσης – να επιχειρείται η αποτροπή των πλειστηριασμών. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην ανάγκη ενεργοποίησης της αλληλεγγύης στις γειτονιές, με στόχο την άμεση ενημέρωση και στήριξη όσων βρίσκονται αντιμέτωποι με τέτοιες καταστάσεις.

https://spourgitis.gr/en/https://spourgitis.gr/en/kafemauroeidis

ΔΗΜΟΦΙΛΗ