Connect with us

Μεσσηνία

Π. Νίκας στηρίζει και σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας το Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Π. Νίκας στηρίζει και σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας το Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου 5
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Π. Νίκας στηρίζει και σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας το Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου

Χθες το βράδυ στις 8.30, ο Αντιπεριφερειάρχης κύριος Στάθης Αναστασόπουλος κάλεσε στα γραφεία του Διοικητηρίου την υπεύθυνη της οργανωτικής επιτροπής του 4ου Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας Λέττα Πετρουλάκη σε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη κύριο Παναγιώτη Νίκα με θέμα το αίτημα στήριξης του Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου.

Π. Νίκας στηρίζει και σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας το Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου 6Αφού αναλύθηκε εκτενώς η αναγκαιότητα συνέχισης και ενδυνάμωσης του Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας και καταδείχτηκε ο κίνδυνος, αν δεν υπάρξει στήριξη από τους φορείς να τιναχτούν όλα στον αέρα και να μην ξαναγίνει, ο Περιφερειάρχης υποσχέθηκε ότι θα στηρίξει κάθε εκδήλωση που θα έχει καθαρά πολιτιστικό περιεχόμενο στην Περιφέρεια. Επομένως, το Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου, που είναι εδώ και τρία χρόνια ένα εδραιωμένο πολιτιστικό γεγονός στην πόλη μας, είναι μέσα σ’ αυτές τις εκδηλώσεις που θα επιχορηγηθούν και θα στηριχθούν. Δεσμεύτηκε να υπάρχει κάθε χρόνο κονδύλι για τη λειτουργία του και ζήτησε να ταξιδέψει και σε άλλες πόλεις της Πελοποννήσου για να πάρει και περιφερειακό χαρακτήρα.

Ολοκλήρωσε με τη φράση «Προχώρα και εγώ στηρίζω και είμαι δίπλα σας!»

Παίρνοντας ως εγγύηση στήριξης την υπόσχεση του Περιφερειάρχη, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά, προχωρούμε με αισιοδοξία να διοργανώσουμε και να γιγαντώσουμε το Φεστιβάλ και σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας. Ήδη έχουμε έλθει σε επαφή με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για μια συνεργασία με τη σχολή «Θεατρικών Σπουδών» στο Ναύπλιο. Επιδιώκουμε επίσης συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, με άλλους επιστημονικούς και πολιτιστικούς φορείς της πόλης μας, όπως και με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης άλλων νομών της Πελοποννήσου.

Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε εθελοντικά και με μεράκι για την επιτυχία του Φεστιβάλ. Η ευθύνη και ο όγκος της δουλειάς είναι πολύ μεγαλύτερος. Ζητάμε τη στήριξη όλων που πιστεύουν στην αξία ύπαρξης ενός τέτοιου πολιτιστικού και εκπαιδευτικού γεγονότος στην πόλη μας και όχι μόνο. Συνεχίζουμε τη διακίνηση των κουπονιών οικονομικής στήριξης των 10 ευρώ, γιατί η ανάγκη είναι μεγαλύτερη και προχωρούμε με αισιοδοξία για την ευόδωση των προσπαθειών μας.

Π. Νίκας στηρίζει και σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας το Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου 7

Ευχαριστούμε θερμά το Θανάση Πετράκο και όλους τους άλλους περιφερειακούς συμβούλους που μας στέλνουν μηνύματα στήριξης, τα τοπικά ΜΜΕ που δημοσιοποίησαν και προέβαλλαν την αναγκαιότητα ύπαρξης του Φεστιβάλ, όπως κι όλους τους φίλους του Φεστιβάλ που είναι πάντα δίπλα μας. Μια καινούργια μέρα ξημερώνει για τον πολιτισμό και τα παιδιά!

Π. Νίκας στηρίζει και σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας το Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου


Κοινοποιησέ το

Μεσσηνία

Ζέτα Μακρυπούλια: Καλοκαιρινή απόδραση στην Καλαμάτα με τον κολλητό της!

Avatar

Ανέβηκε

στις

από

Ζέτα Μακρυπούλια: Καλοκαιρινή απόδραση στην Καλαμάτα με τον κολλητό της! 18
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Σε έναν… μυστικό προορισμό βρέθηκε η Ζέτα Μακρυπούλια, για να απολαύσει λίγες στιγμές ηρεμίας, μακριά από την Αθήνα. Η γνωστή ηθοποιός και παρουσιάστρια, η οποία ξεκίνησε τις καλοκαιρινές της διακοπές από την Καλαμάτα μαζί με την παρέα της, επέστρεψε στην πρωτεύουσα για να συνεχίσει τα τηλεοπτικά γυρίσματα του ΡΟΥΚ ΖΟΥΚ, για τη νέα σεζόν.

Τις τελευταίες μέρες, όμως, αποφάσισε να φύγει ξανά, αυτή τη φορά με τον καλύτερο της φίλο και ταλαντούχο καλλιτέχνη, Θανάση Αλευρά! Η Ζέτα και ο Θανάσης διατηρούν στενή φιλία και ο ένας αποτελεί το στήριγμα του άλλου. Έτσι, οι δυο ηθοποιοί περνούν ξέγνοιαστες στιγμές, εκτός Αθηνών, απολαμβάνοντας τον ήλιο και την θάλασσα της Ελλάδας.

Π. Νίκας στηρίζει και σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας το Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου 19

Η Ζέτα Μακρυπούλια ποζάρει χωρίς ίχνος μακιγιάζ στις καλοκαιρινές της διακοπές και είναι πιο όμορφη από ποτέ!

Π. Νίκας στηρίζει και σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας το Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου 20

Π. Νίκας στηρίζει και σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας το Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου 21

Π. Νίκας στηρίζει και σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας το Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου 22

Π. Νίκας στηρίζει και σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας το Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου 23

Οι δυο ηθοποιοί απολαμβάνουν το απέραντο γαλάζιο!

ΠΗΓΗ


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Μεσσηνία

Ο πλούτος των ελαιοκομικών προϊόντων της μεσσηνιακής γης στη Detrop Boutique

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ο πλούτος των ελαιοκομικών προϊόντων της μεσσηνιακής γης στη Detrop Boutique 24
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Detrop Boutique

Πέτυχε το στόχο της η συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας στην έκθεση Detrop Boutique 2020 στη Θεσσαλονίκη, 22-24 Φεβρουαρίου, παρουσιάζοντας αποκλειστικά τον πλούτο των ελαιοκομικών προϊόντων που παράγει όλη η μεσσηνιακή γη.

Π. Νίκας στηρίζει και σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας το Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου 25

Ο Δήμος Καλαμάτας, με τη συνδιοργάνωση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, επέλεξε να παρουσιάσει στοχευμένα το ελαιόλαδο και τις ελιές μας κυρίως, στους επαγγελματίες επισκέπτες από Βαλκανικές χώρες και όλη τη Βόρεια Ελλάδα, κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Η μεγάλη ποικιλία ποιοτικών προϊόντων όλου του νομού, η γευσιγνωσία που έγινε σε συνεργασία με το Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας, αλλά και η γενικότερη εικόνα του stand, απέσπασαν θετικά σχόλια Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.

Π. Νίκας στηρίζει και σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας το Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου 26

To stand εμβαδού 35 τ.μ., με γραφικά που προβάλλουν την ελαιοκομία του τόπου και παρουσιάζουν τη «Μάνα Ελιά», ένα μνημείο της φύσης, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών, πολλοί εκ των οποίων δεσμεύτηκαν να επισκεφτούν τον τόπο. Τον Δήμο Καλαμάτας στη διάρκεια της έκθεσης εκπροσώπησε η αντιδήμαρχος Ελένη Αλειφέρη και ο Δημοτικός Σύμβουλος Μιχάλης Αντωνόπουλος. Η Αντιδήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή της τόσο από την ανταπόκριση των επαγγελματιών όσο και από τη γενική εικόνα της συμμετοχής του δήμου και των εταιρειών.

Π. Νίκας στηρίζει και σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας το Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου 27

Σημαντικός είναι ο απολογισμός αναφορικά με το ενδιαφέρον που εκδήλωσε ο ελληνικός και ξένος επαγγελματικός κόσμος.

Σχεδόν 70 επαγγελματίες, οι μισοί εκ των οποίων Ελληνες και οι υπόλοιποι κυρίως από Βαλκανικές χώρες (Πολωνία, Βουλγαρία, Σερβία, Γερμανία, Κροατία, Ρουμανία, Ρωσία, Βέλγιο, Μ. Βρετανία κ.α.), εκδήλωσαν σοβαρό ενδιαφέρον για τα μεσσηνιακά προϊόντα. Αρκετοί εκ των ενδιαφερομένων συμμετείχαν στη γευσιγνωσία ελαιολάδου που έγινε με τη συμμετοχή της Βελούδως Βελισσάρη από το Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας, το απόγευμα του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής, στον χώρο του περιπτέρου.

Να σημειωθεί πως τη Δευτέρα το περίπτερο επισκέφθηκαν μαθητές, και σπουδαστές σχολών της Βορείου Ελλάδας, με αντικείμενο την τεχνολογία τροφίμων και τη γεωπονία. Όσον αφορά στα εκθέματα των εταιρειών που συμμετείχαν, ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα του Επιμελητηρίου, μετά το πέρας της έκθεσης, διατέθηκαν στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Αυτό το Μεσσηνιακό. . olive bar που διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμάτας, με συνδιοργανωτή το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, κέρδισε τις εντυπώσεις στη Detrop Boutique, στη Θεσσαλονίκη, στοχεύοντας σε νέες αγορές για τα μεσσηνιακά προϊόντα. Σε αυτή τη φάση η βαλκανική αγορά δείχνει πως μπορεί να αποτελέσει δυναμικό συνεργάτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος συνεχίζει τις επαφές με τη ΔΕΘ-Helepxo, κάτι που επιβεβαιώθηκε κατά την παρουσία και τις συναντήσεις που είχε στη Θεσσαλονίκη την π. εβδομάδα ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

 


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Μεσσηνία

Εθελοντική αιμοδοσία των υπαλλήλων της Περιφέρειας στο Διοικητήριο

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Εθελοντική αιμοδοσία των υπαλλήλων της Περιφέρειας στο Διοικητήριο 28
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Εθελοντική αιμοδοσία

Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου από το Σύλλογο Εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, στον τέταρτο όροφο του Διοικητηρίου στην αίθουσα «Π. Φωτέας»

Η αιμοδοσία είναι μια προσφορά αγάπης και αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο, δέκα λεπτά από το χρόνο μας μπορούν να σώσουν μια ζωή!

 


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ