Connect with us
Επιμελητηρίο

Μεσσηνία

Π. Νίκας στην Τρίπολη: «Για μια Πελοπόννησο της προόδου και της ανάπτυξης»

Ανέβηκε

στις

Π. Νίκας στην Τρίπολη: «Για μια Πελοπόννησο της προόδου και της ανάπτυξης» 7
Κοινοποιησέ το

https://www.navarinochallenge.com/

Παρουσία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος με ομιλία του εξέφρασε τη στήριξή του στον Π. Νίκα και την «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο», ο Παναγιώτης Ε. Νίκας, Δήμαρχος Καλαμάτας και Υπ. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, μιλώντας στην Τρίπολη το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018, σε ακροατήριο εκατοντάδων Πελοποννησίων, μεταξύ των οποίων Βουλευτές και τ. Υπουργοί, Δήμαρχοι και αιρετοί της Αυτοδιοίκησης, καθώς και οι Πρόεδροι των ΝΟΔΕ της ΝΔ στους 5 Νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ανέφερε τα ακόλουθα αφού προσφώνησε όσους παρίσταντο:

Π. Νίκας στην Τρίπολη: «Για μια Πελοπόννησο της προόδου και της ανάπτυξης» 8

«Όλους σας διαβεβαιώνω, με πρώτο τον Πρόεδρό μας, πως θα διαθέσω όλες μου τις δυνάμεις και πως θα αξιοποιήσω την πολύχρονη Αυτοδιοικητική εμπειρία μου για τη Νίκη και κυρίως την αξιοποίηση αυτής της Νίκης για την πρόοδο και την ανάπτυξη της Πελοποννήσου. Για την προαγωγή και την εξυπηρέτηση του λαϊκού συμφέροντος.

Δε μας φοβίζουν οι μηχανισμοί του Περιφερειάρχη και η καθημερινή προπαγάνδα του, που χρυσοπληρώνεται με ευρωπαϊκά και κρατικά χρήματα.

Δεν πρόκειται να μας κάμψει ο λαϊκισμός, ο πολιτικαντισμός, ο κοτσαμπασισμός, η χωρίς προηγούμενο ρουσφετολογία ενός τοπικού καθεστώτος, που νοιάζεται μόνο για την επιβίωση και τη διαιώνισή του.

Δεν έχουμε ως Πελοπόννησος καμιά άλλη επιλογή εκτός από τη ΝΙΚΗ. Και η Νίκη προϋποθέτει Ενότητα, Αγώνα, Απόδειξη, Αποκάλυψη, Πίστη στις Ιδέες μας και Προσήλωση στο γενικό συμφέρον.

Και είναι θλιβερή, οδυνηρή η πραγματικότητα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, στα 8 χρόνια της σημερινής Περιφερειακή Αρχής, παρά τα εκατοντάδες εκατομμύρια των δύο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και του Κρατικού Προϋπολογισμού, να βρίσκεται στο βάλτο της ανεργίας, της αποβιομηχάνισης, της μετανάστευσης, της πληθυσμιακής συρρίκνωσης και της φτώχειας.

Στην Πελοπόννησο, με το 60% των αρχαιολογικών χώρων της χώρας – διάσημων παγκοσμίως, με την καίρια γεωγραφική θέση, το φυσικό κάλλος, τα ποιοτικά προϊόντα και τα τόσα συγκριτικά πλεονεκτήματα, αξίζει η θέση του πρωτοπόρου και όχι του ουραγού. Αξίζει η θέση της Περιφέρειας-Ηγέτη στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων μας και την ανασυγκρότηση της Πατρίδος μας.Π. Νίκας στην Τρίπολη: «Για μια Πελοπόννησο της προόδου και της ανάπτυξης» 9

Όμως, δυστυχώς, ανικανότητες, επιπολαιότητες και πρώτιστα ιδιοτέλειες της Περιφερειακής Αρχής έχουν οδηγήσει την περιοχή σε επικίνδυνη στασιμότητα, συρρίκνωση και οπισθοδρόμηση.

       Ανεπάρκεια στη διαχείριση του ΕΣΠΑ, αφού η απορρόφηση του Περιφερειακού Προγράμματος φθάνει μόλις το 17%, δύο χρόνια πριν την συμπλήρωσή του. Από τα 284 εκατομμύρια μόνο τα 50 έχουν απορροφηθεί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία.

       Ανεπάρκεια και επιπολαιότητα στη διαχείριση των απορριμμάτων, αφού η Πελοπόννησος σήμερα είναι απέραντος σκουπιδότοπος, με ετήσιο πρόστιμο για τη χώρα 13 εκατομμύρια ευρώ, και με ανάγκη επίταξης και απαλλοτρίωσης για τη χωροθέτηση του εργοστασίου παρά την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας και με πολλές εκκρεμότητες που πρέπει να τακτοποιηθούν. ΜΑΖΙ με αυτά Δήμαρχοι σύρονται καθημερινά στα δικαστήρια ξοδεύοντας και το τελευταίο ευρώ για να υπάρχει στοιχειώδης καθαριότητα.

       Ανεπάρκεια στην αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος που είναι η ασφάλεια, η συντήρηση και η αναβάθμιση του επαρχιακού και του παλιού εθνικού οδικού δικτύου της Πελοποννήσου, που είναι από τα χειρότερα στην Ελλάδα και που αποτελεί τροχοπέδη για την κάθε είδους ανάπτυξη.

       Ανεπάρκεια και στην τουριστική ανάπτυξη, αφού μόλις 500.000 επισκέπτες στα 32.000.000 της χώρας επέλεξαν την Πελοπόννησο, παρά τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και παρά τον πακτωλό των πολλών εκατομμυρίων ευρώ που ξοδεύθηκαν για τη λεγόμενη «Μυθική Πελοπόννησο».

       Ανεπάρκεια της Περιφέρειας, τέλος, όχι  μόνο στα μείζονα, αλλά και στα ελάσσονα στην καθημερινότητα. Πλήρης αποτυχία της δακοκτονίας με απώλειες πολλών εκατομμυρίων ευρώ για τους ελαιοπαραγωγούς. Προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών κάθε χρόνο και σε πολλές και, ιδιαίτερα, απομονωμένες περιοχές. Αποτυχίες στην αντιμετώπιση των κωνωποειδών και σε πολλές, ιδιαίτερα τουριστικές περιοχές, παρά τη διάθεση εκατομμυρίων ευρώ.

Υπήρξε όμως ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ και ευρηματικότητα για ό,τι συνδέεται με την πολιτική επιβίωση, την πολιτική επιρροή και την πολιτική επικράτηση του Περιφερειάρχη, δυστυχώς χωρίς όρους, χωρίς κανόνες, χωρίς στοιχειώδη αυτοσυγκράτηση.

       «Ικανότητα» ανεξέλεγκτης διάθεσης τεράστιων ποσών σε πολλά ελεγχόμενα Μέσα Ενημέρωσης, με σκοπό την επιβολή τηλεοπτικής πραγματικότητας, τη στρεψοδικία, τη χειραγώγηση και την απαξίωση οποιουδήποτε εξέφραζε αμφισβήτηση, αμφιβολία, κριτική και αντίθεση στις θέσεις του Περιφερειάρχη. Πόσοι και πόσοι δεν έχουν υποστεί κατά καιρούς, ανεξάρτητα από κόμμα και ιδεολογία, μία χωρίς προηγούμενο επιθετικότητα και απαξίωση από τον Περιφερειάρχη και τους παρακοιμώμενους του Περιφερειάρχη. Και επειδή μιλάμε για ικανότητα σε εισαγωγικά:

       «ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ» παρέμβασης στο σύστημα παραγωγής έργων, με αποτέλεσμα κοστοβόρες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωσή τους, εξωφρενικές παρατάσεις και οφειλές πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε εργολάβους.

       Ακόμα, «ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ» διάλυσης του κρατικού διοικητικού μηχανισμού της Περιφέρειας, με τη διοίκηση αλλά και μεγάλο μέρος της οικονομικής διαχείρισης να ασκείται από παρατρεχάμενους και μετακλητούς υπαλλήλους και Αναπτυξιακές Εταιρείες. Σημαντικό μέρος του προϋπολογισμού μεταφέρονταν στις Αναπτυξιακές Εταιρείες, όπου ευκολότερα χρηματοδοτούνται εκθέσεις, ταξίδια, προβολή, διαφήμιση και όλα τα συναφή.

       Και επιπλέον, μοναδική «ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ» και ευρηματικότητα στη χρησιμοποίηση και υπονόμευση Ιδεών και Κομμάτων, στην προβολή της αντίληψης πως ο Περιφερειάρχης είναι περίπου τοπικός πρωθυπουργός σε μια Ομοσπονδία Κρατιδίων-Περιφερειών που συναποτελούν δήθεν τη χώρα.

Ζήσαμε μια οκταετία βαρύγδουπων και συχνά ακατάληπτων δηλώσεων, μια οκταετία συστηματικής και ομαδικής παρουσίας σε όλα τα πανηγύρια και τις χαρές, με τους φωτογράφους να απαθανατίζουν την παρουσία του «αδιαμφισβήτητου» αρχηγού και των παρατρεχάμενων, εξαρτημένων και ωφελημένων.

Π. Νίκας στην Τρίπολη: «Για μια Πελοπόννησο της προόδου και της ανάπτυξης» 10

Όμως, έρχεται η ώρα να τελειώνουμε με όλα αυτά. Να τελειώνουμε με το πιο χαρακτηριστικό φαινόμενο λαϊκισμού, ρουσφετολογίας, νεποτισμού, πατερναλισμού και κοτσαμπασισμού που ρίζωσε στον τόπο μας.

Έρχεται η δική μας ώρα, για να οργανώσουμε, να προγραμματίσουμε, να αξιοποιήσουμε τους πολύτιμους πόρους για το καλό του τόπου μας, της Περιφέρειάς μας.

Έρχεται η ώρα μας, η ώρα της ορθολογικής διαχείρισης των ευρωπαϊκών και των εθνικών προγραμμάτων για την κατασκευή μόνο μεγάλων και σημαντικών έργων, που θα υπακούουν στον κανόνα «κόστους – οφέλους» και θα οδηγούν στην πρόοδο και την ανάπτυξη.

Είμαστε εμείς που θα προβάλλουμε κατάλληλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου, τους αρχαιολογικούς χώρους, το φυσικό κάλλος, τα ποιοτικά προϊόντα, το λαϊκό μας πολιτισμό, την ιστορία του κάθε τόπου μας, μακριά από πανηγυριώτικες σπατάλες.

 

Είμαστε εμείς, που με απόλυτη προτεραιότητα θα φροντίσουμε το οδικό δίκτυο, θα νοιαστούμε για τη διάβρωση των ακτών, την αντιμετώπιση της λειψυδρίας, τον ερχομό του φυσικού αερίου και τη στήριξη του ανθρώπου της ανάγκης.

 

Είμαστε εμείς, η «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο», με τη φιλοσοφία της συνεργασίας με τον Βουλευτή μας, που δεν είναι ο πολιτικός μας αντίπαλος, με το Δήμαρχο, που δεν είναι υποτακτικός μας και με τους εκπροσώπους των διαφόρων φορέων.

 

Είμαστε εμείς, η «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο» που θα φροντίσουμε για τον πολιτισμό ως ουσία ζωής και ως βραχίονα ανάπτυξης, με στήριξη και αύξηση όλων των σπουδαίων πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Πελοπόννησο, καθώς και όλων των σπουδαίων αθλητικών εκδηλώσεων.

 

Κι όλα αυτά, με πίστη στην ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση, με προσήλωση στις Φιλελεύθερες Ιδέες μας και με σεβασμό στις Ιδέες των άλλων, με φροντίδα για τον πολιτικό πολιτισμό και με όραμα την Πελοπόννησο της συνεννόησης, της συνεργασίας και της προόδου.

 

Κύριε Πρόεδρε,

Σας ευχαριστώ και σας ευχαριστούμε όλοι εμείς που συναποτελούμε την «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο», για την αγάπη, τη στήριξή σας και την ευκαιρία να κάνουμε πράξη, σκέψεις και σχεδιασμούς για την προκοπή του τόπου μας. Για μια Πελοπόννησο της προόδου και της ανάπτυξης, όπως το αξίζει άλλωστε».

https://pralina.gr/spourgitissesamikafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ