Απόλυτα στοχευμένη η επίσκεψη Μητσοτάκη στο κέντρο εκπαίδευσης της Καλαμάτας. Το θεωρεί προσωπικό του έργο , στρατηγική επιλογή να πάει με τους Ισραηλινούς και να αφήσει τους Καναδούς που ήταν σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Πάνο Καμμένο ως υπουργό Άμυνας.
Η επιλογή Μητσοτάκη να αναθέσει στο Ισραήλ το αεροπορικό κέντρο εκπαίδευσης είχε δεχτεί τα πυρά του Αλέξη Τσίπρα που μιλούσε για υπερτιμολογημένο πρόγραμμα ενώ ο ίδιος ως πρωθυπουργός (προφανώς μετά τον Καμμένο) σχεδίαζε το συγκεκριμένο Κέντρο της Καλαμάτας να λειτουργεί από την ίδια την Πολεμική Αεροπορία και όχι από ιδιώτες ! Στο μεταξύ στην αγορά ακούγονταν και φωνές που αμφισβητούσαν την ολοκλήρωση και αποτελεσματικότητα που θα μπορούσε να έχει το ισραηλινό πρόγραμμα. Ωστόσο ενάμισι χρόνο μετά την υπογραφή της επίμαχης σύμβασης φαίνεται ότι η ζωή δικαιώνει τον Μητσοτάκη ως προς την ολοκλήρωση του προγράμματος εντός του χρονικού πλαισίου που ορίζει η σύμβαση. Γεγονός που προφανώς όπως του συνέστησε η επικοινωνιακή του ομάδα έσπευσε να αξιοποιήσει μετεκλογικά. Η δε παρουσία του νέου υπουργού Εθνικής Άμυνας αποτελεί και μια επιπλέον πολιτική δέσμευση – εγγύηση ότι το εν λόγω πρόγραμμα όχι μόνο θα συνεχιστεί απρόσκοπτα αλλά έχει και όλες τις προϋποθέσεις να διευρυνθεί ! Διότι πίσω από τος λέξεις δεν κρύβεται -πια- ο …Αλέξης αλλά οι προθέσεις του ίδιου του πρωθυπουργού. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης : « Μία από τις πολύ σημαντικές αποφάσεις, που πήρε η κυβέρνησή μας την προηγούμενη τετραετία, ήταν να επενδύσουμε ουσιαστικά στην αναβάθμιση της αεροπορικής εκπαίδευσης σε συνεργασία με μία από τις πιο σοβαρές εταιρείες του Ισραήλ, έτσι ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε στους νέους μας αεροπόρους τη δυνατότητα να εκπαιδεύονται σε ένα από τα πιο υπερσύγχρονα, αν όχι το πιο υπερσύγχρονο αεροσκάφος εκπαίδευσης το οποίο διαθέτει σήμερα η παγκόσμια αεροναυπηγική βιομηχανία».
Στο τέλος δε της σύντομης παρέμβασης του ο Κυρ. Μητσοτάκης έβαλε και το “κερασάκι” στην τούρτα. Προανήγγειλε το σχέδιο διεύρυνσης του συγκεκριμένου πρότζεκτ με την εκπαίδευση στην Καλαμάτα νέων αεροπόρων από διάφορες χώρες του κόσμου που προφανώς θα φέρνουν οι Ισραηλινοί . « Εδώ στην Καλαμάτα – είπε ο πρωθυπουργός- θα μπορέσουμε να εκπαιδεύσουμε σε ακόμα καλύτερες συνθήκες τους νέους μας αεροπόρους. Αλλά και κάτι ακόμα: γιατί όχι, να μετατρέψουμε την Καλαμάτα σε ένα διεθνές κέντρο εκπαίδευσης το οποίο θα μπορεί να προσελκύσει χειριστές και από άλλες Πολεμικές Αεροπορίες οι οποίες θα έρθουν εδώ σε αυτή την υπερσύγχρονη βάση -αλλά και στην πολύ όμορφη Μεσσηνία- να μπορέσουν να εκπαιδευτούν για το επόμενο της σταδιοδρομίας τους».
ΠΗΓΗ