Events
Ολοκληρώθηκε η «Γιορτή Μεσσηνιακής Γαστρονομίας» στο πλαίσιο του 9ου Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας

Ανέβηκε
2 έτη πρινστις
από
Kalamata Times

Ολοκληρώθηκε η «Γιορτή Μεσσηνιακής Γαστρονομίας» στο πλαίσιο του 9ου Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας
Οι μοναδικές γεύσεις και τα ποιοτικά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης ήταν οι απόλυτοι πρωταγωνιστές των φετινών “Σεμιναρίων Μεσσηνιακής Γαστρονομίας”, που πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία το τετραήμερο 13-16 Νοεμβρίου 2019, στις εγκαταστάσεις της Costa Navarino, με τη συμμετοχή πλήθους επαγγελματιών του χώρου της εστίασης και σπουδαστών.
Μια συνεργασία που υλοποιείται για 7η συνεχή χρονιά από το Επιμελητηριο Μεσσηνίας, το Ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου” και το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, και για πρώτη φορά με την υποστήριξη της ομάδας των επαγγελματιών του διατροφικού τομέα «Μπριγάδα».
Τις δύο πρώτες μέρες, επαγγελματίες της περιοχής, μέσα από τα εργαστήρια μαγειρικής τέχνης, την επίδειξη τεχνικών και τη γαστρονομική δοκιμή, παρουσίασαν συναρπαστικούς γευστικούς συνδυασμούς και δημιουργική αξιοποίηση των Μεσσηνιακών προϊόντων, υπενθυμίζοντας σε όλους την πλούσια παράδοση του τόπου μας. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις από επαγγελματίες της γαστρονομίας και του τουρισμού. Πιο συγκεκριμένα, στις 13 Νοεμβρίου ο κ. Nico Bartalini παρουσίασε το πετυχημένο παράδειγμα της Τοσκάνης. Στη συνέχεια η ομάδα του “Tinos food path” εξήγησε πως η προσπάθεια των επαγγελματιών του νησιού αλλάζει τον τουριστικό χάρτη αναδεικνύοντας την τοπική γαστρονομία. Ο κ. Γιάννης Τζαβλόπουλος ανέλυσε πως τα τοπικά προϊόντα αποτελούν την εμπορική ταυτότητα μιας περιοχής και τέλος μέλη της ομάδας “Meating Greece” πραγματοποίησαν επίδειξη κοπής κρεάτων.
Στις 14 Νοεμβρίου, ο chef Δημήτρης Σκαρμούτσος, μίλησε για τη σημαντικότητα της χρήσης τοπικών προϊόντων στην κουζίνα και πως αυτά συμβάλουν στην ανάπτυξη του εστιατορίου. Στη συνέχεια ο chef Δημήτρης Νίκολης έκανε μια ιστορική αναδρομή των μεσσηνιακών προϊόντων από την αρχαιότητα έως σήμερα και αναφέρθηκε στην εξέλιξη της γαστρονομίας. Τέλος ο Θωμάς Δούζης, διευθύνων σύμβουλος του “ΕΡΓΟΝ” ανέλυσε το επιτυχημένο παράδειγμα της εταιρείας θεωρώντας την γαστρονομία ως ένα σημαντικό τουριστικό προϊόν.
Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, ακολούθησαν εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές, ενώ η τελευταία μέρα έκλεισε με ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, μόνο για τους επαγγελματίες της εστίασης, που ανέδειξαν την αξία της ολοκληρωμένης διαχείρισης μιας Μεσσηνιακής γαστρονομικής εμπειρίας για κάθε επισκέπτη της περιοχής. Το πρόγραμμα περιελάβανε εισήγηση από τον Στράτο Κορνά, καθηγητή Μαγειρικής Τέχνης με θέμα “Η εκπαίδευση στους χώρους εστίασης”. Στη συνέχεια ο κ. Ντίνος Στεργίδης, δημοσιογράφος οίνου και οργανωτής έκθεσης Οινόραμα, αναφέρθηκε στη σημασία της Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης στο μάρκετινγκ του κρασιού. Ακολούθησε η εισήγηση από την κυρία Αθηνά Πάνου, Food blogger/photographer & Social Media Manager με θέμα “Εστιατόρια και Social Media” και τέλος το τετραήμερο πρόγραμμα έκλεισε με την ενδιαφέρουσα ομιλία του Chef Γιάννη Μπαξεβάνη, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία των τοπικών προϊόντων και πως αυτά αποτελούν το καλύτερο προϊόν διαφήμισης για την περιοχή της Μεσσηνίας.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Βαγγέλης Ξυγκώρος, ιδιαίτερα ικανοποιημένος για τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων, αναφέρθηκε πως στόχος των σεμιναρίων που πραγματοποιούνται τα τελευταία 7 χρόνια είναι να παρουσιάσουν στους επαγγελματίες της εστίασης και του τουρισμού όλες τις νέες τάσεις και εξελίξεις στον χώρο της γαστρονομίας, δείχνοντας παράλληλα τον δρόμο για μια βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της Μεσσηνίας.
Ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος “Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου” κ. Ξενοφών Κάππας, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την άψογη διοργάνωση και τις ευχαριστίες του για τη συνεργασία των συνεργαζόμενων φορέων. Η «Γιορτή Μεσσηνιακής Γαστρονομίας» αποτελεί πλέον θεσμό για τη Μεσσηνία και αυτό μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε με μεγαλύτερο ζήλο την προσπάθεια μας. Στόχος μας παραμένει η συνεχής βελτίωση του γαστρονομικού και τουριστικού προϊόντος της Μεσσηνίας, έτσι ώστε οι επαγγελματίες του χώρου να μπορούν να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις των επισκεπτών της περιοχής.
Ο κ. Διονύσης Παπαδάτος, Υπεύθυνος δράσεων του Ιδρύματος “Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου” και το πρόσωπο πίσω από τη διοργάνωση της εκδήλωσης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όλους τους συμμετέχοντες που παρακολούθησαν τις εργασίες του τετραήμερου εορτασμού μεσσηνιακής γαστρονομίας. Τόνισε επίσης τη σημαντικότητα της συμμετοχής μεσσηνιακών εστιατορίων καθώς και επαγγελματιών chefs, στα workshops μαγειρικής και τους ευχαριστεί ιδιαίτερα για αυτό. “Φέτος συμμετείχαν 19 εστιατόρια από τη Μεσσηνία όπου είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν στο κοινό συνταγές, αναδεικνύοντας τις μαγειρικές τους δεξιότητες και κυρίως τα μεσσηνιακά προϊόντα. Ύστερα από 7 χρόνια εκπαίδευσης, έρευνας και δημιουργικού διαλόγου, μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι πλέον πρωταγωνιστές της δράσης είναι οι Μεσσήνιοι εστιάτορες και επαγγελματίες του χώρου της γαστρονομίας και του τουρισμού, οι οποίοι συμβάλουν καθοριστικά με τις δικές τους δυνάμεις στην ανάδειξη της Μεσσηνίας ως γαστρονομικού προορισμού”.
Ολοκληρώθηκε η «Γιορτή Μεσσηνιακής Γαστρονομίας» στο πλαίσιο του 9ου Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας

Ενδιαφέρουσες Ειδήσεις
-
Η Costa Navarino υποδέχεται το πρώτο ξενοδοχείο Mandarin Oriental στην Ελλάδα
-
Sharing is Caring: Μοίρασε πάνω από 14.000 ευρώ σε 10 μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς
-
Με ρεκόρ συμμετοχών ολοκληρώθηκε το 5ο Messinia Pro-Am στην Costa Navarino
-
«Ταξίδι Προς την Ελευθερία»: Το πρόγραμμα ΜΟΡΙΑΣ ’21 κάνει την Επανάσταση… παιχνίδι!
-
Ευκλής Cycling Team: Έντονη ποδηλατική δράση από τους αθλητές του, συμμετείχαν σε τρεις αγώνες!
-
Navarino Challenge: Ανάδειξη του ελληνικού κλασικού αθλητισμού, από τον Τσικλητήρα στον Τεντόγλου
-
Στο Navarino Challenge η Ακαδημία του Μεσσηνιακού ΓΣ
-
Η εταιρεία Βίκος υποστηρίζει το Navarino Challenge 2021
-
Navarino Challenge 2021: Η Ελληνική Γλώσσα ενώνει μέσα από τον Αθλητισμό
-
“The Spirit of Democracy Weekend” στην Costa Navarino
-
Ρεκόρ συμμετοχών στο sold-out 5ο Messinia Pro-Am της Costa Navarino
-
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η εθελοντική αιμοδοσία των εργαζομένων στην “Costa Navarino”
-
“The Spirit of Democracy Weekend” στην Costa Navarino στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum
-
Greek Maritime Golf Event: Λάμψη της ναυτιλίας στο κορυφαίο τουρνουά γκολφ
-
Το Navarino Challenge τιμά τον Χρυσό Ολυμπιονίκη Μίλτο Τεντόγλου & τον προπονητή του Γιώργο Πομάσκι
-
Greek Maritime Golf Event 2021: Όλα έτοιμα για το κορυφαίο ναυτιλιακό τουρνουά γκολφ
-
Τακτικό Συνέδριο και Γενική Συνέλευση της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας
-
Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος: Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας – 7 χρόνια πριν
-
Άννα Βίσση – Νίκος Καρβέλας: Αχώριστοι και στο Costa Navarino
-
Costa Navarino: Το πρόγραμμα του Greek Maritime Golf Event 2021
-
Navarino Challenge 2021: Ανακάλυψε το άθλημα σου
-
H Costa Navarino αποκαλύπτει τα μυστικά των παγκόσμιων πρωταθλητών τένις φέτος το καλοκαίρι
-
Costa Navarino: Ανακοινώθηκε το πρώτο παγκοσμίως International Olympic Academy Golf Course
-
Η Costa Navarino επιθυμεί να προσλάβει καμαριέρες και Οροφοκόμους
-
ΜΟΡΙΑΣ ‘21: Πρόσκληση σε όλους τους Έλληνες ν’ ανταμώσουν φέτος στην Πελοπόννησο μέσα από 21 διαδρομές εμπνευσμένες από την Επανάσταση
-
Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με σάλτσα πορτοκαλιού
-
Open Webinar από το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας λίγο πριν τη 15η Μάϊου
-
H Costa Navarino υποδέχεται τη νέα σεζόν
-
Greek Maritime Golf Event: Το Γκολφ συναντά τη Ναυτιλία
-
Costa Navarino συνεργασία με τον Πατρικ Μουρατογλου για το πρώτο «Mouratoglou Tennis Center»
Πρόσφατα Άρθρα
Τέσσερα νέα σύγχρονα απορριμματοφόρα παρέλαβε ο Δήμος Καλαμάτας
Μενέλαος Γερονικολός: «Φιλοδωρήματα» ο ΕΛΓΑ αντί για αποζημίωση στους συκοπαραγωγούς της Μεσσηνίας
Περικλής Μαντάς: Εγκρίθηκε η ενίσχυση για τα ξερά σύκα από την ΕΕ
Επίσκεψη της Α.Ε. Πρέσβη του Ισραήλ κ. Γιόσι Αμράνι στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας
Κορονοϊός: Κανονικό Πάσχα και Μάρτιος χωρίς μέτρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
-
Σαν σήμερα2 ημέρες πριν
Το εορτολόγιο σήμερα 9 Φεβρουαρίου
-
Ειδησεις απο Καλαματα1 ημέρα πριν
Ο Γιάννης Δούβας παραδίδει στον Τάσο Αγγελή την προεδρία της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας
-
Επιχειρήσεις1 ημέρα πριν
Olympicook Grill: Η παράδοση του καλού φαγητού συνεχίζεται τώρα και στην πλατεία 23ης Μαρτίου
-
Αστυνομικό δελτίο1 ημέρα πριν
Στάθης Παναγιωτόπουλος: Καταδικάστηκε σε πενταετή φυλάκιση με αναστολή
-
πρέπει να δεις1 ημέρα πριν
Ο θάνατος του Μουράτ Αγά και ο Δημητράκης Λιανός
-
Ζώδια2 ημέρες πριν
Τα ζώδια σήμερα 9 Φεβρουαρίου 2022
-
πρέπει να δεις24 ώρες πριν
Τι λέει ο 23χρονος για όσα συνέβησαν την νύχτα που δολοφονήθηκε ο Αλκης
-
Ζώδια12 ώρες πριν
Τα ζώδια σήμερα 10 Φεβρουαρίου 2022