Connect with us

Ταξίδια

Οι Συνοδοιπόροι στη φύση πεζοπορούν στην Παναγία τη Λαγκαδιώτισσα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Οι Συνοδοιπόροι στη φύση πεζοπορούν στην Παναγία τη Λαγκαδιώτισσα 1

Μιαν ανάσα έξω από το Παρόρι και με μια βουτιά χωρίς ανάσα στους πρόποδες του Πενταδάχτυλου ή αλλιώς του αρσενικού όρους Ταΰγετου ξεκινά το μονοπάτι που οδηγεί στην Παναγία τη Λαγκαδιώτισσα. Το εκκλησάκι που έχει κρυφτεί κυριολεκτικά μέσα στην κόκκινη κοιλιά του βράχου.

Η παράδοση θέλει τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο να κάνει τη διαδρομή του μονοπατιού μέχρι το εκκλησάκι για να λειτουργηθεί και να πάρει δύναμη πριν ξεκινήσει για το μεγάλο ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη το 1449. Στη διαδρομή μας συναντάμε και τη μονή Φανερωμένης. Η Μονή Φανερωμένης είναι αρκετά νεότερο κτίσμα και σήμερα φιλοξενεί έναν ιερομόναχο. Η εκκλησία χρονολογείται από τον 19ο αιώνα, ενώ τα άλλα κτίρια είναι μεταγενέστερα.Στη συνέχεια υπάρχουν και δυο ασκηταριά..Μια κυκλική διαδρομή που σε κάποια σημεία θυμίζει τα μετέωρα…

Στο τέλος της πεζοπορίας θα φάμε στον Μυστρά.

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ Α+

ΩΡΕΣ ΠΟΡΕΙΑΣ 5.00 περίπου μαζί με τις στάσεις 11.50 χιλ…ΠΕΡΙΠΟΥ

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 16 ΕΥΡΩ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ 12 ΕΥΡΩ

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ

ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ 7.30 ΠΜ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 19.30 ΜΜ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΝΕΔΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΣΟΛΩΝΟΣ

ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ …ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΝΤΖΕΛΑ ΤΟΤΑΚΗ 6944578933

ΑΡΧΗΓΟΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ ΑΝΤΖΕΛΑ ΤΟΤΑΚΗ 6944578933

ΟΔΗΓΟΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ 6984497322

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ Γυαλιά καπέλο αθλητικά παπούτσια η ορειβατικό μποτάκι . Σακίδιο πλάτης με νερό και ελαφριά τροφή. Αντιανεμικό η μπουφάν δεύτερη αλλαξιά ρούχων και δεύτερα αθλητικά παπούτσια ..Τους χειμωνιάτικους μήνες πάντα να έχετε αδιάβροχο μαζί σας και φυσικά το ατομικό σας φαρμακείο

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ Ο ΚΑΘΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥ

1) Όλα τα μέλη συμμετέχουν αποκλειστικά και μόνο με δική τους ευθύνη. Θα πρέπει να έχουν την απαιτούμενη φυσική κατάσταση, να μην έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας και να κάνουν σωστή εκτίμηση των δυνατοτήτων τους, ώστε να είναι σίγουροι ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν.

2) Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι δραστηριότητες στην φύση συνεπάγονται έκθεση σε απρόσμενους κινδύνους, ενώ τόσο η νοσηλευτική όσο και η ιατρική φροντίδα σε αυτούς τους χώρους είναι δυσπρόσιτη.

3) Τα ανήλικα άτομα θα πρέπει να συνοδεύονται πάντα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.

4) Τα μέλη της ομάδας δηλώνουν τη συναίνεσή τους στη δημοσίευση και ανάρτηση στην ηλεκτρονική μας ομάδα φωτογραφικού υλικού στο οποίο ενδέχεται να απεικονίζονται και οι ίδιοι.

5) Θα πρέπει να φροντίζουν για την έγκαιρη προσέλευσή τους ώστε να είναι επιτυχής η εύρυθμη λειτουργία της ομάδας κατά το αναρτηθέν πρόγραμμα της εκδήλωσης.

6) Ο αρχηγός της κάθε εκδήλωσης φέρει το δικαίωμα να μην αποδεχθεί τη συμμετοχή μελών που κατά την κρίση του δεν έχουν τις απαιτούμενες δυνατότητες επιτυχούς εκπλήρωσης της δραστηριότητας προκειμένου να εξασφαλίζεται η ασφάλεια όλων.

7) Τέλος, οι συμμετέχοντες δηλώνουν ότι παραιτούνται από κάθε τυχόν αξίωση έναντι των διοργανωτών ή του αρχηγού για ευθύνη από δόλο ή αμέλεια (βαριά και ελαφριά) σε σχέση με τυχόν ατύχημα που ενδέχεται να προκύψει στη διάρκεια της εκδήλωσης.
Δημόσια

 · Διοργανωτές: Συνοδοιποροι ΣΤΗ ΦΥΣΗ

Συνέχεια ανάγνωσης
Advertisement

Ταξίδια

Ο Ε.Ο.Σ. Καλαμάτας προχώρησε σε σήμανση & καθαρισμός μονοπατιού “Καλαμάτα – Δυτ. Μάνη”

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας

Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας

Την Κυριακή 24 Μαΐου, ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας, πραγματοποίησε καταγραφή, καθαρισμό και σήμανση, ενός εκ των σημαντικότερων μονοπατιών που βρίσκονται στο νομό Μεσσηνίας, όπου στην ουσία ενώνει την Καλαμάτα με τον Ταύγετο και τους οικισμούς Δυτικής Μάνης.

Πρόκειται για ένα παλιό καλντερίμι (τμήματα του σώζονται ακόμη) που ενώνει τους οικισμούς της Άνω Βέργας και των Πηγαδίων, κινείται στον ορεινό όγκο του Καλαθιού με όμορφα ελατοδάση και μοναδική θέα.

Στόχος του ΕΟΣ Καλαμάτας είναι να αναβιώσει τις εγκαταλειμμένες αυτές διαδρομές και κατά το δυνατόν, να τις σώσει από τη φθορά και την εξαφάνιση.

Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Ταξίδια

1572: Ο Τουρισμός απέκτησε τον δικό του τετραψήφιο αριθμό

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

γραμμή του Τουρισμού

1572: Η γραμμή του Τουρισμού

Ο Τουρισμός απέκτησε πρόσφατα τον δικό του τετραψήφιο αριθμό. Ο αριθμός μετρά ήδη τρία 24ωρα λειτουργίας ο οποίος τέθηκε σε λειτουργία από το υπουργείο Τουρισμού κι όπως τόνισε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης «σκοπός μας είναι η διαρκής ενημέρωση και στήριξη της τουριστικής αγοράς και σε ένα δεύτερο επίπεδο η παροχή δυνατότητας στους τουρίστες που θα επισκεφθούν την Ελλάδα να παίρνουν πληροφορίες για ζητήματα που προκύπτουν κατά την παραμονή τους στη χώρα μας».

Το 1572 είναι ο αριθμός στον οποίο μπορούν να απευθύνονται καταναλωτές, τουρίστες, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι του τουριστικού τομέα που ζητούν ενημέρωση σχετικά με ζητήματα που προκύπτουν στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας. Ειδική ομάδα έμπειρων στελεχών του Υπουργείου Τουρισμού καταγράφει και απαντά στα σχετικά ερωτήματα.

Η γραμμή λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή, από τις 8 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα.

1572: Η γραμμή του Τουρισμού

Συνέχεια ανάγνωσης

Ταξίδια

Ευκλής Καλαμάτας: Εξόρμηση στο Όρος Καλάθι

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ευκλής Καλαμάτας: Εξόρμηση στο Όρος Καλάθι 4

Ευκλής Καλαμάτας

Την Κυριακή 15 Μαρτίου 2020, οι φυσιολάτρες του Συλλόγου Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας ”Ο Ευκλής” εξορμούν στο Όρος Καλάθι, θα γνωρίσουν τα καλντερίμια της Άνω Βέργας, τις πλινθόκτιστες κρήνες των χωριών και θα θαυμάσουν την εκπληκτική θέα στον Μεσσηνιακό Κόλπο.

* Η ορειβατική ομάδα θα ξεκινήσει από τα καλντερίμια της Άνω Βέργα και στη συνέχεια θα ανέβει στο όρος Καλάθι στα 1340 μ. υψόμετρο στην κορυφή του, που βρίσκεται ο Άγιος Γεώργιος, κατόπιν στον Προφήτη Ηλία (1316μ.) και επιστροφή.

* Συνολικά άνοδος και κάθοδος 5 – 6 ώρες (+/-) ανάλογα με την σύσταση της ομάδας.

Ραντεβού εκκίνησης : Στα γραφεία, στις 8:30 π.μ. τέρμα Αριστομένους 56,αρχή Πάρκου Ο.Σ.Ε.
Κόστος : 3 ευρώ για όλους τους συμμετέχοντες.

Μετακίνηση με το προσωπικό Ι.Χ. αυτ/το της κάθε παρέας.

Πληροφορίες : Ελένη Οικονομοπούλου (πρόεδρος και εκπρόσωπος τύπου) στα τηλέφωνα 27210 90627 και 6974252234.

Ευκλής Καλαμάτας: Εξόρμηση στο Όρος Καλάθι 5

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ