Connect with us

Ταξίδια

Οι Συνοδοιπόροι στη φύση πεζοπορούν στην Παναγία τη Λαγκαδιώτισσα

Ανέβηκε

στις

οι συνοδοιπόροι στη φύση πεζοπορούν στην παναγία τη λαγκαδιώτισσα 1
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

Μιαν ανάσα έξω από το Παρόρι και με μια βουτιά χωρίς ανάσα στους πρόποδες του Πενταδάχτυλου ή αλλιώς του αρσενικού όρους Ταΰγετου ξεκινά το μονοπάτι που οδηγεί στην Παναγία τη Λαγκαδιώτισσα. Το εκκλησάκι που έχει κρυφτεί κυριολεκτικά μέσα στην κόκκινη κοιλιά του βράχου.

Η παράδοση θέλει τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο να κάνει τη διαδρομή του μονοπατιού μέχρι το εκκλησάκι για να λειτουργηθεί και να πάρει δύναμη πριν ξεκινήσει για το μεγάλο ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη το 1449. Στη διαδρομή μας συναντάμε και τη μονή Φανερωμένης. Η Μονή Φανερωμένης είναι αρκετά νεότερο κτίσμα και σήμερα φιλοξενεί έναν ιερομόναχο. Η εκκλησία χρονολογείται από τον 19ο αιώνα, ενώ τα άλλα κτίρια είναι μεταγενέστερα.Στη συνέχεια υπάρχουν και δυο ασκηταριά..Μια κυκλική διαδρομή που σε κάποια σημεία θυμίζει τα μετέωρα…

Στο τέλος της πεζοπορίας θα φάμε στον Μυστρά.

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ Α+

ΩΡΕΣ ΠΟΡΕΙΑΣ 5.00 περίπου μαζί με τις στάσεις 11.50 χιλ…ΠΕΡΙΠΟΥ

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 16 ΕΥΡΩ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ 12 ΕΥΡΩ

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ

ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ 7.30 ΠΜ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 19.30 ΜΜ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΝΕΔΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΣΟΛΩΝΟΣ

ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ …ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΝΤΖΕΛΑ ΤΟΤΑΚΗ 6944578933

ΑΡΧΗΓΟΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ ΑΝΤΖΕΛΑ ΤΟΤΑΚΗ 6944578933

ΟΔΗΓΟΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ 6984497322

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ Γυαλιά καπέλο αθλητικά παπούτσια η ορειβατικό μποτάκι . Σακίδιο πλάτης με νερό και ελαφριά τροφή. Αντιανεμικό η μπουφάν δεύτερη αλλαξιά ρούχων και δεύτερα αθλητικά παπούτσια ..Τους χειμωνιάτικους μήνες πάντα να έχετε αδιάβροχο μαζί σας και φυσικά το ατομικό σας φαρμακείο

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ Ο ΚΑΘΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥ

1) Όλα τα μέλη συμμετέχουν αποκλειστικά και μόνο με δική τους ευθύνη. Θα πρέπει να έχουν την απαιτούμενη φυσική κατάσταση, να μην έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας και να κάνουν σωστή εκτίμηση των δυνατοτήτων τους, ώστε να είναι σίγουροι ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν.

2) Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι δραστηριότητες στην φύση συνεπάγονται έκθεση σε απρόσμενους κινδύνους, ενώ τόσο η νοσηλευτική όσο και η ιατρική φροντίδα σε αυτούς τους χώρους είναι δυσπρόσιτη.

3) Τα ανήλικα άτομα θα πρέπει να συνοδεύονται πάντα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.

4) Τα μέλη της ομάδας δηλώνουν τη συναίνεσή τους στη δημοσίευση και ανάρτηση στην ηλεκτρονική μας ομάδα φωτογραφικού υλικού στο οποίο ενδέχεται να απεικονίζονται και οι ίδιοι.

5) Θα πρέπει να φροντίζουν για την έγκαιρη προσέλευσή τους ώστε να είναι επιτυχής η εύρυθμη λειτουργία της ομάδας κατά το αναρτηθέν πρόγραμμα της εκδήλωσης.

6) Ο αρχηγός της κάθε εκδήλωσης φέρει το δικαίωμα να μην αποδεχθεί τη συμμετοχή μελών που κατά την κρίση του δεν έχουν τις απαιτούμενες δυνατότητες επιτυχούς εκπλήρωσης της δραστηριότητας προκειμένου να εξασφαλίζεται η ασφάλεια όλων.

7) Τέλος, οι συμμετέχοντες δηλώνουν ότι παραιτούνται από κάθε τυχόν αξίωση έναντι των διοργανωτών ή του αρχηγού για ευθύνη από δόλο ή αμέλεια (βαριά και ελαφριά) σε σχέση με τυχόν ατύχημα που ενδέχεται να προκύψει στη διάρκεια της εκδήλωσης.
Δημόσια

 · Διοργανωτές: Συνοδοιποροι ΣΤΗ ΦΥΣΗ

kafemauroeidis
Κοινοποιησέ το

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ