Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Οι «Ποιητικοί Δρόμοι» εντάσσουν στην καθημερινότητά μας ποιήματα και στιχάκια

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Οι «Ποιητικοί Δρόμοι» εντάσσουν στην καθημερινότητά μας ποιήματα και στιχάκια 7
Κοινοποιησέ το

Ποιητικοί Δρόμοι

Για 42 ημέρες στους δρόμους, τις γειτονιές και τις πλατείες της δραστήριας μεσσηνιακής πρωτεύουσας απλώνεται η καινοτόμα, ευρείας κλίμακας δράση «ΠΟΙΗΤΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ», έχοντας ως κεντρικό άξονα την ποίηση των Μεσσήνιων ποιητών, αλλά και όλων εκείνων που δραστηριοποιούνται ή δραστηριοποιήθηκαν στην περιοχή.

Κύριος σκοπός της δράσης που διοργανώνεται από την επιχείρηση “Καλλίεργον” από τις 21 Μαρτίου (Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης) έως και 3 Μαΐου 2020, είναι να γίνει η ποίηση προσιτή στο ευρύ κοινό και να αναδειχτεί με έναν πρωτότυπο και λειτουργικό τρόπο η σχέση συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ τέχνης και επιχειρηματικότητας. Σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσουν τα εμπορικά καταστήματα και οι επιχειρήσεις, που καλούνται να φιλοξενήσουν και να αναδείξουν στον χώρο τους τα ποιήματα.

Τη δράση στηρίζουν μέχρι στιγμής το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας, το Πολιτιστικό Σωματείο για την Τέχνη & τη Φύση «ΝΑΡΤΟΥΡΑ», η Ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων, η Filmhouse/Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας και τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά.

Ποιήματα και στιχάκια θα «τρυπώνουν» στην καθημερινότητα

Οι «Ποιητικοί Δρόμοι» εντάσσουν στην καθημερινότητά μας ποιήματα και στιχάκια 8

Ο τίτλος “ΠΟΙΗΤΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ” έχει διττή σημασία. Ως έννοια, είναι οι δρόμοι της τέχνης της ποίησης, όπως αυτοί μας αποκαλύπτονται μέσα από την πένα των ποιητών μας. Ως κυριολεξία, είναι οι δρόμοι της πόλης με τα εμπορικά καταστήματα που θα φιλοξενούν την ποίηση στις βιτρίνες τους ή στο εσωτερικό των καταστημάτων τους και όχι μόνο! Ποίηση παντού! Ποίηση στις πλατείες, στις γειτονιές, στα πάρκα…! Η πόλη της Καλαμάτας θα γιορτάζει την άνοιξη με τον πιο ποιητικό τρόπο.

Ποιήματα και στιχάκια θα «τρυπώνουν» με έναν πρωτότυπο τρόπο στην καθημερινότητα των κατοίκων. Η τέχνη της ποίησης για 42 μέρες θα σε καλεί να την ανακαλύψεις γύρω σου, αλλά και μέσα σου.

Τέχνη και επιχειρηματικότητα το διάστημα εκείνο θα διανύουν μαζί, δρόμους συνεργασίας και αλληλοπροσφοράς. Με τρόπο πρωτότυπο θα την εντάσσει ή καλύτερα θα την «επιβάλλει» στην καθημερινότητα του κάθε πολίτη, αλλά και του επισκέπτη της πόλης.

Μέσα από αυτή τη συμπόρευση, η επιχείρηση Kalliergon ευελπιστεί να αναπτύξει διαύλους διαλόγου και διάδρασης των επιχειρήσεων με το ευρύ κοινό μέσω του δίπτυχου «τέχνη και επιχειρηματικότητα», όπου ο καταναλωτής γίνεται αναγνώστης και ο αναγνώστης καταναλωτής. Ένας από τους βασικούς σκοπούς της δράσης αυτής, είναι να γίνει η ποίηση προσιτή στο ευρύ κοινό και να αναδειχτεί με έναν πρωτότυπο και λειτουργικό τρόπο η σχέση συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ τέχνης και της επιχειρηματικής κοινότητας.

Πλούσιες παράλληλες δράσεις

Η δράση αυτή θα πλαισιώνεται με παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις.

Οι «Ποιητικοί Δρόμοι» εντάσσουν στην καθημερινότητά μας ποιήματα και στιχάκια 9

Την ανθολόγηση και την επιμέλεια των ποιημάτων που θα αναρτηθούν, έχει αναλάβει ο φιλόλογος, Κωνσταντίνος Κωστέας.

Ο Κωνσταντίνος Κωστέας είναι Μέλος του Τμήματος Λογοτεχνίας του Πολιτιστικού Σωματείου για την Τέχνη και τη Φύση “ΝΑΡΤΟΥΡΑ” (nARTura), το οποίο στηρίζει τη δράση αυτή.
Εκπρόσωπός μας θα επιδείξει και θα προτείνει τρόπους που θα μπορούν να υποστηριχθούν από τους καταστηματάρχες και τους επιχειρηματίες που θα συμμετέχουν στη δράση, αλλά και οι ίδιοι οι καταστηματάρχες και επιχειρηματίες καλούνται με χαρά να συνεργαστούν, προτείνοντας διάφορους ευφάνταστους τρόπους «φιλοξενίας» των ποιημάτων στους επαγγελματικούς τους χώρους με απαραίτητη, όμως, προϋπόθεση να τηρηθεί ένα καλό αισθητικό αποτέλεσμα.
Όποιες επιχειρήσεις -κερδοσκοπικού χαρακτήρα- εκδηλώσουν ενδιαφέρον για συμμετοχή τους στη δράση αυτή, θα πρέπει να καταβάλουν συνδρομή συνολικού ύψους 20 ευρώ (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται το Φ.Π.Α.).

Όσο για τα αποτελέσματα της δράσης για τον έμπορο-επιχειρηματία είναι:

• Η επιχειρηματική κοινότητα εμφανίζει ένα διαφορετικό έως τώρα προφίλ, όπου μέσα από την εξωστρέφεια και την ομαδικότητα στηρίζει και προωθεί την τέχνη και τον πολιτισμό στην πόλη που δραστηριοποιείται.
• Έμμεση διαφήμιση των επιχειρήσεων από την προώθηση των παράλληλων δράσεων, μέσω της συμμετοχής τους.
• Αύξηση της κίνησης στα εμπορικά καταστήματα.
• Βελτίωση της διάθεσης για βόλτα στην αγορά.
• Τόνωση της αγοραστικής κίνησης σε μια ουδέτερη περίοδο (εκτός των ημερών της γιορτής του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς που εμπεριέχονται στη διάρκεια της δράσης).
• Η προσέλκυση εν δυνάμει πελατών και από άλλες πόλεις.
• Αύξηση του θεματικού τουρισμού («Καλαμάτα, η πόλη της ποίησης»), μιας ευελπιστούμε η δράση αυτή να γίνει θεσμός.
Τα αποτελέσματα για την τέχνη της ποίησης… και γενικότερα, για όλους μας φιλοδοξούνται τα εξής
• Η ποίηση γίνεται προσιτή και άμεση.
• Για πρώτη φορά και σε τέτοια κλίμακα οι Μεσσήνιοι ποιητές στο σύνολό τους, «συνομιλούν» με το ευρύ κοινό, μέσα από ένα πρωτότυπο συναπάντημα.
• Δίνεται η ευκαιρία μέσα από «πηγαδάκια» και παρέες να αναπτυχθούν θέματα γύρω από την ποίηση, με τρόπο απλό και κατανοητό.
• Να αποδειχθεί και να εμπεδωθεί ότι η ποίηση αφορά όλους και ότι δεν αφορά μόνο τους μυημένους.
• Ανάδειξη νέων ποιητών. Ενθαρρύνοντας τον κόσμο να δοκιμάσει να γράψει ποίηση, ίσως ανακαλύψει τον ποιητή που κρύβει μέσα του. Ενθαρρύνοντας επίσης εκείνους που κρατάνε τα στιχάκια τους καλά κρυμμένα στα συρτάρια τους, να τα φέρουν στο φως και να τα μοιραστούνε μαζί μας. Με τους τρόπους αυτούς, ίσως αναδειχτούνε οι νέοι μας ποιητές!
Γενικότερο κέρδος, οι χαρούμενες, γιορτινές νότες στο βαρύ κλίμα των ημερών της καθημερινότητάς μας! Γιατί, μια γιορτή η ποίηση και η άνοιξη χορεύει μαζί της!

Οι «Ποιητικοί Δρόμοι» εντάσσουν στην καθημερινότητά μας ποιήματα και στιχάκια 10

Ιδέες και προτάσεις προς υλοποίηση

Παραθέτουμε ιδέες και προτάσεις με στόχο την υλοποίησή τους, για την κυρίως δράση, καθώς και για τις παράλληλες δράσεις:

• Ποιήματα αναρτημένα σε βιτρίνες, μεγέθους Α3
• Ποιήματα σε μικρές κάρτες πάνω στα τραπεζάκια των café-bars.
• Ποιήματα των αείμνηστων ποιητών της Μεσσηνίας σε banners, αναρτημένα στις ειδικές κατασκευές στα κεντρικά σημεία της πόλης.
• Να ακούγονται από ηχεία (εσωτερικά ή και εξωτερικά) όπου είναι δυνατόν, απαγγελίες ποιημάτων.
• Πρόταση στους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της πόλης να εντάξουν το διάστημα εκείνο στο καθημερινό τους πρόγραμμα κάποια λεπτά για ανάγνωση ποιημάτων ή μελοποιημένης ποίησης.
• Καθορισμός μέρας και ώρας για απαγγελίες ποιημάτων σε πλατείες, πάρκα κ.λπ.
• Λήψη βίντεο με προσωπικότητες της Καλαμάτας να διαβάζουν ποιήματα σε διαφορετικά σημεία της πόλης ο καθένας. Προτείνονται τα πιο χαρακτηριστικά -ιστορικά μέρη με σκοπό το τελικό αποτέλεσμα να αναρτηθεί στο διαδίκτυο για την τουριστική προβολή της πόλης.
• «η ποίηση στις γειτονιές μας»
Συντονισμός ταυτόχρονης ανάγνωσης ποιημάτων σε γειτονιές που θα ήθελαν να συμμετάσχουν κοινοποιώντας τις στιγμές με live μετάδοση.
• Παρότρυνση να εμπνευστούν και να γράψουν ποιήματα όσοι το επιθυμούν το διάστημα εκείνο. Πάνω σε τραπεζάκια καφενείων να υπάρχει λευκό χαρτάκι που θα γράφει στην κορυφή «Γράψε το στιχάκι σου» και στη συνέχεια να αναρτάται σε ειδική επιφάνεια (π.χ. πίνακας φελλού).
• «παρέα με την ποίηση»
Απαγγελίες ποιημάτων σε εξωτερικούς χώρους (πλατείες, πάρκα κ.λπ.), αλλά και σε εσωτερικούς όπως: καφέ, ταβέρνες κ.λπ., αλλά και σε εμπορικά καταστήματα που διαθέτουν χώρο, χρόνο και διάθεση.).
• Ποιητικά απογεύματα με θέμα: «ποιήματα του συρταριού»
Απαγγελίες ανέκδοτων ποιημάτων σε εσωτερικούς χώρους, από τους εν δυνάμει ποιητές. Ποιήματα που ίσως ποτέ δεν θα έβγαιναν από το συρτάρι στο φως.
• «Τα δέντρα των ποιητών»
Μια προτεινόμενη δράση όπου ομάδες θα υιοθετούν το διάστημα εκείνο δεντράκια σε πλατείες, γειτονιές ή πεζόδρομους και θα τα «στολίσουν» με ποιήματα αγαπημένων τους ποιητών ή και δικά τους. Τα ποιήματα θα πρέπει να είναι γραμμένα σε επιφάνεια που να αντέχει στις καιρικές συνθήκες.
• «Μια στροφή αναζητά το ποίημα της.»

Ένα παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους

Παράλληλα είναι ένα παιχνίδι που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους.

Διαβάστε παρακάτω πως παίζεται αυτό το παιχνίδι:

Στον κάθε καταστηματάρχη ή επιχειρηματία που επιθυμήσει να συμμετάσχει στο παιχνίδι, θα του έχει δοθεί μια στροφή από ένα ποίημα, καθώς και το όνομα του καταστήματος όπου είναι αναρτημένο. Τη στροφή αυτή θα πρέπει να δώσουν σε άτομα που θα μπαίνουν στο κατάστημά του και θα ενδιαφέρονται να παίξουν. Ο καταστηματάρχης θα τους κατευθύνει σχετικά με την ευρύτερη περιοχή που θα πρέπει να αναζητήσουν το συγκεκριμένο ποίημα, χωρίς όμως να τους αποκαλύψει το κατάστημα. Στη συνέχεια ο παίχτης, θα πρέπει να ψάξει στις βιτρίνες των γύρω καταστημάτων και να ανακαλύψει σε ποια βιτρίνα είναι αναρτημένο το ποίημα στο οποίο ανήκει η συγκεκριμένη στροφή. Ο καταστηματάρχης που θα φιλοξενεί το ποίημα στο οποίο ανήκει η στροφή, οφείλει να κάνει ΕΚΠΤΩΣΗ σε κάποια αγορά που θα κάνει ο παίχτης κατά το διάστημα που διαρκεί η δράση ή κάποια προσφορά. Το ποσοστό της έκπτωσης ή της προσφοράς θα εξαρτάται από τον ίδιο τον καταστηματάρχη.

Εάν ο παίχτης θελήσει να συνεχίσει το παιχνίδι, θα ζητήσει από τον καταστηματάρχη να τους δοθεί η επόμενη στροφή που αναζητά το ποίημα της.
Η διάρκεια του παιχνιδιού θα εξαρτηθεί από τη διάθεση, αλλά και τις αντοχές του παίχτη!

Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής σε σχολεία, φορείς και συλλόγους

Οι εμπνευστές και διοργανωτές των «Ποιητικών Δρόμων» απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής σε σχολεία τόσο σε προγράμματα όσο και παράλληλες δράσεις αλλά και σε φορείς και συλλόγους σε κάποια παράλληλη δράση που θα προτείνει και που θα σταλεί υπόψη μας στο e-mail της επιχείρησής μας: kalliergon.culture@gmail.com (γράφοντας ως θέμα: “δήλωση συμμετοχής”)

Όπως εξήγησαν και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου οι διοργανωτές «Έχουμε τη διάθεση να επιδείξουμε και να προτείνουμε τρόπους που θα μπορούν να υποστηριχθούν από τους καταστηματάρχες που θα συμμετέχουν στη δράση, αλλά και οι ίδιοι οι καταστηματάρχες θα μπορούν να συνεργαστούν μαζί μας, προτείνοντας διάφορους ευφάνταστους τρόπους «φιλοξενίας» των ποιημάτων στους επαγγελματικούς τους χώρους. Απαραίτητη όμως προϋπόθεση είναι η τήρηση ενός αισθητικού αποτελέσματος. Η συγκεκριμένη δράση φιλοδοξούμε να γίνει θεσμός, μέσα από τη στήριξη όλων σας! Η πρόταση μπορεί να εμπλουτιστεί μέσα από δικές σας προτάσεις, ώστε να καταστεί η Καλαμάτα το αυτό το διάστημα “πόλη της ποίησης”.

Με χαρά να δεχτούμε οποιαδήποτε ευφάνταστη πρόταση για υλοποίηση!»

• Για δηλώσεις συμμετοχής ή διευκρινίσεις, επικοινωνήστε στο

τηλέφωνο: 6946096502 ή

στείλτε e-mail στη διεύθυνση: Kalliergon.culture@gmail.com

 


Κοινοποιησέ το

Ειδησεις απο Καλαματα

Κοιν.Σ.Επ. «ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ» για τη δημιουργία θέσεων εργασίας ΑμεΑ και την επαγγελματική υποστήριξη τους

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοιν.Σ.Επ. «ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ» για τη δημιουργία θέσεων εργασίας ΑμεΑ και την επαγγελματική υποστήριξη τους 23
Κοινοποιησέ το

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Πέμπτη 22/10/2020, στο παλαιό Δημαρχείο του Δήμου Καλαμάτας μετά από πρόσκληση της Κοιν.Σ.Επ. Ένταξης Ευάλωτων Ομάδων «ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ» συνάντηση με γονείς ΑμεΑ και εκπροσώπους των ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ., ΚΕΣΥ Μεσσηνίας, του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Νοσοκομείου, του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Καλαμάτας , του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων του Ε.Ε.Ε.Κ. Καλαμάτας, του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας.

Ενημερώθηκαν από την Ελευθερία Ξαγοράρη για τους στόχους της Κοιν.Σ.Επ. που είναι σύμφωνα με το καταστατικό της, η δημιουργία θέσεων εργασίας για ΑμεΑ και η επαγγελματική υποστήριξη τους.

Οι πρωτοβουλίες που έχει μέχρι σήμερα ξεκινήσει κατέληξαν ήδη σε συνεργασία με το ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Μεσσηνίας, τα Παιδικά Χωριά SOS , Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου. Επίσης συνεχίζονται οι επαφές με τον Δήμο Καλαμάτας (κ. Βασιλόπουλο) και την Περιφέρεια Πελοποννήσου (κ. Νίκα).

Οι συμμετέχοντες αντάλλαξαν απόψεις για μελλοντική συνεργασία με βάση τις δικές τους εμπειρίες στον ευαίσθητο αυτό χώρο.

Κοιν.Σ.Επ. «ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ» για τη δημιουργία θέσεων εργασίας ΑμεΑ και την επαγγελματική υποστήριξη τους 24


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Τηλεδιάσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Τηλεδιάσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 25
Κοινοποιησέ το

Διαδικτυακή συνάντηση υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή και του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα, 23 Οκτωβρίου 2020, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τον εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Στην προγραμματισμένη διαδικτυακή συνάντηση μετείχαν η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής Γιώργος Μυλωνάκης, ο Εκτελεστικός Γενικός Συντονιστής της Επιτροπής Μάρτων Σίμιτσεκ, ο Γενικός Διευθυντής Λειτουργίας Αθανάσιος Κανταρτζής καθώς και Δήμαρχοι από περιοχές που θα συμμετέχουν ενεργά στις εορταστικές – επετειακές εκδηλώσεις του 2021.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν τα έργα με αναπτυξιακό πρόσημο που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της συνεργασίας της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» με το Υπουργείο Εσωτερικών και τους Δήμους όλης της Ελλάδας ενόψει των εορτασμών για τα 200 χρόνια από το 1821 και τα οποία θα αποτελέσουν υποσύνολο των συνολικών έργων που θα ενταχθούν στο εμβληματικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

«Θέλω κάθε Δήμος της χώρας, εάν αυτό είναι εφικτό, να δρομολογήσει ένα έργο κατ’ ελάχιστον το οποίο στη συνείδηση των πολιτών να ταυτιστεί με το 2021. Θα είναι έργο όμως το οποίο θα κοιτάει στο μέλλον, θα αντιμετωπίζει τις προκλήσεις του μέλλοντος -είτε μιλάμε για έργα τα οποία έχουν να κάνουν με βασικές περιβαλλοντικές υποδομές- είτε με ψηφιακές υποδομές, είτε έργα τα οποία έχουν να κάνουν με δεξιότητες ή σύγχρονες ματιές στο παρελθόν μας. Όλα αυτά έχουν μία τεράστια σημασία ώστε και όταν περάσει το 2021 και πάμε στο 2022, στο 2023, στο 2024 να θυμόμαστε αυτή τη χρόνια ως μία χρονιά ορόσημο» τόνισε στη σύσκεψη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το 2021 είναι φυγή προς τα εμπρός

«Αυτή η προσπάθεια θα αγκαλιάσει όλη την Ελλάδα. Από τους Οθωνούς μέχρι το Καστελόριζο, από τη Μεσσηνία μέχρι την Ορεστιάδα και γι αυτό και θεώρησα απολύτως απαραίτητη την ενεργό συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης σε όλη αυτήν την πολύ γόνιμη και δημιουργική προσπάθεια» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να προσθέσει, μιλώντας για το νόημα αυτής της πρωτοβουλίας: «Στην ουσία όλοι σας καλείστε, δεκάδες, εκατοντάδες ελληνικές πόλεις να κάνετε τις δικές σας μικρές επαναστάσεις και με αυτόν τον τρόπο να αποδείξετε ότι ένα έθνος μπορεί να ξαναδιαβάζει γόνιμα την ιστορία του μόνο αν το ίδιο βρίσκεται σε διαρκή κίνηση. Και αυτή τη δημιουργική κίνηση, αυτή τη φυγή προς τα εμπρός θέλουμε να δρομολογήσουμε σε αυτό το επετειακό έτος, ξεκινώντας από κάτω προς τα πάνω».

Δήλωση Δημάρχου

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, με αφορμή την τηλεδιάσκεψη, ανέφερε: «Η Καλαμάτα φιλοδοξεί μέσα από τη συμμετοχή της στις εθνικές επετειακές εορταστικές εκδηλώσεις να κάνει τη σημερινή επανάσταση της χτίζοντας το μέλλον της μέσα από μία σειρά εορταστικών δράσεων διεθνούς ενδιαφέροντος και απήχησης αλλά και ένα πλήρες και οραματικό επιχειρησιακό σχέδιο.

Στόχος μέσα από το συγκροτημένο και ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο του Δήμου μας είναι να δούμε την Καλαμάτα του αύριο και τον εξωστρεφή της προσανατολισμό. Μέσα από την διπλωματία, το πολιτισμό, την υγεία, την παραγωγή – γαστρονομία, την κλιματική αλλαγή. Όχι αναπολώντας το παρελθόν αλλά κοιτάζοντας το μέλλον.

Με αφορμή τη σημερινή διαδικτυακή συνάντηση που είχαμε οι Δήμαρχοι με τον Πρωθυπουργό, να εκφράσω για μια φορά ακόμα την εμπιστοσύνη και τη στήριξή μας στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει σε εθνικό, υγειονομικό και αναπτυξιακό επίπεδο για την πατρίδα μας».

Τηλεδιάσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 26


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Θετικό κρούσμα στο 3ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας – Άμεση ενεργοποιήσει και απολύμανση κτιρίου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Θετικό κρούσμα στο 3ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας - Άμεση ενεργοποιήσει και απολύμανση κτιρίου 27
Κοινοποιησέ το

Άμεση είναι η κινητοποίηση του Δήμου, προκειμένου να προχωρήσει (εντός της ημέρας) η διαδικασία απολύμανσης του σχολικού κτηρίου που στεγάζεται το 3ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας. Είχε προηγηθεί ενημέρωση από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μεσσηνίας για θετική διάγνωση μαθητή της Β’ τάξης σε Covid-19.

Σημειώνεται ότι με απόφαση της Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μεσσηνίας, ενεργοποιούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα, κλείνουν προσωρινά τα τμήματα της Β’ Λυκείου και τίθενται σε καραντίνα οι μαθητές αυτών, καθώς και οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στα εν λόγω τμήματα για 14 ημέρες. Συγκεκριμένα με σχετική ανακοίνωση γίνονται γνωστά τα εξής:

«Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με την με αριθμό 5077/23-10-2020 Απόφαση Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, από σήμερα 23 Οκτωβρίου μέχρι και 1 Νοεμβρίου 2020 αναστέλλεται η λειτουργία των τμημάτων της Β΄ Τάξης του 3ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας, στο πλαίσιο των προβλεπομένων μέτρων διαχείρισης επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδες.

Από την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020, εκπαιδευτικοί και μαθητές θα ακολουθήσουν πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, όπως προβλέπεται».

Ο Δήμος Καλαμάτας βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία τόσο με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης του νομού, όσο και με τους Διευθυντές των σχολείων όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, προκειμένου να αντιμετωπίζονται άμεσα θέματα που αφορούν την καθαριότητα και την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων ενάντια στη διασπορά του Covid-19.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ