Τετάρτη , 26 Φεβρουαρίου 2020

Οι περιηγητές του Ευκλή απόλαυσαν την Πανσέληνο του Αυγούστου στις ακτές της Ηλείας

Sharing is caring!

Την περασμένη Παρασκευή (16/8ου) οι φυσιολάτρες του Συλλόγου Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας ‘Ο Ευκλής” περπάτησαν 13 χλμ.  στις ακρογιαλιές της Ηλείας, συγκεκριμένα ξεκίνησε η απογευματινή, παραθαλάσσια πεζοπορία τους στο ‘‘Μονοπάτι των Θαλασσόκρινων” από το Λιμάνι της Κυλλήνης έως το Αρκούδι.
 *Με την δύση του Ήλιου απόλαυσαν πανέμορφο ηλιοβασίλεμα και στην καυτή άμμο γνώρισαν τα Θαλασσόκρινα, που τα αποκαλούν Κρινάκια της Παναγίας” γιατί ανθίζουν τον Δεκαπενταύγουστο, ανήκουν στην οικογένεια των Αμαρυλλιδών (Amaryllidaceae), είναι αυτοφυές και πολυετές φυτό.
Ανθίζει από τον Αύγουστο μέχρι τον Οκτώβριο, τα δε άνθη του (τα κρίνα), που εμφανίζονται μέσα από την καυτή άμμο, έχουν έξι πέταλα και διαμορφώνουν ένα στέμμα όπως οι ασφόδελοι, εξού και η ονομασία του «Θαλάσσιος Ασφόδελος»!
  *Το κρινάκι άντεξε χιλιάδες χρόνια, ανταπεξερχόμενο στις δύσκολες καιρικές συνθήκες. Δυστυχώς κινδυνεύει από την ανθρώπινη επέμβαση. 
Η οικοδόμηση των παραλιών και οι διάφορες χρήσεις, όπως οι ομπρέλες και οι ξαπλώστρες, το απειλούν.
Το Συμβούλιο της Ευρώπης, το έχει χαρακτηρίσει ως σπάνιο και απειλούμενο είδος !!
 

”Άρτος – Οίνος – Έλαιον 2019”.

Ο δραστήριος σύλλογος θα λάβει μέρος στην έκθεση ”Άρτος – Οίνος – Έλαιον 2019”, που διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας στο Πάρκο Ο.Σ.Ε.
Στα πλαίσια δράσεις των βαγονιών, θα εκθέσει πλούσιο φωτογραφικό υλικό των τμημάτων του : πεζοπορίας, εκδρομών, μπάσκετ και αγωνιστικής ποδηλασίας.
Μας προσκαλεί στο βαγόνι του, νότια του Αναψυκτηρίου από τις 7 έως τις 11 μ.μ. για να γνωρίσουμε το πρόγραμμά του.

Δες και αυτό

Μέλη του ΔΣ του Ευκλή επισκέφθηκαν τον νέο Ταξίαρχο της Αστυνομικής Δ.Μ.

Sharing is caring!Κοινοποίησέ το0Tweet0sharesΟ Ευκλής Η πρόεδρος του Συλλόγου Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας ”Ο Ευκλής” …

shares