Connect with us

Ταξίδια

Οι περιηγητές του Ευκλή αποχαιρέτισαν το Καλοκαίρι στην Πυλία

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Οι περιηγητές του Ευκλή αποχαιρέτισαν το Καλοκαίρι στην Πυλία 1
Κοινοποιησέ το

Μια ενδιαφέρουσα, δροσερή και περιηγητική εξόρμηση – πεζοπορία για όλη την οικογένεια πραγματοποίησε ο Σύλλογος Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας ΄”Ο Ευκλής” την περασμένη Κυριακή στην Πυλία, για να αποχαιρετήσει το Καλοκαίρι!!!

Οι περιηγητές του Ευκλή αποχαιρέτισαν το Καλοκαίρι στην Πυλία 2 Πρώτη γνωριμία τους ήταν το Παλαιόκαστρο Ναυαρίνου, αφού περπάτησαν στο μονοπάτι που τους οδήγησε πάνω στα τείχη, απόλαυσαν από ψηλά την εκπληκτική θέα στην Βοϊδοκοιλιά, μια παραλία της Μεσσηνίας που θεωρείται από τις ομορφότερες της Μεσογείου. Κυρίως είναι διάσημη για το ολοστρόγγυλο σχήμα της που θυμίζει το γράμμα Ω.
Το Παλαιόκαστρο, ή αλλιώς Παλαιό Ναβαρίνο ή Κάστρο Κορυφασίου, το παλαιότερο –όπως μαρτυρεί και το όνομά του– κάστρο της περιοχής της Πύλου, χτίστηκε τον 13ο αιώνα από τον σταυροφόρο Νικόλαο II de Saint Omer, γαλλικής καταγωγής άρχοντα της Θήβας, τον οποίο οι Έλληνες ονόμαζαν Σανταμέρη ή αλλιώς Γερονικόλα.

Οι περιηγητές του Ευκλή αποχαιρέτισαν το Καλοκαίρι στην Πυλία 3

* Συνεχίζοντας το κατηφορικό μονοπάτι από το Παλαιόκαστρο συνάντησαν το μεγάλο και εντυπωσιακό Σπήλαιο του Νέστορα, το οποίο βρίσκεται στο βορειοανατολικό μέτωπο του λόφου του Παλαιόκαστρου.
H είσοδός του, σχεδόν τριγωνικού σχήματος είναι ορατή από μεγάλη απόσταση. Η κύρια αίθουσα του σπηλαίου, διαστάσεων 20 χ 16 μ. έχει θολωτή οροφή ύψους περίπου 20 μ.
Ενδεχομένως ταυτίζεται με το σπήλαιο, το οποίο ο Παυσανίας (IV, 36, 2) συσχέτισε με τον μύθο του σταυλισμού των κοπαδιών του βασιλιά της Πύλου Νέστορα και πριν από αυτόν του Νηλέα, ο οποίος θεωρείται από την παράδοση ότι τα είχε φέρει από τη Θεσσαλία.

* Σειρά είχε η γνωριμία των πεζοπόρων με τον καταρράκτη Καλάμαρη στην περιοχή Σχινόλακα πάνω από την Γιάλοβα, ο οποίος αποτελεί έναν μικρό υδροβιότοπο με πολλά αμφίβια.
Έφτασαν στον καταρράκτη μέσα από ένα κατάφυτο και σκιερό μονοπάτι, απολαμβάνοντας σε αυτόν δροσερές βουτιές κατά την διάρκεια του μεσημεριού.

Οι περιηγητές του Ευκλή αποχαιρέτισαν το Καλοκαίρι στην Πυλία 4

* Τέλος η ημέρα έκλεισε με το θαλασσινό τους μπάνιο στην μαγευτική Γιάλοβα με την χρυσή άμμο.

Βοϊδοκοιλιά

Βοϊδοκοιλιά


Κοινοποιησέ το

Ταξίδια

Ο Ευκλής στο άγνωστο για τον ευρύ κοινό φαράγγι Κάκοβος του Δήμου Πηνείας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ο Ευκλής στο άγνωστο για τον ευρύ κοινό φαράγγι Κάκοβος του Δήμου Πηνείας 9
Κοινοποιησέ το

Την περασμένη Κυριακή ((9/8ου) οι περιηγητές του Συλλόγου Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας ”Ο Ευκλής” ταξίδεψαν έως τον Δήμο Πηνείας στο ημιορεινό χωριό Σιμόπουλου, για να γνωρίσουν περπατώντας το άγνωστο σε πολλούς φαράγγι Κάκοβος. Μια μόνο ομάδα έχει εξερευνήσει το συγκεκριμένο φαράγγι, η δεύτερη είναι των καλαματιανών πεζοπόρων του Ευκλή, όπως τους ενημέρωσε ο Περικλής Πολυζωγόπουλος.
   Με την ευκαιρία αυτή επισκέφθηκαν το κτήμα – φάρμα Πολυζωγόπουλος, τους υποδέχτηκε με χαρά ο ιδιοκτήτης της Φάρμας κος Περικλής, τους ξενάγησε σε αυτήν και με υπερηφάνεια τους έδειξε τα ζώα που φροντίζουν, λέγοντάς τους ότι, ο σκοπός αυτής της μοναδικής φάρμας στον Δήμο Πηνείας εκτός από ψυχαγωγικός, είναι και εκπαιδευτικός, καθώς πιστεύουν πως η ευαισθητοποίηση του κοινού μπορεί, να βοηθήσει στην προστασία των ζώων και του περιβάλλοντος.
φαράγγι Κάκοβος
   Το απόγευμα βρήκε τους εκδρομείς, να απολαμβάνουν το θαλασσινό τους μπάνιο στην παραλία Κακόβατος.
Επόμενη προγραμματισμένη εξόρμηση είναι η ποταμοδιάσχιση του Αρκαδικού ποταμού, η γνωριμία με το φαράγγι των Σταλακτιτών και η επίσκεψή τους στον Αρχαιολογικό Χώρο της Περιστεριάς.
φαράγγι Κάκοβος


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ταξίδια

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας στο φαράγγι της Νέδας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

ΕΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Κοινοποιησέ το

Εξόρμηση στη Νέδα για τον Ε.Ο.Σ. Καλαμάτας

Την προσεχή Κυριακή 9 Αυγούστου, ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας θα διασχίσει το φαράγγι της Νέδας, το οποίο αποτελεί μια απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς γωνιά της Μεσσηνιακής φύσης, όπου οι συνεχείς εναλλαγές του τοπίου, η πλούσια βλάστηση, τα γαλαζοπράσινα νερά κι οι επιβλητικοί βράχοι, κάνουν τη διάσχιση του μια αξέχαστη εμπειρία.

Βαθμός δυσκολίας: 1+ (κατάλληλο για αρχάριους, απαιτείται καλή φυσική κατάσταση και γνώση κολύμβησης).
Ώρες πορείας: 5 +/-
Αναχώρηση: από τα γραφεία του Συλλόγου την Κυριακή 09/08/20 και ώρα 8:00 π.μ.
Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στα γραφεία του Συλλόγου από Δευτέρα-Παρασκευή τις ώρες 21:00-22:30μ.μ., στα τηλέφωνα 27210-97733 και 6937328781.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ταξίδια

Οι φυσιολάτρες του Ευκλή Καλαμάτας, εξερευνούν στο Φαράγγι Κάκοβος στην Ηλεία

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Οι φυσιολάτρες του Ευκλή Καλαμάτας, εξερευνούν στο Φαράγγι Κάκοβος στην Ηλεία 10
Κοινοποιησέ το

Ευκλής Καλαμάτας στο Φαράγγι Κάκοβος στην Ηλεία

 Στις 9 Αυγούστου 2020 μια ενδιαφέρουσα, δροσερή και πολυποίκιλη εξόρμηση περιμένει τους φυσιολάτρες του Συλλόγου Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας ”Ο Ευκλής”.
   Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: << Θα ξεφύγουμε από την καθημερινότητα, θα δροσιστούμε στο φαράγγι Κάκοβος, θα περιηγηθούμε την Φάρμα Πολυζωγόπουλου και τέλος αργά το απόγευμα θα απολαύσουμε το θαλασσινό μας μπάνιο στην παραλία Κακόβατος.
Βαθμός δυσκολίας: Α΄
Η περιπέτεια στο φαράγγι Κάκοβος ενδείκνυται και για αρχάριους.
Ώρες πορείας μέσα στο φαράγγι: 3 ώρες, διαδρομή εύκολη και βατή για όλη την οικογένεια, για μικρά και μεγάλα παιδιά!!!
__Ραντεβού εκκίνησης: 7:00 π.μ. στα γραφεία του Συλλόγου, τέρμα Αριστομένους 56, αρχή Πάρκου Ο.Σ.Ε.
__Μετακίνηση με λεωφορεία 50 άρια.
Μόνο 33 άτομα σε κάθε 50 άρι λεωφορείο επιτρέπεται, όποτε οι παρακάτω τιμές διαμορφώθηκαν ανάλογα.
__Κόστος μετακίνησης: 17 ευρώ (μέλη), 20 ευρώ (μη μέλη) και 14 ευρώ (φοιτητικό, παιδικό και ανέργων με ενεργή κάρτα Ο.Α.Ε.Δ.).
__Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων:
Ελένη Οικονομοπούλου (πρόεδρος και εκπρόσωπος τύπου) στα τηλ. 27210 90627 και 6974252234.
Ευκλής Καλαμάτας στο Φαράγγι Κάκοβος στην Ηλεία
Ευκλής Καλαμάτας στο Φαράγγι Κάκοβος στην Ηλεία


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ