Connect with us

Ταξίδια

Οι φυσιολάτρες του Συλλόγου Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας ”Ο Ευκλής”στα ”Κολοκοτρωναίικα ταμπούρια”.

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Οι φυσιολάτρες του Συλλόγου Πεζοπόρων - Ορειβατών Καλαμάτας ''Ο Ευκλής''στα ''Κολοκοτρωναίικα ταμπούρια''. 1
Κοινοποιησέ το

Την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019, με την ευκαιρία της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου,  προσκάλεσαν τους καλαματιανούς πεζοπόρους οι φίλοι τους από τον Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών – Οικολόγων  (Σ.Α.Ο.Ο.) Τρίπολης, να βαδίσουν μαζί τους στο ιστορικό ”Κολοκοτρωναίικο μονοπάτι” στα Τρίκορφα Αρκαδίας, όπου έγινε μάχη στις 24 Ιουνίου 1825 και ο Κολοκοτρώνης έχασε 500 παλικάρια.
Οι φυσιολάτρες του Συλλόγου Πεζοπόρων - Ορειβατών Καλαμάτας ''Ο Ευκλής''στα ''Κολοκοτρωναίικα ταμπούρια''. 2

Η διαδρομή είναι κυκλική, με ήπια ανηφόρα 1:30 ώρας μέχρι τα ”Ταμπούρια”, στο σύνολο η πεζοπορία 3:00 ώρες (+/-).
Βαθμός δυσκολίας : Α΄, κατάλληλο μονοπάτι για όλους με καλή φυσική κατάσταση.
Μετάβαση : Με λεωφορείο.
Ραντεβού : 7:30 στα γραφεία του Συλλόγου, Αριστομένους 56, αρχή Πάρκου Ο.Σ.Ε.
Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων : Ελένη Οικονομοπούλου (πρόεδρος και εκπρόσωπος τύπου) στο τηλ. του Συλλόγου 27210 84844 και 27210 90627 ή 6974252234.

 


Κοινοποιησέ το

Ταξίδια

ΑEGEAN και ΣΕΤΕ προσφέρουν μαζί ένα ολοκληρωμένο πακέτο διακοπών στους ανθρώπους της Πολιτικής Προστασίας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

ΑEGEAN και ΣΕΤΕ
Κοινοποιησέ το

ΑEGEAN και ΣΕΤΕ

To ευχαριστώ των φορέων του τουρισμού στους ανθρώπους που εργάστηκαν και εξακολουθούν να εργάζονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19

Σε μία κοινή πρωτοβουλία, AEGEAN και ΣΕΤΕ προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο πακέτο διακοπών, αεροπορικά εισιτήρια και διαμονή, στους ανθρώπους της Πολιτικής Προστασίας, ως ένα ελάχιστο ευχαριστώ για όλα όσα προσέφεραν το προηγούμενο διάστημα και συνεχίζουν να προσφέρουν στη διαχείριση της υγειονομική κρίσης.

Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου της χώρας προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο 6ήμερο ταξιδιωτικό πακέτο σε αγαπημένους ελληνικούς προορισμούς, με στόχο τα στελέχη που εργάζονται στην πρώτη γραμμή της Πολιτικής Προστασίας κατά του COVID-19, μαζί με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, να ζήσουν μια ολοκληρωμένη και ευχάριστη εμπειρία διακοπών.

Η ΑΕGEAN, προσφέρει εισιτήρια μετ’ επιστροφής για όλο το δίκτυο εσωτερικού και ο ΣΕΤΕ τις διαμονές στις ξενοδοχειακές μονάδες των Mελών του – MITSIS HOTELS, TEMES S.A. (Hilton Athens και Costa Navarino), GRECOTEL HOTELS & RESORTS, PHĀEA RESORTS, LAMPSA HELLENIC HOTELS (Sheraton Rhodes Resort), ATRIUM HOTELS, KONTOKALI BAY RESORT & SPA, AEOLOS BEACH, GIANNOULIS HOTELS & RESORTS – σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε: «Να προστατεύουμε τους ανθρώπους, αυτή είναι η απόλυτη προτεραιότητα, το καθημερινό στοίχημα ευθύνης όλων εκείνων που εμπλέκονται στην Πολιτική Προστασία, είτε πρόκειται για καταστροφές είτε για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Φέτος, η εκπλήρωση της αποστολής μας περιλάμβανε και τη διαχείριση πανδημίας, μια πρωτόγνωρη συγκυρία που μέχρι σήμερα η χώρα μας έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία, χάρη στη συνεργασία ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας. Εκ μέρους των στελεχών της Πολιτικής Προστασίας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στην αντιμετώπιση του COVID-19, θα ήθελα να ευχαριστήσω την AEGEAN και τον ΣΕΤΕ για την ευγενική προσφορά τους και να διαβεβαιώσω ότι η Πολιτική Προστασία θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να παραμείνει η Ελλάδα ασφαλής.»

Ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος ανέφερε: «Ο τουριστικός τομέας παραμένει στην πρώτη γραμμή των ενεργειών συνεισφοράς στους ανθρώπους που διαχειρίστηκαν και συνεχίζουν να διαχειρίζονται την υγειονομική κρίση. Είναι η ελάχιστη επιβράβευση στη συνεχή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των πρωτόγνωρων καταστάσεων που βιώνει η χώρα μας. Ευχή όλων μας είναι οι εργαζόμενοι της Πολιτικής Προστασίας, έπειτα από μία πολύ δύσκολη περίοδο και ενόψει νέων προκλήσεων το επόμενο διάστημα, να ταξιδέψουν και να ξεκουραστούν στους αγαπημένους τους προορισμούς.»

Οι δικαιούχοικαλούνται από σήμερα και έως τις 14 Αυγούστου να επισκεφθούν την ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα της AEGEAN (https://el.aegeanair.com/milesandbonus/civilprotection-form) και να υποβάλλουν τα στοιχεία τους. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής και την επαλήθευση των στοιχείων τους που θα ακολουθήσει, οι δικαιούχοι θα μπορούν να λάβουν δύο (2) εισιτήρια μετ’ επιστροφής για το δίκτυο εσωτερικού μέσω του Προγράμματος Miles+Bonus της AEGEAN και να επιλέξουν τη διαμονή τους από τη λίστα των επιλεγμένων ξενοδοχείων μελών του ΣΕΤΕ σε ολόκληρη την Ελλάδα, για να  προγραμματίσουν το ταξίδι τους.

Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα για την εγγραφή θα παραμείνει ενεργή από την 1η και έως την 14η Αυγούστου, ενώ για περισσότερες πληροφορίες για τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις  www.aegeanair.com και www.sete.gr.

*Δικαιούχοι του προγράμματος: Οι εργαζόμενοι στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, τα μέλη των Κλιμακίων Δειγματοληψίας COVID-19 της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Ενημέρωσης COVID‑19 της Πολιτικής Προστασίας, στο Κέντρο Καταγραφής COVID-19 της Πολιτικής Προστασίας και στο Κέντρο Ιχνηλάτισης COVID-19 της Πολιτικής Προστασίας.

ΑEGEAN και ΣΕΤΕ


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ταξίδια

Δροσερές αποδράσεις για τον Ευκλή τον Αύγουστο

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ο Ευκλής
Κοινοποιησέ το

ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Σ.Π.Ο.Κ. ΕΥΚΛΗΣ

Ο Σύλλογος Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας ”Ο Ευκλής” τον Αύγουστο έχει προγραμματίσει δύο δροσερές αποδράσεις για την πεζοπορική του ομάδα.
Ο Ευκλής
Πιο συγκεκριμένα :

__ 9 Αυγούστου 2020 : Πεζοπορική διάσχιση φαραγγιού Κάκοβος μικρής διάρκειας, παιχνιδιάρικη εξόρμηση για όλη την οικογένεια στην Φάρμα Πολυζωγόπουλου και απόλαυση θαλασσινού μπάνιου στην παραλία Κακόβατος.

__ 23 Αυγούστου 2020 : Διάσχιση Αρκαδικού ποταμού ή Σελλέϊκο ποτάμι και γνωριμία με το φαράγγι Σταλακτίτες και με τον Αρχαιολογικό Χώρο της Περιστεριάς. Επίσης απόλαυση θαλασσινού μπάνιου στην παραλία στο Καλό Νερό.
Ο Ευκλής
Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων:
Ελένη Οικονομοπούλου (πρόεδρος και εκπρόσωπος τύπου) στα τηλ. 27210 90627 και 6974252234.

Αγγελική Ματσούκα (έφορος εκδρομών) στο τηλ. του συλλόγου 27210 84844.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ταξίδια

Οι φυσιολάτρες του Ευκλή Καλαμάτας εξερεύνησαν το φαράγγι των Κενταύρων

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ο Ευκλής στο φαράγγι των Κενταύρων
Κοινοποιησέ το

Ο Ευκλής στο φαράγγι των Κενταύρων

Την περασμένη Κυριακή, 26 Ιουλίου 2020, ο Σύλλογος Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας ”Ο Ευκλής” είχε προγραμματίσει εξόρμηση στο φαράγγι Αντρωνίου, όμως κατά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου η πρόεδρος του συλλόγου, Ελένη Οικονομοπούλου ειδοποιήθηκε από ντόπιους της ορεινής Ηλείας, ότι ένα χιλιόμετρο έξω από το χωριό Αντρώνι είχε εκδηλωθεί μικρή εστία φωτιάς.
Ο Ευκλής στο φαράγγι των Κενταύρων   Επειδή πάντα προτεραιότητα έχει η ασφάλεια των συμμετεχόντων, ανακοινώθηκε στους εβδομήντα πέντε πεζοπόρους, ότι θα εξορμήσουν στο φαράγγι Κενταύρων και στο δρυοδάσος της Φολόης.
Εξ΄ ‘αλλου στις 31 Μαΐου του 2020 είχε προγραμματιστεί το φαράγγι Κενταύρων, αλλά λόγω του Covid 19 αναβλήθηκε τότε, οπότε όλοι το πρωί της Κυριακής ευχαριστήθηκαν με αυτήν την αλλαγή του προγράμματος.
    Ο Βασίλειος Μιχαλακέας, μέλος του Ευκλή, μας δήλωσε κατενθουσιασμένος:  <<Το φαράγγι των Κενταύρων είναι ένας στενός λαβύρινθος με ψηλά τοιχώματα, που όσο βαθύτερα προχωράγαμε, τόσο περισσότερο μας συνεπαίρνει !
Κατάφυτο τοπίο και ο ουρανός να σε κοιτάζει από την κλειδαρότρυπα…..
Ο ήλιος δεν το διαπερνά, καθώς έχει ψηλά τοιχώματα, για το καλοκαίρι ήταν μια ιδανική δροσερή διαδρομή.
Η κλίση του εδάφους είναι πολύ ήπια, περπατήσαμε στην κοίτη του ένα 4ωρο, δεν μας κούρασε καθόλου, ούτε στην άνοδό του ! >>
   Ο έφορος πεζοπορίας, Δημήτριος Τσεκουράς εκ μέρους όλων, ευχαριστεί θερμά τους φίλους και μέλη  του συλλόγου, που βοήθησαν, ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά και με ασφάλεια και αυτοί είναι: Ο Νότης Νέμος, ο ντόπιος οδηγός μας για τον πολύτιμο χρόνο που μας αφιέρωσε, ο Δημήτρης Κασκούτης, ο Κυριάκος Πατρινιός, ο Ηλίας Κατσόγιαννης, ο Θανάσης Τσαούσης και ο Μιχάλης Ποταμούσης. 
Ο Ευκλής στο φαράγγι των Κενταύρων


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ