Connect with us

Ταξίδια

Ε.Ο.Σ. Καλαμάτας: Πεζοπορία στην Αρεόπολη

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ε.Ο.Σ. Καλαμάτας: Πεζοπορία στην Αρεόπολη 7
Κοινοποιησέ το

Η αναζήτηση για το καινούργιο είναι ορισμένες φορές ο ποιο ωραίος δρόμος. Και κάποιες άλλες ίσως ο μόνος δρόμος για να προχωρήσεις. Το καινούργιο που μπορεί να μην είναι καινούργιο, που μπορεί να είναι ο παλιός εκείνος δρόμος που εσύ όμως ανακαλύπτεις για πρώτη φορά. Που μπορεί να είναι εκείνος ο χιλιοπερπατημένος δρόμος που όμως αυτή τη φορά κάτι αλλάζει, εσύ αλλάζεις, τον βλέπεις διαφορετικά, τον ξανα…ανακαλύπτεις από την αρχή!!!

Στην προκειμένη περίπτωση το καινούργιο και το παλιό είναι το μονοπάτι που οδηγεί από την Αρεόπολη στο χωριό Σωτήρα (ή Κουσκούνι) και από εκεί ανηφορίζει κόντρα ίσα με το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στη κορυφή του Μακρυλλακώματος. Είναι και το καλντερίμι που συνδέει την Αρεόπολη με το Νέο Οίτυλο που σε καιρούς αλλοτινούς αποτελούσε το βασικό δρόμο μετακίνησης.

Ε.Ο.Σ. Καλαμάτας: Πεζοπορία στην Αρεόπολη 8

Είναι η χαρά του να ανακαλύπτεις νέες διαδρομές και νέες πορείες σε μέρη που έχεις χιλιοεπισκεφτεί, σε μέρη βέβαια όπως η Μάνη, τόσο κοντά στη Μεσσηνία. Μια χαρά που ο ορειβατικός θέλησε να μεταφέρει στα μέλη του την περασμένη Κυριακή 17/3/2019 όταν για πρώτη φορά περπάτησε σε αυτές τις διαδρομές.

Και η ανταπόκριση μεγάλη. Περίπου 70 άτομα βρεθήκαμε στο γραφικό Κουσκούνι χαρακτηριστικό δείγμα οικισμού της μέσα Μάνης για να ανέβουμε στη συνέχεια τα 500 μέτρα της υψομετρικής διαφοράς στη κορυφή του Προφήτη Ηλία. Και η άνοδος πάντα έχει να σου δώσει. Και αυτή τη φορά μας έδωσε τη μοναδική θέα του Μεσσηνιακού και του Λακωνικού κόλπου, τη μοναδική θέα τη Μάνης με το άγριο αφιλόξενο τοπίο που όμως τόσοι οικισμοί έχουν γατζωθεί επάνω του. Και βέβαια μας έδωσε τη θέα του Ταϋγέτου που χιονισμένος κοίταγε από το βορά το νότιο αυτό πλοκάμι του που πάνω του στεκόμασταν και ‘μεις. Μια θέα που μας έκλεινε το μάτι κάθε φορά που τα σύννεφα κύκλωναν τον Πρ. Ηλία. Για να ανοίξει όταν ο δυνατός αέρας τα μετέφερε δυτικά μέχρι να φέρει και πάλι τα επόμενα.

Δρόμοι παλιοί και νέοι, δρόμοι του ’21. Και τι συγκυρία όταν στις 17 του Μάρτη στέκεσαι στην ιστορική πλατεία της Αρεόπολης που ονομάζεται ακριβώς πλατεία 17ης Μαρτίου. Λίγο μετά το τέλος των εορταστικών εκδηλώσεων εις ανάμνηση των γεγονότων, εις ανάμνηση της εκκίνησης των Μανιατών κατά των Τούρκων εκεί στα 1821.

Ε.Ο.Σ. Καλαμάτας: Πεζοπορία στην Αρεόπολη 9

Μια πορεία το 1821, που δεν μπορεί, μέρος της θα πέρασε από το παλιό καλντερίμι που συνδέει την Αρεόπολη με το νέο Οίτυλο και που σώζεται σήμερα σε άριστη κατάσταση. Το καλντερίμι που περπατήσαμε και μεις λίγο πριν επιστρέψουμε. Που μας χάρισε και αυτό τη θέα τη θάλασσας, του Λιμενίου και του πύργου των Μαυρομιχαλαίων, τη θέα του εαυτού του!! Που μας χάρισε τη θέα της άνοιξης, που ναι, ακόμα και δω, έχει στολίσει με όλα τα χρώματα των λουλουδιών αυτό το πέτρινο τοπίο.

Μετά από καταγραφή που έγινε το 2018 από το Σύλλογο μας για τα μονοπάτια της Μάνης, έχουμε εντάξει στο πρόγραμμα του 2019 αρκετές εξορμήσεις στη περιοχή. Πρόκειται για εξορμήσεις σε μέρη που ο Σύλλογος πραγματοποιεί για πρώτη φορά.

Φύκιρης Κώστας

Ε.Ο.Σ. Καλαμάτας: Πεζοπορία στην Αρεόπολη 10


Κοινοποιησέ το

Ταξίδια

Η ομάδα “Πάμε Βόλτα” μας μαθαίνει για την ιστορία του λιμενοβραχίονα (”χιλιόμετρο”)

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Η ομάδα "Πάμε Βόλτα" μας μαθαίνει για την ιστορία του λιμενοβραχίονα (''χιλιόμετρο'') 19
Κοινοποιησέ το

Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου θα περπατήσουμε υπό το φως της Πανσελήνου τον λιμενοβραχίονα (”χιλιόμετρο”) της Καλαμάτας.
 
Με τη βοήθεια θαλασσόλυκου φίλου θα μάθετε πολλά για την ιστορία του, την κατασκευή του, τη χρησιμότητά του κ.ά.
 
Σημείο και ώρα συνάντησης : Jumbo, στις 8 μ.μ.
 
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.
Tην Κυριακή 1 Νοεμβρίου θα εκδράμουμε στους Δολούς (Άνω και Κάτω).
 
Οι Δολοί ήταν η βίγλα του λιμανιού των ΚιτριώνΘα περιδιαβούμε στα σοκάκια των δύο οικισμών, θα δούμε ωραία κτίρια, εκκλησίες (ενδιαφέρουσες οι λεπτομέρειες του τοξωτού παραθύρου στο καμπαναριό του Αγίου Βασιλείου), Πύργους και θα επισκεφτούμε την Αγία Παρασκευή (καθολικό ερειπωμένης μονής του 15ου αι.)
Η ομάδα "Πάμε Βόλτα" μας μαθαίνει για την ιστορία του λιμενοβραχίονα (''χιλιόμετρο'') 20
Η ομάδα "Πάμε Βόλτα" μας μαθαίνει για την ιστορία του λιμενοβραχίονα (''χιλιόμετρο'') 21
Στο δρόμο προς Καλιανέικα θα δούμε το λιλιπούτειο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου (σας παραξενεύει ο Άγιος Νικόλας στα ορεινά της Μάνης, θα σας εξηγήσουμε…)
Η ομάδα "Πάμε Βόλτα" μας μαθαίνει για την ιστορία του λιμενοβραχίονα (''χιλιόμετρο'') 22
Αναχώρηση από Καλαμάτα στις 10 π.μ. 
Κόστος συμμετοχής : 5 ευρ.
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφ 6936-518550
 
Συνδιοργάνωση
– Ομάδα πάμε βόλτα
– ΚΟΙΝΣΕΠ Έθος Πελοποννήσου


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ταξίδια

Tuesday Deals: Κάθε Τρίτη μια νέα προσφορά, μια νέα ευκαιρία για ταξίδι από την AEGEAN

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Tuesday Deals: Κάθε Τρίτη μια νέα προσφορά, μια νέα ευκαιρία για ταξίδι από την AEGEAN 23
Κοινοποιησέ το

Με επίκεντρο τους επιβάτες και την επιθυμία τους για ταξίδι που δε σταματά ποτέ, η AEGEAN εγκαινιάζει τα Tuesday Deals. Μία πλατφόρμα εβδομαδιαίων προσφορών που στόχο έχουν να προσφέρουν στον επιβάτη ευκαιρίες και αφορμές για να ξαναταξιδέψει άμεσα ή και τους επόμενους μήνες.

Μπορεί η πανδημία να έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε, ωστόσο η AEGEAN με τα ενισχυμένα μέτρα προστασίας που εφαρμόζει, αλλά και από σήμερα, με τις διαρκείς προσφορές της σε ολόκληρο το δίκτυο εσωτερικού και εξωτερικού, φροντίζει να δημιουργεί συνεχώς ευκαιρίες για να απολαύσουν, όλοι ξανά, την εμπειρία του ταξιδιού.

Από αυτή την εβδομάδα και κάθε Τρίτη, η AEGEAN θα μοιράζεται τα Tuesday Deals, δίνοντας την ευκαιρία στο επιβατικό κοινό για μια ολόκληρη εβδομάδα να αξιοποιήσει τις ελκυστικές προσφορές της. Κάθε Δευτέρα οι συγκεκριμένες προσφορές θα ολοκληρώνονται δίνοντας τη σειρά τους στις ευκαιρίες της επόμενης εβδομάδας.

Τα Tuesday Deals εγκαινιάζουν σήμερα, αγαπημένοι προορισμοί που μας καλούν να τους επισκεφτούμε ξανά: Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρόδος, Μυτιλήνη και Λάρνακα. Πέντε πόλεις, πέντε προορισμοί στους οποίους, όσες φορές και να ταξιδέψει κανείς δεν είναι ποτέ αρκετό. Ιδανικοί για κάθε εποχή του χρόνου, με φυσική ομορφιά, πολιτισμό, γαστρονομία και μοναδικές ιστορίες που αξίζει να γνωρίσουμε ξανά με έκπτωση έως 50%. Η προσφορά ισχύει για κρατήσεις έως την επόμενη Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου και για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν από 24 Νοεμβρίου έως και το Μάρτιο του 2021.

Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της AEGEAN στο www.aegeanair.com, μάθετε περισσότερα για τα Tuesday Deals αυτής της εβδομάδας και μείνετε συντονισμένοι κάθε Τρίτη για να ανακαλύψετε μια νέα προσφορά, μία νέα ευκαιρία να οργανώσετε το επόμενο ταξίδι σας, με την AEGEAN.

Tuesday Deals: Κάθε Τρίτη μια νέα προσφορά, μια νέα ευκαιρία για ταξίδι από την AEGEAN 24


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ταξίδια

Δράσεις Νοεμβρίου για την πεζοπορική και ορειβατική ομάδα του Ευκλή Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Δράσεις Νοεμβρίου για την πεζοπορική και ορειβατική ομάδα του Ευκλή Καλαμάτας 25
Κοινοποιησέ το

Τον Νοέμβριο του 2020 ο δραστήριος Σύλλογος Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας ”Ο Ευκλής” έχει προγραμματίσει δράσεις για την πεζοπορική και ορειβατική του ομάδα, μια εκδρομική – περιηγητική εξόρμηση, καθώς και μια φιλανθρωπική δράση για την μικρή Αναστασία.

Πιο συγκεκριμένα :

__ 31 Οκτωβρίου – 1 Νοεμβρίου 2020 : Πεζοπορική, εκδρομική εξόρμηση στο Νομό Φωκίδος, στο Αρχαίο μονοπάτι Κίρρας – Δελφών και επίσκεψη στον Αρχαιολογικό Χώρο και Μουσείο των Δελφών.

Δράσεις Νοεμβρίου για την πεζοπορική και ορειβατική ομάδα του Ευκλή Καλαμάτας 26

__ 6 Νοεμβρίου 2020 : Ποδηλατοβόλτα για καλό σκοπό, για την μικρή μας φίλη και πεζοπόρο Αναστασία.

__ 8 Νοεμβρίου 2020 : Πεζοπορική εξόρμηση, περπάτημα πάνω στις ράγες του τραίνου, από τα Παραδείσια έως τους Χράνους Αρκαδίας, ενδείκνυται και για αρχάριους πεζοπόρους.

__ 22 Νοεμβρίου 2020 : Πεζοπορική εξόρμηση στο καστανοδάσος της Τσακωνιάς του Πάρνωνα για όλη την οικογένεια, στο μονοπάτι από τον Πραστό έως την Καστάνιτσα.

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων:

* Ελένη Οικονομοπούλου
(πρόεδρος και εκπρόσωπος τύπου) στα τηλ. 27210 90627 και 6974252234.
* Αγγελική Ματσούκα (έφορος εκδρομών) στο τηλ. του συλλόγου 27210 84844.
* ΦΒ : Σ.Π.Ο.Κ. ΕΥΚΛΗΣ


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ