Connect with us

Μεσσηνία

Οι ‘’φυλές’’ της Καλαμάτας!!! ( Μέρος 1ο )

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Οι ‘’φυλές’’ της Καλαμάτας!!! ( Μέρος 1ο ) 7
Κοινοποιησέ το

Οι ‘’φυλές’’ της Καλαμάτας!!! ( Μέρος 1ο )

Είμαστε ίσοι αλλά δεν είμαστε ίδιοι. Συν-υπάρχουμε, συν-ζούμε σε μια όμορφη πόλη με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της και τα δικά μας. Ποιες είναι λοιπόν οι νέες ‘’φυλές της Καλαμάτας στα τέλη του 2019;

1….Οι αυτοκόλλητοι

Οι ‘’φυλές’’ της Καλαμάτας!!! ( Μέρος 1ο ) 8

Χειρότεροι κι από ζευγάρι τις πρώτες μέρες του έρωτα τους. 15 τηλεφωνήματα την ημέρα και 30 μηνύματα για τα πάντα. Αναφορά για όλα μέχρι και για το χέ.….

ε μα πια. Για το ‘’άλλο μεγάλο θέμα’’ κανονικά, όλο το σενάριο με εξονυχιστικές λεπτομέρειες, σαν να είσαι εκεί, ιδίως οι γυναίκες. Και θα μου πεις εσύ που το ξέρεις. Αν κάτι το συζητήσουν δυο γυναίκες σε λίγο το ξέρει όλη η πόλη. Οι άντρες κρατάνε λίγο τα προσχήματα –λέμε τώρα.

Mε τον κολλητό σου θα τσακωθείς  μέχρι θανάτου αλλά αυτή η καρμική σχέση δεν κλονίζεται με τίποτα. Μαζί έχετε γίνει ντίρλα κι έχετε ξευτιλιστεί στο σύμπαν, αλλά το μοιραστήκατε. Με το κολλητάρι σου έχεις κάνει τα ακατανόμαστα που δεν τα μοιράζεσαι με κανέναν άλλο και για τίποτα. Μόνο μια γυναίκα / ένας άντρας μπορεί να μπει ανάμεσά τους αλλά κι αυτό ελέγχεται κι είναι κομπλέ. Ίσα ίσα  ο σωστός  κολλητός χαίρεται διπλά με τη χαρά του φίλου του και είναι πάντα απίκο ότι κι αν γίνει. Είναι ωραίο να έχεις  τον αυτοκόλλητο σου σ΄αυτή τη ζωή. Να τον  παίρνεις 4 η ώρα τα χαράματα , να τον ξυπνάς  γιατί  τσακώθηκες με το έτερον ήμισυ και να ακούει όλες τις μαλακίες σου. Να σε βρίζει και το πρωί να πίνετε καφέ και να αναλύετε ξανά μανά τα πάντα. That’s what friends are for.

2…Οι αμίλητοι

Οι ‘’φυλές’’ της Καλαμάτας!!! ( Μέρος 1ο ) 9

Πως λέμε οι αγέλαστοι κι ακούνητοι; Να πω κι ανέραστοι, δεν ξέρω σε ξένες κρεβατοκάμαρες δεν μπαίνουμε. Ηλικιακά  τους προσδιορίζεις στα 30 φεύγα  διότι οι πιτσιρικάδες τη σαχλαμάρα  την έχουν πιο εύκολη και στη θεωρία και στην πράξη.

Συχνάζουν παντού εκτός από το σπίτι τους, που το έχουν σκυλοβαρεθεί. Έξω νάναι κι όπου νάναι. Γιατί έξω όλο και κάτι χαζεύεις και περνάει η ώρα, εξαίρεση αν έχεις βολευτεί στον καναπέ και χαζεύεις με μανιοκατάθληψη  όλα τα σκουπίδια που σερβίρει άπλετα και ασύδοτα  η ελληνική τηλεόραση.

Οι αμίλητοι συνήθως είναι ζευγάρια  του αντιθέτου φύλου και σπανίως αλλά συμβαίνει και του ιδίου. Και τι λένε οι άντρες μεταξύ τους; Τα γνωστά κι αγαπημένα classics, μπάλα 80% και μετά όλα τα υπόλοιπα. Τις γυναίκες μόνο ο Μελ Γκίμπσον στη γνωστή ταινία τις άκουγε τι λένε κι από τότε νεότερο ουδέν. Βέβαια χαζεύοντας τες βλέπεις ότι το 80% του χρόνου το αφιερώνουν για μια καλή μια καλή selfie (πόζα, ύφος, κοντινό, μακρινό, αμφάς, προφίλ, όρθια, καθιστή, σοβαρή, χαμογελαστή, να σφίξω τα χείλια η να τα αφήσω χαλαρά;). Τι νόμιζες έτσι είναι μια απλή φωτογραφία, για μια απλή γυναίκα  σε μια απλή στιγμή της ζωής της; Δεν είναι απλό το θέμα !

Aς γυρίσουμε στο δικό μας θέμα μας, τα αμίλητα ερωτευμένα ζευγάρια. Κάθονται απέναντι αλλά κοιτάνε το υπερπέραν. Τα μάτια που κάποτε ‘’τον κάνανε κομμάτια’’, είναι πια νυσταγμένα από την κούραση,  εκτός κι αν κινηθεί κάτι άξιο προσοχής όπου με έναν περίεργο τρόπο τα αντανακλαστικά του άνδρα λειτουργούν αμέσως (πχ σε μια καλή πίσω κίνηση).

– Αααα  θα στα βγάλω τα ματάκια, διότι και τα γυναικεία αντανακλαστικά λειτουργούν άμεσα, στην πιθανή περίπτωση εμφάνισης του υποτιθέμενου εχθρού. Δεν μιλάνε και μερικές φορές μα την Υπαπαντή μεγάλη χάρη της, δεν κοιτιούνται κιόλας. Μάλλον περνάνε κι αυτοί όπως και μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας τη χρυσή εποχή της βαρεμάρας.

3… Οι λατίνοι

Οι ‘’φυλές’’ της Καλαμάτας!!! ( Μέρος 1ο ) 10

Τα χαρούμενα παιδιά της πόλης, όπου γάμος και γιορτή μπορεί να με πάνε αλλά λάτιν πάρτι δεν το χάνουνε με τίποτα. «Ας τους άλλους στη σιέστα απόψε  έχουμε φιέστα»  κάθε μέρα μια γιορτή, Μεγάλη Αγία η salsa και Όσιοι διάφοροι κοντινοί χοροί.   Προτίμηση σε χορούς ζευγαρωτούς,  διότι μεταξύ των άλλων το latin dance σε φέρνει πιο κοντά. Από κει και μετά που ξέρεις;  Εκτός αν σε καμιά  ‘’στροφή’’ σου φύγει κανα γόνατο ή  μέση κι έχουμε άλλα δυσάρεστα αλλά μην τα μελετάς.  Το σίγουρο είναι ότι η βασική αρχή  it takes two to tango είναι το δόγμα πίστης όσων χορεύουν λατινορυθμούς. Κινούνται ομαδικά, 2-3 τύπου αρχηγόπουλα ρίχνουνε το σύνθημα και στο πιτς φυτίλι μαζώχτηκε η παρέα έγινε σαματάς.

Βέβαια για πολλούς βέριταμπλ αρσενικούς παλιομοδίτες κλπ είναι ακόμα λίγο παρεξηγημένο είδος, γιατί ένα κούνημα παραπάνω τόχει ο χορός, μην τους πουν και ντίνγκι ντάνγκα. Ευτυχώς οι πιο νέοι ούτε καν δίνουν σημασία σε τέτοιες αντιλήψεις που μυρίζουνε ναφθαλίνη. Ευτυχώς γιατί βρήκα και οι ντάμες καβαλιέρους, αφού μόνες τους το ξεκινήσανε και η μοναξιά σε τέτοιους χορούς δεν λέει. Άμα θες να κουνιέσαι σαν κανα δέντρο που το χτυπάει ο βοριάς πήγαινε σε συναυλία trash metal.

«_ Αποτελεί υπέροχη κοινωνική δικτύωση» απεφάνθη και ο φίλος μου φιλόλογος,  ο Τάκης. Συμφώνησα χωρίς κανέναν ενδοιασμό , διότι όπου εμφανίζεται φούστα, νάτοι και οι πρόθυμοι παρτενέρ κι ας  μπερδεύουνε λίγο τα βήματα… 1, 2, 3 μπρος… 1, 2, 3, πίσω (δις).  «_ Βρήκανε χαρά τα μπακούρια» είπε ο φίλος μου ο υδραυλικός ο Τάκης ( πρώτος ξάδερφος του φιλόλογου). « _Βαρέθηκα το 5Χ5 ρε παιδί μου. Κι έχω κι ένα θέμα με τον αστράγαλο (αυτό να το προσέξεις παλικάρι)» τόνισε με έμφαση ο Τάκης (δεύτερος ξάδερφος του φιλόλογου).

«_Μόνο να προσέχουνε λίγο τον ιδρώτα  τους» μας λέει η Μάρα, το επάγγελμα αισθητικός . «_Μερικοί έχουνε ξεχάσει ότι κυκλοφορούνε αποσμητικά εδώ και μισό αιώνα» συνεχίζει με παράπονο, διότι τον προηγούμενο τον ξαπόστειλε γιατί με το μπάνιο είχε ‘’θρησκευτική ‘’ σχέση : Χριστούγεννα, Πάσχα, της Παναγίας άντε και στη γιορτή του. « _Ο τύπος που έρθει για καμάκι κάνει μπαμ από μακριά» λέει με σιγουριά η Μάρα (πρώτη  ξαδέλφη της αισθητικού). «_ Εμείς με όλα τα παιδιά είμαστε φίλοι» προσθέτει η Μάρα (δεύτερη ξαδέλφη της αισθητικού) «_Με όλα τα παιδιά; » την πειράζει η Μάρα (η αισθητικό ς καλέ).

Στη ‘’φυλή’’ των Λατίνων δε θα βρεις 20άρηδες. Το hip hop και το trap έχουν σαρώσει τους under 20. Κάποιοι  30άρηδες  μετά από ερωτική απογοήτευση κάνουν τα πρώτα χορευτικά τους βήματα να ξεχαστούνε και όσο περνάν τα χρόνια κι ανακαλύπτεις  την χαρά της ζωής κι όσα δεν πρόκαμες στα νιάτα σου ξανοίγεσαι. Σιγά σιγά λένε οι επαΐοντες, διότι τις προάλλες ο κυρ Θεμιστοκλής (πενήντα αρκετά) ξέφυγε στο τσακίρ κέφι με την κυρά Σταυρούλα (forty plus), ξέφυγε κι ο αστράγαλος και τώρα από την κερκίδα κανα μήνα θα βλέπει την κυρά Σταυρούλα να λικνίζεται με τον Παντελή ( thirty  something). Περαστικά κι από μας και να χορεύετε. Κάνει καλό.

Συνεχίζεται…

Μαμάκηδες… Πεθερές…. Τραχανοπλαγιάδες…. Κοσμικοί…. Καγκουραίοι…. Sports men & women… Φιλόζωοι…. Διανοούμενοι…. Κουλτουριάρηδες… Εναλλακτικοί….

Οι ‘’φυλές’’ της Καλαμάτας!!! ( Μέρος 1ο )


Κοινοποιησέ το
Advertisement

Μεσσηνία

Ζέτα Μακρυπούλια: Καλοκαιρινή απόδραση στην Καλαμάτα με τον κολλητό της!

Avatar

Ανέβηκε

στις

από

Ζέτα Μακρυπούλια: Καλοκαιρινή απόδραση στην Καλαμάτα με τον κολλητό της! 11
Κοινοποιησέ το

Σε έναν… μυστικό προορισμό βρέθηκε η Ζέτα Μακρυπούλια, για να απολαύσει λίγες στιγμές ηρεμίας, μακριά από την Αθήνα. Η γνωστή ηθοποιός και παρουσιάστρια, η οποία ξεκίνησε τις καλοκαιρινές της διακοπές από την Καλαμάτα μαζί με την παρέα της, επέστρεψε στην πρωτεύουσα για να συνεχίσει τα τηλεοπτικά γυρίσματα του ΡΟΥΚ ΖΟΥΚ, για τη νέα σεζόν.

Τις τελευταίες μέρες, όμως, αποφάσισε να φύγει ξανά, αυτή τη φορά με τον καλύτερο της φίλο και ταλαντούχο καλλιτέχνη, Θανάση Αλευρά! Η Ζέτα και ο Θανάσης διατηρούν στενή φιλία και ο ένας αποτελεί το στήριγμα του άλλου. Έτσι, οι δυο ηθοποιοί περνούν ξέγνοιαστες στιγμές, εκτός Αθηνών, απολαμβάνοντας τον ήλιο και την θάλασσα της Ελλάδας.

Ζέτα Μακρυπούλια: Καλοκαιρινή απόδραση στην Καλαμάτα με τον κολλητό της! 12

Η Ζέτα Μακρυπούλια ποζάρει χωρίς ίχνος μακιγιάζ στις καλοκαιρινές της διακοπές και είναι πιο όμορφη από ποτέ!

Ζέτα Μακρυπούλια: Καλοκαιρινή απόδραση στην Καλαμάτα με τον κολλητό της! 13

Ζέτα Μακρυπούλια: Καλοκαιρινή απόδραση στην Καλαμάτα με τον κολλητό της! 14

Ζέτα Μακρυπούλια: Καλοκαιρινή απόδραση στην Καλαμάτα με τον κολλητό της! 15

Ζέτα Μακρυπούλια: Καλοκαιρινή απόδραση στην Καλαμάτα με τον κολλητό της! 16

Οι δυο ηθοποιοί απολαμβάνουν το απέραντο γαλάζιο!

ΠΗΓΗ


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Μεσσηνία

Ο πλούτος των ελαιοκομικών προϊόντων της μεσσηνιακής γης στη Detrop Boutique

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ο πλούτος των ελαιοκομικών προϊόντων της μεσσηνιακής γης στη Detrop Boutique 17
Κοινοποιησέ το

Detrop Boutique

Πέτυχε το στόχο της η συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας στην έκθεση Detrop Boutique 2020 στη Θεσσαλονίκη, 22-24 Φεβρουαρίου, παρουσιάζοντας αποκλειστικά τον πλούτο των ελαιοκομικών προϊόντων που παράγει όλη η μεσσηνιακή γη.

Ο πλούτος των ελαιοκομικών προϊόντων της μεσσηνιακής γης στη Detrop Boutique 18

Ο Δήμος Καλαμάτας, με τη συνδιοργάνωση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, επέλεξε να παρουσιάσει στοχευμένα το ελαιόλαδο και τις ελιές μας κυρίως, στους επαγγελματίες επισκέπτες από Βαλκανικές χώρες και όλη τη Βόρεια Ελλάδα, κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Η μεγάλη ποικιλία ποιοτικών προϊόντων όλου του νομού, η γευσιγνωσία που έγινε σε συνεργασία με το Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας, αλλά και η γενικότερη εικόνα του stand, απέσπασαν θετικά σχόλια Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.

Ο πλούτος των ελαιοκομικών προϊόντων της μεσσηνιακής γης στη Detrop Boutique 19

To stand εμβαδού 35 τ.μ., με γραφικά που προβάλλουν την ελαιοκομία του τόπου και παρουσιάζουν τη «Μάνα Ελιά», ένα μνημείο της φύσης, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών, πολλοί εκ των οποίων δεσμεύτηκαν να επισκεφτούν τον τόπο. Τον Δήμο Καλαμάτας στη διάρκεια της έκθεσης εκπροσώπησε η αντιδήμαρχος Ελένη Αλειφέρη και ο Δημοτικός Σύμβουλος Μιχάλης Αντωνόπουλος. Η Αντιδήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή της τόσο από την ανταπόκριση των επαγγελματιών όσο και από τη γενική εικόνα της συμμετοχής του δήμου και των εταιρειών.

Ο πλούτος των ελαιοκομικών προϊόντων της μεσσηνιακής γης στη Detrop Boutique 20

Σημαντικός είναι ο απολογισμός αναφορικά με το ενδιαφέρον που εκδήλωσε ο ελληνικός και ξένος επαγγελματικός κόσμος.

Σχεδόν 70 επαγγελματίες, οι μισοί εκ των οποίων Ελληνες και οι υπόλοιποι κυρίως από Βαλκανικές χώρες (Πολωνία, Βουλγαρία, Σερβία, Γερμανία, Κροατία, Ρουμανία, Ρωσία, Βέλγιο, Μ. Βρετανία κ.α.), εκδήλωσαν σοβαρό ενδιαφέρον για τα μεσσηνιακά προϊόντα. Αρκετοί εκ των ενδιαφερομένων συμμετείχαν στη γευσιγνωσία ελαιολάδου που έγινε με τη συμμετοχή της Βελούδως Βελισσάρη από το Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας, το απόγευμα του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής, στον χώρο του περιπτέρου.

Να σημειωθεί πως τη Δευτέρα το περίπτερο επισκέφθηκαν μαθητές, και σπουδαστές σχολών της Βορείου Ελλάδας, με αντικείμενο την τεχνολογία τροφίμων και τη γεωπονία. Όσον αφορά στα εκθέματα των εταιρειών που συμμετείχαν, ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα του Επιμελητηρίου, μετά το πέρας της έκθεσης, διατέθηκαν στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Αυτό το Μεσσηνιακό. . olive bar που διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμάτας, με συνδιοργανωτή το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, κέρδισε τις εντυπώσεις στη Detrop Boutique, στη Θεσσαλονίκη, στοχεύοντας σε νέες αγορές για τα μεσσηνιακά προϊόντα. Σε αυτή τη φάση η βαλκανική αγορά δείχνει πως μπορεί να αποτελέσει δυναμικό συνεργάτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος συνεχίζει τις επαφές με τη ΔΕΘ-Helepxo, κάτι που επιβεβαιώθηκε κατά την παρουσία και τις συναντήσεις που είχε στη Θεσσαλονίκη την π. εβδομάδα ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

 


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Μεσσηνία

Εθελοντική αιμοδοσία των υπαλλήλων της Περιφέρειας στο Διοικητήριο

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Εθελοντική αιμοδοσία των υπαλλήλων της Περιφέρειας στο Διοικητήριο 21
Κοινοποιησέ το

Εθελοντική αιμοδοσία

Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου από το Σύλλογο Εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, στον τέταρτο όροφο του Διοικητηρίου στην αίθουσα «Π. Φωτέας»

Η αιμοδοσία είναι μια προσφορά αγάπης και αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο, δέκα λεπτά από το χρόνο μας μπορούν να σώσουν μια ζωή!

 


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ