Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Οδός Αναγνωσταρά

Ανέβηκε

στις

οδός αναγνωσταρά 1
Κοινοποιησέ το

(του Παναγιώτη Παπαμικρούλη,
κάτοικου Αναγνωσταρά 10,
μέλους παράταξης “ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ”).
Διαβάζω στα ΜΜΕ το ρεπορτάζ για την χθεσινή συνεδρίαση της “επιτροπής ποιότητας ζωής” του δήμου μας, όπου συζητήθηκαν αναθεωρήσεις της μελέτης ανάπλασης της οδού Αναγνωσταρά (απαράδεκτο, σύμφωνα με έμπειρους μηχανικούς να υπάρχουν αυτά τα λάθη). Στην συζήτηση τέθηκε από συμβούλους των μειοψηφιών (Φαββατάς, Λιάππας) το θέμα των θέσεων στάθμευσης που θα χαθούν. Ένα θέμα για το οποίο έχουν αρθρογραφήσει έγκριτοι δημοσιογράφοι και για το οποίο έχει διαισθανθεί τον κίνδυνο μπλακ άουτ η δημοτική αρχή και ψελλίζει όψιμα, περί ενδιαφέροντος για λύση.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι αντιδήμαρχοι Μπασακίδης και Μπάκας “έδωσαν την εντύπωση, ότι δεν θα δημιουργηθεί θέμα”! Ο δε πρώτος είπε ότι σε καμία πόλη δεν υπάρχουν μόνιμες θέσεις κάτω από τις πολυκατοικίες! ο δε δεύτερος ότι μένουν φοιτητές (!) που δεν έχουν … ούτε μηχανάκι!
Αυτή είναι η υπεύθυνη θέση, υπευθύνων αντιδημάρχων για ένα θέμα που αφορά το κέντρο της πόλης!
Έχοντας αρθρογραφήσει από την περίοδο που συζητείτο (Νοέμβριος 2018) η ανάπλαση επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής, θέλω να απαντήσω στις “εμπεριστατωμένες βάσει στοιχείων” θέσεις των αντιδημάρχων.

1. Οι θέσεις που θα χαθούν είναι περίπου 200 και είναι της Αναγνωσταρά και των πέριξ οδών που θα αναπλασθούν, όπως επίσης και του ιδιωτικού χώρου κοντά στον Άγιο Νικόλαο, που τον έκλεισε ο ιδιοκτήτης, για να μην βρεθεί προ δυσάρεστου απροόπτου. Γνωρίζει κανείς πόσες θέσεις είναι στην περιοχή και τι ποσοστό είναι όσες θα χαθούν, ώστε να αναγνωρίσει το αδιέξοδο; που θα βρουν λύση όλοι αυτοί που παρκάρουν σήμερα;

2. Όντως, σε καμία πόλη δεν υπάρχει μόνιμη θέση κάτω από το σπίτι σου, αλλά υπάρχει κάποια δυνατότητα στην πέριξ περιοχή να εξυπηρετηθείς. Ποια θα είναι αυτή την επόμενη μέρα;
3. Μια βόλτα τις νυχτερινές ώρες θα πείσει ότι η περιοχή ασφυκτιά ήδη, από τα αυτοκίνητα των μόνιμων κατοίκων…που δεν είναι φοιτητές! Μπήκαν στον κόπο να μάθουν πόσοι είναι οι μόνιμοι κάτοικοι;
4. Στην δικτυακή σελίδα της τοπικής εφημερίδας “Ελευθερια” υπάρχουν πάνω από 30 σχόλια που “επαινούν” τις θέσεις των αντιδημάρχων (Στις ειδήσεις γίνονται το πολύ περί τα 2-3 σχόλια. Αυτό δείχνει την αγανάκτηση των πολιτών).
5. Το να προχειρολογείς είναι ίσως συγχωρητέο , το να επιχειρείς να δικαιολογήσεις το πανθομολογούμενο λάθος σου με γενικολογίες, είναι επικίνδυνο.
6. Η άποψη ότι η ανάπλαση θα εκτοξεύσει την επισκεψιμότητα της οδού και θα την κάνει εμπορικό κέντρο, είναι επιεικώς αφελής. Ιδιαιτέρως για το βόρειο τμήμα, όσο υπάρχουν πέριξ του ξενοδοχείου “Γαλαξίας” τα κτίρια φαντάσματα, δεν υπάρχει μέλλον.
ΥΓ. προσωπικά δεν με αφορά γιατί σπάνια κυκλοφορώ πια με αυτοκίνητο και κάπου θα βρίσκω μια θέση. Αλλά αγανακτώ με την συνεχιζόμενη προχειρότητα και στομφώδη μπαρουφολογια! 

kafemauroeidiskafemauroeidiskafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ