Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Ο Σύλλογος γονέων Δήμου Καλαμάτας για προσωπικό καθαριότητας και κάμερες στα σχολεία

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ο Σύλλογος γονέων Δήμου Καλαμάτας για προσωπικό καθαριότητας και κάμερες στα σχολεία 1

Ένωση συλλόγων γονέων Δήμου Καλαμάτας

Η Ένωση συλλόγων γονέων του Δήμου Καλαμάτας, πραγματοποίησε την Τετάρτη 27 Μαΐου, μαζική έκτακτη Γενική Συνέλευση με συμμετοχή αντιπροσώπων από 25 σχολεία της πόλης όπου έλαβαν ομόφωνα τις εξής αποφάσεις:

 Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης

Α> Η επιστροφή των παιδιών μας στα σχολεία δεν είναι ατομική ευθύνη της κάθε οικογένειας, είναι υποχρέωση της πολιτείας να διασφάλιση όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή έναρξη των σχολείων. Διεκδικούμε άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας σε όλα τα σχολεία και καθ’ όλη την διάρκεια του σχολικού ωραρίου και για όσο χρειάζεται μετά από αυτό. Έχουμε λάβει δέσμευση από τον Δ. Καλαμάτας ότι από την Δευτέρα σε κάθε σχολείο και καθ’ όλη την διάρκεια του σχολικού ωραρίου θα υπάρχει προσωπικό καθαριότητας. Δεν δεχόμαστε τίποτα λιγότερο, από σήμερα κιόλας οι σύλλογοι:

α. επικοινωνούμε με τους διευθυντές των σχολείων μας για να μας ενημερώσουν για τις οδηγίες που τους έχουν έρθει από τον δήμο, όσο αφορά το προσωπικό καθαριότητας και τα υπόλοιπα υγειονομικά μέτρα προστασίας.

β. την Δευτέρα 01/06/2020 ημέρα έναρξης των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ελέγχουμε αν υλοποιούνται τα παραπάνω μέτρα και κυρίως αν υπάρχει προσωπικό καθαριότητας στον χώρο του κάθε σχολείου από την έναρξη του ωραρίου.

γ. την ίδια μέρα αναρτούμε σε κάθε σχολική μονάδα πανό που θα διατρανώνει το πάγιο αίτημα μας για την ύπαρξη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας σε όλα τα σχολειά.

Καλούμε όλους τους γονείς να είναι σε εγρήγορση και να επικοινωνήσουν άμεσα με την Ένωση Γονέων, για τυχόν προβλήματα. Σε περίπτωση που δεν υλοποιηθούν οι υποσχέσεις του δήμου καλούμε τους γονείς σε κινητοποιήσεις.

Β> Για ακόμα μια φορά έρχεται άλλη μια νέα μεταρρύθμιση που είναι μακριά από την ανάγκη για ολόπλευρη μόρφωση. Το υπουργείο κατέθεσε σαν τον ¨κλέφτη¨ σχέδιο νόμου με σημαντικές αλλαγές στα τις Παιδείας, εν μέσω πανδημίας και με κλειστά τα σχολεία. Ένα πολυνομοσχέδιο που συνεχίζει και αντιμετωπίζει το σχολείο ως μια εξεταστική αρένα, που δεν είναι τίποτα άλλο από μια ακόμα αλλαγή, για ακόμα μια φορά, για μια καινούργια κυβέρνηση και έναν νέο υπουργό, μέχρι να έρθει ένας άλλος υπουργός ή μια άλλη κυβέρνηση, να κάνει και αυτός τα δικά του πειράματα. Πειράματα που έχουν να κάνουν με την μόρφωση των παιδιών, χωρίς καμιά κουβέντα για αύξηση χρηματοδότησης και για τα χρόνια αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας, διεκδικούμε :  

α. την άμεση απόσυρση του πολυνομοσχεδίου, συμμετέχουμε την Παρασκευή 29/05/2020 και ώρα 19:30, στην κινητοποίηση των εκπαιδευτικών στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.

Γ> Αυτό που δε χωράει και δεν έχει θέση στο σχολείο, είναι η κάμερα και η βιντεοσκόπηση. Οφείλουμε όλοι να προφυλάξουμε την αξιοπρέπεια και την προστασία της προσωπικότητας κάθε παιδιού. Υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που λείπουν από τα σχολεία μας, όχι μια καθημερινότητα τύπου big brother.

Σε περίπτωση που διαπιστώσουμε ότι σε σχολεία μας τοποθετούνται κάμερες αντιδρούμε και καταθέτουμε μαζικές αιτήσεις και δηλώσεις προς τους διευθυντές όπου θα επιφυλασσόμαστε για την άσκηση παντός νόμιμου δικαιώματος μας.

Ειδησεις απο Καλαματα

Καλαμάτα: Μάνα έφερε στον κόσμο το 8ο παιδί της και είναι κούκλος (video)

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Καλαμάτα 8ο παιδί

Καλαμάτα 8ο παιδί

Γέννησε στην Καλαμάτα για 8η φορά και η πολύτεκνη οικογένεια έγινε 10μελής. Η ευτυχιμένοι γονείς πλέουν ξανά σε πελάγη ευτυχίας…

Μια από τις πιο ξεχωριστές ειδήσεις εδώ και πολύ καιρό και μια από τις πιο θετικές που έχουμε καταγράψει τις τελευταίες μέρες. Ένα υγιέστατο αγοράκι είναι το 8ο παιδί της οικογένειας του Θεόδωρου Νίκα και της Γεωργίας Σακκάκου.

Η πολύτεκνη μητέρα έφερε στον κόσμο το νέο μέλος της οικογένειας, την Παρασκευή το πρωί (03-07-2020) στην κλινική “City Hospital”.

Η ίδια πανευτυχής περιέγραψε τα συναισθήματά της, όπως και ο πατέρας σημειώνοντας πως τα παιδιά είναι ευτυχία και πως ποτέ δεν αποτέλεσαν εμπόδιο οι όποιες δυσκολίες στο να αυξηθεί και να γίνει πλέον 10μελής η ευτυχισμένη οικογένεια από την Καλαμάτα.

Να σημειωθεί πως τον τοκετό που κύλησε ομαλά έφερε εις πέρας ο μαιευτήρας – γυναικολόγος Ανδρέας Πολυδώρου, με την συμβολή ως β’ χειρουργού του Β. Νίκα, της παιδιάτρου Χ. Κυριακοπούλου-Πολυδώρου, του αναισθησιολόγου Σ. Νταβουντί και της μαίας Γ. Μουτεβελή.

ΠΗΓΗ 

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Τάκης Βασιλόπουλος: Σύντομα τουαλέτες σε όλα τα γήπεδα του Δήμου Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

τακης βασιλοπουλος

Τάκης Βασιλόπουλος για τουαλέτες στα γήπεδα

Την εικόνα γηπέδων όπου οι θεατές δεν μπορούν να κάνουν την ανάγκη τους ανθρώπινα σε δημόσιες τουαλέτες και αναγκάζονται να ουρούν σε δέντρα αλλα και φράχτες, την έχουμε ζήσει όλοι οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου, ο  πρόεδρος του αθλητικού φορέα του Δήμου Καλαμάτας Τάκης Βασιλόπουλος, σε πρόσφατη επικοινωνία, μας διαβεβαίωσε ότι προτεραιότητα του, όλα τα γήπεδα να προσφέρουν στους θεατές τις απαιτούμενες συνθήκες υγιεινής   όπως αυτές οφείλουν να είναι εν έτη 2020, σύντομα όλα τα γήπεδα όπως μας διαβεβαίωσε θα έχουν αυτοτελή χώρο με W.C. και νιπτήρες για το κοινό.

Οφείλουμε να γνωστοποιήσουμε καταγγελίες πολιτών αθλητών χρόνια τώρα για της συνθήκες σε όλα τα γήπεδα της πόλης ακομα και για το Εθνικό στάδιο όπου όπως θα δείτε και στην φωτογραφία αναγνώστη που μας κοινοποίησε, οι τουαλέτες είναι σπασμένες ακομα και σήμερα μη μπορώντας μικρά παιδιά να εξυπηρετηθούν για την καθημερινή τους ανάγκη.

τουαλέτες στα γήπεδα

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Στις εγκαταστάσεις της πίστας καρτ Καλαμάτας η παράταξη «Καλαμάτα Μπροστά»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

«Καλαμάτα Μπροστά» στην πίστα καρτ "San Nikolas"

«Καλαμάτα Μπροστά» στην πίστα καρτ “San Nikolas”

Τα μέλη του συνδυασμού ”Καλαμάτα μπροστά” με επικεφαλής τον Βασίλη Κοσμόπουλο αλλά και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού, βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της πίστας καρτ “San Nikolas” στην Δυτική παραλία της Καλαμάτας, όχι για το μηχανοκίνητο αθλητισμό αλλά για να απολαύσουν τα τοπικά εδέσματα που αποτελούν πόλο έλξης ντόπιων και ξένων τουριστών.

Η συνάντηση που κράτησε μέχρι αργά, γίνεται στα πλαίσια της επαφής των μελών, για φιλική συζήτηση και φυσικά με τα δημοτικά θέματα, σε πρώτη προτεραιότητα.

Η πίστα καρτ “San Nikolas” είναι ιδιοκτησίας του κ. Γιάννη Κουβάτσου, σύζυγος της υποψήφιας δημοτικού συμβούλου με τον συνδυασμό ”Καλαμάτα μπροστά” Χριστίνας Ρέγγου.

Δείτε φωτογραφίες:

«Καλαμάτα Μπροστά» στην πίστα καρτ "San Nikolas" «Καλαμάτα Μπροστά» στην πίστα καρτ "San Nikolas" «Καλαμάτα Μπροστά» στην πίστα καρτ "San Nikolas" «Καλαμάτα Μπροστά» στην πίστα καρτ "San Nikolas"

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ