Connect with us

Μεσσηνία

Ο Νομός Μεσσηνίας τυγχάνει ιδιαίτερης προσοχής από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

dagiopoulos

Διαβάστε τη συνέντευξη του βουλευτή Πέτρου Κωνσταντινέα στην έντυπη Κυριακάτικη kontranews

  1. Πώς είδατε την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά;

Κανείς δε μπορεί να πει πως η παραίτηση ενός τόσο ικανού Υπουργού, τον χαροποιεί. Ο Νίκος Κοτζιάς, με χαρισματική μαεστρία, ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών της αλλαγής της εικόνας της Ελλάδος στο εξωτερικό. Μέσα από τις συλλογικές μάχες της κυβέρνησης, έβαλε και αυτός το λιθαράκι του για την αλλαγή της γεωπολιτικής θέσης της χώρας, καθιστώντας την σε σημαντικό στρατηγικό κόμβο, από παρία της Ευρώπης, που την είχαν μετατρέψει οι προηγούμενοι. Σίγουρα όμως το έργο και η πορεία μιας Κυβέρνησης, δε μπορεί να αντιστραφεί από τέτοιες εξελίξεις. Ο στόχος είναι συγκεκριμένος και είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι σε αυτόν.

  1. Κινδυνεύει η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ; Υπάρχει περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ να διερευνήσει τη δυνατότητα συνεργασίας με την κεντροαριστερά στην παρούσα Βουλή;

Καμία συνεργασία δεν κινδυνεύει όταν έχει κοινούς και συγκεκριμένους στόχους και σκοπούς. Στα δύσκολα, η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, αποδείχθηκε χαλύβδινη διότι χαρακτηρίζεται από τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Το ίδιο πιστεύω πως ισχύει και τώρα, αν αναλογιστεί κανείς ότι η δίψα για την ανάταση του ελληνικού λαού, στην μετά μνημονίων εποχή, είναι μεγάλη και από τα δύο συγκυβερνώντα κόμματα. Η διευρυμένη συνεργασία δε θα μπορούσε από πλευράς μας να μην είναι καλοδεχούμενη, από τη στιγμή που εμείς νομοθετήσαμε την απλή αναλογική σε όλες τις βαθμίδες. Όμως, στην παρούσα φάση, είναι λυπηρό να βλέπεις παρατάξεις που θεωρητικά τοποθετούνται στο χώρο της Κεντροαριστεράς, να γίνονται ουρά του Νεοφιλελεύθερου άρματος. Όταν αποφασίσουν να επανατοποθετηθούν εκεί που τους επιβάλουν οι διακηρυκτικές τους αρχές εμπράκτως, τότε… εδώ είμαστε.

  1. Πως σχολιάζετε το Plan b για το Μακεδονικό, που παρουσίασε στις ΗΠΑ ο Πάνος Καμμένος; Οι ενέργειες Καμμένου βλάπτουν τελικά την κυβέρνηση;

Πολύς λόγος έχει γίνει για τη συγκεκριμένη τοποθέτηση του Πάνου Καμμένου. Όμως, ας μην ξεχνάμε ότι, εκτός από μέλος του κυβερνητικού σχήματος, είναι και πρόεδρος ενός κόμματος, το οποίο ευθύς εξαρχής έχει αποκρυσταλλωμένη άποψη για το Μακεδονικό. Το ξεκαθάρισε ο ίδιος, ότι η συγκεκριμένη τοποθέτηση έγινε επί αυτής της βάσης. Η κυβέρνηση έχει εκφραστεί μέσω του Πρωθυπουργού, με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο. Η Συμφωνία των Πρεσπών, σε κάθε της σημείο και σε κάθε της άρθρο, αποτελεί τον έναν και μοναδικό στόχο.

  1. Πρόσφατα γίναμε μάρτυρες των συγκρούσεων στο υπουργικό συμβούλιο, της διαμάχης Κοτζιά – Καμμένου και της αντιπαράθεσης Παππά – Φίλη για την ΕΡΤ. Την ίδια ώρα,  κυβερνητικά στελέχη “άδειαζαν” τον Παύλο Πολάκη για τη δήλωση του περί φυλακίσεων. Θεωρείτε πως η κυβέρνηση έχει την πολυτέλεια να αναλώνεται σε τέτοιου είδους συγκρούσεις;

Ειλικρινώς σας απαντώ, πως τέτοιου είδους αντιθέσεις, σε μια δημοκρατική Κυβέρνηση, όπως αυτή, αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό. Πέρα από τις αντίθετες φωνές, που μπορεί να υπάρχουν και, αν θέλετε, καλώς υπάρχουν, υπάρχει ένας κοινός, ισχυρός παρανομαστής. Αυτός είναι η επιθυμία να φέρουμε στο προσκήνιο αυτά που μας πλήγωσαν. Να αποκαλύψουμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Να του δώσουμε πίσω το χαμόγελο που του έκλεψαν και να του δώσουμε προοπτική για το μέλλον. Ένα μέλλον που θα βασίζεται στις δικές του δυνάμεις. Αντιθέσεις, που σκοπό έχουν την επιτάχυνση των παραπάνω, είναι θεμιτές και, αν θέλετε, επιβεβλημένες στην προσπάθεια εξεύρεσης βέλτιστων λύσεων.

  1. Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να “βάλει τους πολιτικούς του αντιπάλους στη φυλακή”, όπως σας κατηγορεί η αντιπολίτευση;

Η δικαιοσύνη αποφασίζει αν κάποιος θα μπει στη φυλακή ή όχι. Δεν αποτελεί αρμοδιότητα κανενός κόμματος. Εάν τώρα, η αντιπολίτευση θεωρεί ως πολιτική δίωξη το ξεσκέπασμα από πλευράς μας, οικονομικών σκανδάλων, όπως του ΚΕΕΛΠΝΟ, της NOVARTIS, των θαλασσοδανείων, του ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ κ.ά., τότε δε μπορούμε παρά να τους διαβεβαιώσουμε ότι εμείς θα συνεχίσουμε αδιάκοπα να ζητάμε την ετυμηγορία της Ελληνικής Δικαιοσύνης, όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Εάν φοβούνται τις φυλακές, οι κύριοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι δικό τους πρόβλημα. Όλα στο φως, με κάθε κόστος.

  1. Τα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ είναι ικανά να ανατρέψουν το υπάρχον δημοσκοπικό κλίμα;

Να θυμίσω ότι το δημοσκοπικό κλίμα είναι εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ από τις εκλογές του Γενάρη του 2015 και τις γνωστές “οσφρήσεις” του κ. Σαμαρά. Για ποιο δημοσκοπικό κλίμα μιλάμε, όταν ενορχηστρωμένα βάλλεται ο ΣΥΡΙΖΑ και πάντα πέφτουν έξω και, μάλιστα, πολύ πέρα του στατιστικού λάθους; Δεν είμαστε λωτοφάγοι. Ξέρουμε καλά τι συμβαίνει. Τα μέτρα που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ δεν αποτελούν κινήσεις πολιτικής τακτικής αλλά τους καρπούς μιας κοπιώδους προσπάθειας τριών ετών. Η συμφωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον ελληνικό λαό τον Σεπτέμβρη του 2015, συνεχίζεται χωρίς να παρεκκλίνει στο ελάχιστο. Ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται ότι οι καρποί του 2019 δεν είναι πρόσκαιροι και η ετυμηγορία του θα είναι θετική για τον Πρωθυπουργό. Η νέα εποχή δε μπορεί να χαραχτεί με παλιά διεφθαρμένα στελέχη του σκοτεινού παρελθόντος. Ο ελληνικός λαός το γνωρίζει πολύ καλά.

  1. Με αφορμή την πρόσφατη περιπέτεια σας, τι κινήσεις πρέπει να κάνει η κυβέρνηση για να εξαλειφθούν τα περιστατικά βίας στην κοινωνία;

Την τελευταία δεκαετία παρατηρείται η έξαρση φασιστικών επιθέσεων, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η βία και η εξάπλωσή της, δε μπορεί να είναι πεδίο μικροπολιτικής αντιπαράθεσης. Όταν τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου καταδικάζουν τέτοια φαινόμενα, πρέπει, αφού πρώτα απομονώσουν από τα σπλάχνα τους τροφοδότες ρητορικής μίσους, να κάτσουν σε ένα τραπέζι και να χαράξουν μια κοινή, απαραβίαστη γραμμή. Η βία δεν είναι απλά ένα θέμα που αφορά μόνο μία Κυβέρνηση.

  1. Πώς αξιολογείτε τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης που αφορούν το Νομό Μεσσηνίας τα τελευταία 3,5 χρόνια;

Τα τελευταία 3,5 χρόνια, ο Νομός μας τυγχάνει ιδιαίτερης προσοχής από την Κυβέρνηση. Από πού να ξεκινήσει κανείς; Από την ολοκλήρωση του περιμετρικού; Από την χρηματοδότηση των αντιπλημμυρικών έργων; Από τις χρηματοδοτήσεις της Γ.Γ. Αθλητισμού; Από την συνεχιζόμενη αναβάθμιση των Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και του Γενικού Νοσοκομείου; Είναι τόσες πολλές οι πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια στο Νομό μας, που χρειάζεται μια αυτοτελής συνέντευξη, μόνο για αυτές. Θα αρκούσε να σας αναφέρω τις τακτικές ευχαριστίες των Δημάρχων του Νομού, οι οποίοι, βεβαίως, δεν είναι προσκείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια, η πολιτική υποτακτικότητα ορισμένων κυρίων της αυτοδιοίκησης, τους οδηγεί σε τυχοδιωκτικές κινήσεις για μερικά ξεροκόμματα εξουσίας, μηδενίζοντας κάθε προσπάθεια. Δυστυχώς όμως για αυτούς, οι δηλώσεις τους έχουν καταγραφεί και έχουν μείνει.

kafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ