Connect with us
Επιμελητηρίο

Αθλητικά

Ο Νίκος Ζαχαρέας του Μεσσηνιακού απογειώθηκε στα 2,01μ και αναδείχτηκε Πρωταθλητής Ελλάδος

Ανέβηκε

στις

zaxareas
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

Μεσσηνιακος ΓΣ: Πρωταθλητής Ελλάδος ο Νίκος Ζαχαρέας

Εξαιρετικές ήταν οι επιδόσεις των παιδιών του Μεσσηνιακού Γ.Σ. που αγωνίστηκαν στην Λάρισα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18. Σε ένα αγωνιστικό 2ήμερο με αρκετή ζέστη στην θεσσαλική πρωτεύουσα, οι αθλητές και οι αθλήτριες του Συλλόγου επέστρεψαν με κορυφαίες παρουσίες και διακρίσεις ενώ ο αθλητής του Συλλόγου Νικόλαος Ζαχαρέας ήταν και ένα από τα highlight των αγώνων συνολικά.

Την πρώτη ημερα ( πρωί Σαββάτου), η αρχή έγινε με την Μαριλένα Φεράι, η οποία αγωνίστηκε στα 100μ μετ εμποδίων. Έκανε μια πολύ καλή κούρσα στον προκριματικο με χρόνο 15,14’’,  αλλά δεν κατάφερε δυστυχώς για μια θέση να περάσει στον τελικό του αγωνίσματος. Η Μαριλένα κατέλαβε συνολικά την 9η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, που κρίνεται πολύ επιτυχημένη έαν αναλογιστεί κανείς ότι αντιμετώπισε και μεγαλύτερες κατά ένα χρόνο αθλήτριες της κατηγορίας της.

Αντίστοιχα πολύ καλή εμφάνιση είχε η Ευγενία Διαμαντοπούλου. Η Ευγενία αγωνίστηκε το πρωί του Σαββάτου στα 100μ, τερμάτισε σε χρόνο 12,93’’, έκανε ατομικό ρεκόρ αλλά δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό του αγωνίσματος. Κατέλαβε συνολικά την 13η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και την επόμενη χρονιά που θα είναι και αυτή στις μεγαλύτερες ηλικιακά αθλήτριες της κατηγορίας της θα διεκδικήσει διάκριση στο αγώνισμα.

Μεσσηνιακος ΓΣ

Αλλά στην προκειμένη περίπτωση ίσχυσε ότι από κάθε αρνητικό προκύπτει ένα θετικό. Τα δύο παραπάνω κορίτσια έτρεξαν το απόγευμα του Σαββάτου, όντας πιο ξεκούραστες, στην σκυταλοδρομία 4χ100μ μαζί με τις Βασιλική Κουλιέρη και Χριστιάνα Πλατανίτη. Το αποτέλεσμα ήταν τρομερό. Σε μια εκπληκτική κούρσα, τα σούπερ κορίτσια του Μεσσηνιακού κατέλαβαν την 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο κάνοντας παράλληλα ατομικό ρεκόρ με 49,94’’, επιβεβαιώνοντας το γεγονός που θέλει τον Μεσσηνιακό Γ.Σ. να διακρίνεται και να παίρνει πανελλήνια μετάλλια στους αγώνες σκυταλοδρομίας κάθε χρονιά.

Η δεύτερη μέρα (Κυριακή) ήταν εξίσου επιτυχημένη, όσο η πρώτη. Ο Βασίλης Τζανετάκης αγωνίστηκε στο τελικό του ακοντισμού. Ο Βασίλης έριξε το ακόντιο στα 45,84μ καταλαμβάνοντας την 11η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Παρότι δεν κατάφερε να βρεί τον καλό του ευατό, κέρδισε σημαντικές αγωνιστικές εμπειρίες από ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα, και την επόμενη χρονιά όντας από τους μεγαλύτερους στην ηλικιακή κατηγορία του θα διεκδικήσει την διάκριση.

Νίκος Ζαχαρέας

Για να κλείσουμε με το highlight των αγώνων, τον Νικόλαο Ζαχαρέα που αγωνίστηκε στο ύψος. Μετά από ένα φοβερό αγώνα και ξεκινώντας με άκυρη προσπάθεια, ο Νικόλας αντέστρεψε το κλίμα, έφτασε έως τα 2,01μ και αναδείχτηκε Πρωταθλήτής Ελλάδος. Η επίδοση αυτή είναι κορυφαία σε πανελλήνιο επίπεδο και από τις καλύτερες αυτή την στιγμή στην Ευρώπη και στον Κόσμο (αναμένονται οι επίσημες λίστες των επιδόσεων από την Παγκοσμια Ομοσπονδία Στίβου).

 

Νίκος Ζαχαρέας

Οι προπονητές που συνόδευσαν τα παιδιά ήταν ο Άρης Τριανταφυλλόπουλος και Γιάννης Καλυβιώτης. Ο Άρης Τριανταφυλλόπουλος είναι ο πρωτεργάτης των επιτυχιών του Συλλόγου τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια, έχοντας αναδείξει αμέτρητα παιδιά που πρωταγωνίστησαν σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο με διακρίσεις και πανελλήνια ρεκόρ και συνεχίζει αδιάκοπα σε αυτό το δρόμο. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται προπονητικά και ο πρώην ακοντιστής και νύν προπονητής ρίψεων του Συλλόγου Γιάννης Καλυβιώτης, έχοντας φτιάξει μια ομάδα ρίψεων που πρωταγωνιστεί σε πανελλήνιο επίπεδο. Τα παιδιά αυτά λοιπόν πρωταγωνίστησαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18 και διατήρησαν εμπράκτως (εντός αγωνιστικού χώρου) τον Μεσσηνιακό Στίβο ψηλά. Μαζί με τα υπόλοιπα που βρίσκονται στις τάξεις του Συλλόγου αποτελούν το παρόν και το μέλλον του Μεσσηνιακού Στίβου.

sesamiikonio
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ