Connect with us

Εκλογές Μεσσηνία

Ο Μιχάλης Αντωνόπουλος εγκαινίασε το εκλογικό του κέντρο

Ανέβηκε

στις

ο μιχάλης αντωνόπουλος εγκαινίασε το εκλογικό του κέντρο 13
Κοινοποιησέ το

Ο Μιχάλης Αντωνόπουλος εγκαινίασε το εκλογικό του κέντρο

Την Τρίτη του Πάσχα 30 Απριλίου στις 19:30, ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, επικεφαλής του συνδυασμού “Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών” Μιχάλης Αντωνόπουλος, πραγματοποίησε τα εγκαινια του εκλογικού του γραφείου, στο χώρο πολιτισμού ΓΑΙΑ στην παλιά πόλη της Καλαμάτας.

Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος.

Στις δηλώσεις του αμέσως μετά τα εγκαινια ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, επικεφαλής του συνδυασμού “Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών” Μιχάλης Αντωνόπουλος, ξεκίνησε σχολιάζοντας το θλιβερό γεγονός που αφορά την απώλεια της ζωής του εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη, ενός δημότη την ώρα της εργασίας του, σε προγραμματισμένη εκδήλωση από την δημοτική επιχείρηση ΦΑΡΙΣ και το δήμο Καλαμάτας.

ο μιχάλης αντωνόπουλος εγκαινίασε το εκλογικό του κέντρο 14

Αναλυτικά:

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.   

Φίλες και φίλοι δημότες, είναι γεγονός ότι ο Δήμος Καλαμάτας μετά και τις τελευταίες αλλαγές και κυρίως την εφαρμογή της απλής αναλογικής στην αυτοδιοίκηση αντιμετωπίζει το μέλλον με αβεβαιότητα και ο λόγος δεν είναι το εκλογικό σύστημα αλλά το γεγονός ότι αυτές οι αλλαγές δεν συνοδεύτηκαν με τη μεταφορά πόρων στην αυτοδιοίκηση.  Η ανασφάλεια και η απώλεια θέσεων εργασίας και τα συσσωρευμένα προβλήματα των απανωτών μνημονίων πήγαν τον δήμο μας και τους δημότες πολλά χρόνια πίσω. Υπάρχουν δεκάδες άλυτα προβλήματα που ζήσαμε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και συναντάμε σε όλες τις γειτονιές του δήμου.

Σήμερα όμως με τη συνεχή προσπάθεια και τη συσσωρεμένη γνώση από τις απώλειες και τα λάθη του παρελθόντος που τα μελετήσαμε και τα βιώσουμε όπως και οι περισσότεροι δημότες μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, δεν θα θέλαμε σε καμιά περίπτωση να χαρίσουμε την ψήφο μας αλλά και το μέλλον των παιδιών μας σε όλους αυτούς που μας έφεραν έως εδώ, και δυστυχώς συνεχίζουν να στερούν δυνατότητες και προοπτική για την ανάπτυξη του δήμου Καλαμάτας.

ο μιχάλης αντωνόπουλος εγκαινίασε το εκλογικό του κέντρο 15

Δεν κοιτάμε ούτε αριστερά, ούτε δεξιά

Είμαστε δίπλα στο δημότη και κοιτάμε μπροστά!

Αυτό είναι το σύνθημα μας σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές.  Έχουμε όλοι πεισθεί ότι οι δήμοι δεν θα πρέπει να είναι το μακρύ χέρι των κομμάτων εξουσίας που θέλουν να έχουν τον πρώτο λόγο για το οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι στην περιφέρεια μας και στο δήμο μας. Έφθασε η ώρα να έχουμε μια ανεξάρτητη και αδέσμευτη αυτοδιοίκηση με μεταφορά πόρων μέσα από το φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας που προτείνουμε να μετατραπεί ο ΕΝΦΙΑ με την άμεση κατάργηση του.

Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζονται ανταποδοτικά έσοδα για τους δήμους ώστε να μπορούν να εκτελέσουν με επάρκεια τα έργα υποδομών που προστατεύουν και δίνουν υπεραξία κυρίως στα ακίνητα των μικρομεσαίων στρωμάτων του λαού μας.

Έχουμε δει πολλές φορές δημάρχους να εκλιπαρούν για  χρηματοδοτήσεις από τις δημόσιες επενδύσεις. Δυστυχώς όλα αυτά οδηγούν στην απόλυτη χρεοκοπία και πολιτική εκμετάλλευση.

Όλα για μας ξεκινούν από τη χάρτα των δικαιωμάτων του δημότη και την αρχή των ίσων ευκαιριών για όλους, που έχουμε καταθέσει και αποτελεί το συμβόλαιο συνεργασίας μας με τους δημότες.

 Δεν είναι δυνατόν σήμερα ο συνήγορος του δημότη να είναι και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.  Καταστρατηγείται ο ανεξάρτητος χαρακτήρας της Αρχής. Και δυστυχώς μέχρι σήμερα μάθαμε καλά το «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει».

Το πρόγραμμά μας εστιάζει αφενός στην κάλυψη των άμεσων αναγκών του δημότη, με παρεμβάσεις και δράσεις για τη βελτίωση του επιπέδου ζωής του, την προστασία και την ασφάλειά του από φυσικές καταστροφές ή ανθρώπινες ενέργειες, και αφετέρου αναπτύσσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης της τοπικής αυτοδιοίκησης για το Δήμο Καλαμάτας του 2029.

Η ενεργοποίηση του πολίτη μέσα από θεσμοθετημένα όργανα (συνήγορος του δημότη, επιτροπή διαβούλευσης και άλλες θεσμικές δράσεις) θα γίνει επιτέλους πραγματικότητα για την αυτοδιοίκηση ακόμα και με προαιρετική δράση.  Ο δημότης θα συμμετέχει η θα ερωτάται στη λήψη των μεγάλων αποφάσεων. Η ενεργή συμμετοχή δημοτών και φορέων της πόλης καθώς και των εκπροσώπων των τοπικών κοινοτήτων θα επιβραβεύεται και θα χρησιμοποιείται ως πίεση για τη χρηματοδότηση προτάσεων και μελετών.

ο μιχάλης αντωνόπουλος εγκαινίασε το εκλογικό του κέντρο 16

Διοικητική μέριμνα και δημιουργία δομών εσωτερικού ελέγχου των υπηρεσιών του δήμου καθώς και αξιολόγηση με τα κριτήρια του νόμου των εργαζομένων στο δήμο και όχι του δημάρχου.

Κοινωνική μέριμνα υποστήριξη και αναβάθμιση των δομών του δήμου. Κατάργηση του πολιτιστικού τέλους,  μείωση δημοτικών τελών καθαριότητας, συνεργασία με την Μητρόπολη Μεσσηνίας για την αποτελεσματικότερη συνδρομή στις ευπαθείς ομάδες.

Παιδεία – Αθλητισμός αναβάθμιση συντήρηση και προστασία των αθλητικών δομών του δήμου.  Υλοποίηση προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού στα δημοτικά γυμναστήρια.

Πολιτισμός και Ανάδειξη – προστασία – αρχαιολογικών χώρων και Φυσικού περιβάλλοντος.

Αρχαία Θουρία, Ιστορικό κέντρο – Κάστρο – Άνω πόλη, Ανάδειξη των αρχαιολογικών ευρημάτων της πλατείας Υπαπαντής.

Μέγαρο χορού, σχολές πολιτισμού ΦΑΡΙΣ

Ναυτικό μουσείο, αναβίωση των ανθεστηρίων με παρέλαση.

Κατασκευή Ενυδρείου στην δυτική παραλία Καλαμάτας για αύξηση της επισκεψιμότητας τους χειμερινούς μήνες και ανάδειξη του θαλάσσιου πλούτου της Μεσογείου.

Έθιμα και εκδηλώσεις που προβάλουν τον πολιτισμό και την ιστορία μας και όχι την βαρβαρότητα.

ο μιχάλης αντωνόπουλος εγκαινίασε το εκλογικό του κέντρο 17

Το τεχνικό πρόγραμμα μας περιλαμβάνει μια σειρά έργων από τα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΣΠΑ κυρίως της δεύτερης προγραμματικής περιόδου 2021- 2027 με μια σειρά στοχευμένων μελετών και εκδηλώσεων ενδιαφέροντος.

Συγκεκριμένα μελετάμε και προτείνουμε την ανάπλαση της παραλιακής οδού Ναυαρίνου μέχρι την συμβολή της με την Κρήτης, σε συνδυασμό με την διάνοιξη των κάθετων οδών πρόσβασης.

Επαναφορά της μελέτης για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ η το τομεακό πρόγραμμα για τις μεταφορές του Υπουργείου, για την λειτουργία μονοσήμαντης γραμμής τραμ από Φιλοξένια μέχρι τη δημοτική αγορά Καλαμάτας, μέσω των υφιστάμενων σταθμών του ΟΣΕ.

Την ανάδειξη, προστασία αλλά κυρίως την οικονομική ανάπτυξη του ορεινού όγκου του δήμου μέσα από το πρόγραμμα ΤΑΠΤΟΚ που συνδυάζει επιχειρηματικότητα και δημοτικά αναπτυξιακά έργα. Για τον Ταΰγετο προτείνουμε την λειτουργία του γραφείου του φορέα διαχείρισης στο παλιό Ξυλοπριστήριο, και μια σειρά από επιμέρους έργα από Ευρωπαϊκά προγράμματα.

Τριτοβάθμια επεξεργασία λυμάτων του βιολογικού Καλαμάτας και επεξεργασία – αδρανοποίηση – και μεταφορά της λυματολάσπης που σήμερα αδειάζει ο δήμος στη ζώνη υψηλής παραγωγικότητας.

-Βιολογικούς καθαρισμούς και συνδέσεις σε όλα τα διαμερίσματα, εδώ θα θυμίσουμε τη μελέτη που έχει εκπονήσει ο δήμος και έχει κοστίσει 1,0 εκ. ευρώ για την μεταφορά και σύνδεση των λυμάτων από τις ΔΕ Θουρίας, Αρι και Αρφαρών με το βιολογικό, και απλά δεν την υλοποιεί.

Καλαμάτα δεν είναι μόνο πλατεία!

Κυκλοφοριακή μελέτη μετά και την οριστικοποίηση του ΓΠΣ του 2011 αλλά και την ολοκλήρωση του νέου περιφερειακού αυτοκινητόδρομου και άλλων βασικών οδών της πόλης.

Χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός με ουσιαστική διόρθωση του ΓΠΣ και επέκταση του χωρικού σχεδιασμού στην Θουρία, τα Αρφαρά και τον Άρι.  Υλοποίηση της πράξης εφαρμογής στην βόρεια συνοικία και επιτάχυνση των πολεοδομικών μελετών σε Ασπρόχωμα και Κηπούπολη. Με μέριμνα για την απορροή των υδάτων μέσα από επικαιροποιημένες, υδραυλικές μελέτες σε ζώνες πλημμύρας εντός του δήμου Καλαμάτας που είναι στο κόκκινο.

Πολιτική προστασία και ζώνες επικινδυνότητας σε όλο το δήμο. Πρόληψη και συντήρηση των υφιστάμενων υποδομών.  Βιώσαμε όλοι την ολοσχερή καταστροφή του οδικού δικτύου και τα προβλήματα του Ταϋγέτου που θα είναι και τα δυσκολότερα να επιλύσουμε ως νέα δημοτική αρχή.  Θυμόμαστε όλοι τι έγινε με τις πλημμύρες το 2016. Τρεις ανθρώπινες ζωές και οικονομικές απώλειες 15,0 εκ. ευρώ, για το δήμο Καλαμάτας χωρίς να υπολογίζονται οι οικονομικές απώλειες σε ιδιώτες. Ακόμα και σήμερα εκκρεμούν σοβαρά αντιπλημμυρικά έργα, όπως αυτό της Αγ. Σωτήρας και της οδού Γλαύκου που έπνιξε στην κυριολεξία τους κατοίκους.  Δημόσια και ιδιωτικά ακίνητα μέσα σε ζώνες υδατορεμάτων.

ο μιχάλης αντωνόπουλος εγκαινίασε το εκλογικό του κέντρο 18

-Αξιοποίηση του Λιμένα Καλαμάτας με ένταξη έργων από το Master plan αλλά κυρίως την ετοιμότητα του να δεχθεί πλοία κρουαζιέρας μέχρι το 2021, που σημαίνει δομές φιλοξενίας επιβατών ISPS και Ζώνη Schegen.

– Ίδρυση δημοτικού κυνοκομείου και κτηνιατρείου, φροντίδα για τα αδέσποτα της πόλης

– Δημιουργία δημοτικών χώρων στάθμευσης και σε συνεργασία με ελεύθερους χώρους ιδιωτών.  Επιστροφή όλων των δημοτικών πάρκινγκ στο δήμο.

-Αξιοποίηση διατηρητέων για υπηρεσίες και φιλοξενία επισκεπτών.

– Ίδρυση και λειτουργία δημοτικής Ηλεκτρικής εταιρείας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με συμμετοχή και των δημοτών.

– Επέκταση και ίδρυση νέων κοιμητηρίων με σεβασμό στους νεκρούς και τον πολιτισμό μας.  Μεταφορά του κεντρικού κοιμητηρίου στον Αη Γιάννη τον Καρβούνη η εναλλακτικά στο νέο στρατόπεδο.

-Υδραυλικές μελέτες επάρκειας, καθαρισμός και ηλεκτρονική παρακολούθηση των υδατορεμάτων για να μην είναι ευάλωτος ο δήμος στα πλημμυρικά φαινόμενα.

– Μετατροπή του πολιτιστικού τέλους σε τέλος για την χορήγηση υποτροφιών σε άπορους νέους του δήμου Καλαμάτας.

– Η Διαχείριση απορριμμάτων είναι το σοβαρότερο πρόβλημα του δήμου μας.  Όλα αυτά τα χρόνια δόθηκε έμφαση στον ενταφιασμό των απορριμμάτων σε ΧΑΔΑ που αποδεικνύεται τελικά η πιο δαπανηρή οικονομικά και εγκληματική περιβαλλοντικά επιλογή.  Υλοποιούμε το πρόγραμμα της διαλογής στην πηγή με μείωση του όγκου των ανεπεξέργαστων απορριμμάτων στο 25% με σοβαρά θεσμοθετημένα κίνητρα για τον δημότη. Άμεση λειτουργία των πράσινων σημείων και ταυτόχρονη μείωση των τελών καθαριότητας που σαφώς είναι υπερκοστολογημένα.  Απλά να σκεφθούμε ότι σήμερα παράγουμε τα μισά σε σχέση με το διάστημα πριν την κρίση, έχουμε αυξήσει το ποσοστό ανακύκλωσης υποτίθεται και εξακολουθούμε να πληρώνουμε τα ίδια τέλη. Να μη υπολογίσουμε δε τη μείωση εξόδων λόγω αποθήκευσης, μείωσης προσωπικού, ημερομισθίων κλπ. Η αποκατάσταση και η μεταφορά των απορριμμάτων καθώς και η συλλογή και διαχείριση των στραγγισμάτων αποτελεί άμεση προτεραιότητα για το συνδυασμό μας. Κλείνουν όλοι οι ΧΑΔΑ του δήμου και μεταφέρονται άμεσα τα απορρίμματα σε νόμιμους χώρους επεξεργασίας σύμφωνα με το ΠΕΣΔΑ.  Το κόστος είναι πολύ μικρότερο από τα περιβαλλοντικά πρόστιμα και τις εργασίες αποκατάστασης του περιβάλλοντος.

Ύδρευση – άρδευση – αποχέτευση- αντιπλημμυρική προστασία.

Το νερό θα χρησιμοποιείται ως δημόσιο αγαθό για όλους, όσοι δεν μπορούν να το πληρώσουν αποδεδειγμένα θα το πληρώνει ο δήμος.  Έτσι θα σταματήσουν οι κλοπές και οι παράνομες συνδέσεις. Θα δοθεί έμφαση στην αναβάθμιση του βιολογικού και του δικτύου που εμφανίζει σοβαρά προβλήματα.

– Αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης

Είναι γεγονός ότι ακόμα δεν βρέθηκε χρηματοδότηση για των αγωγό μεταφοράς του νερού από το Πήδημα, τις δεξαμενές της Καλαμάτας.  Αλλά ούτε αντικαταστάθηκαν τα εσωτερικά δίκτυα από αμίαντο όπως αυτό του Ασπροχώματος και των διαμερισμάτων. Η μελέτη στο ΕΣΠΑ όπως και πολλές άλλες δεν ολοκληρώθηκε σωστά, με αποτέλεσμα τα έργα να παραμένουν μόνο στα χαρτιά. Συνολικά έργα της τάξης των 4.5 εκ ευρώ έχουν προβλήματα στην υλοποίηση τους.

Γαλάζια οικονομία (θαλάσσιος τουρισμός) για να αλλάξει η παραλιακή ζώνη του δήμου και να ανασάνουμε οικονομικά.

Προτείνεται η εφαρμογή της αρχιτεκτονικής μελέτης ανάπλασης της Μ. Μαντίνειας.

Η προστασία της ακτής από την Βέργα μέχρι το Αλμυρό και η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης. Η αποσυμφόρηση της οδού Καλαμάτας – Κιτριές με ολοκλήρωση και επικαιροποίηση της εκπονηθείσας μελέτης.

-Περιβαλλοντικό θεματικό πάρκο Αρι και Πηδήματος, αναρριχητικό πάρκο στο Νέδοντα και θεματικό τουρισμό στα ορεινά  δημοτικά διαμερίσματα.

– Επιχειρηματικό πάρκο για προσέλκυση νέων επιστημόνων και καινοτόμων προτάσεων σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης στο χώρο της σχολής Παπαφλέσσα από το πρόγραμμα Μεσογειακή πόλη που δεν προχώρησε με ευθύνη του δήμου.

-Ανάπτυξη του αγροτοδιατροφικού τομέα με Καλαματιανά προϊόντα.

-Καθιέρωση Φεστιβάλ ελιάς Καλαμών και ελαιολάδου με διεθνή προβολή.

-Δημιουργία κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων για την συντήρηση και ανάληψη εργασιών μικρής κλίμακας κυρίως στις κοινότητες αλλά και για την εξυπηρέτηση των δομών φιλοξενίας του δήμου όπως είναι τα παλιά δημοτικά σχολεία η αλλά δημοτικά ακίνητα.

ΟΧΙ στον δανεισμό για έργα τσιμεντοαναπλάσεων, γιά έργα χωρίς μελέτες, που οδηγούν το δήμο στο μαρασμό και την χρεοκοπία.

Δεν υπάρχει ανάπτυξη στο δήμο κυρίως λόγω της σπατάλης χρημάτων σε έργα αμφιλεγόμενης ανταποδοτικότητας.

Το σημαντικό όμως στον αγώνα που δίνουμε όλοι μαζί για την αυτοδιοίκηση είναι η ενότητα και η συνεργασία όλων και κυρίως των δημοτών. Η γνώση η εμπειρία και οι δημοκρατικές αντιλήψεις των στελεχών και των συνεργατών μας θα δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον για τη διάχυση των ιδεών και την αποτελεσματική εφαρμογή του προγράμματος μας στο δήμο Καλαμάτας.  Εμπνέει εμπιστοσύνη η συμμετοχή νέων και άφθαρτων στο αυτοδιοικητικό σχήμα που συνεχίζει για δεύτερη θητεία φιλοδοξώντας να έχει κυρίαρχο και πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο δημοτικό συμβούλιο. Ας μη λησμονούμε ότι έκλεισε ένα σημαντικός κύκλος στο δήμο Καλαμάτας με διεκδικητές συναδέλφους που προέρχονται από την απελθούσα δημοτική αρχή που δεν τόλμησαν ποτέ να αντιπαρατεθούν με τα σοβαρά προβλήματα του τόπου μας είτε ήταν εντός η εκτός δημοτικού συμβουλίου.  Τώρα αιφνιδίως που αδειάζει η καρέκλα του δημάρχου εμφανίζονται ως σωτήρες η εκφραστές του νέου που θέλουν να φέρουν ψηφίζοντας όμως τόσα χρόνια το παλιό η μένοντας αδρανείς στις μεγάλες προκλήσεις του τόπου μας. Όλα αυτά μαζί με τη συμμετοχή διεκδικητών θέσεων και αξιωμάτων από πρώην στελέχη υπηρεσιών που «πραξικοματικά» η κυβέρνηση τους άνοιξε το δρόμο για την συμμετοχή τους στα κοινά, αποτελούν φαινόμενα παρακμής του πολιτικού συστήματος που θέλει την αυτοδιοίκηση υπηρέτη της κυβερνητικής πλειοψηφίας και των κομμάτων.

ο μιχάλης αντωνόπουλος εγκαινίασε το εκλογικό του κέντρο 19

Οι πολίτες έχουν αντιληφθεί τα τεράστια αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί με τα εγωκεντρικά έργα και τις πρόχειρες λύσεις που στοχεύουν στην εύκολη συλλογή ψήφων την ίδια ώρα που η περιφέρεια του δήμου παραμένει υποβαθμισμένη χωρίς απαραίτητες υποδομές και την προστασία από την παραβατικότητα.  Οι πρόσφατες καταστροφές, οι πλημμύρες, οι πολεοδομικές μελέτες που εκκρεμούν και πολλά άλλα δείχνουν ότι ο δήμος μας παραμένει ανοχύρωτος και ευάλωτος.

Η αδράνεια πολλών αυτοδιοικητικών για τα σοβαρά προβλήματα όλα τα χρόνια της κρίσης χωρίς προτάσεις και πάλη δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για την κάθοδο τους στις επερχόμενες εκλογές.  

Παρατηρούμε τις κομματικές επιλογές και συμμαχίες ετερόκλητων ομάδων που δείχνουν να έχουν «συνεννοηθεί» μεταξύ τους στην πλάτη του δημότη, να θέλουν να κάνουν την αυτοδιοίκηση α και β βαθμού «σκαλοπάτι» για την κεντρική εξουσία και παζάρι αξιωμάτων από κομματικά στελέχη που αλλάζουν πεποιθήσεις και οράματα σαν τα πουκάμισα.

Δυστυχώς πολλά σοβαρά ζητήματα αγνοήθηκαν για λόγους ψηφοθηρικούς και ανικανότητας από τους αιρετούς αλλά και από στελέχη υπηρεσιών που έβαζαν «φαρδιά πλατιά» την υπογραφή τους και σήμερα διεκδικούν την εκλογή τους με τον ένα η τον άλλο τρόπο.  Την ώρα όμως της μεγάλης ευθύνης κρύβονται και τα ρίχνουν μία στον κακό μας τον καιρό και μία στο DNA του Έλληνα του Μεσσήνιου, του Καλαματιανού.

Η Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών θα είναι πρωταγωνιστής στις εξελίξεις από τη θέση της δημοτικής αρχής και θα είναι συνεπής στους στόχους που έθεσε με οποιαδήποτε κόστος.  

Η αυτοδιοικητική μας πρόταση έχει όραμα και τεκμηριωμένες θέσεις. Πορεύεται τον δύσκολο δρόμο, που δίνει λύσεις στα κοινωνικά, περιβαλλοντικά, και οικονομικά προβλήματα του δήμου μας, με ορίζοντα δεκαετίας.  Οικοδομούμε την ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση. Θεμέλιος λίθος που δίνει προοπτική και συνέχεια στον τόπο μας.

Όλοι μαζί μπορούμε!!!!!

kafemauroeidiskafemauroeidiskafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ