Connect with us

Ζωάκια

Ο Γιώργος Γιαννόπουλος και το σακουλάκι!

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ο Γιώργος Γιαννόπουλος και το σακουλάκι! 1

Ο Γιώργος Γιαννόπουλος και το σακουλάκι!

Ο Μεσσήνιος ηθοποιός Γιώργος Γιαννόπουλος πρωταγωνιστεί στο τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σποτ της μη κερδοσκοπικής εταιρείας ΖΩΦΟΡΟΣ (Πολιτισμός- Περιβάλλον- Ζωοφιλία, www.zophoros.gr) που μεταφέρει κοινωνικό μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος και την προαγωγή του Πολιτισμού με έμφαση στις δράσεις που αφορούν στην Ζωοφιλία στην Κρήτη και σε όλη την Ελλάδα.
Στο απολαυστικό αυτό τηλεοπτικό σποτ, ο γνωστός ηθοποιός που έλκει την καταγωγή από τη Μεσσήνη, τονίζει τη σημασία που έχει για τα κατοικίδια ζώα και δη τους σκύλους, η καθημερινή βόλτα!

«Η καθημερινή βόλτα του σκύλου είναι απαραίτητη! Είναι στην φύση του να εξερευνά, πρέπει να ασκείται και πρέπει να βγαίνει βόλτα τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα ακόμη και αν ζει σε σπίτι με κήπο!

Το λουρί στην βόλτα είναι νόμος! Κυρίως για την ασφάλεια του.

Μην ξεχνάς ότι ο σκύλος είναι ζώο και όσο εκπαιδευμένος και αν είναι το κακό θα συμβεί μία φορά. Μπορεί να δει έναν άλλο σκύλο και να τρέξει στον δρόμο, μπορεί να ρίξει κάποιον κάτω, μπορεί να επιτεθεί σε κάποιον άλλο σκύλο, μπορεί να προκαλέσει τροχαίο, μπορεί να φάει φόλα… Τα μπορεί είναι πολλά και εμείς ως κηδεμόνες είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε τους τετράποδους φίλους μας.

Το να μαζεύεις τις ακαθαρσίες του σκύλου σου στην βόλτα είναι επίσης νόμος. Δεν έχει ούτε ‘μα’ ούτε ‘μου’ ούτε γιατί. Είναι υποχρέωση όλων μας να διατηρούμε τους δημόσιους χώρους καθαρούς. Τέλος.
Και η βόλτα χωρίς λουρί ,το να μην μαζεύεις τις ακαθαρσίες του σκύλου σου στην βόλτα τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο. Τελεία και παύλα!».

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

«Να ευχαριστήσουμε ολόψυχα τον απολαυστικό Γιώργο Γιαννόπουλο για την συμμετοχή του στο τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό μας σποτ! Την υπέροχη τριάδα Λάουρα, Απόλλο, Πελαγία που έκλεψαν την παράσταση και την απίθανη μαμά τους Βάλια! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εταιρία Domenica Productions https://domenica.productions/ για το μοντάζ και την δημιουργία του τηλεοπτικού μας σποτ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Media Lab του Δήμου Ηλιούπολης και τον Στάθη Νικολακόπουλο για την ηχογράφηση και την δημιουργία του ραδιοφωνικού μας σποτ. Σενάριο, κείμενα, επιμέλεια Project Αγγελική Παναγιωτοπούλου.»

• Μπορείτε κι εσείς να παρακολουθήσετε το τηλεοπτικό σποτ στο ακόλουθο λινκ:

Ο Γιώργος Γιαννόπουλος και το σακουλάκι!

Ζωάκια

Τα ζώα και ο SARS-Cov2 – Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Τα ζώα και ο SARS-Cov2 - Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας 8

Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας

Διανύουμε μία δύσκολη περίοδο που δημιουργεί ανησυχία. Η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας (Ε.Δ.Κ.Ε.), πάντα δίπλα στα ζώα και στην κοινωνία, μέσα από το συγκεκριμένο video θέλει να δώσει τις βασικές οδηγίες για το πώς πρέπει να φερόμαστε στα ζώα, οικόσιτα και αδέσποτα, και να διαδώσει το μήνυμα ότι τα ζώα δεν νοσούν από τον κορονοϊό SARS-Cov2.

Οι απλοί κανόνες υγιεινής είναι αρκετοί για να συνεχίσουμε να έχουμε τα κατοικίδιά μας δίπλα μας και φυσικά για να μην θεωρήσουμε ξαφνικά τα αδέσποτα ως εστίες του ιού, κάτι που θα είχε αρνητικές συνέπειες.

Ευχαριστούμε τον Alexis Zafeirakis – Portfolio54 για τη δημιουργία του σποτ και είμαστε αισιόδοξοι ότι το μήνυμα θα περάσει σε όλους.

Η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας ιδρύθηκε το 2013 από Κτηνιάτρους με σκοπό την εξομάλυνση του προβλήματος των αδέσποτων. Η ΕΔΚΕ ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα όπου στειρώνει, εμβολιάζει κατά της λύσσας και τοποθεί microchip στα αδέσποτα! Από το 2013 έως τώρα, έχει στειρώσει περισσότερα από 4700 ζώα σε περισσότερα από 40 μέρη της Ελλάδος.

Για να μάθετε και εσείς πως μπορείτε να βοηθήσετε ένα αδέσποτο, επισκεφθείτε το www.edke.gr

• Επικοινωνήστε με την ΕΔΚΕ στο info@edke.gr ή στο τηλέφωνο 2110-120025

Δείτε το βίντεο εδώ:

Συνέχεια ανάγνωσης

Ζωάκια

Προικισμένα σκυλιά από τη… διασταύρωση

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Προικισμένα σκυλιά από τη... διασταύρωση 9

Προικισμένα σκυλιά από τη… διασταύρωση

Υπάρχουν σκυλιά που ζυγίζουν 2 κιλά και σκυλιά που ζυγίζουν 50 κιλά. Σκυλιά άσπρα, μαύρα, καφέ, ξανθά, κόκκινα, πολύχρωμα. Σκυλιά με κοντά και με μακριά μουσούδα, ή με μεγάλη ουρά. Τι κοινό έχει ένα Πομεράνιαν με έναν Μολοσσό; Με λίγα λόγια, γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη ποικιλομορφία στα χαρακτηριστικά των σκύλων και, παρ’ όλο αυτά, ανήκουν στο ίδιο είδος; Οι κτηνίατροι δίνουν απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα.

 

Αν κοιτάξουµε τους σκύλους που ζουν στον πλανήτη µας σε άγρια κατάσταση, όπως τα Ντίνγκο στην Αυστραλία, τα άγρια σκυλιά της Αφρικής και τους σκύλους της ερήμου Χαναάν, θα παρατηρήσουµε ότι έχουν πολλά κοινά σηµεία. Είναι όλα µεσόμορφου τύπου, µεσαίου µεγέθους, µε όρθια αυτιά, µεγάλο μήκος ρύγχους, μεσαίο μήκος τριχώματος κ.λπ. Αυτές οι φυλές είναι κοντύτερα από όλες στην αρχετυπική μορφή του σκύλου. Η φυσική αναπαραγωγή τους δεν βασίζεται στον τύπο ή στα χαρακτηριστικά τους, αλλά σε κριτήρια προσαρμοστικότητας στο φυσικό περιβάλλον και της επιβίωσης τους σε αυτό.
Γι΄ αυτό οι περισσότερες σημερινές φυλές δεν θα είχαν πιθανότητες να επιβιώσουν στη φύση και να αφήσουν απογόνους. Ας φανταστούμε ένα Τσιουάουα, ένα Πομεράνιαν, ένα Γιορκσάιρ Τεριέ να προσπαθούν να τραφούν και να αντιμετωπίσουν σε μια ζούγκλα τα άγρια θηρία. Ας αναλογιστούμε τι ποσότητες τροφής χρειάζεται ένα Μαστίφ 120 κιλών ή ένας σκύλος Αγίου Βερνάρδου που θα έπρεπε να ανταγωνιστούν ταλαντούχους κυνηγούς, όπως τα αιλουροειδή. Φανταστείτε ένα Πεκινουά ή ένα Αγγλικό Μπουλντόγκ να πρέπει να αναπτύξουν μεγάλη ταχύτητα για να προλάβουν το θήραμα τους. Είναι προφανές ότι µε τη φυσική αναπαραγωγή δεν θα υπήρχε αυτή η ποικιλομορφία στους σκύλους.
Αν αφήναμε όλες τις φυλές των σκύλων να αναμειχθούν ζευγαρώνοντας τυχαία µεταξύ τους και χωρίς την παρέμβαση των επιλογών του ανθρώπου, µετά από χρόνια πιθανότατα θα ξαναγύριζαν οι σκύλοι στους τύπους των αρχέγονων φυλών που περιγράψαμε στην αρχή.

Το περιβάλλον έχει επίσης παίξει κάποιο ρόλο. Για παράδειγμα, οι αρκτικές φυλές Σπιτς, τα ελκηθρόσκυλα στα οποία το πολικό κρύο επέβαλε την ύπαρξη πυκνού μονωτικού υποτριχώµατος, γιατί αλλιώς δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν. Ακριβώς το αντίθετο συνέβη στα πολύ θερμά κλίματα, όπως ήταν αναμενόμενο. Ούτε εδώ ήταν μια απλή τυχαία επικράτηση γονιδίων, αλλά ήταν οι µόνοι σκύλοι που κατάφερναν να επιβιώνουν στα διάφορα ακραία κλίματα και να αναπαράγονται.

Η ανθρώπινη παρέμβαση

Η συντριπτική πλειονότητα της ποικιλομορφίας του σκύλου είναι αποτέλεσμα της ανθρώπινης παρέμβασης. Βλέπουμε, λοιπόν, ότι µέσα από την επιλεκτική αναπαραγωγή ο άνθρωπος κατάφερε να δηµιουργήσει και να αναπτύξει πολλές και διαφορετικές φυλές σκύλων με πολλές και διαφορετικές ικανότητες, προκειμένου να καλύψει ποικίλες ανάγκες του σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Κάθε χαρακτηριστικό του σκύλου αναπτύχθηκε ή µειώθηκε με προσχεδιασμένη αναπαραγωγή, για να καλύψει κάποιες συγκεκριμένες ανάγκες. Έτσι λοιπόν δημιουργήθηκαν:

ταχύτατα λαγωνικά όρασης: το Γκρέιχαουντ, το Μπορζόι, ο Λαγωνικός του Αφγανιστάν, που κρατάει περήφανα ψηλά το κεφάλι του πάνω στον μακρύ και δυνατό λαιµό του για κάλυψη µεγαλύτερου οπτικού πεδίου, το Ουίπετ, το Ιμπιζα Χάουντ, που, όταν κυνηγάει, µπορεί να πηδήσει 1,80 μ. στον αέρα για να δει πού πηγαίνει το θήραμα του κ.λπ.

κυνηγόσκυλα εξειδικευµένα σε συγκεκριµένο θήραµα: Ιρλανδικός Λυκοθήρας για τους λύκους, Φοξχάουντ για τις αλεπούδες, Ελκχάουντ για τις άλκες και τους ταράνδους, Ντίρχαουντ για τα ελάφια ή τα πολύ ιδιαίτερα Λούντεχουντ, για να κυνηγούν ένα συγκεκριµένο είδος πουλιού που υπάρχει μόνο σε απόκρημνους κάθετους βράχους, κ.ά.

κυνηγόσκυλα όσφρησης: έχουν πεσµένα αυτιά ώστε να µην αποσπάται η προσοχή του σκύλου από τους ήχους και να κυριαρχεί η όσφρηση.

κυνηγοί τρωκτικών: έχουν πανίσχυρες σιαγόνες και δόντια δυσανάλογα μεγάλα για το μέγεθος τους, ώστε να μπορούν να σκοτώνουν τα τρωκτικά ταχύτατα, πριν προλάβουν να τραυµατίσουν το σκύλο (διάφορα Τεριέ).

ποιµενικοί ογκώδεις: πολύ μεγαλόσωμοι και θαρραλέοι, που προστατεύουν το κοπάδι και είναι ικανοί να παλέψουν με αρκούδες και λύκους (διάφορα Μαστίφ και Μολοσσοειδή).

ποιµενικοί λευκού χρώµατος: δεν διακρίνονται εύκολα ανάμεσα στα πρόβατα και έτσι ο επιτιθέμενος λύκος μπορεί να αργήσει να τους αντιληφθεί, δίνοντας στους σκύλους το πλεονέκτηµα του αιφνιδιασµού. Επίσης, οι ολόλευκοι σκύλοι ξεχωρίζουν έντονα ανάµεσα στους λύκους και ιδιαίτερα τη νύχτα ή στο λυκόφως, ώστε να µην πυροβοληθούν κατά λάθος από τον βοσκό.

σκύλοι των ναών: οι άνθρωποι πίστευαν πως απομακρύνουν τα «κακά πνεύματα», αλλά χρησίμευαν και ως τροφή (Τσόου…Τσόου).

σκύλοι παντός καιρού: µε τρίχωμα σαν κορδόνια, που είναι μονωτικό και στο κρύο, και στη ζέστη.

σκύλοι πολέµου: άφοβοι και τολμηροί, που χρησιµοποιήθηκαν σαν αγγελιαφόροι, γιατί δεν φοβούνταν τις βόμβες, τις οβίδες και τους πυροβολισµούς (Ερντεϊλ Τεριέ).

 

σκύλοι µε αδιάβροχο τρίχωµα: όπως το σκληρότριχο Κόλεϊ και σκύλοι επαναφοράς που, μόλις βγουν από το νερό, με ένα απλό τίναγμα είναι ολόστεγνοι (Γκόλντεν Ριτρίβερ, Λαμπραντόρ Ριτρίβερ, Τσέζαπικ Μπέι Ριτρίβερ κ.ά.).

σκύλοι κατάλληλοι για παιδιά: ιδιαίτερα ήρεμοι και ανεκτικοί (Γκόλντεν Ριτρίβερ, Κόκερ Σπάνιελ, Μπόξερ, Μπισόν Χαβανίζ, Μπισόν Φριζέ, Κανίς).

σκύλοι µε εξαιρετική αντοχή στη ζέστη: μικροκαμωμένοι χωρίς να είναι λεπτεπίλεπτοι (Τσιουάουα).

σκύλοι επιφυλακτικοί µε τους ξένους: ιδανικοί για φύλακες (Ροτβάιλερ, Γερµανικός Ποιμενικός, Ντόμπερµαν, Σνάουτσερ).

επίσης: σκύλοι χαριτωμένοι, παιχνιδιάρηδες, λεπτεπίλεπτοι, εξαιρετικής υπακοής και ευφυΐας, για να συντροφεύουν τα παιδιά των αυτοκρατόρων (Παπιγιόν), σκύλοι χαδιάρηδες µε ήπιο, γλυκό χαρακτήρα, σκύλοι όχι πολυέξοδοι για τους φτωχότερους, σκύλοι η ιδιοκτησία των οποίων επιτρεπόταν μόνο σε ευγενείς, σκύλοι για τις κυρίες των παλατιών, σκύλοι για τεμπέληδες, σκύλοι για αθλητικούς τύπους, σκύλοι ανθεκτικοί στις κακουχίες – ο κατάλογος είναι ατελείωτος.

Συνέχεια ανάγνωσης

Μεσσηνία

Παρουσιάστηκε το 3ετές πρόγραμμα «Μεσσηνία Χωρίς Αδέσποτα»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Παρουσιάστηκε το 3ετές πρόγραμμα «Μεσσηνία Χωρίς Αδέσποτα» 10

Μεσσηνία Χωρίς Αδέσποτα

Costa Navarino και το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου» παρουσίασαν σήμερα το 3ετές πρόγραμμα «Μεσσηνία Χωρίς Αδέσποτα», το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με τους Δήμους Πύλου-Νέστορος και Τριφυλίας από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Dogs’ Voice.

Παρουσιάστηκε το 3ετές πρόγραμμα «Μεσσηνία Χωρίς Αδέσποτα» 11

Η πρώτη φάση του προγράμματος υλοποιήθηκε ήδη μεταξύ 22-24 Νοεμβρίου 2019, έχοντας ως αποτέλεσμα την εξέταση, στείρωση, εμβολιασμό και ηλεκτρονική σήμανση 136 σκύλων, καθώς και την επιτυχή υιοθεσία 54 σκύλων που πλέον έχουν βρει ένα μόνιμο σπίτι.

Παρουσιάστηκε το 3ετές πρόγραμμα «Μεσσηνία Χωρίς Αδέσποτα» 12

Η δεύτερη φάση του προγράμματος αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 6-12 Απριλίου 2020 και περιλαμβάνει περισσότερες στειρώσεις αδέσποτων, καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα σε μαθητές και φορείς όλων των βαθμίδων. Σε αυτή θα περιλαμβάνεται πανελλαδική καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την υιοθεσία αδέσποτων ζώων την οποία στηρίζουν συμμετέχοντας αφιλοκερδώς άνθρωποι του πνεύματος και του αθλητισμού, μεταξύ των οποίων οι: Γιώργος ΚαπουτζίδηςΝάντια ΚοντογεώργηΛεωνίδας Κουτσόπουλος και Θοδωρής Παπαλουκάς.

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ