Πέμπτη , 27 Φεβρουαρίου 2020

Ας σκεφτούμε καλά πριν αποκτήσουμε τον δικό μας σκύλο

Sharing is caring!

Ας σκεφτούμε καλά πριν αποκτήσουμε τον δικό μας σκύλο

Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αποφασίζουν να μοιραστούν τη ζωή τους με έναν πιστό σκύλο, τον καλύτερο φίλο που μπορεί να βρει κανείς στη ζωή του. Το να γυρνάς από τη δουλειά και να έχεις ένα πλάσμα να σε περιμένει με ανυπομονησία και φανερή χαρά, για να παίξετε με τα παιχνίδια του είναι ό,τι πιο όμορφο μπορεί να ζήσει κάποιος.

Η προφανής λύση για πολλούς είναι να αγοράσουν κάποιο καθαρόαιμο. Αν είσαι καινούριος στον θαυμαστό κόσμο που σχετίζεται με τα ζώα, είναι λογικό να το σκεφτείς.

Πριν το κάνεις, όμως, καλό είναι να γνωρίζεις τους 5 βασικούς λόγους που είναι προτιμότερο να επιλέξεις κάποιο ημίαιμο σκυλάκι από φιλοζωική.

  • Τα ημίαιμα σκυλιά είναι πολύ πιο ανθεκτικά

Πολλά κουτάβια ράτσας, εκτός από τα πιθανά προβλήματα υγείας που έχουν επειδή απογαλακτίστηκαν βίαια από τη μητέρα τους, παρουσιάζουν όλη τους τη ζωή ευαισθησία στο γαστρεντερικό σύστημα και τις αρθρώσεις. Αντίθετα, τα ημίαιμα σκυλιά, αυτά δηλαδή που έχουν προέλθει από το ζευγάρωμα πολλών διαφορετικών ρατσών, όπως συμβαίνει στα αδέσποτα, έχουν συγκεντρώσει τα πιο δυνατά και ανθεκτικά γονίδια σύμφωνα με το νόμο της εξέλιξης. Αυτό σημαίνει ότι με την κατάλληλη φροντίδα με είδη περιποίησης από το pet shop PetVet24 ζουν περισσότερο και καλύτερα.

  • Τα αδέσποτα στο δρόμο είναι εκατομμύρια

Είναι πραγματικά κρίμα κάποιος να αγοράζει σκύλο, όταν στο δρόμο, σε σπίτια φιλοξενίας και στις φιλοζωικές υπάρχουν τόσα αδέσποτα σκυλάκια που περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους. Αν επισκεφθείτε τους χώρους φιλοξενίας μιας φιλοζωικής, θα βρείτε μικρόσωμο ή μεγαλόσωμο, μαύρο, άσπρο, μπεζ ή καφέ σκυλί, με κοντή ή μακριά τρίχα, που να μοιάζει με λαμπραντόρ, ποιμενικό, κόκερ σπάνιελ, τζακ ράσελ ή κανίς.

  • Η αγάπη ενός πρώην αδέσποτου είναι ανεπανάληπτη

Κάθε σκύλος αγαπάει με πάθος και λαχτάρα τον άνθρωπό του. Ωστόσο, ένα σκυλάκι που έχει βιώσει την εγκατάλειψη και έχει βρει το παντοτινό του σπίτι, έχει επιπλέον μια ασύγκριτη ευγνωμοσύνη. Στο κάτω-κάτω, η ευκαιρία του να σώζεις ένα πλάσμα, να του προσφέρεις μια καλύτερη ζωή με τη βοήθεια του pet shop που εμπιστεύεσαι και να στο ανταποδίδει με τον καλύτερο τρόπο, δεν είναι κάτι που το συναντάς κάθε μέρα.

  • Οι ράτσες έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά

Κάθε ράτσα σκύλου έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Τα λαμπραντόρ, για παράδειγμα, είναι πολύ τρυφερά με τα παιδιά και λατρεύουν το νερό. Αν, λοιπόν, θέλετε πράγματι ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, τότε μπορείτε να επιλέξετε τη ράτσα που το έχει έπειτα από το αντίστοιχο ψάξιμο. Αν, όμως, θέλετε απλά την ομορφιά και την τρυφερότητα ενός σκύλου, μπορείτε κάλλιστα να βρείτε κάποιο ημίαιμο με παρόμοια ομορφιά που θα σώσετε από το δρόμο.

Αυτοί λοιπόν είναι μερικοί πολλοί καλοί λόγοι για να προτιμήσετε να υιοθετήσετε ένα σκυλάκι και να το φροντίσετε με ποιοτικά προϊόντα από το pet shop PetVet24.

Ας σκεφτούμε καλά πριν αποκτήσουμε τον δικό μας σκύλο

Δες και αυτό

Έξαλλη η Ναταλία Γερμανού με τη κακοποίηση σκύλου στην Καλαμάτα

Sharing is caring!Κοινοποίησέ το0Tweet0sharesΌσο υπάρχουν «άνθρωποι», χθες, σήμερα, από ‘δω ως την αιωνιότητα ακόμη, θα …

shares