Πέμπτη , 20 Φεβρουαρίου 2020

Ο χορός είναι πραγματική ευλογία για κάθε παιδί, οποιασδήποτε ηλικίας

Sharing is caring!

Σχολή Χορού ‘Baila Fuerte DC’

Παράλληλα με τη σωστή σωματική τους ανάπτυξη, τα βοηθά να αναπτύξουν μία ολοκληρωμένη προσωπικότητα και τα ενθαρρύνει να αγαπήσουν τον εαυτό τους δίνοντάς τους έτσι τη δυνατότητα να αγαπήσουν και τους άλλους. Στη Σχολή Χορού ‘Baila Fuerte DC’ (Αριστοδήμου 135, Καλαμάτα) τα παιδιά γυμνάζονται διασκεδάζοντας. Επιλέγουν το είδος χορού που τους εκφράζει, την αγαπημένη τους μουσική και…τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει το έμπειρο καταρτισμένο προσωπικό της σχολής! Μέχρι την ηλικία των 5 τα παιδιά μαθαίνουν να κινούνται στον χώρο, να χρησιμοποιούν διαφορετικά επίπεδα κίνησης, να επιλέγουν τη δυναμική της κίνησής τους και να ξεχωρίζουν μουσικούς ρυθμούς.

Μεγαλώνοντας η δυνατότητα επιλογής μεταξύ πολλών διαφορετικών ειδών χορού είναι πολύ μεγάλη. Από κλασικό σε σύγχρονο, jazz, Latin, hip hop, μοντέρνο, ανατολίτικο, χορός γενικής ακροβατικής γυμναστικής κ.ά, τόσο για τα αγόρια όσο και για τα κορίτσια. Δεν υπάρχει περιορισμός, αρκεί ο χορός να είναι μέσο έκφρασης για το παιδί.

Μέσα από τον χορό, μαθαίνουν να αγαπούν τη σωματική άσκηση γνωρίζοντας παράλληλα πόσο σημαντική είναι για το σώμα τους. Εκτός όμως από την καλή φυσική κατάσταση, ο χορός συμβάλλει και στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού, ενισχύοντας την κοινωνικότητα και την αυτοπεποίθησή του, διδάσκοντας του τον σεβασμό προς τον εαυτό του και τους άλλους και μαθαίνοντάς την έννοια της πειθαρχίας. Επιπλέον, το παιδί μαθαίνει να συγκεντρώνεται σε έναν συγκεκριμένο στόχο, χωρίς να αποσπάται η προσοχή του, ενώ βελτιώνεται η μνήμη του.

Περισσότερο δε, όταν κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς έχει ένα όραμα, ένα στόχο, να παρουσιάσει σε παράσταση την χορογραφία του ή να συμμετέχει σε διαγωνισμό χορού της πόλης μας ή κάπου αλλού με σκοπό τον συναγωνισμό με ευγενή άμιλλα. Αν το παιδί σας π.χ είναι ντροπαλό, η εγγραφή του σε μία σχολή χορού μπορεί να το ενθαρρύνει να προσεγγίσει άλλα παιδιά της ηλικίας του και να το βοηθήσει να μειώσει το άγχος του για νέους ανθρώπους ή μέρη. Ο χορός μπορεί επίσης να βοηθήσει στην μείωση των φόβων που σχετίζονται με το να κάνει κάτι (ποίημα, σκετς, χορό) μπροστά σε ένα ακροατήριο.

Τι προσφέρει ο χορός στα παιδιά;

Δεν είναι δύσκολο να κατανοήσει κάποιος πόσο μεγάλα είναι τα οφέλη που προσφέρει ο χορός στα παιδιά. Πολλοί όμως δεν γνωρίζουν πόσο σημαντική είναι η συμβολή του χορού όχι μόνο στη σωματική και διανοητική ανάπτυξη των παιδιών, αλλά και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους.

Μέσα από τον χορό το παιδί μαθαίνει:

1. Να εκφράζει αυτό που νιώθει μέσα από τις κινήσεις του σώματος του
2. Γυμνάζεται ενώ παράλληλα διασκεδάζει
3. Ενισχύει την κοινωνικότητά του
4. Βελτιώνει την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή του
5. Αποβάλλει το άγχος της καθημερινότητας
6. Βελτιώνει την ισορροπία του
7. Μαθαίνει να δραστηριοποιείται
8. Αυξάνει την αντίληψή του
9. Βελτιώνει τη μνήμη του
10. Βελτιώνει τη συγκέντρωση σε ένα συγκεκριμένο στόχο
11. Πειθαρχεί σώμα και πνεύμα
12. Διατηρεί το σωστό σωματικό βάρος

 

shares