Connect with us

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Ο Αθανασόπουλος ανανέωσε έως 31-10-21 τη θητεία των αντιδημάρχων του

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Ο Δήμαρχος Δήμου Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, όρισε αντιδημάρχους εντός της τρέχουσας δημοτικής περιόδου με θητεία  από 1-10-20 έως 31-10-21, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 59 του Ν. 3852/2010. Σύμφωνα με την απόφαση, ανανεώνουν τη θητεία τους ως αντιδήμαρχοι, οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας Δημήτρης Γαλιάτσος, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, Δημήτρης Καλοφωλιάς, Χαράλαμπος Μακρής, Αναστάσιος Παπαγεωργίου, Κωνσταντίνος Ρούτσης και Ελένη Τσέλιου-Μουρούφα.

Οι αρμοδιότητες που τους μεταβιβάζονται έχουν ως εξής:

 

  1. Στον κ. Δημήτριο Γαλιάτσο, μεταβιβάζει τις αρμοδιότητες: του Τμήματος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης  τις Αρμοδιότητες Κίνησης Οχημάτων και Μηχανημάτων και τις Αρμοδιότητες Συντήρησης Πρασίνου καθώς και του Τμήματος Συντήρησης Υποδομών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων.
  2. Στον κ. Παναγιώτη Γιαννόπουλο μεταβιβάζει τις αρμοδιότητες: Υγείας, Πολιτικής Προστασίας και Συντήρησης Οχημάτων.
  3. Στον κ. Δημήτρη Καλοφωλιά μεταβιβάζει τις αρμοδιότητες: του τμήματος Δόμησης και Πολεοδομικών Εφαρμογών της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Πολεοδομίας και τις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων εκτός από τις αρμοδιότητες  του Τμήματος Συντήρησης Υποδομών.
  4. Στον κ. Χαράλαμπο Μακρή μεταβιβάζει τις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων και τις αρμοδιότητες σε θέματα Αθλητισμού εκτός από τις αρμοδιότητες σε θέματα Υγείας, Πολιτισμού  και Παιδείας.
  5. Στον κ. Αναστάσιο Παπαγεωργίου μεταβιβάζει τις αρμοδιότητες του Αυτοτελούς Τμήματος Προγραμματισμού, Ανάπτυξης, Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Οργάνωσης, Τουρισμού, Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ).
  6. Στον κ. Κωνσταντίνο Ρούτση μεταβιβάζει τις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών και του Αυτοτελούς Τμήματος Δημοτικής Αστυνομίας.
  7. Στην κα. Ελένη Τσέλιου-Μουρούφα μεταβιβάζει τις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών, τις αρμοδιότητες σε θέματα Παιδείας και θέματα Νομικών Υποθέσεων.

Όταν ο Δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντά του ορίζεται να ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Αναστάσιος Παπαγεωργίου που αναπληρώνει τον Δήμαρχο.


Κοινοποιησέ το

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Δωρέα αδρανούς υλικού στους δήμους της Μεσσηνίας από τον Ηλία Λαρσινό

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Αμεσα μπορούν να προμηθεύονται οι δήμοι της Μεσσηνίας ποσότητες του αδρανούς υλικού (3Α) το οποίο πρόσφερε δωρεάν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην μνήμη του πατέρα του, ο επιχειρηματίας Ηλίας Λαρσινός και βρίσκεται αποθηκευμένο στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης του στα Φιλιατρά.

Αυτό αναφέρεται σε έγγραφο που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας αποστέλει προς τους δημάρχους της Μεσσηνίας.

Η προσφορά αφορά 62.000 κυβικά μέτρα / 100.000 τόννους αδρανούς υλικού(3Α).

“Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει προχωρήσει διαδικασίες δημοπράτησης για 25.000 κυβικά / 40.500 τόννους (μεταφορά και διάστρωση του υλικού σε αγροτικούς δρόμους των γειτονικών Δήμων Πύλου – Νέστορος και Τριφυλίας), πλην όμως, όπως καλά γνωρίζετε, οι διαδικασίες δημοπρασίας αργούν, ανεξάρτητα από τη θέλησή μας. Σας ενημερώνουμε ότι το διαθέσιμο απομένον υλικό οδοστρωσίας είναι της τάξεως των 35.000 κυβικών μέτρων / 57.000 τόννων και μπορείτε άμεσα να το προμηθευτείτε”, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο ίδιο έγγραφο.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Κορονοϊός: 5 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία από τα 1.913 στην Ελλάδα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι1.913, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 184.686(ημερήσια μεταβολή +1.0%), εκ των οποίων 51.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 55 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.578 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 28, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.371 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι357(69.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 έτη. To 86.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.299 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι304 (ημερήσια μεταβολή +1.67%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 258 ασθενείς.

Ηλικιακή κατανομή: Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79έτη (εύρος 15 έως 103 έτη).

Η γεωγραφική κατανομή στην υπόλοιπη Ελλάδα


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Φωτιά ξέσπασε στη περιοχή Νέδουσα Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση της περιοχής Νέδουσας του δήμου Καλαμάτας, σήμερα το μεσημέρι Τετάρτης (24/2).

Στη περιοχή μετέβει η Πυροσβεστική για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Στο σημείο επιχειρούν 38 πυροσβέστες, 13 οχήματα, καθώς και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Ενώ, κινητοποιήθηκε 1 Α/Φ.

 


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ