Connect with us

Εκλογές Μεσσηνία

Ο «Ανοιχτός Δήμος» παρουσίασε το πρόγραμμα του για τον αθλητισμό στην Καλαμάτα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ο «Ανοιχτός Δήμος» παρουσίασε το πρόγραμμα του για τον αθλητισμό στην Καλαμάτα 1

Ο «Ανοιχτός Δήμος» παρουσίασε το πρόγραμμα του για τον αθλητισμό στην Καλαμάτα

Η ομάδα Αθλητισμού του Ανοιχτού Δήμου αποτελούμενη από τους  Νικηφόρο Ψυχογιάννη, Σταύρο Λάμια και Λεωνίδα Βέλλη παρουσίασε το πρόγραμμα του Ανοιχτού Δήμου για τον Αθλητισμό στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας παρουσία του γενικού γραμματέα αθλητισμού Ιούλιου Συναδινού.

Ο «Ανοιχτός Δήμος» παρουσίασε το πρόγραμμα του για τον αθλητισμό στην Καλαμάτα 2

Όπως τεκμηριώθηκε και από τις αντίστοιχες εισηγήσεις ο Δήμος Καλαμάτας  έχει απολέσει πολλές χιλιάδες ευρώ για την αναβάθμιση των υπαρχουσών αθλητικών εγκαταστάσεων αλλά και την κατασκευή νέων  λόγω της  έλλειψης σχεδιασμού και μελετών που οφείλεται στην πολιτική αδράνεια της  απελθούσας δημοτικής αρχής.

Ο «Ανοιχτός Δήμος» παρουσίασε το πρόγραμμα του για τον αθλητισμό στην Καλαμάτα 3

Ο Μανώλης Μάκαρης αναφέρθηκε στην συνεχή παρουσία της δημοτικής μας  παράταξης  στην ανάδειξη των προβλημάτων του αθλητισμού στον Δήμο μας. Παράλληλα επισήμανε  την φιλοσοφία του προγράμματος μας για τον αθλητισμό, που είναι ο άνθρωπος και      επικεντρώθηκε  στα εξής σημεία:

«Την επόμενη της ανάληψης των καθηκόντων μας, σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, συντάσσονται μελέτες, επισκευής, εκσυγχρονισμού και εμπλουτισμού των υπαρχουσών αθλητικών υποδομών του Δήμου, έτσι μέχρι την εξάντλησή της θητείας μας, να έχει αποκτήσει ο Δήμος Καλαμάτας σύγχρονες εγκαταστάσεις.

Ταυτόχρονα θέτουμε τις βάσεις για την δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων( νέο κολυμβητήριο, νέο κλειστό στάδιο-εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο) σύμφωνα με τις ανάγκες των πολλών και όχι των λίγων.

  • Δίνουμε ειδικό βάρος στο Σχολικό Αθλητισμό και τον εκσυγχρονισμό των σχολικών Αθλητικών εγκαταστάσεων. (Open school )
  • Αναδιαμορφώνουμε συνολικά τον τρόπο λειτουργίας του Αθλητικού Οργανισμού τόσο ΔΟΜΙΚΑ όσο και ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ
  • Θεσμοθετούμε Γνωμοδοτικής Επιτροπής Αθλητικού σχεδιασμού
  • Δίνουμε μεγάλη σημασία να φέρουμε τον αθλητισμό στη γειτονιά και αυτό θα είναι το πρώτο έργο νέων υποδομών (άλσος Αλμυρού, πάρκο Γιαννιτσανίκων, πάρκο ΟΣΕ, Νησάκι)
  • Μέσα από συνέργειες του αθλητισμού κ.λπ., επενδύουμε στον Αθλητικό τουρισμό,

Ο Δήμος Καλαμάτας, συμμετέχει ενεργά σε μεγάλες Αθλητικές οργανώσεις, και αναλαμβάνει μέχρι το 50% του κόστους διοργάνωσης.

Εργαλείο χρηματοδότησης, για την συμμετοχή του Δήμου στις Αθλητικές δράσεις, είναι η μεταφορά του 30% από το πολιτιστικό τέλος, σε ειδικό λογαριασμό με δικό του Κωδικό

Όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Καλαμάτας, θα λειτουργούν σε αυστηρό πλαίσιο κανονισμού λειτουργίας.

Σε συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία καταπολεμούμε την παραγόμενη βία.

Ενισχύουμε τον Σωματειακό Αθλητισμό».

Όλο το πρόγραμμα για τον Αθλητισμό και στο site anoixtosdimos.gr

Ο «Ανοιχτός Δήμος» παρουσίασε το πρόγραμμα του για τον αθλητισμό στην Καλαμάτα 4

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Την επόμενη της ανάληψης των καθηκόντων μας, σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, συντάσσονται μελέτες, επισκευής, εκσυγχρονισμού, και εμπλουτισμού των υπαρχουσών αθλητικών υποδομών του Δήμου, έτσι μέχρι την εξάντλησή της θητείας μας, να έχει αποκτήσει ο Δήμος Καλαμάτας σύγχρονες εγκαταστάσεις.

Ταυτόχρονα θέτουμε τις βάσεις για την δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων σύμφωνα με τις ανάγκες των πολλών και όχι των λίγων. Ανοίγουμε τον ορίζοντα του Αθλητισμού στην Καλαμάτα, πέρα από τα καθιερωμένα 4-5 αθλήματα, δίνοντας ταυτοχρόνως έμφαση και στα πνευματικά αθλήματα Σκάκι,  Αγωνιστικό Μπριτζ.

Συνολική αναδιαμόρφωση του τρόπου λειτουργίας του Αθλητικού Οργανισμού τόσο ΔΟΜΙΚΑ όσο και ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ

Θεσμοθέτηση Γνωμοδοτικού Επιτροπής Αθλητικού σχεδιασμού, με την συμμετοχή Αθλητικών, Σχολικών Φορέων, Ειδικών Επιστημόνων, Γυμναστή ΤΕΦΑΑ από τον Μαζικό Αθλητισμό και των Εργαζομένων στον Αθλητικό Οργανισμό.

Δίνουμε μεγάλη σημασία να φέρουμε τον αθλητισμό στη γειτονιά και αυτό θα είναι το πρώτο έργο νέων υποδομών. Έργα χαμηλού κόστους, με μεγάλα για τον κάτοικο της Καλαμάτας οφέλη.

Μέσα από συνεργασίες του πολιτισμού- αθλητισμού κ.λπ., επενδύουμε στον εναλλακτικό τουρισμό, που πρωταγωνιστική θέση κατέχει ο αθλητικός τουρισμός και ο τουριστικός αθλητισμός.

Ο Δήμος Καλαμάτας, συμμετέχει ενεργά σε μεγάλες Αθλητικές οργανώσεις, που τελούν υπό την αιγίδα Γ.Γ.Α., Ομοσπονδιών και διοργανώνονται από τοπικά Σωματεία, όπως πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα laser   2020 Ν.Ο.Κ. Π. Σ΄ αυτά τα γεγονότα μπαίνει συνδιοργανωτής και αναλαμβάνει μέχρι το 50% του κόστους διοργάνωσης.

Εργαλείο χρηματοδότησης, για την συμμετοχή του Δήμου στις Αθλητικές δράσεις, είναι η μεταφορά του 30% από το πολιτιστικό τέλος, σε ειδικό λογαριασμό με δικό του Κωδικό

Όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Καλαμάτας, θα λειτουργούν σε αυστηρό πλαίσιο κανονισμού λειτουργίας. Σεβόμαστε το ρόλο του Σωματείου, αλλά σεβόμαστε και τον πολίτη που θέλει να αθληθεί.

ΒΙΑ: Η παραγόμενη από αθλητικές εκδηλώσεις. Σε συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία καταπολεμούμε την παραγόμενη Βία. Οι αθλητικές εκδηλώσεις, είναι γιορτή χαράς και πολιτισμού. Σ΄ αυτό το θέμα δεν συμβιβαζόμαστε.

Ενίσχυση του Σωματειακού Αθλητισμού και ειδικά αυτών που φέρνουν ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ διακρίσεις στην πόλη, αλλά ταυτόχρονα παράγουν αθλητές μέσω των υποδομών τους.

 

ΣΗΜΕΡΑ

Οι αθλητικές υποδομές του Δήμου Καλαμάτας, βρίσκονται σε μία κατάσταση κάτω του μετρίου. Έγιναν κάποιες προσπάθειες βελτίωσης τα τελευταία 2 χρόνια, από χρηματοδότηση της Γ.Γ.Α. και ίδιους πόρους. Εάν όμως υπήρχαν ολοκληρωμένες μελέτες, τότε η πόλη μας θα είχε εισπράξει για την επισκευή ή συντήρηση, αρκετά χρηματικά ποσά. Π.Χ.  από την ΠΕΠ, δεν είσπραξε ούτε 1€. Από την Γ.Γ.Α. τον τελευταίο χρόνο πήρε χρήματα και αυτό κάτω από ασφυκτικές πιέσεις στελεχών της παράταξής μας.

Ο «Ανοιχτός Δήμος» παρουσίασε το πρόγραμμα του για τον αθλητισμό στην Καλαμάτα 5 Ο «Ανοιχτός Δήμος» παρουσίασε το πρόγραμμα του για τον αθλητισμό στην Καλαμάτα 6 Ο «Ανοιχτός Δήμος» παρουσίασε το πρόγραμμα του για τον αθλητισμό στην Καλαμάτα 7

Εκλογές Μεσσηνία

Στα Φιλιατρά οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Στα Φιλιατρά οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας 20

Περιοδεία στα Φιλιατρά πραγματοποίησαν την Πέμπτη 27 Ιουνίου, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας Γιούλα Ζαχαροπούλου, Παναγιώτα Κοζομπόλη, Πέτρος Κωνσταντινέας και Νίκος Πατσαρίνος, συνοδευόμενοι από τοπικά στελέχη.

Η υποδοχή του κόσμου ήταν θερμή, με κεντρικό θέμα συζήτησης, την πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης για την κατασκευή των δικτύων άρδευσης του φιλιατρινού φράγματος  στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη 2014-2020». Ένα έργο πνοής για τον αγροτικό κόσμο της Τριφυλίας και την ανάπτυξη της περιοχής, που οι προηγούμενες κυβερνήσεις άφησαν ημιτελές, καθώς δεν προέβλεψαν εξαρχής στην μελέτη, την κατασκευή και των δικτύων στο φράγμα.

Τελευταίος σταθμός, η Μαραθόπολη, με ακόμα ένα χαρμόσυνο νέο για την περιοχή, καθώς δημοσιεύθηκε εχθές η απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την ένταξη του αλιευτικού καταφυγίου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020». Το λιμάνι επιτέλους γίνεται λειτουργικό για τους αλιείς.

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας

Συνέχεια ανάγνωσης

Εκλογές Μεσσηνία

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Επιτακτική ανάγκη η μείωση των φόρων για να πάρει “ανάσα” η αγορά»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Επιτακτική ανάγκη η μείωση των φόρων για να πάρει “ανάσα” η αγορά» 21

Τα εμπορικά καταστήματα της Μεσσήνης επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης 27 Ιουνίου ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μίλτος Χρυσομάλλης

Ένα προς ένα, όλα τα εμπορικά καταστήματα της Μεσσήνης επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης 27 Ιουνίου ο Μίλτος Χρυσομάλλης. Ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας διαπίστωσε και ο ίδιος το «πάγωμα» της αγοράς αφού ελάχιστοι ήταν αυτοί που κυκλοφορούσαν στο εμπορικό κέντρο της Μεσσήνης.

Συνομιλώντας με εμπόρους και καταστηματάρχες συμφώνησαν πως η δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για άμεση μείωση της φορολογίας αποτελεί «μονόδρομο» για να μείνουν περισσότερα χρήματα στην «τσέπη» των καταναλωτών και να αρχίσει να κινείται η αγορά.

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Επιτακτική ανάγκη η μείωση των φόρων για να πάρει “ανάσα” η αγορά» 22

Συνέχεια ανάγνωσης

Εκλογές Μεσσηνία

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας» 23

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας και την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Μίλτος Χρυσομάλλης.

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας» 24Συναντήθηκε με τους διοικητές Δημήτρη Γεωργανά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και Παναγιώτη Πούπουζα στην Αστυνομική διεύθυνση καθώς και με το ανθρώπινο δυναμικό οι οποίοι αποτελούν την «ψυχή» των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η πλήρης ετοιμότητα, καθώς βρισκόμαστε ήδη στην αντιπυρική περίοδο ήταν το κύριο αντικείμενο συζήτησης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, με το Μίλτο Χρυσομάλλη να εύχεται στους πυροσβέστες , να «κυλήσει» ομαλά χωρίς απρόοπτα.

Η παραβατικότητα ειδικά στην περιφέρεια του Νομού, ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ που αποφυλακίζει εγκληματίες αλλά και η υποστελέχωση και οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό ήταν τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση.

Ο κ. Χρυσομάλλης τόνισε ο απαράδεκτος νέος ποινικός κώδικας , με τον οποίο οι επικίνδυνοι κακοποιοί που συλλαμβάνονται από την ΕΛ.ΑΣ. αφήνονται ελεύθεροι , πρόκειται να αλλάξει άμεσα.

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας» 25

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας» 26

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ