Connect with us

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Νέα ταινία αφιερωμένη σε τρεις Ήρωες του 1821 από το Messinia View

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

Ένα ταξίδι Ελληνικής Ιστορίας για τους Ομογενείς σε Αμερική και όλο τον Κόσμο

Συνεχίζοντας την δημιουργία δραματοποιημένων ταινιών-ντοκιμαντέρ με κεντρικό άξονα τον Αγώνα της Εθνεγερσίας του 1821, ο Διαδικτυακός Δίαυλος Messinia View ετοίμασε ένα μικρό ταξίδι Ιστορίας, ως μικρή προσφορά στην Ομογένεια των Η.Π.Α. και του Καναδά, αλλά και άλλων περιοχών του Κόσμου. Ύστερα από σχετική συνάντηση των κ. Ι. K.Μουτσούλα και Γ. A.Κορμά, που είναι βασικοί συντελεστές του Messinia View, με εκπροσώπους των Μεσσήνιων Ομογενών σε Η.Π.Α. και Καναδά (κ. Στ. Γιαννόπουλο και κ. Αλεξάνδρα Κατσαρού), τον περασμένο Σεπτέμβριο, αναφέρθηκε ότι εν όψει του εορτασμού της 25Ης Μαρτίου 2022 θα ετοιμαστεί σχετικό οπτικό υλικό με μορφή ταινίας, ως ελάχιστο αφιέρωμα στην Εθνεγερσία του 1821. Οι ομογενείς είχαν παρακολουθήσει ανάλογες κινήσεις κατά το περασμένο έτος κι έτσι ζήτησαν να γίνει κάτι ξεχωριστό για την Ομογένεια και τους νέους ελληνικής καταγωγής.

Αφιερωμένη η ταινία στους Θεόδ. Κολοκοτρώνη, Γρηγ. Παπαφλέσσα και Ηλ. Κορμά

Κεντρικό θέμα αυτήν την φορά είναι στιγμές από την ζωή και την δράση τριών σπουδαίων Ηρώων του 1821, που έδρασαν κυρίως στην Πελοπόννησο. Πρόκειται για τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη (1770-1843), τον Αρχιμανδρίτη Γρηγόριο Δικαίο –Παπαφλέσσα (1788-1825) και τον Μεσσήνιο Οπλαρχηγό Ηλία Κορμά (1780-1825). Μέσα από διαλόγους και κείμενα του φιλολόγου και συγγραφέως Γεωργίου Κουρκούτα και με Σκηνοθεσία του Ιωάννη Κ.Μουτσούλα ζωντανεύουν στον κινηματογραφικό φακό στιγμές που φανερώνουν το πάθος και την διάθεση προσφοράς προς το Γένος των Ηρώων του 1821.
Με γυρίσματα σε Μεσσηνία και άλλα μέρη της Πελοποννήσου και με συμμετοχή δεκάδων εθελοντών αναβιωτών, για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι οι σελίδες Ιστορίας γίνονται πιο προσιτές σε κάθε Έλληνα και Φιλέλληνα. Μέσα από την αγάπη και το ενδιαφέρον να προβληθούν μεγάλες στιγμές του Γένους ο νεώτερος Ελληνισμός γνωρίζει Ήρωες και γεγονότα που συγκλόνισαν το Έθνος μας πριν 200 έτη. Όπως τονίζει ο κ. Ιωάννης Κων. Μουτσούλας στη εισαγωγή στην ταινία, «η ταινία – ντοκιμαντέρ είναι αφιερωμένη στους αδελφούς μας Ομογενείς σε όλο τον Κόσμο».

Συγκίνηση μέσα από την συμμετοχή πολλών Συλλόγων και αναβιωτών

Μία ταινία για τους Ήρωες κερδίζει μία θέση στην καρδιά όλων και μεταδίδει ενθουσιασμό και συγκίνηση. Αυτές είναι και οι πρώτες εντυπώσεις όλων όσοι είδαν το επιτυχές αποτέλεσμα στην δραματοποιημένη αυτή ταινία, ντοκιμαντέρ.
Στην δημιουργία αυτή συμμετέχουν αναβιωτές από πλήθος Συλλόγων από όλην την Ελλάδα, με τον γενικό συντονισμό του Messinia View. Αναφέρουμε τους συμμετέχοντες Συλλόγους : Σκοπευτικός όμιλος Παραδοσιακών όπλων Πάτρας, Σύλλογος Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης» Ηλείας, Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας Καλαμάτας, Αθλητικός Πολιτιστικός Παράδεισος Καλαμάτας, Ελληνομνήμονες Καλαμάτας, Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Γεώργιος Καραϊσκάκης» Βλυζιανών Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας, Μορφωτικός Σύλλογος Μεσσηνίας, Πολιτιστικός Σύλλογος Νεδουσαίων Μεσσηνίας. Ήδη η ταινία έχει φιλοξενηθεί στο Διαδίκτυο, μέσα από το YouTube, και ο ενδιαφερόμενος μπορεί να την αναζητήσει στον τίτλο «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ –ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ- ΗΛΙΑΣ ΚΟΡΜΑΣ».
Γεώργιος Διον. Κουρκούτας Φιλόλογος, Γραμματέας Συλλόγου Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης»

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΗΛΙΑΣ ΚΟΡΜΑΣ

kafemauroeidis
Κοινοποιησέ το

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ