Connect with us

Κινηματογράφος

Συνεχίζονται τα γυρίσματα της ταινίας για τον αγωνιστή του 1821 Γεωργάκη Ολύμπιο (φωτος και βίντεο)

Ανέβηκε

στις

συνεχίζονται τα γυρίσματα της ταινίας για τον αγωνιστή του 1821 γεωργάκη ολύμπιο (φωτος και βίντεο) 21
Κοινοποιησέ το

τυροπωλείον delicatessen

*Μεγάλο το ενδιαφέρον αναβιωτών και απλών ανθρώπων

να συμμετάσχουν στην δραματοποιημένη ταινία – ντοκιμαντέρ

*Τον Γεωργάκη Ολύμπιο θα ενσαρκώσει ο Ερασιτέχνης ηθοποιός και Αναβιωτής του 1821 Ανδρέας Βρυώνης

*Ικανοποίηση από τον κινηματογραφιστή –  Σκηνοθέτη της ταινίας

Ιωάννη Κ. Μουτσούλα και τον σεναριογράφο – Αναβιωτή Θεόδωρο Λάμπρο

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται τα γυρίσματα της νέας δραματοποιημένης ταινίας – ντοκιμαντέρ που αφορά τον αγνό αγωνιστή του 1821 Γεωργάκη Ολύμπιο και τον ηρωϊκό του θάνατο στη Μονή Σέκου στην Β.Α. Ρουμανία τον Σεπτέμβριο του 1821.

Ο Κινηματογραφιστής – σκηνοθέτης της ταινίας Ιωάννης Κ. Μουτσούλας μαζί με αναβιωτές του 1821 πραγματοποίησε νέα γυρίσματα πριν λίγες μέρες στην Ηλεία.

 

συνεχίζονται τα γυρίσματα της ταινίας για τον αγωνιστή του 1821 γεωργάκη ολύμπιο (φωτος και βίντεο) 22

 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να αναφέρω ότι τα γυρίσματα για τη νέα δραματοποιημένη ταινία – ντοκιμαντέρ του αγωνιστή του 1821 Γεωργάκη Ολύμπιου συνεχίζονται με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Ότι κάνουμε το κάνουμε με τις δικές μας μικρές δυνάμεις αλλά το αποτέλεσμα μας δικαιώνει γιατί το κάνουμε όλοι με αγάπη και σεβασμό για τους αγωνιστές – αγωνίστριες που έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος για να μπορούμε όλοι εμείς σήμερα να απολαμβάνουμε τα αγαθά της ελευθερίας».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΤΡΕΙΛΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΑΚΗ ΟΛΥΜΠΙΟ ΕΔΩ:

 

 

Ανδρέας Βρυώνης

«Τιμούμε την θυσία του Γεωργάκη Ολύμπιου»

 

συνεχίζονται τα γυρίσματα της ταινίας για τον αγωνιστή του 1821 γεωργάκη ολύμπιο (φωτος και βίντεο) 23

Με την σειρά του ο πρωταγωνιστής της δραματοποιημένης ταινίας και ο άνθρωπος που ενσαρκώνει τον Γεωργάκη Ολύμπιο Ανδρέας Βρυώνης αναφέρθηκε στην όμορφη προσπάθεια ανάδειξης του αγωνιστή τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «είναι μεγάλη τιμή για μένα που θα ενσαρκώσω έναν μεγάλο ήρωα του 1821 τον Γεωργάκη Ολύμπιο.

Μέσα από αυτή την προσπάθεια που κάνουμε με καλούς και αγαπημένους φίλους όπως ο Ιωάννης Κ. Μουτσούλας, ο Γιώργος Κορμάς, η Σοφία Δούση, ο πολύ καλός μου φίλος Θεόδωρος Λάμπρος που έχει γράψει το σενάριο της ταινίας και πρωταγωνιστεί σε αυτή καθώς και άλλοι αναβιωτές, θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε την δράση και τον ηρωϊκό θάνατο του ήρωα. Εύχομαι ο κόσμος να αγκαλιάσει αυτή μας την προσπάθεια που γίνεται αφιλοκερδώς και με τις δικές μας δυνάμεις. Επίσης θα ήθελα να τονίσω ότι μέσα από τέτοιες δημιουργικές προσπάθειες όπως αυτή που κάνουμε για τον εν λόγω αγωνιστή του 1821, αναδεικνύονται προσωπικότητες της Ελληνικής Επανάστασης που δεν είναι ευρέως γνωστές και που λείπουν ή αναφέρονται μεμονωμένα στα σχολικά εγχειρίδια. Άρα η ταινία αυτή έχει και εκπαιδευτικό ρόλο».

 

συνεχίζονται τα γυρίσματα της ταινίας για τον αγωνιστή του 1821 γεωργάκη ολύμπιο (φωτος και βίντεο) 24

(Μέρος των γυρισμάτων πραγματοποιούνται στο δάσος του Καϊάφα στην περιοχή της Ζαχάρως. Στη φωτογραφία διακρίνονται από αριστερά οι αναβιωτές Θεόδωρος Λάμπρος, Γιώργος Κορμάς, Ανδρέας Βρυώνης, ο ιδιοκτήτης των αλόγων που χρειάστηκαν για τις ανάγκες των γυρισμάτων ΘανάσηςΠαναγόπουλος που συμμετέχει στη ταινία, η Σοφία Δούση και ο Σκηνοθέτης της ταινίας Ιωάννης Κ. Μουτσούλας).

 

συνεχίζονται τα γυρίσματα της ταινίας για τον αγωνιστή του 1821 γεωργάκη ολύμπιο (φωτος και βίντεο) 25

(Backstage από τα γυρίσματα της ταινίας στην περιοχή του Καϊάφα).

 

συνεχίζονται τα γυρίσματα της ταινίας για τον αγωνιστή του 1821 γεωργάκη ολύμπιο (φωτος και βίντεο) 26

( Σημαντική είναι η βοήθεια που παρείχε στους αναβιωτές ο ιδιοκτήτης των αλόγων που χρειάστηκαν για τις ανάγκες των γυρισμάτων Θανάσης Παναγόπουλος που διακρίνεται στη φωτογραφία και συμμετέχει στην ταινία).

 

Παναγιώτης Παναγόπουλος – Ιδιοκτήτης ξενοδοχείου «Alkionis Hotel»

 

«Αναδεικνύεται η ιστορία αλλά και η περιοχή μας»

συνεχίζονται τα γυρίσματα της ταινίας για τον αγωνιστή του 1821 γεωργάκη ολύμπιο (φωτος και βίντεο) 27

 

Για την ταινία μίλησε και ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «ALKIONIS HOTEL» στη Ζαχάρω Ηλείας κ. Παναγιώτης Παναγόπουλος αφού ο υιός του Θανάσης συμμετέχει με τα δικά του άλογα στη ταινία και βοηθάει σημαντικά στα γυρίσματα που πραγματοποιούνται στην εν λόγω περιοχή.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «Είναι ελπιδοφόρο το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι όπως αυτά τα παιδιά που παλεύουν μόνα τους για να αναδείξουν την ιστορία μας. Συγχαρητήρια στην όλη προσπάθεια που γίνεται και νοιώθω ικανοποίηση που τόσο εγώ όσο και ο γιος μου Θανάσης έχουμε βάλει ένα μικρό λιθαράκι για να γίνει αυτή η όμορφη προσπάθεια. Επίσης μέσα από αυτή την ταινία αναδεικνύεται η Ζαχάρω και το μαγευτικό δάσος του Καϊάφα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ξενοδοχείο του κ. Παναγόπουλου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνέντευξη για την έναρξη της ταινίας ενώ παρείχε τις απαραίτητες υπηρεσίες και στους αναβιωτές που έμειναν στο ξενοδοχείο για τις ανάγκες των γυρισμάτων.

 

συνεχίζονται τα γυρίσματα της ταινίας για τον αγωνιστή του 1821 γεωργάκη ολύμπιο (φωτος και βίντεο) 28

(Οι συντελεστές της ταινίας είχαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν μετά το τέλος των πρώτων γυρισμάτων στο ξενοδοχείο «ALKIONIS HOTEL» στη Ζαχάρω).

 

 

 Θεόδωρος Λάμπρος – Αναβιωτής – Σεναριογράφος

 

«Η αγάπη μας για το 1821 μετουσιώνεται

 σε όμορφες προσπάθειες»

 

συνεχίζονται τα γυρίσματα της ταινίας για τον αγωνιστή του 1821 γεωργάκη ολύμπιο (φωτος και βίντεο) 29

 

Για την αγάπη που δίνουν για την ανάδειξη της ιστορίας μίλησε ο Αναβιωτής και σεναριογράφος της ταινίας στην οποία συμμετέχει και ο ίδιος Θεόδωρος Λάμπρος που ανέφερε τα εξής:

«Με τις δικές μας μικρές δυνάμεις αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε τα γυρίσματα της νέας δραματοποιημένης ταινίας – ντοκιμαντέρ για την δράση και τον ηρωϊκό θάνατο του Λεωνίδα της Μολδοβλαχίας Γεωργάκη Ολύμπιου. Ενός αγωνιστή που δεν είναι ευρέως γνωστός όπως οι άλλοι αλλά που η συμβολή του στην πρώτη Επανάσταση που ξεκίνησε στις Παραδουνάβιες Ηγεμονίες τον Φεβρουάριο του 1821 υπήρξε σημαντική.

Συνεχίζουμε με σταθερούς ρυθμούς τα γυρίσματα της ταινίας σε Ηλεία και Μεσσηνία με καλούς και αγαπημένους φίλους – αναβιωτές και με τον στυλοβάτη της όλης προσπάθειας – Κινηματογραφιστή Ιωάννη Κ. Μουτσούλα που αν δεν ήταν αυτός, δεν θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε αυτή την όμορφη προσπάθεια.

Σε όλες αυτές τις προσπάθειες μεγάλο ρόλο κατ΄εμέ παίζουν οι ανθρώπινες σχέσεις και οι συμπεριφορές. Είμαστε μια όμορφη ομάδα φίλων που μας ενώνουν εκτός από την αγάπη μας για την ιστορία και η δυνατή φιλία που έχουμε αναπτύξει μεταξύ μας.

Οι δυνατές φιλίες λοιπόν γράφουν την δική τους μικρή ιστορία και αυτό φαίνεται μέσα από αυτή τη νέα δραματοποιημένη ταινία για τον αγνό αγωνιστή του 1821 Γεωργάκη Ολύμπιο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ταινία συμμετέχουν οι Αναβιωτές Ανδρέας Βρυώνης ο οποίος ενσαρκώνει τον Γεωργάκη Ολύμπιο, ο συνεργάτης του MessiniaView Γιώργος Κορμάς, ο Θεόδωρος Λάμπρος που έχει γράψει και το σενάριο της ταινίας, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ» ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ και Αναβιώτρια Σοφία Δούση, o Γεώργιος Αποστολόπουλος καθώς και άλλοι Αναβιωτές από την Καλαμάτα ενώ την σκηνοθεσία της ταινίας και το μοντάζ υπογράφει ο Ιωάννης Κωνσταντίνος Μουτσούλας.

Τα γυρίσματα της ταινίας θα συνεχιστούν και το επόμενο χρονικό διάστημα με την προσθήκη και άλλων αναβιωτών και εθελοντών από Ηλεία, Μεσσηνία και άλλες περιοχές.

 

 

συνεχίζονται τα γυρίσματα της ταινίας για τον αγωνιστή του 1821 γεωργάκη ολύμπιο (φωτος και βίντεο) 30

(Από τα γυρίσματα της ταινίας για τον Γεωργάκη Ολύμπιο. Διακρίνονται οι Αναβιωτές Ανδρέας Βρυώνης, Σοφία Δούση και Θεόδωρος Λάμπρος στην περιοχή της Ζαχάρως).

 

συνεχίζονται τα γυρίσματα της ταινίας για τον αγωνιστή του 1821 γεωργάκη ολύμπιο (φωτος και βίντεο) 31

(Η αναβιώτρια και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου “ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ” Καλαμάτας Σοφία Δούση συμμετέχει ενεργά στην ταινία. Στη φωτογραφία πάνω στο άλογο για τις ανάγκες των γυρισμάτων).

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ευχαριστούμε τον καλό φίλο Ιωάννη Κ. Μουτσούλα και το MessiniaView για το αξιόλογο φωτογραφικό υλικό).

kafemauroeidiskafemauroeidiskafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ