Δευτέρα , Φεβρουάριος 18 2019
Home / πρέπει να δεις / Μαρινάκης: Ο Καλαματιανός που τραγούδησε στο γεύμα Ερντογάν-Τσίπρα

Μαρινάκης: Ο Καλαματιανός που τραγούδησε στο γεύμα Ερντογάν-Τσίπρα

Ο Ελληνας μουσικός Γιώργος Μαρινάκης που έπαιξε μπουζούκι στο γεύμα των Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν και Αλέξη Τσίπρα στην Άγκυρα μίλησε  για την ιδιαίτερη αυτή εμπειρία.

«Με προσκάλεσε το Υπουργείο Πολιτισμού της Τουρκίας γιατί ο κύριος Ερντογάν ήθελε να κάνει μία έκπληξη στον κύριο Τσίπρα. Έπαιξα λοιπόν, μπουζούκι και τραγούδησα τρία τραγούδια.

Τα επιλέξαμε μαζί με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του προεδρικού μεγάρου στην Άγκυρα. Ήταν το «Στου Βοσπόρου τα στενά», το «Αμάν Κατερίνα μου» και το «Πέντε χρόνια δικασμένος».

Ο κ. Τσίπρας, μέσω του μεταφραστή, πληροφορούσε τον κ. Ερντογάν και για τι έλεγαν οι στίχοι» τόνισε ο κύριος Μαρινάκης.

Εν συνεχεία είπε πως «οι Τούρκοι είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με την ελληνική μουσική και ειδικά το ρεμπέτικο. Τα τραγούδια είπαν χειροκροτήθηκαν περισσότερο από τα τουρκικά. Η μουσική δεν έχει γεωγραφικά σύνορα και νομίζω ότι χαλάρωσε και τις δύο πλευρές μετά από μία δύσκολη μέρα».

Ο Γιώργος Μαρινάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα όπου και τελείωσε το μουσικό σχολείο. Ακολούθως μετέβη στην Κωνσταντινούπολη για ανώτερες σπουδές στη μουσική. Ειδικεύεται στο ούτι αλλά παίζει και μπουζούκι.

ΠΗΓΗ news247.gr

Δες και αυτό

Επίσημο: Υποψήφιοι για το Νόμπελ Ειρήνης 2019 Τσίπρας και Ζάεφ

Είναι επίσημο: Υποψήφιοι για το Νόμπελ Ειρήνης 2019 είναι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν …