Connect with us

Μεσσηνία

Λαζαρίδης: Αγωνίστηκε σε 18 τουρνουά σε 11 χώρες και θα μεταφέρει την Ολυμπιακή φλόγα!

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Λαζαρίδης: Αγωνίστηκε σε 18 τουρνουά σε 11 χώρες και θα μεταφέρει την Ολυμπιακή φλόγα! 1
Κοινοποιησέ το

Απολογισμός Γιώργου Λαζαρίδη

Μια ακόμα επιτυχημένη χρονιά περιελάμβανε η καθιερωμένη ετήσια απολογιστική εκδήλωση του Γιώργου Λαζαρίδη. Ο Μεσσήνιος πρεσβευτής μας βρέθηκε σε 11 χώρες του κόσμου, συμμετείχε σε τουρνουά και έφτασε σε 8 τελικούς βάζοντας θετικό πρόσημο στο 2019. Οι φίλοι του μέτρησαν μέχρι και τα χιλιόμετρα που διένυσε ο Γιώργος στο αγωνιστικό του ταξίδι τα οποία ήταν συνολικά 37.530!

Στην ετήσια εκδήλωση για τον απολογισμό του Γιώργου για το 2019, συντονιστής ήταν ο δημοσιογράφος Θανάσης Παντές και στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείο “Elite City Resort”, βρέθηκε αρκετός κόσμος που χειροκρότησε και στήριξε ηθικά και έμπκρατα την προσπάθεια του Γιώργου τόσο το 2019 αλλά και εν όψει των αγωνιστικών του υποχρεώσεων το 2020.

Λαζαρίδης: Αγωνίστηκε σε 18 τουρνουά σε 11 χώρες και θα μεταφέρει την Ολυμπιακή φλόγα! 2

Προλογίζοντας την εκδήλωση ο δημοσιογράφος Θανάσης Παντές, καυτηρίασε την απουσία των υποψηφίων – επώνυμους όπως τους χαρακτήρισε – για τις εκλογές, οι οποίοι τέτοιο καιρό ένα χρόνο νωρίτερα ήσαν παρόντες και στους χαιρετισμούς τους έδιναν υποσχέσεις…. Εντός της αιθούσης βρέθηκαν ορισμένοι συνάδελφοι του Λαζαρίδη στο δημοτικό συμβούλιο, καθώς και ο ίδιος είναι δημοτικός σύμβουλος εκλεγμένος με τη παράταξη Καλαμάτα – Τόπος Ζωής.

Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν παρευρέθησαν ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος και ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, αλλά έστειλαν χαιρετισμούς και αυτοί αναγνώσθηκαν. Το παρών έδωσαν η Περιφερειακή Σύμβουλος Αντωνία Μπούζα, η επικεφαλής του συνδυασμού “Καλαμάτα Τόπος Ζωής” Τόνια Κουζή, οι δημοτικοί σύμβουλοι Καλαμάτας Δημήτρης Φαββατάς και Γιώργος Σοφρωνάς, καθώς και πλήθος συναθλητών του Γιώργου στον Αθλητικό Σύλλογο ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ και αρκετοί φίλοι.

Η σπουδαία παρακαταθήκη του 4ου Ancient Messene Open

Με το τέταρτο τουρνουά τένις με αμαξίδιο Αρχαίας Μεσσήνης “Ancient Messini Open” να έχει περάσει στην ιστορία ως ένα ακόμα επιτυχημένο τουρνουά, αφήνοντας σπουδαία παρακαταθήκη για όσα έπονται, ο εμπνευστής του αναφέρθηκε στην πέμπτη συνεχή χρονιά διοργάνωσής του στην Ανάληψη της Μεσσήνης και στη σημασία που έχει τόσο ως αθλητικό γεγονός αλλά και ως μέσο διαφήμισης για την πόλη μας σε ολόκληρο τον κόσμο.
“Είναι πολύ σημαντικό για εμάς πολλοί άνθρωποι από όλο τον κόσμο να έρχονται στον τόπο μας όχι μόνο για να αγωνιστούν αλλά να τον γνωρίσουν να επισκεφθούν τους αρχαιολογικού χώρους και να γνωρίσουν την γαστρονομία μας.”

Λαζαρίδης: Αγωνίστηκε σε 18 τουρνουά σε 11 χώρες και θα μεταφέρει την Ολυμπιακή φλόγα! 3

Οι επιτυχίες του 2019

Ως highlight της περσινής αγωνιστικής περιόδου ο Λαζαρίδης υπογράμμισε τις αγωνιστικές του επιτυχίες σε δεκάδες τουρνουά, την συμμετοχή του με την εθνική ομάδα στα προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, την επίσκεψή του σε σχολεία και αθλητικούς ομίλους, η επαφή του με τα μικρά παιδιά, η αγωνιστική λειτουργία του αθλητικού συλλόγου Διαφοροζώ, η επιτυχημένη διοργάνωση οι σπουδαίες του στο πανεπιστήμιο, η ενασχόληση του με τα δημοτικά “όλα αυτά μου δίνουν πραγματικά τεράστια δύναμη να συνεχίσω αισιόδοξα και το 2020.

Στις 12 Μαρτίου θα μεταφέρει την Ολυμπιακή φλόγα!

Σπουδαία στιγμή για τον καλαματιανό πρωταθλητή αποτελεί η επιλογή του απο την Ολυμπιακή Επιτροπή ως ένας εκ των φετινών λαμπαδηδρόμων και στις 12 Μαρτίου καλεί όλους τους συμπολίτες μας να υποδεχθούν την Ολυμπιακή Φλόγα την οποία ο ίδιος θα μεταφέρει εντός της πόλης!

Μεγάλος προορισμός το Τόκυο

Το 2020 το καλαντάρι του Γιώργου είναι εξίσου γεμάτο και οι αγωνιστικοί του σταθμοί ουκ ολίγοι, όμως ο μεγάλος προορισμός του Γιώργου είναι οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του «Τόκιο 2020».
“Η εκδήλωση αυτή αποτελεί για μένα το εφαλτήριο για τη νέα αγωνιστική χρονιά και να προχωρήσω με αφοσίωση στην επίτευξη του μεγάλου αγωνιστικού μου στόχου που είναι η συμμετοχή μου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο. Κι όλοι γνωρίζουμε ότι δεν είναι εύκολο, αλλά αν ήταν εύκολος δεν θα έχει και κάποιο νόημα να προσπαθήσεις!”

Λαζαρίδης: Αγωνίστηκε σε 18 τουρνουά σε 11 χώρες και θα μεταφέρει την Ολυμπιακή φλόγα! 4

Σημαντική η στήριξη χορηγών και υποστηρικτών

Για την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει ο Γιώργος για τη νέα αγωνιστική χρονιά θα χρειαστεί στο πλευρό του την “ομάδα” του, τους υποστηρικτές συνοδοιπόρους του για τους οποίους είπε: “Σε αυτό το μεγάλο ταξίδι με τόσες διαδρομές σας θεωρώ “ομάδα” μου. Η εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μου, η στήριξη και η αγάπη σας είναι για μένα δύναμη και πηγή έμπνευσης. Χωρίς τη βοήθεια των χορηγών και υποστηρικτών δεν θα μπορούσα να πραγματοποιήσω αυτό το ταξίδι, κι αυτά τα χιλιόμετρα” είπε.

Λαζαρίδης: Αγωνίστηκε σε 18 τουρνουά σε 11 χώρες και θα μεταφέρει την Ολυμπιακή φλόγα! 5

Το kalamataTimes εύχεται στον σπουδαίο μεσσήνιο πρεσβευτή και πρωταθλητή Γιώργο Λαζαρίδη και το 2020 να λάμψει και να μεταφέρει με το ίδιο πάθος την “φλόγα” του σε όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρεθεί, διεκδικώντας όχι μόνο το όνειρο των Παραολυμπιακών Αγώνων αλλά και μια θεση στην ιστορία…

Λαζαρίδης: Αγωνίστηκε σε 18 τουρνουά σε 11 χώρες και θα μεταφέρει την Ολυμπιακή φλόγα! 6

Λαζαρίδης: Αγωνίστηκε σε 18 τουρνουά σε 11 χώρες και θα μεταφέρει την Ολυμπιακή φλόγα! 7


Κοινοποιησέ το

Μεσσηνία

Ο πλούτος των ελαιοκομικών προϊόντων της μεσσηνιακής γης στη Detrop Boutique

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ο πλούτος των ελαιοκομικών προϊόντων της μεσσηνιακής γης στη Detrop Boutique 20
Κοινοποιησέ το

Detrop Boutique

Πέτυχε το στόχο της η συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας στην έκθεση Detrop Boutique 2020 στη Θεσσαλονίκη, 22-24 Φεβρουαρίου, παρουσιάζοντας αποκλειστικά τον πλούτο των ελαιοκομικών προϊόντων που παράγει όλη η μεσσηνιακή γη.

Ο πλούτος των ελαιοκομικών προϊόντων της μεσσηνιακής γης στη Detrop Boutique 21

Ο Δήμος Καλαμάτας, με τη συνδιοργάνωση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, επέλεξε να παρουσιάσει στοχευμένα το ελαιόλαδο και τις ελιές μας κυρίως, στους επαγγελματίες επισκέπτες από Βαλκανικές χώρες και όλη τη Βόρεια Ελλάδα, κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Η μεγάλη ποικιλία ποιοτικών προϊόντων όλου του νομού, η γευσιγνωσία που έγινε σε συνεργασία με το Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας, αλλά και η γενικότερη εικόνα του stand, απέσπασαν θετικά σχόλια Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.

Ο πλούτος των ελαιοκομικών προϊόντων της μεσσηνιακής γης στη Detrop Boutique 22

To stand εμβαδού 35 τ.μ., με γραφικά που προβάλλουν την ελαιοκομία του τόπου και παρουσιάζουν τη «Μάνα Ελιά», ένα μνημείο της φύσης, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών, πολλοί εκ των οποίων δεσμεύτηκαν να επισκεφτούν τον τόπο. Τον Δήμο Καλαμάτας στη διάρκεια της έκθεσης εκπροσώπησε η αντιδήμαρχος Ελένη Αλειφέρη και ο Δημοτικός Σύμβουλος Μιχάλης Αντωνόπουλος. Η Αντιδήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή της τόσο από την ανταπόκριση των επαγγελματιών όσο και από τη γενική εικόνα της συμμετοχής του δήμου και των εταιρειών.

Ο πλούτος των ελαιοκομικών προϊόντων της μεσσηνιακής γης στη Detrop Boutique 23

Σημαντικός είναι ο απολογισμός αναφορικά με το ενδιαφέρον που εκδήλωσε ο ελληνικός και ξένος επαγγελματικός κόσμος.

Σχεδόν 70 επαγγελματίες, οι μισοί εκ των οποίων Ελληνες και οι υπόλοιποι κυρίως από Βαλκανικές χώρες (Πολωνία, Βουλγαρία, Σερβία, Γερμανία, Κροατία, Ρουμανία, Ρωσία, Βέλγιο, Μ. Βρετανία κ.α.), εκδήλωσαν σοβαρό ενδιαφέρον για τα μεσσηνιακά προϊόντα. Αρκετοί εκ των ενδιαφερομένων συμμετείχαν στη γευσιγνωσία ελαιολάδου που έγινε με τη συμμετοχή της Βελούδως Βελισσάρη από το Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας, το απόγευμα του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής, στον χώρο του περιπτέρου.

Να σημειωθεί πως τη Δευτέρα το περίπτερο επισκέφθηκαν μαθητές, και σπουδαστές σχολών της Βορείου Ελλάδας, με αντικείμενο την τεχνολογία τροφίμων και τη γεωπονία. Όσον αφορά στα εκθέματα των εταιρειών που συμμετείχαν, ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα του Επιμελητηρίου, μετά το πέρας της έκθεσης, διατέθηκαν στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Αυτό το Μεσσηνιακό. . olive bar που διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμάτας, με συνδιοργανωτή το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, κέρδισε τις εντυπώσεις στη Detrop Boutique, στη Θεσσαλονίκη, στοχεύοντας σε νέες αγορές για τα μεσσηνιακά προϊόντα. Σε αυτή τη φάση η βαλκανική αγορά δείχνει πως μπορεί να αποτελέσει δυναμικό συνεργάτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος συνεχίζει τις επαφές με τη ΔΕΘ-Helepxo, κάτι που επιβεβαιώθηκε κατά την παρουσία και τις συναντήσεις που είχε στη Θεσσαλονίκη την π. εβδομάδα ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

 


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Μεσσηνία

Εθελοντική αιμοδοσία των υπαλλήλων της Περιφέρειας στο Διοικητήριο

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Εθελοντική αιμοδοσία των υπαλλήλων της Περιφέρειας στο Διοικητήριο 24
Κοινοποιησέ το

Εθελοντική αιμοδοσία

Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου από το Σύλλογο Εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, στον τέταρτο όροφο του Διοικητηρίου στην αίθουσα «Π. Φωτέας»

Η αιμοδοσία είναι μια προσφορά αγάπης και αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο, δέκα λεπτά από το χρόνο μας μπορούν να σώσουν μια ζωή!

 


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Μεσσηνία

Hμερίδα για εκπαιδευτικούς «Η μπάντα των απορριμματοφόρων» στο 13ο Δημοτικό Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Hμερίδα για εκπαιδευτικούς «Η μπάντα των απορριμματοφόρων» στο 13ο Δημοτικό Καλαμάτας 25
Κοινοποιησέ το

«Η μπάντα των απορριμματοφόρων»

Η μουσική και ο ήχος στην εκπαίδευση μέσα από την επανάχρηση υλικών.

Αυτός ήταν το κύριο θέμα επιμορφωτικής ημερίδας για εκπαιδευτικούς που πραγματοποίησαν το  Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Καλαμάτας σε συνεργασία με το ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών, τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Μεσσηνίας (Εργαστήριο Βιωματικής Εκπαίδευσης) και τη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Μεσσηνίας, το πρωινό του Σαββάτου 22 Φεβρουαρίου 2020 στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας. Στην ημερίδα, με  τίτλο «Η μπάντα των απορριμματοφόρων»,  ακούστηκαν και συζητήθηκαν σημαντικές σύγχρονες πρακτικές για το περιβάλλον.

Hμερίδα για εκπαιδευτικούς «Η μπάντα των απορριμματοφόρων» στο 13ο Δημοτικό Καλαμάτας 26

Οι εκπαιδευτικοί του ΚΠΕ Καλαμάτας, Ιωάννα Ραβάνη και Γεώργιος Αργυροηλιόπουλος, παρουσίασαν τους στόχους της ημερίδας και έδωσαν το λόγο στην Σοφία Θεοδωρίδου, Υπεύθυνη λειτουργίας του ΚΠΕ Έδεσσας-Γιαννιτσών, η οποία με την εισήγησή της, «Δημιουργική σκέψη, διαφοροποιημένη προσέγγιση στη διαχείριση της καθημερινότητας» παρουσίασε πρακτικές που έχουν συντονίσει και εφαρμόσει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας αλλά και της τοπικής κοινωνίας για μείωση της πλαστικής σακούλας καθώς και το θεωρητικό υπόβαθρο που πλαισίωσε τις εκπαιδευτικές δράσεις. Βασική παράμετρος των καλών πρακτικών που παρουσίασε ήταν η πραγμάτωση διαβούλευσης μεταξύ των εκπαιδευτικών φορέων, της περιφέρειας, των δήμων, αλλά και των εμπορικών και επιχειρηματικών συλλόγων της περιοχής καθώς και άλλων φορέων για την απόφαση των δράσεων ευαισθητοποίηση αλλά και την υποστήριξή τους από όλους τους εμπλεκόμενους.

Hμερίδα για εκπαιδευτικούς «Η μπάντα των απορριμματοφόρων» στο 13ο Δημοτικό Καλαμάτας 27

Τη σκυτάλη ανέλαβε ο Δημήτριος Σαρρής, Μουσικός του 13ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, ο οποίος εκπροσωπώντας τη συντονιστική ομάδα του Εθνικού Δικτύου για τον Ήχο στην Εκπαίδευση μας γνώρισε βιωματικά με το εθνικό πρόγραμμα «Διάφανες σημαίες». Οι «διάφανες σημαίες» (http://edulab.sch.gr/flags/) αναρτούνται σε σημεία με προνομιακό ηχητικό περιβάλλον, σύμφωνα με μετρήσεις και αξιολογήσεις που κάνουν οι σχολικές μονάδες.  Η Ευαγγελία Μακρή, Νηπιαγωγός, έχοντας υλοποιήσει πρόγραμμα ανάρτησης διάφανης σημαίας στο 7ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας, πέρυσι, παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα που ακολούθησε, τις δυσκολίες που συνάντησε αλλά και σπουδαία συμπεράσματα και αποτελέσματα που είχε στο σχολείο της σχετικά με την ανάπτυξη δεξιοτήτων των μαθητών της.

Hμερίδα για εκπαιδευτικούς «Η μπάντα των απορριμματοφόρων» στο 13ο Δημοτικό Καλαμάτας 28

Οι εισηγητές της ημερίδας (από αριστερά: Ιωάννα Ραβάνη, Γεώργιος Αργυροηλιόπουλος, Θεόδωρος Παπαϊωάννου, Σοφία Θεοδωρίδου, Δημήτριος Σαρρής, Ευαγγελία Μακρή)

Το εργαστηριακό μέρος της ημερίδας ανέλαβε ο Θεόδωρος Παπαϊωάννου, εκπαιδευτικός του ΚΠΕ Έδεσσας-Γιαννιτσών, οποίος μέσα από τη μαγεία ενός παραμυθιού μας παρουσίασε μουσικά όργανα από άχρηστα υλικά, τρόπους αξιοποίησής τους στην εκπαίδευση με αποκορύφωμα τη δημιουργία ανάλογης μπάντας στο σχολείο. Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί κατασκευάσαμε ένα «φλάουτο» (slide flute) από πλαστικούς σωλήνες και μαζί με «σείστρα» από κλαδιά ελιάς και καπάκια από αναψυκτικά, με γυάλινα μπουκάλια καθώς και διαφόρων ειδών κρουστά από πλαστικά δοχεία και σακούλες, δημιουργήσαμε την πρώτη «μπάντα των απορριμματοφόρων» στην Καλαμάτα και καταφέραμε να αναπαράγουμε τη μελωδία από τρία τραγούδια που ακούμε συνήθως στις σχολικές εορτές.

Hμερίδα για εκπαιδευτικούς «Η μπάντα των απορριμματοφόρων» στο 13ο Δημοτικό Καλαμάτας 29

Κατασκευή «φλάουτου» (slide flute) από ανακυκλώσιμα υλικά

Το γεγονός ότι καταφέραμε σε μικρό χρονικό διάστημα να δημιουργήσουμε μια ορχήστρα, αναπαράγοντας ρυθμικά ήχους αλλά και μελωδίες (με 4 νότες, για αρχή), ενθουσίασε τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς και με την καθολική υποστήριξη από τους εισηγητές σίγουρα θα έχουμε σύντομα στη Μεσσηνία διαφορετικού τύπου μπάντες στα σχολεία να πλαισιώνουν τις σχολικές εορτές.

 

Η Ημερίδα στηρίχτηκε στη συνεργασία των Δικτύων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης:

  • του τοπικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Ρήματα και Απορρίμματα: Μειώνω – Επαναχρησιμοποιώ – Ανακυκλώνω» που συντονίζει το ΚΠΕ Καλαμάτας
  • του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για την Αξιοβίωτη Ανάπτυξη, με τίτλο ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ: ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΑ «ΑΧΡΗΣΤΑ»,  το οποίο συντονίζει το ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών
  • του Εθνικού Επιστημονικού Δικτύου Εκπαίδευσης «Ήχος: Περιβάλλον, Άνθρωπος, Πολιτισμός» που συντονίζει η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Μεσσηνίας.

 


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ