fbpx
Παρασκευή , Αύγουστος 23 2019
Home / Μαγειρική / Κουνουπίδι φούρνου μεγκοργκονζόλα και φουντούκια αλα κρέμ!

Κουνουπίδι φούρνου μεγκοργκονζόλα και φουντούκια αλα κρέμ!

Sharing is caring!

Υλικά (για πρώτο πιάτο 6 ατόμων)
1 μεγάλο κουνουπίδι κομμένο σε μπουκετάκια
50 γρ. βούτυρο
1 ξινόμηλο καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
75 γρ. φουντούκια ελαφρά χτυπημένα στο γουδί
250 γρ. τυρί Gorgonzola σε μικρά κομμάτια
200 γρ. κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία Παρασκευής:

1. Προετοιμασία:

Βάζετε τον φούρνο να προθερμανθεί πάνω-κάτω στους 200ºC.
Κόβετε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια και αν κάποιο απ’ αυτά είναι μεγάλο, το κόβετε στη μέση. Καθαρίζετε το ξινόμηλο και το κόβετε σε λεπτές φέτες. Χτυπάτε ελαφρά τα φουντούκια στο γουδί ή με προσοχή σε πολυκόφτη με στόχο απλά να σπάσουν σε μικρότερα ακανόνιστα κομμάτια, αλλά όχι να τριφτούν σε σκόνη. Κόβετε το βούτυρο και τη γκοργκονζόλα σε μικρά κομμάτια – κυβάκια.

2. Ετοιμάζετε & ψήνετε το κουνουπίδι

Σε ταψί, βάζετε στον πάτο τις φέτες του μήλου, από πάνω τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού, ρίχνετε τα φουντούκια ανάμεσα και τα κυβάκια απ’ το βούτυρο πάνω και ανάμεσα στα κουνουπίδια. Βάζετε το ταψί στο φούρνο για 30’ σε μεσαίο ράφι (200ºC πάνω-κάτω).

3. Προσθέτετε κρέμα και γκοργκονζόλα

Στο μισάωρο που το κουνουπίδι έχει ψηθεί και πάρει χρώμα κατά τόπους, βγάζετε το ταψί και προσθέτετε τηκρέμα γάλακτος και τη γκοργκονζολα που ρίχνετε πάνω στα μπουκετάκια. Αλατοπιπερώνετε και ξαναβάζετε το ταψί στο φούρνο για άλλα 10’ στους 200C, να λιώσει η γκοργονζόλα και να πήξει η κρέμα με τα υπόλοιπα υλικά.

Σερβίρισμα:
Σερβίρετε με το ταψί στο τραπέζι μετά από 5-10’ από τότε που βγήκε απ’ τον φούρνο να καταλαγιάσει η θερμοκρασία, να δέσουν τα υλικά και να βγουν πιο ξεκάθαρα οι γεύσεις.

ΠΗΓΗ

shares