Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Κοσμόπουλος: «Σώστε τα αρχαία της Υπαπαντής» το οφείλουμε στην Ιστορία της πόλης μας

Ανέβηκε

στις

παπαμικρούλης - κοσμόπουλος - κουτσούλης
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

Η τοποθέτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλη Κοσμόπουλου στο 17ο δημοτικό συμβούλιο Καλαμάτας που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη για τα αρχαία της πλατείας Υπαπαντής.

Αναλυτικά:

  1. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη Δημοτική Αρχή για την επιδεικτική της αδιαφορία να ικανοποιήσει ένα απλό αίτημά μας :Να μη συνεδριάζουν την ίδια ημέρα η Οικονομική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο. Τέτοια απαξιωτική συμπεριφορά απέναντί μας δεν την περιμέναμε. Μάλλον όμως έπρεπε να είμαστε προετοιμασμένοι γι’ αυτό.
  2. Είναι πράγματι εντυπωσιακή η ανταπόκριση των συνδημοτών μας στη διαδικτυακή καμπάνια, μέσω facebook,  για την ανάδειξη των αρχαίων που βρίσκονται στην πλατεία της Υπαπαντής. Η ομάδα «Σώστε τα αρχαία της Υπαπαντής» που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του κου Ηλία Μπιτσάνη , η σημαντική παρέμβαση του πρώην δημάρχου κου Γιώργου Κουτσούλη και οι καταλυτικές τοποθετήσεις – παρεμβάσεις τόσο του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη μας όσο και του κου Πέτρου Θέμελη ευαισθητοποίησαν και κινητοποίησαν τους συνδημότες μας.

Θα ήταν βέβαια ευχής έργον η κινητικότητα αυτή να είχε εμφανισθεί ήδη το 2018 , όταν εγκρίθηκε η μελέτη της ανάπλασης της Πλατείας της Υπαπαντής και έγιναν ευρύτερα γνωστή η απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (Κ.Α.Σ.) το 2011 για την τύχη των αρχαίων.

Η κα Υπουργός στις πρόσφατες δηλώσεις της , κατά την επίσκεψή της στην πόλη μας, άφησε περιθώρια αλλαγής της απόφασης του Κ.Α.Σ. εφ’ όσον προκύψουν νέα στοιχεία.

Τέτοια θεωρούμε ότι είναι τα εξής :

Α. Τα σημαντικότατα Ιστορικά Στοιχεία στα οποία αναφέρθηκε ο κος Κουτσούλης αλλά και αυτά το οποία διακινήθηκαν – ανακοινώθηκαν στη διαδικτυακή ομάδα «Σώστε τα αρχαία της Υπαπαντής» και τα οποία συνηγορούν ότι τα αρχαία ανήκουν στις ‘Αρχαίες Ομηρικές Φαρές’ οι οποίες ταυτίζονται με τη σημερινή Καλαμάτα. Προτείνουμε μάλιστα με πρωτοβουλία του Δήμου και με τη συνδρομή του κου Μπιτσάνη , του Συλλόγου Φιλολόγων και του Πανεπιστημίου το υλικό αυτό να συγκεντρωθεί και να παρουσιασθεί με την Πρώτη έκδοση ενός βιβλίου το οποίο θα μπορεί να εμπλουτίζεται στις επόμενες εκδόσεις του.

Β.  Η ανάπτυξη περεταίρω την τελευταία 10ετία της τεχνολογίας που επιτρέπει την ύπαρξη δαπέδου από γυαλί πάνω από τα αρχαία , με λογικό κόστος, με κατάλληλο φωτισμό και αερισμό που δεν επιτρέπει τη συσσώρευση υδρατμών κάτω από τη γυάλινη επιφάνεια.  Και βέβαια το σημαντικότερο όλων

Γ.  Η πάνδημη επιθυμία για την ανάδειξη των αρχαίων και μέσω αυτών της Ιστορικής συνέχειας της πόλης μας.

Επομένως:   ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ

Απόφαση του δημοτικού μας συμβουλίου , ει δυνατόν ομόφωνης, στη σημερινή συνεδρίαση ή σε άλλη έκτακτη  στην οποία θα δηλώνουμε τη βούλησή μας για την ανάδειξη των αρχαίων που βρίσκονται στην πλατεία της Υπαπαντής ως αναπόσπαστο τμήμα της Ιστορίας της πόλης μας και θα ζητούμε να κινηθούν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για την αλλαγή της απόφασης του Κ.Α.Σ.

Το οφείλουμε στους συνδημότες μας , το οφείλουμε στην Ιστορία της πόλης μας.   

kafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ