Connect with us
Επιμελητηρίο

Πολιτικά

Κοινή ανακοίνωση του Γιάννη Πάζιου σχετικά με το κλείσιμο καταστημάτων ΕΛΤΑ

Ανέβηκε

στις

Κοινή ανακοίνωση του Γιάννη Πάζιου σχετικά με το κλείσιμο καταστημάτων ΕΛΤΑ 1
Κοινοποιησέ το

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΡΟΔΟΠΗΣ ΑΧΜΕΤ ΙΛΧΑΝ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ Κ.Τ.Ε. ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΖΙΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΜΕΑ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΛΤΑ

Το τελευταίο διάστημα με λύπη παρακολουθούμε να μπαίνουν λουκέτα σε διάφορα υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ σε ολόκληρη τη χώρα.

Το κλείσιμο των 100 υποκαταστημάτων προμηνύει πρόωρες απολύσεις και τις ζωές πολλών εργαζομένων να μένουν στον αέρα.

Το έργο των ΕΛΤΑ, ιδιαίτερα για τις απομακρυσμένες και ακριτικές περιοχές της Ελλάδας, είναι πολυδιάστατο καθώς τα ΕΛΤΑ αποτελούν στήριγμα σε αυτές τις κοινωνίες όχι μόνο για τις ταχυδρομικές υπηρεσίες που παρέχουν αλλά επιπλέον για τις πληρωμές λογαριασμών καθώς και τις εισπράξεις συντάξεων, κυρίως των πιο ηλικιωμένων.

Πώς μπορούμε όμως να μιλάμε για ψηφιακό μετασχηματισμό και νέα υβριδικά μοντέλα παρουσίας που δεν στηρίζονται μόνο στο φυσικό δίκτυο, όταν το μεγαλύτερο ποσοστό των ηλικιωμένων, και ιδιαίτερα αυτών που βρίσκονται σε μακρινά χωριά και κωμοπόλεις, είναι ψηφιακά αναλφάβητο; Γι’ αυτόν τον λόγο τα ΕΛΤΑ παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στον τομέα της επικοινωνίας και της κατ’ ιδίαν εξυπηρέτησης.

Τα ΕΛΤΑ ως φορέας παροχής καθολικής υπηρεσίας ως το τέλος του 2028 (σύμφωνα με την τελευταία σύμβαση που υπεγράφη) και επίσης με βάση τον Ν.4053/2012 Αρ. 7 παρ. 1 υφίσταται ως υποχρεωτική τους αποστολή, η παροχή καθολικών υπηρεσιών σε όλη την Ελλάδα.

Εμείς ως ΠΑ.ΣΟ.Κ – Κίνημα Αλλαγής θέτοντας πάντα ως προτεραιότητα μας τις ανάγκες του πολίτη, διατυπώνουμε τα εξής ερωτήματα στο αρμόδιο υπουργείο, θέλοντας έτσι να εξασφαλίσουμε εμπεριστατωμένες και ξεκάθαρες απαντήσεις απέναντι στο καίριο αυτό θέμα.

-Πώς θα διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων;

Μέχρι στιγμής έχουμε ακούσει γενικολογίες αναφορικά με τον εκσυγχρονισμό και την ψηφιακή ανανέωση των ΕΛΤΑ, όχι όμως ακριβείς απαντήσεις για τον τρόπο, τον χρόνο και το κόστος που ακολουθούν την συγκεκριμένη απόφαση.

-Ποια θα είναι η κατάληξη στις περιοχές με μεγάλα ποσοστά ψηφιακά αναλφάβητων ανθρώπων , γιατί καλώς ευαγγελίζεται η κυβέρνηση πως θέλει τα ΕΛΤΑ στη νέα ψηφιακή εποχή, αλλά ας μην ξεχνά πως για να λειτουργήσει όλο αυτό θα πρέπει καθολικά ολόκληρος ο πληθυσμός να έχει τις απαραίτητες γνώσεις για τις ψηφιακές υπηρεσίες μέσω εφαρμογών, πράγμα που καθιστά αδύνατο αυτό το σενάριο όταν μιλάμε για λουκέτο σε υποκαταστήματα ΕΛΤΑ σε χωριά όπου ο μέσος όρος ηλικίας ανέρχεται στα 70 έτη.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ- Κίνημα Αλλαγής, ως γνήσιος εκφραστής των συμφερόντων των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας, στηρίζει τη λειτουργία του δικτύου των ΕΛΤΑ με διαφάνεια και κοινωνική ανταποδοτικότητα, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι δεσμεύσεις της διοίκησης έναντι των εργαζομένων είναι απόλυτα συμβατές με τις κοινωνικές ανάγκες και το πλαίσιο των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

pralinaspourgitissesamiikoniokafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ