Connect with us
Επιμελητηρίο

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

«Καθαρή Μεσσηνία» Μια νέα πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της ρύπανσης από σκουπίδια και πλαστικά

Ανέβηκε

στις

«Καθαρή Μεσσηνία» Μια νέα πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της ρύπανσης από σκουπίδια και πλαστικά 3
Κοινοποιησέ το

Το  Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και η Costa Navarino, ξεκινούν ένα νέο πολυδιάστατο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής ρύπανσης από σκουπίδια και πλαστικά, σε συνεργασία με το “Πανελλαδικό εθελοντικό κίνημα Save Your Hood“. Η «Καθαρή Μεσσηνία» υλοποιείται και σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, περιβαλλοντικές οργανώσεις και φορείς, με στόχο να συμβάλουμε όλοι -κάτοικοι κι επισκέπτες της περιοχής- στην προστασία του πολύτιμου φυσικού περιβάλλοντος.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην αντιμετώπιση της παράκτιας ρύπανσης, μέσα από δράσεις για τον καθαρισμό των παραλιών, τη συλλογή απορριμμάτων, καθώς και την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού σχετικά με την ανάγκη προστασίας των ακτών και του θαλάσσιου χώρου.

Ο καθένας, η καθεμία ξεχωριστά και όλοι μαζί, μπορούμε να συνεισφέρουμε καθοριστικά, αλλάζοντας τις συνήθειες μας και υιοθετώντας νέες, πιο φιλικές πρακτικές για το περιβάλλον. Παράλληλα, μέσω της ανακύκλωσης και της επαναξιοποίησης των υλικών που θα συλλέγονται, το πρόγραμμα στοχεύει στην εφαρμογή των αρχών της Κυκλικής Οικονομίας, ώστε να γίνεται άμεσα αντιληπτή η σημασία που έχει η προστασία του περιβάλλοντος για τα οικοσυστήματα, την οικονομία και την κοινωνία.

«Καθαρή Μεσσηνία» Μια νέα πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της ρύπανσης από σκουπίδια και πλαστικά 4

Οι δράσεις του προγράμματος οι οποίες έχουν ήδη ξεκινήσει και θα επαναλαμβάνονται τακτικά, σχεδιάζονται και υλοποιούνται βάση διεθνών πρωτοκόλλων. Οι πληροφορίες που θα συλλέγονται, θα αξιολογούνται και θα αποτελούν τη βάση για την καταγραφή και παρακολούθηση της εξέλιξης της προσπάθειας για την προστασία της περιοχής, με στόχο να δοθούν ουσιαστικές λύσεις.

Ήδη, η πρώτη ενέργεια του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουνίου, με τον καθαρισμό της μαρίνας Πύλου από το Navarino Sea by Aqua Divers Club, σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Πύλου και το Δήμο Πύλου-Νέστορος. Στη συνέχεια, ακολούθησε  δειγματοληψία από την παραλία της Βοϊδοκοιλιάς, την παραλία Ρωμανού και την παραλία Διβάρι σε συνεργασία με το ΕΛΚΕΘΕ και το Navarino Environmental Observatory (NEO). Τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν, θα χρησιμοποιηθούν σε έρευνα του ΕΛΚΕΘΕ για τα μικροπλαστικά και τις επιπτώσεις τους στο περιβάλλον.

Η επόμενη δράση του προγράμματος είναι ο καθαρισμός της Χρυσής Ακτής στη Γιάλοβα την Κυριακή, στις 19 Ιουνίου, σε συνεργασία  με το “Πανελλαδικό εθελοντικό κίνημα Save Your Hood“. Πρόκειται για μια ανοικτή πρόσκληση σε όσους θέλουν να γίνουν μέρος της προσπάθειας για την ουσιαστική αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής ρύπανσης και την άμεση δράση, ώστε να ζούμε όλοι σε μια πραγματικά «Καθαρή Μεσσηνία».

Η δράση θα ξεκινήσει στις 10:30 και προβλέπεται να διαρκέσει γύρω στις 2 ώρες. Σε όσους συμμετάσχουν, προτείνεται να έχουν μαζί τους γάντια αντοχής, νερό και να είναι  ντυμένοι κατάλληλα (κλειστά παπούτσια, καπέλα, αντηλιακό). Θα υπάρχει σημείο ανεφοδιασμού με νερό και ελαφρύ σνακ. Τέλος, για τους μικρούς και έφηβους εθελοντές/ντριες προβλέπεται εξειδικευμένο πρόγραμμα δράσης, εφόσον επιθυμούν να συμμετάσχουν.

Το σημείο συνάντησης είναι το ακόλουθο: https://goo.gl/maps/k4QVxxsRR8viWQMr5

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους συντονιστές του “Πανελλαδικού εθελοντικού κινήματος Save Your Hood”:  Ήρα Θεοφίλου – 6937223593 & Bασίλης Σφακιανόπουλος – 6995398634.

pralinaspourgitissesamiikoniokafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ