Connect with us

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Κάλεσμα στους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ από το Συνδικάτο Υπαλλήλων Μεσσηνίας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κάλεσμα στους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ από το Συνδικάτο Υπαλλήλων Μεσσηνίας 1

Σωματείο εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Μεσσηνίας

Τις τελευταίες μέρες στα πλαίσια της 15ης Απρίλη μέρας πανελλαδικής δράσης για τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ, μέλη του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, βρέθηκαν στα καταστήματα για να μιλήσουν με τους εργαζόμενους. Συζήτησαν μαζί τους για τα εργασιακά τους δικαιώματα, τους κάλεσαν σε διεκδίκηση όλων των άμεσων μέτρων προστασίας και υγείας με μέτρα που πρέπει να παρθούν από την εργοδοσία για την προστασία τους σε αυτές τις συνθήκες. Ειδικά σήμερα από το πρωί βρεθήκαμε σε μια σειρά χώρους μεταφέροντας μήνυμα διεκδίκησης για μέτρα προστασίας των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ, πράγμα που χαιρετίστηκε από τους εργαζομένους.

Παράλληλα το Σωματείο εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Μεσσηνίας εκφράζοντας τη συμπαράσταση του στους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ, ενημέρωνε από το πρωί τους συμπολίτες μας έξω από υποκατάστημα αλυσίδας Σούπερ Μάρκετ και κάτω από τα γραφεία της ΔΕΥΑΚ.

Απευθύνουμε κάλεσμα στους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ να έρθουν σε επαφή με το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας. Να υψώσουν ανάστημα και γροθιά για να υπερασπιστούν τη ζωή τους, τη ζωή των οικογενειών τους. Να βάλουν μπροστά τα ζητήματα προστασίας, της υγείας τους, των δικαιωμάτων τους.

Σωματείο εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Μεσσηνίας

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Νίκας για το λογότυπο του τουρισμού…. ατυχές περιστατικό, έδωσα εντολή να απομακρυνθεί

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

λογότυπο τουρισμού

Νίκας για το λογότυπο του τουρισμού

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, αναφερόμενος στο θέμα που ανέκυψε με το λογότυπο της Περιφέρειας, όσον αφορά τον τουρισμό, προέβη στην εξής δήλωση:

“Δεν είχα καμία γνώση για το συγκεκριμένο ατυχές περιστατικό. Μόλις έλαβα γνώση έδωσα εντολή να υπάρξει άμεση ανάκληση, όπως και έγινε. Δηλώνω ξεκάθαρα δε, ότι δεν θεωρώ άδικες τις διαμαρτυρίες.

Αν και πρόκειται για αρχαιοελληνική γραφή -από το αποκαλούμενο αλφάβητο της Κύμης- το συγκεκριμένο σύμβολο είναι ιδιαίτερα φορτισμένο στον τόπο μας, καθώς πολλοί άνθρωποι έχουν υπάρξει θύματα αυτών που το έφεραν κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής.

Είμαι γνώστης των αρνητικών συναισθημάτων και εμπειριών που εγείρει στον τόπο μας το εν λόγω σύμβολο. Δεν γνώριζα κάτι και μόλις έλαβα γνώση έδωσα άμεσα εντολή να απομακρυνθεί, όπως και έγινε” καταλήγει ο περιφερειάρχης,

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Ολοκληρώθηκαν οι καθαρισμοί στο αγροτικό δίκτυο του ΓΟΕΒ Παμίσου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Περιφερειακής Ενότητας

ΓΟΕΒ Παμίσου

Ολοκληρώθηκαν, τις προηγούμενες ημέρες, οι εργασίες καθαρισμού και συντήρησης του αγροτικού οδικού δικτύου της κάτω ζώνης του ΓΟΕΒ Παμίσου από τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας.

Παράλληλα, η Περιφερειακή Ενότητα ολοκλήρωσε την απομάκρυνση των προϊόντων εκσκαφής της αποστραγγιστικής τάφρου Μουτελάκη και συνεχίζει τις αντίστοιχες εργασίες στην τάφρο Κασκούτη.

Προτεραιότητά μας είναι η ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής,  μέσω της βελτίωσης και συντήρησης των υποδομών του ΓΟΕΒ, σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας  κ. Στάθης Αναστασόπουλος,  και συνέχισε λέγοντας ότι η Περιφερειακή αρχή έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση έχοντας προγραμματίσει έργα αναβάθμισης των αντλιοστασίων, των γεωτρήσεων και της οργάνωσης της λειτουργίας του ΓΟΕΒ.

ΓΟΕΒ Παμίσου

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

5 εκ ευρώ για διαγραμμίσεις, προειδοποιητικές πινακίδες και παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Π. Πελοποννήσου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Εθνικό οδικό δίκτυο Περιφέρειας Πελοποννήσου

Εθνικό οδικό δίκτυο Περιφέρειας Πελοποννήσου

Πίστωση 5.000.000 ευρώ διατέθηκε στη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της έδρας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προκειμένου να δημοπρατήσει σε μία εργολαβία παρεμβάσεις στο εθνικό δίκτυο και των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων.

Στη σχετική σύσκεψη που έγινε υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα σήμερα Τετάρτη 8 Ιουλίου, στην Τρίπολη, διευκρινίστηκε ότι η πίστωση αυτή θα χρηματοδοτήσει μία εργολαβία, που θα δημοπρατήσει η έδρα, αντικείμενο της οποίας θα είναι η οριζόντια και κάθετη σήμανση σε όλο το μήκος του εθνικού οδικού δικτύου και στις 5 Π.Ε. Με τη μέθοδο αυτή, όπως τονίστηκε, εξοικονομούνται εργατοώρες και επιυγχάνονται καλύτερες εκπτώσεις.

Στο πλαίσιο της εν λόγω εργολαβίας θα γίνουν διαγραμμίσεις, θα αλλαχθούν όλες οι φθαρμένες ενημερωτικές και προειδοποιητικές πινακίδες και θα τοποθετηθούν ανακλαστικά κολωνάκια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκπτωση αυτής της μεγάλης εργολαβίας θα αξιοποιηθεί για τη δημοπράτηση επιπλέον παρεμβάσεων στο οδικό δίκτυο των πέντε Π.Ε.

Σημειώνεται ότι με το πιο πάνω κονδύλιο, το σύνολο της πίστωσης για παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας ανέρχεται πλέον σε 15.000.000 ευρώ.

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ