Δευτέρα , 20 Ιανουαρίου 2020
Home / Ελεύθερος Χρόνος / Events / Καλαμάτα: Δωρεάν Ανοικτή Διημερίδα Αυτοπροστασίας & Εκτάκτων Αναγκών
52586501 1683640238449147 6287149762709815296 n 660x330 - Καλαμάτα: Δωρεάν Ανοικτή Διημερίδα Αυτοπροστασίας & Εκτάκτων Αναγκών

Καλαμάτα: Δωρεάν Ανοικτή Διημερίδα Αυτοπροστασίας & Εκτάκτων Αναγκών

Sharing is caring!

Στα πλαίσια της διεξαγωγής του νέου σχολείου βασικών γνώσεων εθελοντών διασωστών της Ε.Ο.Δ Μεσσηνίας,
προσκαλείστε στην Ανοικτή Δωρεάν για το κοινό διημερίδα που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23/02 και ώρα 01.00μμ έως 07.00μμ και την Κυριακή 24/02 από τις 9.30πμ έως τις 02.00μμ στην Αίθουσα “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος” στο ισόγειο Νομαρχίας Καλαμάτας.

Ο ιδρυτής της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και Υπεύθυνος Δ/νσης Εκπαίδευσης, Ζαφείρης Τρόμπακας ( Zafiris Trobakas ) θα έρθει στην πόλη μας για να μας ενημερώσει για τις μεθόδους παροχής βοήθειας και αυτοπροστασίας στη καθημερινότητα και σε ακραίες συνθήκες καθώς και για τον ρόλο της Έρευνας και Διάσωσης μέσα από τον εθελοντισμό.

Μεταξύ άλλων η θεματολογία θα περιλαμβάνει:

✔️Προστασία από τους κεραυνούς
πώς μπορούμε να προφυλαχθούμε εάν βρεθούμε στην ύπαιθρο εν μέσω καταιγίδας .. Μια έρευνα που εστιάζεται στο τι δεν πρέπει να κάνουμε..

✔️Πρακτικοί τρόποι πρόγνωσης του καιρού,
πώς μπορούμε να κάνουμε μικρές αλλά ουσιώδεις προβλέψεις του καιρού σε ορεινή ύπαιθρο..

✔️Πώς οργανώνεται μία επιχείρηση διάσωσης. Θέματα ασφάλειας σε επιχειρήσεις έρευνας διάσωσης.
Μέσα από τα χρονικά μπορούμε να κάνουμε εκ του ασφαλούς την κριτική μας να παρατηρήσουμε τα λάθη να δούμε κ να γνωρίσουμε τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν να καταγράψουμε τις δυσκολίες και ακόμη να εμβαθύνουμε στην ψυχολογία του θύματος και του διασώστη.. Μέσα από την εξιστόρηση και κριτική, θωρακιζόμαστε με γνώση για το πώς στο μέλλον θα διαχειριστούμε μία έκτακτη ανάγκη..

✔️Εκμάθηση κόμπων που χρησιμοποιούνται σε μια έκτακτη ανάγκη.
Μια πλούσια διαδραστική παρουσίαση με την συμμετοχή και του κοινού , για το πώς μπορούμε να διαχειριστούμε με λίγα μέσα μια απαιτητική έκτακτη ανάγκη.. Η παρουσίαση αυτή εξήχθη από καταθέσεις στοιχείων σε επιχειρήσεις διάσωσης..

✔️Λίγα περί διατροφής σε απαιτητικό περιβάλλον , συνθηκών και καταπόνησης

✔️Επικοινωνίες σε έκτακτη ανάγκη
Για ποιο λόγο είναι απαραίτητες , λίγα λόγια για τον ασύρματο πώς λειτουργεί ,προστασία συσκευής και πώς διαδίδονται τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Τι προβλήματα συναντήσαμε στην χρήση , σε επιχειρήσεις ..Ποιά είναι τα βασικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζουμε..

✔️ Σχεδιάζοντας το απρόβλεπτο & αντιμετωπίζοντας αεροπορικά ατυχήματα
Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το απρόβλεπτο μιας μελλοντικής επιχείρησης.Υπό το πρίσμα των επικοινωνιών , του συντονισμού αλλά και της απώλειας προσανατολισμού. Ακραία καιρικά φαινόμενα πόσο επηρέασαν τον εντοπισμός ενός αεροπορικού ατυχήματος, πώς συντονίστηκαν οι ομάδες έρευνας. Τί πρέπει να γνωρίζουμε σε μία συνεργασία με αεροπορικό μέσον.

✔️Προοπτικές ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού.
Βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων στα πλαίσια της συλλογικής προσπάθειας

 

oinomessinia - Καλαμάτα: Δωρεάν Ανοικτή Διημερίδα Αυτοπροστασίας & Εκτάκτων Αναγκών 24173577 212881032587180 6080907507292582957 o - Καλαμάτα: Δωρεάν Ανοικτή Διημερίδα Αυτοπροστασίας & Εκτάκτων Αναγκών niniosbanner 1 - Καλαμάτα: Δωρεάν Ανοικτή Διημερίδα Αυτοπροστασίας & Εκτάκτων Αναγκών MYLO Indian Palace Restaurant - Καλαμάτα: Δωρεάν Ανοικτή Διημερίδα Αυτοπροστασίας & Εκτάκτων Αναγκών perrotis - Καλαμάτα: Δωρεάν Ανοικτή Διημερίδα Αυτοπροστασίας & Εκτάκτων Αναγκών mavreas1anigif - Καλαμάτα: Δωρεάν Ανοικτή Διημερίδα Αυτοπροστασίας & Εκτάκτων Αναγκών krystalkyriakoanigif - Καλαμάτα: Δωρεάν Ανοικτή Διημερίδα Αυτοπροστασίας & Εκτάκτων Αναγκών YPODIMATA - Καλαμάτα: Δωρεάν Ανοικτή Διημερίδα Αυτοπροστασίας & Εκτάκτων Αναγκών

Δες και αυτό

eod messhnias 702x459 310x165 - Δωρεάν διημερίδα αυτοπροστασίας και αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών στη Καλαμάτα

Δωρεάν διημερίδα αυτοπροστασίας και αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών στη Καλαμάτα

Sharing is caring!Κοινοποίησέ το0Tweet0sharesΣτα πλαίσια της διεξαγωγής του νέου σχολείου βασικών γνώσεων εθελοντών διασωστών της …

shares