Κυριακή , 23 Φεβρουαρίου 2020

Δωρεάν διημερίδα αυτοπροστασίας και αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών στη Καλαμάτα

Sharing is caring!

Στα πλαίσια της διεξαγωγής του νέου σχολείου βασικών γνώσεων εθελοντών διασωστών της Ε.Ο.Δ Μεσσηνίας,
προσκαλούμαστε στην Ανοικτή Δωρεάν για το κοινό διημερίδα που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16/03 και ώρα 1.00μμ έως 07.00μμ και την Κυριακή 17/03 από τις 9.30πμ έως τις 02.00μμ στην Αίθουσα “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος” στο ισόγειο Νομαρχίας Καλαμάτας.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΚΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ

https://docs.google.com/…/1FAIpQLSd1yMR0mDyO21J-Rl…/viewform

Ο ιδρυτής της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και Υπεύθυνος Δ/νσης Εκπαίδευσης, Ζαφείρης Τρόμπακας ( Zafiris Trobakas ) θα έρθει στην πόλη μας για να μας ενημερώσει για τις μεθόδους παροχής βοήθειας και αυτοπροστασίας στη καθημερινότητα και σε ακραίες συνθήκες καθώς και για τον ρόλο της Έρευνας και Διάσωσης μέσα από τον εθελοντισμό.

Μεταξύ άλλων η θεματολογία θα περιλαμβάνει:

✔️ΠΡΑΚΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ
πώς μπορούμε να κάνουμε μικρές αλλά ουσιώδεις προβλέψεις του καιρού σε ορεινή ύπαιθρο..

✔️ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ
πώς μπορούμε να προφυλαχθούμε εάν βρεθούμε στην ύπαιθρο εν μέσω καταιγίδας .. Μια έρευνα που εστιάζεται στο τι δεν πρέπει να κάνουμε..

✔️ΠΩΣ ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ
Θέματα ασφάλειας σε επιχειρήσεις έρευνας διάσωσης.
Μέσα από τα χρονικά μπορούμε να κάνουμε εκ του ασφαλούς την κριτική μας να παρατηρήσουμε τα λάθη να δούμε κ να γνωρίσουμε τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν να καταγράψουμε τις δυσκολίες και ακόμη να εμβαθύνουμε στην ψυχολογία του θύματος και του διασώστη.. Μέσα από την εξιστόρηση και κριτική, θωρακιζόμαστε με γνώση για το πώς στο μέλλον θα διαχειριστούμε μία έκτακτη ανάγκη..

✔️ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΚΟΜΠΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ
Μια πλούσια διαδραστική παρουσίαση με την συμμετοχή και του κοινού , για το πώς μπορούμε να διαχειριστούμε με λίγα μέσα μια απαιτητική έκτακτη ανάγκη.. Η παρουσίαση αυτή εξήχθη από καταθέσεις στοιχείων σε επιχειρήσεις διάσωσης..

✔️ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ
Για ποιο λόγο είναι απαραίτητες , λίγα λόγια για τον ασύρματο πώς λειτουργεί ,προστασία συσκευής και πώς διαδίδονται τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Τι προβλήματα συναντήσαμε στην χρήση , σε επιχειρήσεις ..Ποιά είναι τα βασικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζουμε..

✔️ ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟ & ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ
Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το απρόβλεπτο μιας μελλοντικής επιχείρησης.Υπό το πρίσμα των επικοινωνιών , του συντονισμού αλλά και της απώλειας προσανατολισμού. Ακραία καιρικά φαινόμενα πόσο επηρέασαν τον εντοπισμός ενός αεροπορικού ατυχήματος, πώς συντονίστηκαν οι ομάδες έρευνας. Τί πρέπει να γνωρίζουμε σε μία συνεργασία με αεροπορικό μέσον.

✔️ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
Βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων στα πλαίσια της συλλογικής προσπάθειας

✔️ΛΙΓΑ ΠΕΡΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ σε απαιτητικό περιβάλλον , συνθηκών και καταπόνησης

Δες και αυτό

Καλαμάτα: Δωρεάν Ανοικτή Διημερίδα Αυτοπροστασίας & Εκτάκτων Αναγκών

Sharing is caring!Κοινοποίησέ το0Tweet0sharesΣτα πλαίσια της διεξαγωγής του νέου σχολείου βασικών γνώσεων εθελοντών διασωστών της …

shares