Τετάρτη , 22 Ιανουαρίου 2020
Home / Επικαιρότητα / Κόσμος / ΗΠΑ: Χημικός ευνουχισμός στους παιδεραστές!
7567848 660x330 - ΗΠΑ: Χημικός ευνουχισμός στους παιδεραστές!

ΗΠΑ: Χημικός ευνουχισμός στους παιδεραστές!

Sharing is caring!

Χημικό ευνουχισμό πριν από την αποφυλάκιση τους

Το κοινοβούλιο της Αλαμπάμα υιοθέτησε αυτόν τον νόμο

Η Αλαμπάμα ετοιμάζεται να καταστήσει υποχρεωτικό τον χημικό ευνουχισμό πριν από την αποφυλάκιση προσώπων που έχουν καταδικαστεί για παιδεραστία, ένα αμφιλεγόμενο μέτρο που όμως ισχύει ήδη σε πολλές άλλες Πολιτείες των ΗΠΑ.

Το κοινοβούλιο της Αλαμπάμα υιοθέτησε έναν νόμο που υποχρεώνει όλους τους κρατούμενους άνω των 21 ετών οι οποίοι έχουν καταδικαστεί για σ*ξουαλική επίθεση σε ανήλικο κάτω των 13 ετών, να λαμβάνουν φάρμακα που μειώνουν το επίπεδο της τεστοστερόνης πριν αφεθούν ελεύθεροι υπό όρους. Η «θεραπεία» αυτή θα συνεχίζεται μέχρι να κριθεί από δικαστήριο ότι «δεν είναι πλέον αναγκαία». Αν ο καταδικασθείς την διακόψει μόνος του, τότε θα οδηγείται πίσω στη φυλακή.

Οι κρατούμενοι θα πρέπει να πληρώνουν μόνοι τους τα φάρμακα, πλην ορισμένων εξαιρέσεων.

Ο νόμος δεν έχει ακόμη επικυρωθεί από τη Ρεπουμπλικανή κυβερνήτρια Κέι Άιβι.
Ο βουλευτής Στίβεν Χερστ που πρότεινε αυτήν την αλλαγή στον νόμο, εξήγησε ότι ήθελε «μια τιμωρία που να αντιστοιχεί στο αδίκημα», υποστηρίζοντας ότι ο χημικός ευνουχισμός θα αποτελέσει «μέτρο αποτροπής».
Η Καλιφόρνια υιοθέτησε ένα παρόμοιο μέτρο το 1996 και ακολούθησαν πολλές ακόμη Πολιτείες (Φλόριντα, Τζόρτζια, Λουιζιάνα…). Κάποιες Πολιτείες, όπως το Τέξας, προτείνουν στους κρατούμενους ακόμη και τον χειρουργικό ευνουχισμό, δηλαδή την αφαίρεση των όρχεων.
Κάποιοι επιστήμονες αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα του χημικού ευνουχισμού, υπογραμμίζοντας ότι η παιδεραστία δεν είναι μόνο αποτέλεσμα της σ*ξουαλικής ορμής αλλά είναι μια σύνθετη ψυχοσ*ξουαλική διαταραχή. Άλλοι επισημαίνουν ότι, μολονότι είναι αναστρέψιμος, ο χημικός ευνουχισμός έχει επιπτώσεις που δεν μπορούν να θεωρηθούν αμελητέες, για παράδειγμα στην εμφάνιση του ατόμου.
Σε νομικό επίπεδο, ορισμένοι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα θεωρούν ότι το μέτρο αυτό παραβιάζει το Σύνταγμα που απαγορεύει τις «βάναυσες και ασυνήθιστες» ποινές.
ilias poulis home - ΗΠΑ: Χημικός ευνουχισμός στους παιδεραστές! oinomessinia - ΗΠΑ: Χημικός ευνουχισμός στους παιδεραστές! 24173577 212881032587180 6080907507292582957 o - ΗΠΑ: Χημικός ευνουχισμός στους παιδεραστές! niniosbanner 1 - ΗΠΑ: Χημικός ευνουχισμός στους παιδεραστές! MYLO Indian Palace Restaurant - ΗΠΑ: Χημικός ευνουχισμός στους παιδεραστές! perrotis - ΗΠΑ: Χημικός ευνουχισμός στους παιδεραστές! mavreas1anigif - ΗΠΑ: Χημικός ευνουχισμός στους παιδεραστές! krystalkyriakoanigif - ΗΠΑ: Χημικός ευνουχισμός στους παιδεραστές! YPODIMATA - ΗΠΑ: Χημικός ευνουχισμός στους παιδεραστές!

Δες και αυτό

Lakis Gavalas 310x165 - Λάκης Γαβαλάς : Δε μου λέει τίποτε η θανατική ποινή για τους παιδεραστές

Λάκης Γαβαλάς : Δε μου λέει τίποτε η θανατική ποινή για τους παιδεραστές

Sharing is caring!Κοινοποίησέ το0Tweet0sharesΛάκης Γαβαλάς : Δε μου λέει τίποτε η θανατική ποινή για τους …

shares