Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Ηλίας Τσώλης για το μπούλινγκ στην πρόταση του για τα Δημοτικά υπνωτήρια

Ανέβηκε

στις

ηλίας τσώλης για το μπούλινγκ στην πρόταση του για τα δημοτικά υπνωτήρια 3
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

Την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 17:30 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Δημοτικού υπνωτήριού Καλαμάτας, παρότι μου στάλθηκε πρόσκληση να παραβρεθώ στα εγκαίνια ως εκλεγμένος σύμβουλος της κοινότητας Καλαμάτας δεν παραβρέθηκα, όχι από αγένεια ,αλλά από αξιοπρέπεια προς τις κοινωνικές ευπαθείς ομάδες. Η κοινωνική μέριμνα για εμένα δεν είναι για φωτογραφίες..

Αξίζει όμως να σας διηγηθώ την ιστορία της Δημιουργίας…

Ήταν Δεκέμβρης του 2019 όταν για πρώτη φορά στα χρονικά της τοπικής κοινωνίας ακούστηκε σε ένα συμβούλιο ότι υπάρχει πρόβλημα με συμπολίτες μας οι οποίοι βρίσκουν κατάλυμα είτε έξω από την παλιά νομαρχία είτε στο πάρκο του ΟΣΕ είτε σε παλιές μισογκρεμισμένες κατοικίες !!!

Στο άκουσμα ότι υπάρχουν άστεγοι στην Καλαμάτα έπεσαν από τα σύννεφα αρκετοί χαρακτηρίζοντάς με γραφικό και λαϊκιστή !!!

Όταν όμως οι περιπτώσεις που μεριμνούσα ως σύμβουλος της κοινότητας Καλαμάτας (για της οποίες αρμοδιότητα να μεριμνήσει είναι η κοινότητα ) εμφανίζονταν μία-μία ξαφνικά άρχισαν να προσγειώνονται και να έρχονται στην πραγματικότητα και να βλέπουν το πρόβλημα που λέγεται άστεγοι.

Δυστυχώς η κοινωνική υπηρεσία το διάστημα εκείνο αδυνατούσε να μεριμνήσει εξολοκλήρου των περιπτώσεων Καθώς δεν υπήρχε δομή για να φιλοξενηθούν αυτοί οι άνθρωποι και δεν προβλεπόταν από τον προϋπολογισμό δαπάνες για φιλοξενία σε κάποιο κατάλυμα της πόλης.

Κάποιες από της περιπτώσεις αυτές μερίμνησα εγώ προσωπικά βρίσκοντας κατάλυμα και δίνοντας το αντίτιμο από χορηγίες φίλων που είχαν την πρόθεση να βοηθήσουν..

Για κάποια άλλη περίπτωση συμπολίτη μας (παραμονές Χριστουγέννων του 2019 ) μερίμνησε η δημοτική αρχή με εντολή του κυρίου δημάρχου και το ευχαριστώ θερμά !!!

Στις 19 Δεκεμβρίου του 2019 δημοσιοποίησα σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό και ηλεκτρονικά ΜΜΕ την παρέμβαση που έκανα στο συμβούλιο της κοινότητας Καλαμάτας αναφορικά με την ιδέα να υπάρξει μια δομή προσωρινής φιλοξενίας για τους περιστασιακά άστεγους της πόλης, η πρόταση μου βρήκε συμφώνους όλους τους συνάδελφους του συμβούλιο της κοινότητας Καλαμάτας υπό την προϋπόθεση να βρεθεί κτήριο μη αξιοποιήσιμο ώστε να προχωρήσουμε άμεσα στην δομή και όχι να δημιουργηθεί νέο από την βάση διότι θα έχει χρονοβόρα διαδικασία..

Επί έξι μήνες συζητήσεων πρότεινα χώρους οι οποίοι είναι μη αξιοποιήσιμη στην πόλη μας ώστε να διαμορφωθούν ως δημοτικό υπνωτήριο αλλά κανένας από αυτούς τους χώρους δεν γινότανε αποδεκτός ως κατάλληλος για δημοτικό υπνωτήριο.

Είχα τόση επιμονή για την δημιουργία του Δημοτικού υπνωτηριου που από ορισμένους εισέπραξα την απάντηση ότι ” άμα τους γουστάρω τόσο πολύ τους αστέγους να τους πάρω στο σπίτι μου ”

Φυσικά δεν πτοήθηκα ούτε κρατάω κακία σε κανέναν, η πολιτική τα έχει αυτά…

Μετά από 6 μήνες τελικός πρότεινα τα μη αξιοποιημένα κτίρια του Διοκλή όπισθεν του ναού της Αγίας Τριάδος ώστε να γίνουν δημοτικά υπνωτήρια.

Η πρόταση μου αυτή βρήκε σύμφωνους τόσο τον πρόεδρο και τους συμβούλους της κοινότητας Καλαμάτας αλλά και τον κύριο αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής δίνοντας φυσικά προτεραιότητα στην έγκριση της κοινωνικής υπηρεσίας αν δηλαδή η κοινωνική υπηρεσία συμφωνούσε αξιολογώντας ως κατάλληλο για τέτοια δομή τότε δεν είχαν κανένα πρόβλημα να δημιουργηθεί εκεί.

Έτσι στις 30 Ιουνίου του 2020 στην υπό αριθμόν 10/2020 συνεδρίαση του συμβούλιο της κοινότητας Καλαμάτας με αριθμό πρωτοκόλλου 26816/26-6/2020 εισηγήθηκα στο συμβούλιο της κοινότητας Καλαμάτας την δημιουργία Δημοτικού υπνωτηρίου προτείνοντας τα μη αξιοποιημένα κτίρια του Διοκλή όπισθεν του ναού της Αγίας Τριάδος. Το συμβούλιο της κοινότητας Καλαμάτας ομόφωνα ψήφισε τη δημιουργία κέντρου προσωρινής φιλοξενίας άστεγων ή αλλιώς δημοτικό υπνωτήριο

Το τραγικό όμως της ιστορίας όλης αυτής είναι ότι τη στιγμή που εμείς αποφασίσαμε ομόφωνα στο συμβούλιο της κοινότητας Καλαμάτας για τη δημιουργία κέντρου προσωρινής φιλοξενίας αστέγων ένας 40 χρονος συμπολίτης μας έπεφτε από τους Κυλινδρόμυλους στο Λιμάνι Καλαμάτας και αυτοκτονούσε..

οι φήμες έλεγαν ότι ήταν άστεγος και είχε βρει προσωρινό κατάλυμα στους κυλινδρόμυλους.

Η ιστορία φυσικά δεν τελειώνει εδώ καθώς μετά την εισήγηση μου στην κοινότητα Καλαμάτας δέχτηκα τεράστιο κοινωνικό μπούλινγκ ,

ότι πρότεινα να γίνει το δημοτικό υπνωτήριο στην περιοχή της Αγίας Τριάδος,
ότι θα μαζέψω τους αθίγγανους,
ότι θα μαζέψω τους τοξικομανείς,
ότι θα μαζέψω όλο το υπόκοσμο στην Αγία Τριάδα..

Μετά τη δημοσιοποίηση της δημοτικής αρχής ότι έγινε αποδεκτό το αίτημα της κοινότητας Καλαμάτας και ότι θα δημιουργηθεί το δημοτικό υπνωτήριο στην Αγία Τριάδα όλοι ζητωκραύγαζαν για την κοινωνική ευαισθησία,
ενώ πριν εγώ ήμουνα ο κακοπροαίρετος, ο λαϊκιστής, ο γραφικός που ήθελε να κάνει την Αγία τρίαδα στέκι του υπόκοσμου..
Τελειώνοντας θέλω να υπενθυμίσω όσα είπε και ο κύριος Μαρινάκης στα εγκαίνια στα οποία ασφαλώς σύμφωνο
Το δημοτικό υπνωτήριο δημιουργήθηκε και θα είναι για προσωρινή χρήση από όσους κρίνει η κοινωνική υπηρεσία.
Λειτουργεί με κανονισμό που θα πρέπει να γίνει σεβαστός και δεν είναι ούτε ξενοδοχείο ούτε Πανσιόν.

Ευχαριστώ πολύ τη Δημοτική αρχή για την υλοποίηση της ομόφωνης αποφάσεις της κοινότητας Καλαμάτας.

Οπού Εξασφάλισε τους χρηματικούς πόρους για την διαμόρφωση και την οικιακή επένδυση τον κτηρίων ώστε να έχουν την στοιχειώδες αξιοπρεπής κοινωνική μέριμνα όσοι φιλοξενηθούν προσωρινά..

Δυστυχώς ο θεσμός της κοινότητας απαξιώθηκε από την κύριο θεοδωρικάκο και πλέων οι κοινότητες δεν έχουν δικό τους προϋπολογισμό για να κάνουν μικρά έργα και έτσι η κοινότητα Καλαμάτας δεν είχε τους απαιτούμενος πόρους για την δημιουργία του υπνωτηρίου.

Ευχαριστώ θερμά και τη κοινωνική υπηρεσία όπου καθημερινά μέριμνα για της ευπαθείς ομάδες υπερβαίνοντας πολλές φορές τον αρμοδιοτήτων τους για την καλύτερη δυνατή μέριμνα τον συμπολιτών μας

ηλίας τσώλης για το μπούλινγκ στην πρόταση του για τα δημοτικά υπνωτήρια 4

Τσώλης Γ. Ηλίας
Σύμβουλος της κοινότητας Καλαμάτας

kafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ