Connect with us
Επιμελητηρίο

Βιβλία

Η Τίνα Κουτσουμπού παρουσιάζει το «Χλομά βουνά – στ’ αχνάρια του Χρηστομάννου» στην Αθήνα

Ανέβηκε

στις

Η Τίνα Κουτσουμπού παρουσιάζει το «Χλομά βουνά - στ’ αχνάρια του Χρηστομάννου» στην Αθήνα 1
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

Οι εκδόσεις ΑΩ και η συγγραφέας Κουτσουμπού Τίνα θα παρουσιάσουν το νέο μυθιστόρημα «Χλομά βουνά-στ’ αχνάρια του Χρηστομάννου» στην Αθήνα. Η παρουσίαση θα γίνει το Σάββατο 10/2/2024 στις 6μμ στην αίθουσα: Μιχαήλας Αβέρωφ της Εταιρίας Ελλήνων  Λογοτεχνών, Γενναδίου 8 και Ακαδημίας, 7ος όροφος

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Κώστας Καρούσος, εικαστικός, πρόεδρος της Ε.Ε.Λ. και ο Βασίλης Μπαζάνης πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας, ο οποίος θα παρέμβει με κείμενο του συγγραφέα και φιλολόγου Γιώργου Δελιόπουλου.

Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η Μίνα Ξηρογιάννη, ποιήτρια

Μουσική επένδυση: Λεωνίδας Καλογεράς, κιθάρα.

Το βιβλίο μάς μεταφέρει στην εποχή της Αυστροουγγαρίας την εποχή του Φραγκίσκου Ιωσήφ και της Σίσσυ από το 1870 έως την έναρξη του Α παγκοσμίου πολέμου και είναι ελεύθερα εμπνευσμένο από τη ζωή και τη δράση του νομικού και πολιτικού, Έλληνα, Θέοντορ Χρηστομάννου στην ξεχασμένη και απομονωμένη περιοχή των Δολολμιτικών Άλπεων. Βαθιά γοητευμένος από την ομορφιά των δύσβατων αυτών βουνών, με τη θέληση, τις διασυνδέσεις του και το ελληνικό δαιμόνιο, το ιστορικό αυτό πρόσωπο θα δώσει την ώθηση για την τουριστική ανάπτυξη του τουρισμού στις Δολομιτικές Άλπεις, μεταμορφώνοντας την περιοχή σε σημαντικό τουριστικό θέρετρο. Συνοδοιπόροι του στο εκπληκτικό αυτό εγχείρημα, ο Περικλής κι η Αρετή από τη Μεσσηνία, επηρεάζονται από τις απόψεις του κι αποφασίζουν να συνεργαστούν για την υλοποίηση των πρωτοποριακών σχεδίων του, αλλάζοντας τον τόπο αλλά και τη ζωή τους.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου: «Είναι εφικτό ένας άνθρωπος να επηρεάσει το μέλλον της κοινότητας; Ν’ αλλάξει τη μοίρα ενός τόπου αλλά και τη δική του, υλοποιώντας καινοτόμες ιδέες κι οράματα; Η ιστορία μας το επιβεβαιώνει με τον πιο καταφατικό τρόπο».

Βιογραφικό

Η Τίνα Κουτσουμπού γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Εργάσθηκε στην ΕΡΤ και στην Εμπορική Τράπεζα. Ζει στην Καλαμάτα από το 1996. Είναι μέλος σε πολιτιστικές και συγγραφικές ενώσεις  και διετέλεσε υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και γενική γραμματέας της Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων.

Διηγήματά της  βραβεύτηκαν σε πολλούς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Συμμετέχει στα συλλογικά έργα: «Αθηναϊκό ημερολόγιο» (εκδ. Φιλιππότη, 2012, 2013, 2014, 2018, 2019), «Ημερολόγιο του Αρχιπελάγους» (εκδ. Φιλιππότη, 2014, 2015), «Ο Ξένος» (εκδ. Open Books, 2016), «Κυπριακή Φιλολογική Πρωτοχρονιά 2018» (Ε.Π.Ο.Κ), «Λαθρόψυχοι» (εκδ. 24 γράμματα, 2018), «Το σχολείο» (εκδ. OpenBooks, 2018), «Μεσσηνιακές Δημιουργίες» (2012, 2014, 2016, 2018, 2020), Επετειακοί τόμοι της Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων: για το 1821 (εκδ. Καλλίεργον, 2021) και για τη Μικρασιατική καταστροφή και τον προσφυγικό ελληνισμό (εκδ. 24 γράμματα, 2022), «Ποιήματα 10 σύγχρονων Μεσσήνιων ποιητών» (εκδ. 24 γράμματα, 2022).

Άρθρα της δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα «Βήμα των Συντακτών» της ΕΣΜΗΕ, στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο Καλαμάτας και Κορώνης, σε λογοτεχνικά περιοδικά έντυπης και ηλεκτρονικής μορφής καθώς και σε λογοτεχνικά blogs. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ιστορικού μυθιστορήματος, δημιουργικής γραφής και διόρθωσης και επιμέλειας κειμένων.

Έχει εκδώσει τα βιβλία:

«Ο καινούργιος κι επτά ακόμη διηγήματα» (εκδ. Γαβριηλίδης, 2015),

«Του καιρού γυρίσματα» (εκδ. Διάνυσμα, 2016),

«Ιστορίες του Νότου» (εκδ. Μικρές εκδόσεις, 2018),

«Η Καλαμάτα στην τσέπη, τουριστικός οδηγός στα ελληνικά και στα αγγλικά (Kalamata a pocket guide)» (εκδ. 24 γράμματα, 2020),

«Το νερό που μ’ εκδικήθηκε» (εκδ. ΑΩ, 2021),

«Χλομά βουνά – στ’ αχνάρια του Χρηστομάννου» (εκδ. ΑΩ, 2023).

spourgitissesamiikonio
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ