Connect with us

πρέπει να δεις

Η πιο ωραία λέξη, είναι το «μαμά»…

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Η πιο ωραία λέξη, είναι το «μαμά»… 1

Μάνα, μητέρα, μανούλα, μαμά…

Όπως και να σε φωνάξει το παιδί σου, δεν υπάρχει πιο όμορφη, τρυφερή και συνάμα δυνατή και συγκινητική λέξη απ’ αυτή! Ο υπέρτατος ρόλος μας έχει το πιο όμορφο όνομα του κόσμου!

Το παρακάτω κείμενο εξηγεί γιατί:

«Αφιερωμένο,

Σε εκείνη τη γυναίκα που για εννέα ολόκληρους μήνες σε προστάτευε μέσα στο σώμα της! Σου έδινε ζωή από τη ζωή της. Πνοή από την πνοή της.

Σε εκείνη τη γυναίκα που για να σε φέρει στη ζωή κάθισε για εννέα ολόκληρους μήνες σε ακινησία γιατί δεν γινόταν αλλιώς. Αλλά δεν την ένοιαζε, γιατί σε αγαπούσε χωρίς καν να σε έχει δει και να σε αγγίξει. Σε αγαπούσε όπως και σε αγαπάει ακόμα! Και αυτό ήταν και είναι υπεραρκετό!

Σε εκείνη τη γυναίκα που για μήνες έχασε τον ύπνο της επειδή εσύ έκλαιγες και ο μόνος τρόπος για να κοιμηθείς ήταν να είσαι πλάι της, για να την νιώθεις! Και εκείνη ήταν πλάι σου! Και δεν την ένοιαζε ο ύπνος ο δικός της. Φτάνει να έβλεπε εσένα με γαλήνιο προσωπάκι και να κοιμάσαι!

Σε εκείνη τη γυναίκα που όταν εσύ πονούσες ήταν πάντα εκεί για να σε γιατρέψει, να σε καθησυχάσει και να σε πάρει μία τεράστια αγκαλιά! Σε εκείνη τη γυναίκα που σου σκούπιζε τα δάκρυα και ίσως ακόμα στα σκουπίζει από το προσωπάκι σου!

Σε εκείνη που σπαράζει μέσα της όταν δεν μπορεί να λύσει κάποιο πρόβλημά σου, όταν σε βλέπει να κλαις και να πονάς, έχοντας πλέον μεγαλώσει και δεν είναι όλο πια εύκολα. Πονάει διπλά, να το ξέρεις, γιατί είσαι το παιδί της! Το σπλάχνο της! Η ζωή της! Ακόμα όμως μέσα στην αγκαλιά της βρίσκεις την πιο όμορφη γιατρειά!

Σε εκείνη τη γυναίκα που για να σε μεγαλώσει και να σε κάνει έναν άξιο και σωστό άνθρωπο, άφησε δικά της θέλω και προτεραιότητες, γιατί πλέον η μεγαλύτερη ήσουν εσύ. Και όμως δεν το μετάνιωσε στιγμή!

Σε εκείνη που όσο κουρασμένη και αν ήταν σου έφτιαξε εκείνο το κέικ σοκολάτας που σου άρεσε και της το είχες ζητήσει, γιατί ήθελε να δει να σχηματίζεται το χαμόγελο στα χείλη σου!

Σε εκείνη που έπιασε δύο δουλειές για να μη στερηθείς τίποτα.

Σε εκείνη που σε σκεπάζει το βράδυ και σε φιλά γλυκά στο μέτωπο.

Σε εκείνη που πάντα θα είσαι η μεγαλύτερή της έννοια.

Σε εκείνη που όσα χιλιόμετρα και αν σας χωρίζουν ξέρει και διαισθάνεται πότε δεν είσαι καλά.

Σε εκείνη που ξαγρυπνάει ακόμα τα βράδια προκειμένου να βεβαιωθεί πως γύρισες καλά.

Σε εκείνη που κλαίει από δάκρυα χαράς και υπερηφάνειας βλέποντας τα κατορθώματά σου.

Σε εκείνη που θα έδινε και τη ζωή της αν χρειαζόταν για σένα!

Σε εκείνη που το μόνο που θέλει είναι να την παίρνεις και εσύ μια αγκαλιά και ένα τηλέφωνο!

Σε εκείνη που είναι το μεγαλύτερό σου στήριγμα και σε κάνει πάντα να χαμογελάς!

Σε εκείνη που είναι άξια να την φωνάζουν, Μάνα!

Και αν με ρωτήσεις πια είναι η πιο όμορφη λέξη του κόσμου. Μία θα σου απαντήσω. Και αν με ρωτήσεις πια είναι η πιο γλυκιά λέξη του κόσμου όλου, πάλι μία θα σου απαντήσω. Και δεν είναι άλλη από τη λέξη, Μαμά!

Και δεν υπάρχει πιο όμορφο συναίσθημα για εκείνη τη γυναίκα που έγινε μητέρα να ακούει για πρώτη φορά το παιδί της να τη λέει, Μαμά!

Και δεν υπάρχει ομορφότερος τίτλος από αυτόν που θα μπορούσε να έχει μια γυναίκα! Όσες καλές δουλειές και να υπάρχουν, όσο και αν η καριέρα φαντάζει δελεαστική, πιο όμορφη στιγμή από εκείνη που μια γυναίκα γίνεται μαμά δεν υπάρχει! Και ούτε θα υπάρξει!

Αφιερωμένο σε όλες τις μητέρες του κόσμου!

Αφιερωμένο και στην δική μου τη μαμά, που ήταν, είναι και θα είναι πάντα δίπλα μου, στήριγμά μου και μεγάλη δύναμη μου!

Στην μαμά μου λοιπόν, πιο συγκεκριμένα αυτό το κείμενο, που την αγαπώ όσο κανέναν άλλο σε αυτόν τον κόσμο!»

Πηγή

πρέπει να δεις

Άρση μέτρων: Καταργείται το όριο των 6 ατόμων ανά τραπέζι σε καφέ και εστιατόρια

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Άρση μέτρων: Καταργείται το όριο των 6 ατόμων ανά τραπέζι σε καφέ και εστιατόρια 8

Καταργείται το όριο των 6 ατόμων ανά τραπέζι

Δεν υποχρεούνται, πλέον, οι καταναλωτές μέσα σε εμπορικά κέντρα να φορούν μάσκα, ενώ καταργείται και το όριο των έξι ατόμων ανά τραπέζι στους χώρους εστίασης, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των συναρμόδιων υπουργών που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Δ1α/ΓΠ.οικ.42887/2020).

Η απόφαση για τους: «Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19» ισχύει από τις 7 Ιουλίου 2020 έως και τις 12 Ιουλίου 2020.

Η μάσκα παραμένει υποχρεωτική στα εμπορικά κέντρα μόνο για το προσωπικό. Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας στους χώρους προσέλευσης και αναμονής των μέσων μαζικής μεταφοράς, καθώς και εντός των οχημάτων και των συρμών, για το προσωπικό και τους επιβάτες.

Με την ίδια ΚΥΑ καταργείται ο περιορισμός που υπήρχε στον αριθμό των ατόμων που επιτρεπόταν να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι στα εστιατόρια, δηλαδή καταργείται το πλαφόν των 6 ατόμων ανά τραπέζι στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ενώ διατηρείται ο μέγιστος αριθμός πελατών και οι αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται τόσο στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος όσο και στα εμπορικά καταστήματα δεν αλλάζουν.

Επίσης προβλέπεται πως σε όλα τα λεωφορεία δημόσιας χρήσης (λεωφορεία αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ ή ΚΤΕΛ ΑΕ, λεωφορεία μεμονωμένων αυτοκινητιστών άγονων γραμμών, τουριστικά λεωφορεία και ειδικά τουριστικά λεωφορεία περιήγησης πόλεων ανοικτού ή κλειστού τύπου), σε λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης, καθώς και στα λεωφορεία δημοτικής συγκοινωνίας, στα λεωφορεία αρμοδιότητας ΟΑΣΑ ΑΕ και ΟΑΣΘ ΑΕ, στα μέσα σταθερής τροχιάς αρμοδιότητας ΣΤΑΣΥ ΑΕ, όπως επίσης στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις, επιτρέπεται η μεταφορά επιβατών μέχρι πλήρωσης ποσοστού 65% του προβλεπόμενου μέγιστου αριθμού μεταφερόμενων επιβατών ανά όχημα/συρμό.

Σε ό,τι αφορά τα επιβαλλόμενα πρόστιμα εξοφλούνται εντός 15 ημερών από την ημερομηνία επίδοσης ή κοινοποίησης ή θυροκόλλησης της Πράξης Επιβολής Προστίμου και Αναστολής Λειτουργίας, μέσω ηλεκτρονικού παράβολου (e-παράβολο) της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, που εκδίδεται, είτε απευθείας από την ιστοσελίδα https://www.gsis.gr/e-paravolo, είτε από τις τράπεζες, είτε από τη Δ.Ο.Υ. Σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής του προστίμου αποστέλλεται από τις αρμόδιες Αρχές, εντός 30 ημερών από την ημερομηνία επίδοσης ή κοινοποίησης ή θυροκόλλησης της Πράξης Επιβολής Προστίμου και Αναστολής Λειτουργίας, ο νόμιμος τίτλος στη Δ.Ο.Υ. κατοικίας του παραβάτη προκειμένου να βεβαιωθεί.

Πηγή

Συνέχεια ανάγνωσης

πρέπει να δεις

Γωγώ Τσαμπά: Δεν γίνεται να πας σε πανηγύρι και να μην χορέψεις

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Γωγώ Τσαμπά: Δεν γίνεται να πας σε πανηγύρι και να μην χορέψεις 9

Γωγώ Τσαμπά για τα πανηγύρια

Για τον προβληματισμό σχετικά με τα πανηγύρια και αν μπορούν να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό, μίλησε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης (08/07) η τραγουδίστρια Γωγώ Τσαμπά

«Είναι δύσκολο να πας στο πανηγύρι και να μην χορέψεις ή να μην χαιρετήσεις φίλους και γνωστούς» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, εξήγησε πως αν και είχε προγραμματίσει αρκετές δουλειές πλέον μόνο 25 έχουν παραμείνει αν δεν αλλάξει κάτι σχετικά με τα πανηγύρια ενώ δηλώνει πως δεν πρέπει να απαγορευτούν τα πανηγύρια γιατί ο κλάδος τους πλήττεται ιδιαίτερα και δεν έχουν κάποιο «μηνιάτικο» για να ζήσουν όπως οι υπόλοιποι υπάλληλοι.

«Είναι πολύ συνάδελφοι που πεινάνε και εγώ στο τετράμηνο πήρα 1330 ευρώ, 800 και 534 προχτές». Γι αυτό, όπως εξηγεί, αν θέλουν να κλείσουν τα πανηγύρια ας τα κλείσουν αλλά ζητά να χορηγηθεί και στους εργαζόμενους του κλάδου ένα μηνιάτικο με ένα πόσο με το οποίο μπορεί να ζήσει μια οικογένεια.

Καταλήγοντας, σημείωσε πως γίνεται πανηγύρι και με μέτρα, ενώ ανέφερε πως «στην εκκλησία προσκυνάνε και στα πανηγύρια χορεύουνε».

Πηγή

Συνέχεια ανάγνωσης

πρέπει να δεις

6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μιχάλης Αντωνόπουλος

6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς

Στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς στην Καλαμάτα, το Σάββατο 11 ΙΟΥΛΙΟΥ , θα πραγματοποιηθεί ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ εξαιρετικά παρθένου Ελαιόλαδου KALAMATA OLIVE OIL AWARDS 2020.

Όπως είναι γνωστό ο σκοπός του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη των ποιοτικών χαρακτηριστικών του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου και της σημασίας τους στην προσπάθεια προώθησης του επώνυμου προϊόντος στην αγορά. Ταυτόχρονα ο διαγωνισμός συμβάλλει στην ποιοτική βελτίωση των ελληνικών ελαιόλαδων και στην ισχυροποίηση των ελληνικών branded προϊόντων.

Δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου

ΣΑΒΒΑΤΟ 11/07

18:30     Έναρξη του Φεστιβάλ από τον Πρόεδρο του Α.Σ. Καλαμάτας Μιχάλη Αντωνόπουλο

18:45    Χαιρετισμοί

19:00 Δημόπουλος Παναγιώτης Διευθυντής Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας,Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Γεωπονίας,Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου <<Διαγωνισμός Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου  του  KALATA OLIVE  OIL AWARDS 2020 από το αναγνωρισμένο πάνελ του ΤΕΙ Καλαμάτας>>

19:15 Παύλος Νησιανάκης, DVM, Χημικός MSc, Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών ΑΕ. <<Υπολείμματα φυτοφαρμάκων και βασικά ποιοτικά χαρακτηριστικά σε ελιές και ελαιόλαδα στην Ελλάδα>>

18:45     Γιάννης Κυριακόπουλος, Δ/ντής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας , γεωπόνος

19:15 Αντώνης. Παρασκευόπουλος, Δ/ντής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, γεωπόνος

20:15 Απονομή βραβείων & βράβευση τιμούμενων προσώπων

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 12/07

11:00 Αναστασόπουλος Ευστάθιος , Αντιπεριφερειάρχης Ν.Μεσσηνίας <<Kλιματική αλλαγή και ελαιοκαλλιέργεια. Αναβάθμιση αρδευτικών υποδομών της Π.Ε. Μεσσηνίας. >>

11:30  Γεώργιος Ζακυνθινός, καθηγητής τμ. Τεχνολογίας Τροφίμων ΑΤΕΙ Πελοποννήσου

«Ορυκτέλαια : Η επιμόλυνση του ελαιολάδου μας απειλή την ποιότητα και αμφισβήτηση της υγιεινής του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου »

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ