Connect with us
Επιμελητηρίο

Μεσσηνία

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου επιβραβεύει και ενισχύει τον Εθελοντισμό… (photos+video)

Ανέβηκε

στις

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου επιβραβεύει και ενισχύει τον Εθελοντισμό… (photos+video) 9
Κοινοποιησέ το

Εξοπλισμό στις επτά επιχειρησιακές εθελοντικές ομάδες : η Ομάδα Νέων “Δημιοβίτισσα”, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ), η Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΟΑΚ) 4Χ4, η ομάδα εθελοντών Βασιλιτσίου, η Ομάδα Σπηλαιοδιάσωσης, η ομάδα “Γαία” Μάνης και η ομάδα “Τηλεπικοινωνιακό Κέντρο Έκτακτης Ανάγκης”, προσέφερε η Π.Ε Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε μια ξεκάθαρη προσπάθεια επιβράβευσης της προσφοράς τους στο κοινωνικό σύνολο.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου επιβραβεύει και ενισχύει τον Εθελοντισμό… (photos+video) 10

Πριν από λίγο καιρό οι προαναφερθείσες μεσσηνιακές εθελοντικές οργανώσεις εκκλήθησαν να υποβάλλουν αιτήματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τα οποία ικανοποιήθηκαν στο μέγιστο βαθμό, κι όπως τόνισαν οι εκπρόσωποί τους ήταν μια καλοδεχούμενη κίνηση καθώς οι εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στον νομό δεν έχουν λάβει ενίσχυση περίπου δέκα χρόνια αν όχι ποτέ άλλοτε! Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι των επτά εθελοντικών ομάδων ήταν μια ευχάριστη έκπληξη που αν μη τι άλλο επιβραβεύσει το έργο τους, το οποίο είναι σημαντικό, αποτελεσματικό και πολλές φορές σωτήριο.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου επιβραβεύει και ενισχύει τον Εθελοντισμό… (photos+video) 11

Η απερχόμενη θεματική αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο Διοικητήριο, όπου παρόντες ήταν εκπρόσωποι των επτά εθελοντικών οργανώσεων της Μεσσηνίας, εξήρε το έργο των εθελοντών όπως και την απόφαση του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση και εν συνεχεία τους παραχώρησε εξοπλισμό αξίας 28.380 ευρώ, με σκοπό, όπως τόνισε, να συμβάλει στην διατήρηση της ετοιμότητας του εθελοντικού μηχανισμού πρόληψη και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών ειδικά σε μια εποχή όπου τα κλιματολογικά φαινόμενα είναι πρωτοφανή!

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου επιβραβεύει και ενισχύει τον Εθελοντισμό… (photos+video) 12

“Έχουν βρεθεί πολλές φορές δίπλα στις ανάγκες της Πολιτείας, σε πάρα πολύ σημαντικά και κρίσιμα γεγονότα. Φέτος είχαμε ιδιαίτερα έντονες κλιματολογικές συνθήκες: θεομηνίες “Ζορμπά”, καταστροφές πυρκαγιές εξαφανίσεις ατόμων, πάντοτε ήταν μπροστά οι εθελοντές. Από τη στιγμή που ανέλαβε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης την ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας στο νομό Μεσσηνίας, ύστερα από τα γνωστά γεγονότα, φάνηκε πως υπήρχαν πάρα πολλά προβλήματα και σοβαρές ελλείψεις στις ανάγκες των εθελοντών, οι οποίοι από το 2008 είχαν να λάβουν κάποια ενίσχυση στον εξοπλισμό τους λόγω του ότι είχε σταματήσει η Πολιτική Προστασία να παρέχει κάποια είδη. Θέλουμε να ενισχύουμε τους αγνούς πολίτες που ενισχύουν τις ανάγκες της Πολιτείας σε δύσκολες συνθήκες και φυσικά να δώσουμε μηνύματα προς την κοινωνία ότι, πρέπει να στεκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους που προσφέρουν αλλά και συγχρόνως να διατηρήσουμε σε ετοιμότητα τις εθελοντικές ομάδες. …Για εμάς δεν ισχύουν τα λόγια, ισχύουν μόνο τα έργα. Δεχθήκαμε αιτήματα από τις εθελοντικές ομάδες και προσπαθήσαμε να ανταποκριθούμε” δήλωσε η κα Μπούζα.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου επιβραβεύει και ενισχύει τον Εθελοντισμό… (photos+video) 13

Ο εκπρόσωπος της ΓΑΙΑ επισήμανε πως όλα αυτά τα χρόνια δράσης της δεν έχει πάρει ούτε έναν σωλήνα από τον κρατικό μηχανισμό “Με έκπληξή μας είδαμε ότι ο κ. Τατούλης εξασφάλισε κάποιο κονδύλη. Ζητήσαμε στολές τις οποίες έχουμε 10 χρόνια κι έχουν φθαρεί και κράνη.” Όπως είπε “ήταν μία ευχάριστη έκπληξη καθώς ο εξοπλισμός που ζήτησε η Γαία κοστίζει περίπου 10.000 ευρώ”.
Ο εκπρόσωπος των Τηλεπικοινωνιών επίσης στάθηκε στο γεγονός πως πρόκειται για πρωτοφανή κίνηση καθώς μέχρι σήμερα αγόραζαν εξοπλισμό με δικά τους χρήματα “Δεν υπήρχε παλαιότερα κανένας φορέας να ενισχύσει τις τηλεπικοινωνίες. Πιστεύω ότι η σημερινή ημέρα είναι πιο σημαντική για εμάς καθότι θα καλύψουμε με τον εξοπλισμό που μας παρέχεται, επικοινωνίες ψηφιακής και αναλογικής τεχνολογίας καθώς πρόκειται για τεχνολογία που λειτουργεί εκτός ρεύματος, εκτός πηγής ενέργειας. Τον Αύγουστο μας ζητήθηκε να ενημερώσουμε για όσα χρειαζόμαστε και μπορώ να επιβεβαιώσω πως ότι ζητήθηκε καλύφθηκε 100%! “ Επίσης είπε ότι ειδικός αναμεταδότης έχει τοποθετηθεί και ήδη βρίσκεται σε λειτουργία, μέσω του οποίου όλες οι εθελοντικές ομάδες σε οποιαδήποτε συνθήκη έχουν τη δυνατότητα να συνεργαστούν.

Στο γεγονός ότι παραχωρήθηκαν στους εθελοντές υλικά που ζητήθηκαν χωρίς κανέναν περιορισμό στάθηκε ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης “Οπότε ζητούσαμε υλικά είτε παίρναμε πολύ λίγα είτε τίποτα! Κι επειδή ο εθελοντισμός εξαρτάται τόσο από τα υλικά του όσο και από την παροχή βοήθειας απο τον κρατικό μηχανισμό και τους ιδιώτες , είναι σημαντικό να υπάρχει μία τακτική ενίσχυση ώστε το έργο τους να μπορεί να συνεχιστεί!”

Συγκεκριμένα, η Ομάδα Νέων “Δημιοβίτισσα” έλαβε μάσκες αντιασφυξιογόνες και ειδικά φίλτρα για τις μάσκες καθώς και σωλήνες πυρόσβεσης. Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης έλαβε κράνη, ειδικό φορείο μεταφοράς, ασυρμάτους και σακ βουαγιάζ διάσωσης, η Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών έλαβε μία γεννήτρια μεγάλης ισχύος και ένα μηχάνημα υδάτων, οι εθελοντές του Βασιλιτσίου έλαβαν 13 σωλήνες πυρόσβεσης,, η Σπηλαιοδιασώστες πήραν υλικά σπηλαιοδιάσωσης και εξοπλισμό επικοινωνίας, η ΓΑΙΑ θα πάρει 21 πυρίμαχες στολές και κράνη και οι Τηλεπικοινωνίες θα πάρουν εξοπλισμό αναλογικής και ψηφιακής επικοινωνίας.

 

pralinaspourgitissesamiikoniokafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ