Πολιτικά
Η Μέρκελ έρχεται στην Ελλάδα
Ανέβηκε
5 έτη πρινστις
από
Kalamata Times

Η τελευταία της επίσκεψη ως καγκελάριος στην χώρα μας
Η Ελλάδα και συγκεκριμένα η Αθήνα αναμένεται να είναι ένας από τους τελευταίους προορισμούς εκτός Γερμανίας, της Άνγκελα Μέρκελ, ως καγκελάριος, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες η απερχόμενη από την εξουσία «Σιδηρά Κυρία» της ΕΕ αποδέχθηκε πρόσκληση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.
Η Μέρκελ η οποία τα Χριστούγεννα αναμένεται να παραδώσει τα ηνία της Γερμανίας στον Όλαφ Σολτς το τελευταίο διάστημα πραγματοποιεί επισκέψεις σε άλλες χώρες με χαρακτηριστικότερη την επίσκεψη στην Τουρκία και την συνάντηση που είχε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μετά τη συνάντηση, παρατέθηκε γεύμα προς τιμήν της καγκελαρίου και ακολούθησε συνέντευξη Τύπου, με τον Ερντογάν (ο οποίος έκανε προκλητικές αναφορές και για την Ελλάδα) να τη χαρακτηρίζει «αγαπητή φίλη».
Η πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την Άνγκελα Μέρκελ, έγινε σύμφωνα με τις πληροφορίες στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Δυτικών Βαλκανίων στη Σλοβενία. Εκεί, η «σιδηρά κυρία» της ΕΕ στο περιθώριο των συζητήσεων είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τους ομολόγους της για αρκετά σημαντικά ζητήματα της επικαιρότητας.
Η απερχόμενη καγκελάριος μάλιστα είχε και τετ α τετ σε θετικό κλίμα με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Μία συζήτηση που όπως απέδειξαν και τα φωτογραφικά στιγμιότυπα, «διεκόπη» σε χαλαρή διάθεση και από τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. Στις εν λόγω επαφές, έπεσε στο τραπέζι και η πρόταση για επίσκεψη στην Αθήνα, την οποία και η Μέρκελ εξ αρχής αποδέχθηκε.



Ενδιαφέρουσες Ειδήσεις
-
Ανγκελα Μέρκελ: Στο σούπερ μάρκετ στην πρώτη της εξόρμηση ως… συνταξιούχος
-
Το τετ α τετ Μητσοτάκη- Μέρκελ, ο προκλητικός Τσαβούσογλου και το γερμανικό «Φανάρι»
-
Μέρκελ: «Η δυσκολότερη στιγμή της θητείας μου όταν ζήτησα τόσα πολλά από την Ελλάδα»
-
Κοινό μήνυμα Μακρόν ‑ Μέρκελ στην Τουρκία για σεβασμό του διεθνούς δικαίου
-
Νέα πρόκληση Ερντογάν: Τους είπαμε αν επιτεθείτε στο Oruc Reis, θα πληρώσετε βαρύ τίμημα
Πρόσφατα Άρθρα

ΒΙΟ.ΠΑ. Καλαμάτας: Το μεγαλύτερο κέντρο υπηρεσιών αυτοκινήτου και επιχειρηματικότητας στη Μεσσηνία

Milagro All Day Cafe Bar Restaurant: Το νέο στολίδι της παραλιακής Καλαμάτας ανοίγει τις πόρτες του αύριο Σάββατο 11 Ιουλίου

Νέα επένδυση 7,65 εκατ. ευρώ για το νέο Γυμνάσιο και Λύκειο της Χώρας Πύλου

Η Ναυτική Ακαδημία στη Μπούκα στο επίκεντρο: Παρέμβαση Καραμπάτου για ένα έργο εθνικής σημασίας

Το καλοκαιρινό BBQ των Αεροπροσκόπων Καλαμάτας επιστρέφει με μουσική, γεύσεις και γιορτινή διάθεση















