Connect with us

Events

Η φωνή της Διοργανώτριας του KDC για το ρευστό σκηνικό που διανύουμε

Ανέβηκε

στις

Kalamata Dance Cup
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

Αγαπητοί φίλοι του χορού, αγαπητοί φίλοι του θεάματος,

ο γενικότερος κλάδος της διοργάνωσης και διεξαγωγής εκδηλώσεων και αγώνων (οι αθλητικοί αγώνες χορού, τα φεστιβάλ, οι συναυλίες κ.α με ψυχαγωγία, διασκέδαση, αθλητισμό)  είναι από τους μεγάλους ασθενείς της τρέχουσας υγειονομικής συγκυρίας.

Είναι πολύ δύσκολο εν μέσω πανδημίας, με τα απαγορευτικά κυβερνητικά μέτρα και τον φόβο που επικρατεί, να οργανώσει κανείς μια μεγάλη πολύπλευρη διοργάνωση σαν το Διεθνή Διαγωνισμό Αθλητικού χορού ‘Kalamata Dance Cup’, που περιλαμβάνει αθλητικούς αγώνες χορού, σεμινάρια –διαλέξεις, παραστάσεις τέχνης και πολιτισμού μέσα σε μια συνολική εκδρομή ‘θεματικού’ τουρισμού στη Καλαμάτα. Έχει δύσκολες και ειδικές απαιτήσεις, οι οποίες πρέπει να προσαρμοστούν στα υγειονομικά πρωτόκολλα και στα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να τηρηθούν και μάλιστα χωρίς θεατές.

Kalamata Dance Cup

Η αίσθηση της κινούμενης άμμου έχει δοκιμάσει όλα τα χρονοδιαγράμματα και τα σχέδια των διοργανωτών, οι οποίοι μένουν εδώ και καιρό σε εγρήγορση και οφείλουν να  επανασχεδιάζουν τα βήματά τους μέρα με τη μέρα, ανάλογα με την εξέλιξη του δυναμικού αυτού υγειονομικού φαινομένου. Καθημερινά διαφοροποιούνται οι κυβερνητικές ανακοινώσεις και τίθενται νέα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, που σε συνδυασμό με την επέλευση του φθινοπώρου και του χειμώνα ανατρέπουν τις ελπίδες. «Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση που δεν ξέρουμε πώς να διαχειριστούμε -όχι μόνο εμείς στον χώρο του πολιτισμού, του αθλητισμού, και  της διοργάνωσης μουσικοχορευτικών θεαμάτων, εκδηλώσεων ή αθλητικών αγώνων, αλλά οι πάντες. Κάθε μέρα μαθαίνουμε και προσπαθούμε να προσαρμοστούμε σε αυτή τη νέα κατάσταση. Πιστεύω πως η απεμπλοκή από τη νέα αυτή ρευστή, αβέβαιη και περιοριστική κατάσταση θα αργήσει. Προσωπικά, πιστεύω ότι όλο αυτό δεν θα τελειώσει γρήγορα. Θα πρέπει απλώς να μάθουμε να ζούμε με αυτό και να προφυλασσόμαστε».

Kalamata Dance Cup

«Ωστόσο πρέπει να τονίσω την αμέριστη στήριξή μου στα αυστηρά μέτρα προστασίας. Σε αυτό το πλαίσιο, ο σχεδιασμός και η προετοιμασία οργάνωσης είναι εξαιρετικά δύσκολα αν όχι ανέφικτα. Ο τομέας μας έχει πληγεί καθολικά -ιδίως το σκέλος των φεστιβάλ και των μεγάλων διοργανώσεων με πολύ κοινό. Τέτοιες διοργανώσεις δεν γίνονται πουθενά αυτή τη στιγμή, ούτε στην Ευρώπη, ούτε στην Αμερική. Κι εμείς ως Διεθνή Διοργάνωση, επειδή φέρναμε και ξένους πρωταθλητές χορού, καλλιτέχνες ή συνεργάτες και αρκετές φορές μεγάλα ονόματα συμβαδίζουμε με τις τάσεις του εξωτερικού. Είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι στο ζήτημα της προστασίας της δημόσιας υγείας –Δεν έχεις κανένα δικαίωμα να θέσεις τον κόσμο σε κίνδυνο ως διοργανωτής κάνοντας μια διοργάνωση όπου δεν γίνεται να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας (π.χ. με συνωστισμό κόσμου). Ναι, ο κόσμος μολύνεται και μπορεί να μολυνθεί περισσότερο εκεί που υπάρχει συνωστισμός. Αυτή είναι η αλήθεια. Και οι αντίστοιχοι μεγάλοι διαγωνισμοί ή φεστιβάλ εκτός από τους συμμετέχοντες, απευθύνονται σε ένα κοινό που επικοινωνεί, χορεύει και μοιράζεται η στιγμή, αλλιώς χάνεται η ουσία.

Kalamata Dance Cup

Στο πλαίσιο αυτό, η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Kalamata Dance Cup και εγώ προσωπικά ως διοργανώτρια, προσπαθούσαμε στο μέγιστο, εδώ και πολύ καιρό, σε έναν μονόδρομο ουσιαστικά, να βρούμε τρόπους σεβόμενοι την υγεία και ασφάλεια όλων, όχι μόνο για να διατηρήσουμε τον θεσμό της Διοργάνωσης, αλλά και να αποφύγουμε την αποδυνάμωση του αθλητικού χορού, καθώς και της τέχνης και του πολιτισμού. Μάταια όμως! Είναι μονόδρομος! Έχουμε ωστόσο εισπράξει από όλους τους ενδιαφερόμενους, το μεγάλο κόστος της πολύχρονης αποχής τους τόσο από τον αγωνιστικό χώρο, όσο και από την εμπειρία αντίστοιχων Events που έχουν ακυρωθεί.

Παρόλο που η Καλαμάτα παραμένει μια περιοχή χαμηλού κινδύνου, δεν επιθυμούμε να θέσουμε σε δίλημμα τους αθλητές-χορευτές απ’ όλη την Ελλάδα, τους προπονητές, Κριτές και συνεργάτες, αλλά ούτε τους γονείς που συνοδεύουν τα παιδιά τους. Επειδή η Διοργάνωση του Kalamata Dance Cup σύμφωνα με τις κριτικές σας αποτελεί μια πολύπλευρη μοναδική εμπειρία, τόσο στο εύρος και στην ποικιλία των συμμετεχόντων, όσο και στους τομείς γενικής διοργάνωσης και παραγωγής του αγώνα αθλητικού χορού με υψηλά standards , δεν επιθυμούμε σε καμιά περίπτωση, να αλλοιώσουμε την εικόνα που έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα.

Kalamata Dance Cup

Το Kalamata Dance Cup ως διοργάνωση, δεν είναι για ημίμετρα. Δεν δύναται να πραγματοποιηθεί ούτε με περιορισμένες συμμετοχές, ούτε χωρίς ξένους, ούτε χωρίς θεατές, ούτε χωρίς το υψηλό επίπεδο του, ούτε διαδικτυακά, αλλά ούτε να αλλάξει χώρο από το υπέροχο διαγωνιστικό παρκέ του Δημοτικού Γηπέδου ‘Τέντα’ Καλαμάτας, που τόσο έχει αγαπηθεί από τους αθλητές, για να μεταφερθεί σε οποιονδήποτε ακατάλληλο μη πιστοποιημένο και μη αδειοδοτημένο αγωνιστικό χώρο. Με σεβασμό στους κανονισμούς αθλητικών αγώνων,

μα πάνω απ’ όλα με συνέπεια και σεβασμό προς όλους αυτούς που στήριξαν τα πρώτα χρόνια τη συγκεκριμένη αθλητική – πολιτιστική διοργάνωση απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού και συνέβαλλαν σ’ αυτό που είναι σήμερα,

και επειδή η υγεία όλων μας είναι το κύριο μέλημά μας,

επιθυμούμε να συμβάλλουμε και εμείς με τον τρόπο μας στην γρήγορη επαναφορά της κανονικότητας στη χώρα μας,

ώστε η Καλαμάτα να παραμείνει το «κέντρο συνάντησης της αθλητικής χορευτικής κοινότητας»

και ο θεσμός του Kalamata Dance Cup να διατηρήσει την ανοδική του πορεία.

Περιμένουμε να δούμε πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση και η επόμενη ημέρα, διατηρώντας ωστόσο πάντα την αισιοδοξία μας.

Με εκτίμηση,

Εκ του ΔΣ του Συλλόγου Dance Challenge

Νίνα Δράκου – Διοργανώτρια KALAMATA DANCE CUP

sesamiikonio
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ