Connect with us

NightLife

Η Ελληνική Επιχειρηματικότητα ως Βασική Κινητήρια Δύναμη της Επανάστασης του 1821

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Η Ελληνική Επιχειρηματικότητα ως Βασική Κινητήρια Δύναμη  της Επανάστασης του 1821 1

Μελέτη Μανιατακείου Ιδρύματος

Στο πλαίσιο της επετείου των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση, το Μανιατάκειο Ίδρυμα αποφάσισε να μελετήσει τον ρόλο της ελληνικής επιχειρηματικότητας στην επανάσταση του 1821 και στη συνεπακόλουθη δημιουργία του ελληνικού κράτους. Η μελέτη φέρει τον τίτλο «Η Ελληνική Επιχειρηματικότητα ως Βασική Κινητήρια Δύναμη της Επανάστασης του 1821» και στηρίζεται σε 5 ενότητες, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ιδρύματος Δημήτρης Μανιατάκης στο πλαίσιο της εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ιδρύματος πριν λίγες ημέρες στο Roof Garden της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν.

Ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον ο Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικών Επιστημών Γεώργιος Μέργος, η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Σύγχρονης Ιστορίας και Διεθνούς Πολιτικής Κωνσταντίνα Μπότσιου και ο Επίκουρος Καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας Θάνος Χρήστου.

Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Δρ Οικονομολόγος Κίμων Στεριώτης με θέμα «Η ελληνική επιχειρηματικότητα ως βασική κινητήρια δύναμη της Επανάστασης του 1821». Στην ομιλία του ανέδειξε τον εξαιρετικά σημαντικό ρόλο της αναδυόμενης ελληνικής επιχειρηματικής τάξης στην προετοιμασία και οργάνωση της εθνικής επανάστασης του 1821. Πρόβαλε τις μεγάλες αλλαγές που έγιναν στις οικονομίες των ευρωπαϊκών χωρών και τη συνακόλουθη διαμόρφωση των εξωτερικών πολιτικών για τη δημιουργία νέων εμπορικών δρόμων, για πρόσβαση σε νέες αγορές, μέσα από συγκρούσεις με την Οθωμανική αυτοκρατορία.

Σκιαγράφησε τον μετασχηματισμό της τουρκοκρατούμενης ελληνικής οικονομίας σε μια πιο εξωστρεφή, μέσω της δημιουργίας νέων οικονομικών κλάδων και της υιοθέτησης καινοτομιών. Υπογράμμισε τη σημασία της ενότητας του ελληνικού έθνους για την απελευθέρωση από τον οθωμανικό ζυγό και τη δημιουργία ενός εθνικού κράτους που θα εξασφαλίζει τη διαρκή βελτίωση της οικονομικής και κοινωνικής ευημερίας. Επεσήμανε ότι η σύγχρονη πρόκληση είναι τα διεθνώς αναγνωρισμένα επιτεύγματα των επαναστατημένων ελλήνων εμπόρων, πλοιοκτητών κλπ. να γίνουν πηγή έμπνευσης που θα οδηγήσει αφενός στην επιτάχυνση των απαραίτητων οικονομικών αλλαγών στην Ελλάδα και τη μετατροπή της σε μια χώρα διεθνώς ισχυρή και ανταγωνιστική με καινοτομίες, μεγάλες επενδύσεις και ανταγωνιστικές επιχειρήσεις και αφετέρου στην ανάδειξη της Ελλάδας σε πύλη διασύνδεσης τόσο του αρχαίου ελληνικού και βυζαντινού πολιτισμού με τους παλαιότερους και σύγχρονους πολιτισμούς όσο και διεθνούς προαγωγής της βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας.

Έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας ότι «ανατρέχοντας 200 χρόνια πίσω και αναζητώντας τα αίτια που προκάλεσαν την έκρηξη της επανάστασης, μπορούμε να διδαχθούμε από τα οράματα των προγόνων μας, προκειμένου να χαράξουμε το μέλλον μας για τις επόμενες δεκαετίες».

Η Ελληνική Επιχειρηματικότητα ως Βασική Κινητήρια Δύναμη  της Επανάστασης του 1821 2

Για το πρότυπο συνεργασίας τοπικής αυτοδιοίκησης και ιδιωτικής πρωτοβουλίας σε δύο πολύ σημαντικά έργα που πραγματοποιήθηκαν στην Κορώνη, ευχαρίστησε το Μανιατάκειον Ίδρυμα ο τ. δήμαρχος Πύλου-Νέστορος και νυν Γραμματέας της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης. Συγκεκριμένα το ίδρυμα χρηματοδότησε την υποβρύχια αρχαιολογική έρευνα πέριξ του κάστρου και του αντίστοιχου ακρωτηρίου, την αποτύπωση των ενάλιων αρχαιοτήτων καθώς επίσης και των σπηλαιώσεων στο πλαίσιο σύνταξης μελετών προστασίας και αναστήλωσης του κάστρου, προκειμένου να γίνουν οι υποστηρικτικές παρεμβάσεις για την αποκατάστασή του, καθώς επίσης χρηματοδότησε τη μελέτη ανέγερσης σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος για τη στέγαση του Γυμνασίου και Λυκείου της Τοπικής Κοινότητας της Κορώνης.

Αναγνώστηκε επίσης χαιρετισμός του δήμαρχου Πύλου-Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα, όπου αναφέρονταν τα έργα μείζονος σημασίας για την Κορώνη, καθώς και όλες οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για την αναβάθμιση της Εμβληματικής Κοινότητας για τη Μεσογειακή Διατροφή, ώστε να αποτελέσει την ναυαρχίδα της ανάπτυξης της περιοχής. Στην επιστολή του ο κ. Καρβέλας τόνισε ότι τα οφέλη που προκύπτουν για την κοινωνία από τις συνέργειες ανάμεσα στην τοπική αυτοδιοίκηση και τα κοινωφελή ιδρύματα είναι πολλαπλασιαστικά και ευχαρίστησε το Μανιατάκειον Ίδρυμα που αγκαλιάζει τις προσπάθειες του Δήμου Πύλου-Νέστορος για πρόοδο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, της Συμβουλευτικής Επιτροπής και φίλοι του Μανιατακείου Ιδρύματος από τον επιχειρηματικό και ακαδημαϊκό χώρο.

NightLife

O Μιχάλης & ο Αλέξανδρος Τζουγανάκης live το Σάββατο στο Brooklyn stage

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

O Μιχάλης & ο Αλέξανδρος Τζουγανάκης live το Σάββατο στο Brooklyn stage 11

Τζουγανάκης Brooklyn live stage

“Δέξου της βροχής τα δώρα και της μοναξιάς… να ´ρχεσαι τα κρύα βράδια και να μ´αγαπάς…”.

Ο Μιχάλης άντλησε στοιχεία από τη μουσική του νησιού του, τα εκσυγχρόνισε και τα πάντρεψε, με έναν εντελώς δικό του εναλλακτικό τρόπο.

Τόλμησε να ερμηνεύσει με την ιδιαίτερη, ιδιότυπη και μοναδική σε χροιά φωνή του και να παίξει το λαούτο με έναν τρόπο που δεν έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν. Στο μουσικό ταξίδι των εμφανίσεων του Μιχάλη Τζουγανάκη, θα γίνει ένα πέρασμα από τη μακρόχρονη δισκογραφική του πορεία, δεν αποκλείονται ανέκδοτα τραγούδια αλλά και εμπνεύσεις επί σκηνής.

Με αυτόν τον τρόπο ο καλλιτέχνης καταφέρνει να δώσει μια μοναδικότητα στην κάθε του εμφάνιση, χαρίζοντάς μας μια αξέχαστη εμπειρία. Επιπλέον η συνύπαρξη του στη σκηνή έρχεται να εμπλουτιστεί με τον Αλέξανδρο Τζουγάνακη, ένα νέο πολλά υποσχόμενο καλλιτέχνη, που θα μας παρουσιάσει ένα μέρος από δικές του δημιουργίες καθώς και τραγούδια της παραδοσιακής και ελληνικής σκηνής με ξεχωριστό και εκπληκτικό τρόπο.
Θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το πάντρεμα δύο λαούτων και δύο φωνών σε μία ιδιαίτερη μουσική επικοινωνία.

O Μιχάλης & ο Αλέξανδρος Τζουγανάκης live το Σάββατο στο Brooklyn stage 12

Τιμές εισιτηρίων:

Κανονικό: 15€.

Προπωληση :12€

Συνέχεια ανάγνωσης

NightLife

BUS The Unknown Secretary + Night Resident Live at Brooklyn Stage

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

BUS The Unknown Secretary + Night Resident Live at Brooklyn Stage 13

Brooklyn Stage – ΒUS

Οι Αθηναίοι heavy rockers Bus the unknown secretary ξεκίνησαν να Roll-άρουν το 2011, δημοσιεύοντας για πρώτη φορά υλικό τους τον Μάρτιο του 2014, το “The Impious Tapes” EP και μόλις δύο μήνες αργότερα το “The Cross” EP τα οποία αναγνωρίστηκαν πολύ σύντομα απο το ελληνικό κοινό και όχι μόνο.

Το 2016 ακολούθησε το ντεμπούτο τους “The Unknown Secretary” μέσω της Twin Earth Records, το οποίο θεωρείται ένα απο τα καλύτερα άλμπουμ του 2016 στην Heavy Rock/Οccult Rock underground σκηνή παγκοσμίως, ξεχωρίζοντας κομμάτια όπως το “Forever Grey”, Don’t Fear Your Demon” και “Fallen”.

Τον Οκτώβριο του 2018 οι BUS υπογράφουν συμβόλαιο με την καλιφορνέζικη Riding Easy Records οπου και κυκλοφορούν το πολύ δυνατό “Never Decide” το Μάρτιο του 2019, το οποίο μ’ ενα εκπληκτικό εξώφυλλο και με ένα ακόμα καλύτερο μουσικό περιεχόμενο έρχεται να σφραγίσει την ποιότητα της μπάντας βάζοντας τους BUS σε πιο mainstream μονοπάτια. Τραγούδια που ξεχωρίζουν: “You Better Come In You Better Calm Down”, “I Buried Paul” και “Moonchild”.

Οι ΒUS έχουν στα πόδια τους αρκετές εμφανίσεις σε Αθήνα, επαρχία, εξωτερικό όπως επίσης και ειδικές συμμετοχές πλάι σε δημοφιλή γκρούπ του εξωτερικού. Μόλις πριν τρείς μήνες επισκέφτηκαν την Ευρώπη στα πλαίσια της πρώτης τους ευρωπαικής τουρνέ για έντεκα shows σε πόλεις όπως η Πάρμα, Τρεβίζο, Σάλτζμπουργκ, Πράγα, Βερολίνο Βελιγράδι, Σόφια κ.α. Πολύ σύντομα θα δούμε το “Λεωφορείο” να Roll-άρει ξανά στους δρόμους της Ευρωπης και ακόμα παραπέρα.

Night Resident

Δημιουργημένοι τον Σεπτέμβριο του 2018 από τρεις μουσικούς με αρκετή προϋπηρεσία και εμπειρία στο χώρο του ελληνικού underground rock / metal χώρου, σε σχήματα όπως οι Speedblow, Black Soul Horde, Engine-V, κ.α., οι Night Resident είχαν από την αρχή έναν και μόνο στόχο: Να παίξουν rock μουσική που πηγάζει αυθόρμητα από την καρδιά τους και από τον μουσικό διάλογο που δημιουργούν μεταξύ τους στο studio, με βασικές τους επιρροές τα ακούσματα τους από rock, heavy rock, doom και heavy metal ηχοχρώματα όλων των δεκαετιών, περασμένα από ένα δικό τους πρίσμα και χωρίς φόβο για τον πειραματισμό και το νέο.

Το promo video “Moon Rapture” αποτέλεσε τη γνωριμία τους με το κοινό, λίγο πριν την ολοκλήρωση της σύνθεσης και των ηχογραφήσεων του ομότιτλου ντεμπούτο τους, που κυκλοφόρησε στις 3 Σεπτεμβρίου 2019. Αν ψάχνετε για κάτι σκοτεινό, ομιχλώδες, ατμοσφαιρικό, heavy, στακάτο, πολυμορφικό και εντέχνως αιρετικό, είναι πολύ πιθανό οι Night Resident να αποτελέσουν το επόμενο μουσικό σας ναρκωτικό!

 

Συνέχεια ανάγνωσης

NightLife

Ο Γιώργος Σαμπαριώτης + «Οι υπόψιν» στο Enigma Cafe Bar Stoupa

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ο Γιώργος Σαμπαριώτης + «Οι υπόψιν» στο Enigma Cafe Bar Stoupa 14

Enigma Cafe Bar

Το μουσικό συγκρότημα που σε κάθε του live εμφάνιση προκαλεί ντελίριο και «εκρήξεις» κεφιού, ο Γιώργος Σαμπαριώτης και οι «Υπόψιν» έρχονται για μια μοναδική εμφάνιση στο Enigma Cafe Bar Stoupa!

Το γνωστό cafe bar που τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε καλλιτεχνικό σταυροδρόμι παρουσιάζει τον γνωστό στην Μεσσηνία λυράρη με καταγωγή από την Κρήτη και το συγκρότημά του, που σαρώνει με τα sold out live τους ανά την Ελλάδα, για μια βραδιά που θα κλέψει την παράσταση στη διασκέδαση!

Ο frontman Γιώργος Σαμπαριώτης και «Οι υπόψιν» είναι η μπάντα που «παντρεύει» το παραδοσιακό, το κρητικό, το νησιώτικο και το μοντέρνο… μια παρέα φίλων που κάνει τη διαφορά στη διασκέδαση και πλέον, κάνει τον γύρο του κόσμου και της Ελλάδας με τεράστια επιτυχία.

Στο καλλιτεχνικό στέκι της Δυτικής Μάνης, ανάμεσα στην παραλία Καλογριά και στην παραλία Στούπας ο γνωστός Frontman και ταλαντούχος λυράρης Γιώργος Σαμπαριώτης που έχει στο πλευρό τους Λάμπρο Πανταζόπουλο στο μπουζούκι, στα τζούρα και το μαντολίνο, τον Λευτέρη Συμιανάκη στην κιθάρα και στο τραγούδι, τον Χρήστο Περδίκη στο μπάσο, και τον Γιάννη Τζανίδη στα τύμπανα, έρχεται για να παρουσιάσει κάτι ξεχωριστό επί της σκηνής του Enigma Cafe Bar Stoupa την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου στις 9 μ.μ.

Για κρατήσεις και πληροφορίες τηλεφωνήστε στο 2721 078113.

Ο Γιώργος Σαμπαριώτης + «Οι υπόψιν» στο Enigma Cafe Bar Stoupa 15

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ