Connect with us

NightLife

Η Ελληνική Επιχειρηματικότητα ως Βασική Κινητήρια Δύναμη της Επανάστασης του 1821

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Η Ελληνική Επιχειρηματικότητα ως Βασική Κινητήρια Δύναμη  της Επανάστασης του 1821 1

Μελέτη Μανιατακείου Ιδρύματος

Στο πλαίσιο της επετείου των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση, το Μανιατάκειο Ίδρυμα αποφάσισε να μελετήσει τον ρόλο της ελληνικής επιχειρηματικότητας στην επανάσταση του 1821 και στη συνεπακόλουθη δημιουργία του ελληνικού κράτους. Η μελέτη φέρει τον τίτλο «Η Ελληνική Επιχειρηματικότητα ως Βασική Κινητήρια Δύναμη της Επανάστασης του 1821» και στηρίζεται σε 5 ενότητες, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ιδρύματος Δημήτρης Μανιατάκης στο πλαίσιο της εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ιδρύματος πριν λίγες ημέρες στο Roof Garden της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν.

Ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον ο Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικών Επιστημών Γεώργιος Μέργος, η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Σύγχρονης Ιστορίας και Διεθνούς Πολιτικής Κωνσταντίνα Μπότσιου και ο Επίκουρος Καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας Θάνος Χρήστου.

Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Δρ Οικονομολόγος Κίμων Στεριώτης με θέμα «Η ελληνική επιχειρηματικότητα ως βασική κινητήρια δύναμη της Επανάστασης του 1821». Στην ομιλία του ανέδειξε τον εξαιρετικά σημαντικό ρόλο της αναδυόμενης ελληνικής επιχειρηματικής τάξης στην προετοιμασία και οργάνωση της εθνικής επανάστασης του 1821. Πρόβαλε τις μεγάλες αλλαγές που έγιναν στις οικονομίες των ευρωπαϊκών χωρών και τη συνακόλουθη διαμόρφωση των εξωτερικών πολιτικών για τη δημιουργία νέων εμπορικών δρόμων, για πρόσβαση σε νέες αγορές, μέσα από συγκρούσεις με την Οθωμανική αυτοκρατορία.

Σκιαγράφησε τον μετασχηματισμό της τουρκοκρατούμενης ελληνικής οικονομίας σε μια πιο εξωστρεφή, μέσω της δημιουργίας νέων οικονομικών κλάδων και της υιοθέτησης καινοτομιών. Υπογράμμισε τη σημασία της ενότητας του ελληνικού έθνους για την απελευθέρωση από τον οθωμανικό ζυγό και τη δημιουργία ενός εθνικού κράτους που θα εξασφαλίζει τη διαρκή βελτίωση της οικονομικής και κοινωνικής ευημερίας. Επεσήμανε ότι η σύγχρονη πρόκληση είναι τα διεθνώς αναγνωρισμένα επιτεύγματα των επαναστατημένων ελλήνων εμπόρων, πλοιοκτητών κλπ. να γίνουν πηγή έμπνευσης που θα οδηγήσει αφενός στην επιτάχυνση των απαραίτητων οικονομικών αλλαγών στην Ελλάδα και τη μετατροπή της σε μια χώρα διεθνώς ισχυρή και ανταγωνιστική με καινοτομίες, μεγάλες επενδύσεις και ανταγωνιστικές επιχειρήσεις και αφετέρου στην ανάδειξη της Ελλάδας σε πύλη διασύνδεσης τόσο του αρχαίου ελληνικού και βυζαντινού πολιτισμού με τους παλαιότερους και σύγχρονους πολιτισμούς όσο και διεθνούς προαγωγής της βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας.

Έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας ότι «ανατρέχοντας 200 χρόνια πίσω και αναζητώντας τα αίτια που προκάλεσαν την έκρηξη της επανάστασης, μπορούμε να διδαχθούμε από τα οράματα των προγόνων μας, προκειμένου να χαράξουμε το μέλλον μας για τις επόμενες δεκαετίες».

Η Ελληνική Επιχειρηματικότητα ως Βασική Κινητήρια Δύναμη  της Επανάστασης του 1821 2

Για το πρότυπο συνεργασίας τοπικής αυτοδιοίκησης και ιδιωτικής πρωτοβουλίας σε δύο πολύ σημαντικά έργα που πραγματοποιήθηκαν στην Κορώνη, ευχαρίστησε το Μανιατάκειον Ίδρυμα ο τ. δήμαρχος Πύλου-Νέστορος και νυν Γραμματέας της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης. Συγκεκριμένα το ίδρυμα χρηματοδότησε την υποβρύχια αρχαιολογική έρευνα πέριξ του κάστρου και του αντίστοιχου ακρωτηρίου, την αποτύπωση των ενάλιων αρχαιοτήτων καθώς επίσης και των σπηλαιώσεων στο πλαίσιο σύνταξης μελετών προστασίας και αναστήλωσης του κάστρου, προκειμένου να γίνουν οι υποστηρικτικές παρεμβάσεις για την αποκατάστασή του, καθώς επίσης χρηματοδότησε τη μελέτη ανέγερσης σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος για τη στέγαση του Γυμνασίου και Λυκείου της Τοπικής Κοινότητας της Κορώνης.

Αναγνώστηκε επίσης χαιρετισμός του δήμαρχου Πύλου-Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα, όπου αναφέρονταν τα έργα μείζονος σημασίας για την Κορώνη, καθώς και όλες οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για την αναβάθμιση της Εμβληματικής Κοινότητας για τη Μεσογειακή Διατροφή, ώστε να αποτελέσει την ναυαρχίδα της ανάπτυξης της περιοχής. Στην επιστολή του ο κ. Καρβέλας τόνισε ότι τα οφέλη που προκύπτουν για την κοινωνία από τις συνέργειες ανάμεσα στην τοπική αυτοδιοίκηση και τα κοινωφελή ιδρύματα είναι πολλαπλασιαστικά και ευχαρίστησε το Μανιατάκειον Ίδρυμα που αγκαλιάζει τις προσπάθειες του Δήμου Πύλου-Νέστορος για πρόοδο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, της Συμβουλευτικής Επιτροπής και φίλοι του Μανιατακείου Ιδρύματος από τον επιχειρηματικό και ακαδημαϊκό χώρο.

NightLife

Ροδανθός Bar: Rock night και 30 lit δωρεάν μπύρα για όλους

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ροδανθός Rock Bar

Ροδανθός Rock Bar

Βραδιά αφιερωμένη στο προσωπικό  αλλα και στους φίλους του Rodanthos Rock n Roll Beer Bar στην Αμφείας, με dj set τους Γιάννη Κουτίβα και Δημήτρη Μπρεζεράκο, σήμερα Σάββατο 4 Ιουλίου.

Δυο από τους καλύτερους djs σε ένα από τα πιο πετυχημένα rock bar της πόλης, θα βρεθούν μαζί για άλλη μια φορά ώστε να σας προσφέρουν μια αξέχαστη βραδιά με πολύ rock και αρκετή μπύρα, καθώς ο ιδιοκτήτης του καταστήματος κ. Γιάννης Κουτίβας φρόντισε να δοθούν δωρεάν για όλο τον κόσμο που θα έρθει να διασκεδάσει στο  ιστορικό rock bar της πόλης, στον Ροδανθό 30 λίτρα μπύρα.

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά οι νύχτες δροσερές και η διασκέδαση στο αποκορύφωμα της… καλή διασκέδαση!!!

Ροδανθός Rock Bar

 

Συνέχεια ανάγνωσης

NightLife

Full Moon live με Βαγγέλη Γερμανό και Μιρέλα Πάχου στις Ammothines

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ammothines με Βαγγέλη Γερμανό και Μιρέλα Πάχου

Ammothines με Βαγγέλη Γερμανό και Μιρέλα Πάχου

Ο Βαγγέλης Γερμανός και η Μιρέλα Πάχου συναντιούνται επί σκηνής στις Ammothines, για να ταξιδέψουν τον κόσμο σε ένα ονειρικό και μελωδικό καλοκαίρι.

Κρουαζιέρα για δυο αυτή την Κυριακή 5 Ιουλίου στο εξωτικό beach bar “ammothines restaurant” στο Πετροχώρι Πύλου

Ammothines με Βαγγέλη Γερμανό και Μιρέλα Πάχου

ammothines.gr

 

Συνέχεια ανάγνωσης

NightLife

Elias Fassos & RisK GR την Κυριακή στις 4 θάλασσες beach bar

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Elias Fassos & RisK GR

Elias Fassos & RisK GR

Το δίδυμο δυο Καλαματιανών μουσικών παραγωγών που έπιασε κορυφή με το remix « Στο ‘πα και στο ξαναλέω –Νατάσσα Μποφίλιου – Elias Fassos & RisK GR remix » θα βρεθεί στα decks στις 4 θάλασσες beach bar στο Πετροχώρι Πύλου αυτή την Κυριακή 28 Ιουνίου, για μια εκρηκτική εμφάνιση κι ένα Dj set που θα μείνει αξέχαστο.

Ετοιμαστείτε να ταξιδέψετε, δίπλα στο κύμα με τις αξεπέραστες μελωδίες των Elias Fassos & RisK GR, πραγματικοί πρωτοπόροι με τον ήχο τους να είναι σίγουρα μοναδικός από κάθε άποψη. Πάντοτε με διάθεση για εξέλιξη και στοχεύοντας στο καινούργιο κατορθώνουν με μαεστρία να κινούνται σε ολόκληρο το φάσμα της μουσική, δεν είναι δύσκολο να κατανοήσει κανείς τους λόγους που οι Elias Fassos & RisK GR έχουν αγαπηθεί τόσο από το κοινό.

Καλή διασκέδαση!

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ