Connect with us

WEB

Help-line.gr: Το Gaming κυρίαρχος λόγος επικοινωνίας με τη Γραμμή Βοήθειας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Help-line.gr: Το Gaming κυρίαρχος λόγος επικοινωνίας με τη Γραμμή Βοήθειας 1

Help-line.gr

Προβλήματα και ανησυχίες που προκύπτουν από την ενασχόληση των παιδιών με το gaming ήταν ο κύριος λόγος επικοινωνίας με τη γραμμή βοήθειας Help-line.gr σύμφωνα με τα στατιστικά ετήσια στοιχεία 2019. Η συγκεκριμένη κατηγορία (gaming) αναδείχθηκε για πρώτη φορά κατά τα ετήσια στατιστικά στοιχεία του 2018 και καθόλη τη διάρκεια του 2019 πρωταγωνίστησε στις κλήσεις που δέχτηκαν οι εξειδικευμένοι ψυχολόγοι της γραμμής.

Πιο συγκεκριμένα οι κύριοι λόγοι επαφής με τη γραμμή βοήθειας για το 2019 ήταν κατά 35% το gaming, ακολουθεί με ποσοστό περίπου 16% ο διαδικτυακός εκφοβισμός και με 13% τα θέματα παραβίασης προσωπικών δεδομένων. Αισθητή είναι η πτώση των τηλεφωνημάτων που δέχτηκε η γραμμή σε σχέση με την υπερβολική χρήση του διαδικτύου. Το 2019 το 8% των καλούντων αναζήτησαν λύσεις ή συμβουλές για προβλήματα εθισμού, την ώρα που το αντίστοιχο ποσοστό στα στοιχεία του 2018 ήταν 12%.

Help-line.gr: Το Gaming κυρίαρχος λόγος επικοινωνίας με τη Γραμμή Βοήθειας 2

Η πλειοψηφία των κλήσεων (65%) προήλθε από ενήλικες, κυρίως γονείς που επικοινώνησαν ως επί το πλείστο ζητώντας οδηγίες και συμβουλές για κάποιο θέμα που αντιμετώπιζε το ανήλικο παιδί τους σε σχέση με το διαδίκτυο, ενώ οι επαγγελματίες και οι ανήλικοι που απευθύνθηκαν στη γραμμή ακολουθούν με ποσοστό 19% και 16% αντίστοιχα.

Help-line.gr: Το Gaming κυρίαρχος λόγος επικοινωνίας με τη Γραμμή Βοήθειας 3

Η πλειοψηφία (77%) επέλεξε να επικοινωνήσει με τη γραμμή τηλεφωνικά στον αριθμό 210-6007686 και μόνο ένα ποσοστό της τάξης του 23% επέλεξε να επικοινωνήσει ηλεκτρονικά μέσω email στη διεύθυνση Info@help-line.gr

Εδώ μπορείτε να βρείτε έναν αναλυτικό οδηγό για το gaming.

 

Συνέχεια ανάγνωσης
Advertisement

WEB

Έξυπνη εφαρμογή “Μένουμε Σπίτι” στέλνει SMS στο 13033

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Έξυπνη εφαρμογή "Μένουμε Σπίτι" στέλνει SMS στο 13033 4

Εφαρμογή “Μένουμε Σπίτι”

Είναι εφαρμογή δωρεάν menoumespiti που μόλις κυκλοφόρησε στο Google Play και βοηθάει τον κόσμο να στείλει SMS στο 13033.

Μένουμε σπίτι για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας και όλοι μαζί να συμβάλλουμε στον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.

Η εφαρμογή Μένουμε Σπίτι δημιουργήθηκε για να βοηθήσει όλους εμάς να δηλώνουμε με το πάτημα ενός κουμπιού την έξοδο μας χωρίς να χρειάζεται να θυμόμαστε ούτε κωδικούς ούτε τίποτα.

Έξυπνη εφαρμογή "Μένουμε Σπίτι" στέλνει SMS στο 13033 5

Όπως βλέπεται και από την εικόνα, με ένα μόνο κουμπί και αφού δηλώσουμε τα στοιχεία μας (τα οποία αποθηκεύονται μόνο στην συσκευή μας και είναι ασφαλής), κάνουμε την αίτηση μας μέσω SMS το οποίο στέλνει αυτή για εμάς, χωρίς να χρειαστεί να θυμόμαστε τίποτα παραπάνω.

Είναι διαθέσιμη στο Google Play στον παρακάτω σύνδεσμο

Συνέχεια ανάγνωσης

WEB

Ανάκτηση δεδομένων – Τα do’s & ta don’ts

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ανάκτηση δεδομένων -  Τα do’s & ta don’ts 6

Ανάκτηση δεδομένων

Η απώλεια δεδομένων μπορεί να συμβεί με οποιονδήποτε τρόποo. Από φωτιά ή ανθρώπινο λάθος, οι άνθρωποι απευθύνονται για καθοδήγηση σε έναν ειδικό επαγγελματία για ανάκτηση δεδομένων. Εμείς μέσα από αυτό το άρθρο θα θέλαμε να σας συμβουλεύσουμε για το πώς μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε την απώλεια δεδομένων και να σας καθοδηγήσουμε ως προς τις επιλογές που έχετε για να ανακτήσετε τα δεδομένα σας. Τα παρακάτω σενάρια περιγράφουν περιστατικά που προκαλούν απώλεια δεδομένων και συμβουλές για την αποφυγή πρόσθετων ζημιών.

Βλάβη από φυσικά αίτια:

Η φυσική ζημιά στους σκληρούς δίσκους μπορεί να εκδηλωθεί με πολλές μορφές, μέσα από παράξενους θορύβους. Αν υποψιάζεστε ότι έχουν προκληθεί φυσικές βλάβες, αυτές οι συμβουλές μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση περαιτέρω ζημιών:

Να είστε ενήμεροι για παράξενους θορύβους, μην ανακινείτε, αποσυναρμολογείτε ή προσπαθείτε να καθαρίσετε οποιονδήποτε σκληρό δίσκο που έχει υποστεί βλάβη – ο ακατάλληλος χειρισμός μπορεί να κάνει τις εργασίες αποκατάστασης πιο δύσκολες και μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια πολύτιμων πληροφοριών.

Μην επιχειρήσετε ποτέ να χρησιμοποιήσετε οποιεσδήποτε συσκευές που εμφανίζουν βλάβη.

Απενεργοποιήστε αμέσως τον υπολογιστή – η περαιτέρω λειτουργία μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα δεδομένα.

 

Πυρκαγιά:

Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι η ανάκτηση δεδομένων μπορεί να αποκαταστήσει δεδομένα από υπολογιστές που έχουν υποστεί βλάβη σε μια φωτιά. Σημαντικές συμβουλές για όσους αντιμετωπίζουν  τέτοιου είδους είναι:

Μην επιχειρήσετε να καθαρίσετε συσκευές που έχουν υποστεί βλάβη από φωτιά.

Μην προσπαθήσετε να αφαιρέσετε το σκληρό δίσκο – στείλτε το σε έναν επαγγελματία για να πραγματοποιήσει με ασφάλεια την επισκευή του laptop σας.

Καταστροφή από νερό:

Μην επιχειρήσετε ποτέ να στεγνώσετε συσκευές που έχουν υποστεί ζημιά από το νερό ανοίγοντάς το ή εκθέτοντάς το σε θέρμανση – όπως σε στεγνωτήρα μαλλιών

Πριν από την αποθήκευση ή την αποστολή μιας βρεγμένης συσκευής, τοποθετήστε το σε ένα κουτί ώστε να είναι προστατευμένο.

Μην επιχειρήσετε να χειριστείτε συσκευές με εμφανή βλάβη γιατί μπορεί να αυξηθεί το μέγεθος της ζημιάς και να προκαλέσει ανεπανόρθωτα αποτελέσματα στην συσκευή σας..

Ίσως η πιο σημαντική συμβουλή που έχουμε να μοιραστούμε μαζί σας είναι, να μην κάνετε ποτέ υποθέσεις κατά πόσο η ζημιά είναι ανεπανόρθωτη, ο έμπειρος τεχνικός θα εξετάσει προσεκτικά την ζημιά και στις περισσότερες φορές έχει την απαιτουμένη γνώση τόσο να επαναφέρει τα δεδομένα σας όσο και να επισκευάσει το μηχάνημα σας.

Μη Φυσική Ζημία:
Οι χρήστες ενδέχεται να βλέπουν παράξενα μηνύματα  ή μπορεί απλά να λείπουν κάποια αρχεία και φάκελοι.
Κλείστε αμέσως τον υπολογιστή. Όσο περισσότερο παραμένει ένας χαλασμένος σκληρός δίσκος, τόσο περισσότερα δεδομένα μπορούν να χαθούν ανεπανόρθωτα

Συνέχεια ανάγνωσης

WEB

Ξέχασες τον κωδικό σου; Με αυτό το κόλπο θα βρεις όλα τα password σου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ξέχασες τον κωδικό σου; Με αυτό το κόλπο θα βρεις όλα τα password σου 7

Ξέχασες το Password

Έχει συμβεί σε όλους, οπότε… ψυχραιμία!

Σε πόσους λογαριασμούς σας έχετε χάσει την πρόσβαση επειδή έχετε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασης;

Δεν θα έχετε ξανά αυτό το πρόβλημα με αυτό το πανεύκολο κόλπο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να έχετε τον Google Chrome ως τον Browser σας.

Δείτε στην gallery πώς θα τα καταφέρετε βήμα-βήμα:

Ξέχασες τον κωδικό σου; Με αυτό το κόλπο θα βρεις όλα τα password σου 8

Από τον chrome στο κινητό:
Ανοίξτε οποιαδήποτε ιστοσελίδα στον browser σας. Στην γωνία πάνω δεξιά θα βρείτε τις τρεις κάθετες τελίτσες που έχουμε κυκλώσει με κόκκινο χρώμα στην εικόνα παρακάτω.

Ξέχασες τον κωδικό σου; Με αυτό το κόλπο θα βρεις όλα τα password σου 9

Κάντε κλίκ και θα βρείτε τις ακόλουθες επιλογές. Μεταβείτε στις «ρυθμίσεις».

Ξέχασες τον κωδικό σου; Με αυτό το κόλπο θα βρεις όλα τα password σου 10

Εκεί, θα βρείτε την επιλογή «Κωδ. πρόσβασης». Αφού την πατήσετε, θα βρείτε από κάτω όλους τους κωδικούς σας! Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πατήσετε στο «ματάκι» που έχει δίπλα από κάθε κρυφό κωδικό ώστε να τους εμφανίσετε. Πληκτρολογείτε τον κωδικό ξεκλειδώματος του κινητού σας και βουαλά!

Ξέχασες τον κωδικό σου; Με αυτό το κόλπο θα βρεις όλα τα password σου 11

Από τον chrome στο desktop:
Στις τρεις κάθετες τελίτσες που υπάρχουν στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης σας ( ) αφού κάνετε κλικ θα βρείτε τις εξής επιλογές: Πατήστε στις «ρυθμίσεις».

Ξέχασες τον κωδικό σου; Με αυτό το κόλπο θα βρεις όλα τα password σου 12

Εκεί, θα μεταφερθείτε στην παρακάτω σελίδα. Κάνετε scroll προς τα κάτω και θα βρείτε αυτές τις επιλογές. Κάντε κλικ στο «κωδ. πρόσβασης». Εκεί, θα βρείτε όλους τους κωδικούς σας. Για να εμφανιστούν, θα χρειαστεί να πατήσετε στο «ματάκι» και να εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης του υπολογιστή σας.

ΠΗΓΗ

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ