Connect with us

Κινηματογράφος

H Μάχη του Λάλα «ζωντανεύει» από τον Σύλλογο Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

H Μάχη του Λάλα «ζωντανεύει»
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Μια πολύ δημιουργική και φιλόδοξη προσπάθεια πραγματοποίησε τον προηγούμενο μήνα ο νεοσυσταθείς Σύλλογος Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης» της Ηλείας, σε συνεργασία με τον κινηματογραφιστή και δημιουργό του καναλιού στο YοuTube  “MESSINIAVIEW”   ΙΩΑΝΝΗ Κ. ΜΟΥΤΣΟΥΛΑ, σε κείμενα και διαλόγους του Φιλόλογου-Ιστορικού Ερευνητή κ. Γεωργίου Κουρκούτα.

 

Η προσπάθεια αυτή αφορά την πραγματοποίηση μια ταινίας – ντοκιμαντέρ με κύριο θέμα την ιστορική Πολιορκία και την Άλωση του Λάλα που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 29 Μαΐου έως 13 Ιουνίου 1821 στην ομώνυμη περιοχή με την συμμετοχή του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης» του Πολιτιστικού Συλλόγου Λάλα «Ο Άγιος Κωνσταντίνος», του Σκοπευτικού Ομίλου Παραδοσιακών Όπλων Πάτρας, του Συλλόγου Ιστορικής Αναβίωσης «Ελληνομνήμονες» Καλαμάτας και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αγία Τριάδα» Καλαμάτας.

Τα γυρίσματα διήρκησαν έναν ολόκληρο μήνα και πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Λάλα, όπως στην Νεράϊδα, στο Πούσι, στο Δούκα, στο Λάλα και στο δρυοδάσος της Φολόης.

Απλοί άνθρωποι και κάτοικοι της περιοχής αγκάλιασαν την όλη προσπάθεια με την συμμετοχή τους τόσο στο ντοκιμαντέρ όσο και με την διάθεση χώρων όπως παραδοσιακών αρχοντικών για τις ανάγκες των γυρισμάτων.

 

Μπροστάρης της προσπάθειας η Ι.Μ. Ηλείας -Στήριξη και από τον Δήμο Πύργου 

 

Αρωγοί σε αυτή τη δημιουργική προσπάθεια που ξεκίνησε ο Σύλλογος Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης» ήταν από την αρχή η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό που «αγκάλιασε» τον Σύλλογο από την πρώτη μέρα δημιουργίας του και τον συμπεριέλαβε στο πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ι.Μ. για το 1821, αλλά και ο Δήμος Πύργου με τον Δήμαρχο Τάκη Αντωνακόπουλο που έθεσε ως βασικό στόχο από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του την ανάδειξη του Πολιτισμού και της Ιστορίας του τόπου μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τα γυρίσματα της ταινίας – ντοκιμαντέρ της Μάχης του Λάλα υπήρξε εκτενές ρεπορτάζ το οποίο αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική εφημερίδα του Πύργου Ηλείας skalistiri.news – Αρχισυντάκτης της οποίας είναι ο Δημιουργός του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης» Θεόδωρος Λάμπρος,Αντιπρόεδρος Φώτης Βερβίτας,Μέλος Αθανάσιος Αναγνωστόπουλος και Ταμίας Νικόλαος Μητσόπουλος, καθώς και στα έντυπα – ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης της Ηλείας.

Η ταινία βρίσκεται στην διαδικασία του μοντάζ και μόλις ολοκληρωθεί θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον Πύργο.

 

Ιστορικό ντοκιμαντέρ για την Μάχη της Καρύταινας

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δημιουργικές προσπάθειες Πολιτιστικών Συλλόγων και Συλλόγων που ασχολούνται με την ιστορική αναβίωση συνεχίζονται.

Συγκεκριμένα ένα ντοκιμαντέρ ιστορικού περιεχομένου αφιερωμένο στην πρώτη νικηφόρο Μάχη της Καρύταινας, στις 27 Μαρτίου 1821, ετοιμάζουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΚΟΙΝΟΝ ΚΑΡΥΤΙΝΟΝ» σε συνεργασία με τον κινηματογραφιστή και δημιουργό του καναλιού στο YοuTube  “MESSINIAVIEW”   ΙΩΑΝΝΗ Κ. ΜΟΥΤΣΟΥΛΑ

 Τα γυρίσματα ξεκίνησαν την 1η Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν το φθινόπωρο. Η συμμετοχή αναβιωτών, μουσικών, ιστορικών, συγγραφέων, και κομπάρσων είναι εθελοντική και το αποτέλεσμα της δουλειάς αυτής θα παρουσιαστεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Η πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2021 με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

  Στο ντοκιμαντέρ που αφορά την Μάχη της Καρύταινας θα συμμετέχουν εκτός από τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο «ΚΟΙΝΟΝ ΚΑΡΥΤΙΝΟΝ»,  ο Σύλλογος Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης» της Ηλείας ,ο Σκοπευτικός Όμιλος Παραδοσιακών Όπλων Πατρών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αγία Τριάδα» Καλαμάτας, ο ιστορικός Σύλλογος Αναβίωσης «Ελληνομνήμονες» Καλαμάτας καθώς και πολίτες – εθελοντές από την ευρύτερη περιοχή.


Κοινοποιησέ το
Advertisement

Κινηματογράφος

Η Madonna ετοιμάζει ταινία για τη ζωή της στον κινηματογράφο

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Η Madonna ετοιμάζει ταινία για τη ζωή της στον κινηματογράφο 1
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Για να είμαστε ειλικρινείς, έπρεπε να το δούμε να έρχεται. Αν μη τι άλλο, αν κάποια τραγουδίστρια έχει μπόλικο υλικό πολυτάραχης ζωής για να αφηγηθεί -και δη στον κινηματογράφο- αυτή είναι σίγουρα η Madonna.

Αυτό ακριβώς λοιπόν πρόκειται να κάνει, καθώς όχι μόνο ετοιμάζει την προσωπική της βιογραφία για τη μεγάλη οθόνη, αλλά θα τη σκηνοθετήσει κιόλας, τουλάχιστον όπως μεταδίδει μέσα από τα δικά της σόσιαλ μίντια. Την προσαρμογή σεναρίου έχει αναλάβει η οσκαρούχος Diablo Cody («Juno»), η οποία έχει άπειρη δουλειά μπροστά της δεδομένου του ότι μιλάμε για μία καριέρα που εκτείνεται σε 5 δεκαετίες με ένα σωρό επανεφευρέσεις στην καλλιτεχνική της προσωπικότητα και δοκιμές σε διάφορα πεδία, όπως αυτό της υποκριτικής.

«Θέλω να μεταφέρω (στην οθόνη) το απίστευτο ταξίδι που έχω κάνει σε αυτή τη ζωή ως καλλιτέχνης, μουσικός, χορεύτρια – ανθρώπινο πλάσμα, που προσπαθεί να χαράξει τη δική του πορεία σε αυτόν τον κόσμο. Το επίκεντρο της ταινίας θα είναι πάντα η μουσική. Η μουσική με έκανε να συνεχίζω και η τέχνη με κρατούσε ζωντανή. Υπάρχουν τόσες ιστορίες που δεν έχουν ειπωθεί και εμπνευσμένες ιστορίες και ποιος θα μπορούσε να τις πει καλύτερα από εμένα. Είναι απαραίτητο να μοιραστώ τη γεμάτη ανατροπές κούρσα της ζωής μου με τη φωνή και την οπτική μου», δήλωσε σχετικά η Madonna.

Μέχρι στιγμής η ταινία δεν έχει «βαφτιστεί», το καστ της δεν έχει οριστικοποιηθεί, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι αποτελεί πρότζεκτ της Universal Pictures. Για την ιστορία, αυτή δεν είναι η πρώτη σκηνοθετική απόπειρα της τραγουδίστριας, καθώς η υπογραφή της έχει ήδη μπει στις ταινίες Filth and Wisdom (2008) και W.E (2011), με τη δεύτερη να έχει βραβευθεί με Χρυσή Σφαίρα.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Κινηματογράφος

Ταινία μικρού μήκους για τη δυσλεξία από τα ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Με στόχο την ευαισθητοποίηση αλλά και την εξοικείωση με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα άτομο με δυσλεξία, τα παιδιά του ΚΔΑΠ Ράχης (6ου Δημοτικού σχολείου) Δήμου Καλαμάτας δημιούργησαν μία ταινία μικρού μήκους βασισμένη στο σχετικό παραμύθι που είχαν γράψει με τη βοήθεια της δασκάλας τους «Η δυσκολία της δυσλεξίας».

Στην ταινία αυτή τα παιδιά τονίζουν με το δικό τους ιδιαίτερο τρόπο την ομορφιά της διαφορετικότητας, της αλληλοβοήθειας καθώς και της ομαδοσυνεργατικότητας.

Οι μικροί μας ηθοποιοί: 

Αφηγήτρια: Ειρήνη Σπανού, Δασκάλα (κα Σοφία): Ανδονίκη Κουταβά, Μητέρα (κα Δανάη): Ιωάννα Μάλαμα, Παιδί με δυσλεξία (Φωτεινή): Ιωάννα Λιάππα, Παιδί Σταύρος: Δημήτρης Λιάππας, Παιδί Χριστίνα: Βασιλική Νικολακοπούλου, Παιδί Πέτρος: Δημήτρης Θοδωρής, Μαθήτρια Αγγελική: Δήμητρα Γκέκα, Μαθήτρια Αναστασία: Ελένη Σκούλικα, Μαθήτρια Νεφέλη: Άννα Κοντογεώργου

Σκηνοθεσία: Αναστασία Λεντούδη

Οι μικροί μας συγγραφείς: Λιάππας Δημήτρης, Λιάππα Ιωάννα, Σακκάκου Άρτεμις, Γκέγκα Δήμητρα, Μαρκόπουλος Βασίλης, Παπαδημητρίου Χαράλαμπος, Μήτσου Κωνσταντίνα, Μήτσου Αρετή

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Γιώτα Πρωτόπαπα

Το παραμύθι μπορείτε να το διαβάσετε στο σύνδεσμο που ακολουθεί:
Η δυσκολία της δυσλεξίας


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Κινηματογράφος

Ξεκίνησαν στην Καλαμάτα οι εκδηλώσεις στήριξης στο λαό της Βηρυτού

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Ξεκίνησε χθες, Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται αύριο Σάββατο, το τριήμερο εκδηλώσεων αλληλεγγύης για τη στήριξη του πληττόμενου λαού της Βηρυτού, που διοργανώνει το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας σε συνδιοργάνωση με το Καλλιτεχνικό Στέκι Καλαμάτας, τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας με την συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και τη συμμετοχή της Αντιφασιστικής Κίνησης Καλαμάτας, στο χώρο στάθμευσης όπισθεν του Αρχαιολογικού Μουσείου Καλαμάτας (Μπενάκη και Παπάζογλου)

 

Κηρύσσοντας την έναρξη των εκδηλώσεων, η υπεύθυνη του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας Τζίνα Πετροπούλου, αφού παρουσίασε τους συνδιοργανωτές και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στον Λιβανέζο, στενό συνεργάτη του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, διευθυντή φωτογραφίας και μουσικό, Pol Seif, γνωστό στους φίλους του φεστιβάλ καθώς τα τρία τελευταία χρόνια δίνει ανελλιπώς το «παρών» στις διοργανώσεις του. Ο Pol, που μαζί με χιλιάδες άλλους συμπατριώτες του βιώνει τις συνέπειες τής καταστροφικής έκρηξης τής 4ης Αυγούστου στο λιμάνι της Βηρυτού, έχει συστήσει μια ομάδα, μαζί με φίλους του, επίσης καλλιτέχνες, και συνδράμει μαζί με πλήθος άλλων εθελοντικών ομάδων στην ανακούφιση των πληγέντων συμπατριωτών του με ό,τι μέσα διαθέτει.  Χαρακτηριστικό της κατάστασης ήταν το μήνυμά του, μέρος του οποίου αναγνώστηκε στη χθεσινή εκδήλωση: «… Φέρουμε τραύματα, ακόμα και αν ακουγόμαστε γεμάτοι ενέργεια στα τηλέφωνα και στα γράμματα. Νιώθουμε έναν βαθύ πόνο που δεν προέρχεται από την έκρηξη, αλλά από το γεγονός ότι από πολύ παλιά σε αυτή την χώρα, κάθε φορά που προσπαθούμε να σηκώσουμε το κεφάλι μας από το νερό για να αναπνεύσουμε, μας ρίχνουν πάλι μέσα για να πνιγούμε… … Αυτή η χώρα πλήττεται από οικονομική κρίση. Εδώ και πέντε μήνες οι ώρες δουλειάς μας έχουν μειωθεί σχεδόν στο τίποτα, ενώ η δύναμη του νομίσματός μας έχει διαιρεθεί τόσες φορές που δεν ξέρω πού θα σταματήσει. Από πάνω, έχουμε και την κατάσταση με την επιδημία του Covid 19… ….Ζούμε σε μια χώρα οικοδομημένη πάνω στη διαφθορά, εσωτερική και εξωτερική…».

Στη συνέχεια προβλήθηκε ένα μικρό βίντεο που δημιούργησε και έστειλε ο Pol Seif, το οποίο μέσα σε 10 λεπτά συνοψίζει την βίαιη και ματωμένη ιστορία του Λιβάνου τον τελευταίο μισό αιώνα: Από τον εμφύλιο πόλεμο που κόστισε 6.000 νεκρούς, χιλιάδες τραυματίες και προκάλεσε ανυπολόγιστες καταστροφές, την ισραηλινή εισβολή, τη μετέπειτα συριακή κατοχή, μέχρι και τα πρόσφατα γεγονότα με την έκρηξη στο λιμάνι της πόλης: «Γεννήθηκα το 1985. Από τότε, αυτή είναι η καθημερινότητά μου», αναφέρει στο βίντεο ο Pol.

εκδηλώσεις στήριξης στο λαό της Βηρυτού

Στη συνέχεια πήρε το λόγο η επίσημη προσκεκλημένη, Ζακία Ακρα, ερευνήτρια  του Κέντρου Μεσογειακών, Μεσανατολικών & Ισλαμικών Σπουδών του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, η οποία με αφορμή το βίντεο του Pol, ανέπτυξε διάφορες πτυχές της ιστορικής, πολιτικής και θρησκευτικής πραγματικότητας της περιοχής: «Βλέπουμε, στο βίντεο του Pol, ότι υπάρχει ένας συνεχόμενος πόνος και αυτό ισχύει. Μας ανέφερε ημερομηνίες που υπήρχε πάντα μία σύρραξη, πόλεμος που προκαλούσε πόνο» είπε. «Αυτό που έγινε τώρα στο Λίβανο, συνέβη εν μέσω μιας λαϊκής εξέγερσης, με ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας στο δρόμο να προσπαθεί να αλλάξει τις δυναμικές της χώρας όσον αφορά την πολιτική, που δημιουργούν καταστάσεις όπως αυτές που είδαμε».

Μίλησε ακόμα εκτενώς για την «κατάρα» του Λιβάνου, το κομμάτι του εμφυλίου, ο οποίος ξεκίνησε το ’79 και τελείωσε ουσιαστικά το ’90 και ο οποίος οφειλόταν κατά κύριο λόγο στο πολιτικό σύστημα που επικράτησε μετά την απελευθέρωση του Λιβάνου από τη γαλλική εντολή, με τους Χριστιανούς Μαρωνίτες ως κυρίαρχη ομάδα στη διακυβέρνηση του Λιβάνου και τις υπόλοιπες ομάδες περιθωριοποιημένες με την αντιπαλότητα να κλιμακώνεται σε έναν πολύ αιματηρό εμφύλιο. «Το ’82, με ήδη να έχουν κλιμακωθεί οι εμφύλιες συρράξεις, υπήρξε έδαφος να εμπλακούν και άλλες δυνάμεις από την περιοχή: Είχαμε κατά κύριο λόγο τη Συρία, η οποία έβλεπε το Λίβανο ως μια χώρα που άνηκε στην ευρύτερη περιοχή της, και είχαμε και τους Ισραηλινούς οι οποίοι βρήκαν την ευκαιρία να επιτεθούν στην παλαιστινιακή οργάνωση που είχε τότε εγκατασταθεί στο Λίβανο», ανέφερε η κα Ακρα, τονίζοντας πως το πολιτικό σύστημα μετά το ’90 είναι τέτοιο που αντιπροσωπεύει όλες τις θρησκευτικές κοινότητες, χωρίς όμως αυτό να αποκλείει τη διαφθορά και τη δημιουργία ομάδων ελίτ που έχουν φέρει την χώρα στην κατάσταση που είναι σήμερα. «Για τους περισσότερους πάντως στο Λίβανο, υπάρχει ακόμα το φάντασμα του εμφυλίου, σε κάθε σύρραξη, υπάρχει πάντα ο αυτό ο φόβος ότι ο εμφύλιος θα επανέλθει… Φανταστείτε ότι στη Βηρυτό, όπου και να πάτε υπάρχουν ακόμα σφαίρες από τον εμφύλιο – έχουν σχεδόν αφήσει τους τοίχους έτσι όπως ήταν, για να θυμούνται οι άνθρωποι να μην ξανακυλήσουν σε εμφύλιο» τόνισε χαρακτηριστικά η Ζακία Ακρα.

Στη συνέχεια, ακολούθησε μουσική από τη Τμήμα Μουσικής του Καλλιτεχνικού Στεκιού με την επιμέλεια του Πέτρου Κατσούλη (πιάνο) και τους Αναστάση Πυλιώτη μπουζούκι και φωνή,  Αφροδίτη Καράμπελα βιολί και φωνή, Κυριακή Καλογεροπούλου κιθάρα και φωνή και Αρχοντία Τσαΐρη  βιολοντσέλο.

Η βραδιά έκλεισε με την προβολή της ταινίας «Λίβανος» του Samuel Maoz.

εκδηλώσεις στήριξης στο λαό της Βηρυτού

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΑΙ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

 

8 μ.μ Μουσική από τους Ασσόδυο

Παίζουν: Πάνος Ταντής κιθάρα, Παναγιώτης Βιώνης τζουράς και Ελένη Χρηστίδου ακορντεόν

9.30 Ομιλία – Συζήτηση

«Οι σχέσεις Ισραήλ – Λιβάνου διαχρονικά» από την Ζακία Ακρα. Τη συζήτηση θα συντονίσει εκπρόσωπος της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας.

10μ.μ  Προβολή ταινίας

«Βαλς με τον Μπασίρ», του Ari Folman (2008),(90’)

Παίζουν: Ari Folman, Zahava Solomon, RonBen-Yishai, MikiLeon, Ori Sivan και Yehezkel Lazarov

Το 1982, ο Άρι Φόλμαν ήταν ένας 19χρονος στρατιώτης πεζικού στις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ. Το 2006 συναντά ένα φίλο από το στρατό, που του μιλά για τους εφιάλτες που έχει σχετικά με τις εμπειρίες του στον πόλεμο Ισραήλ – Λιβάνου του 1982. Ο Φόλμαν έκπληκτος ανακαλύπτει ότι δεν θυμάται τίποτα από εκείνη την περίοδο. Αργότερα την ίδια νύχτα έχει ένα όραμα από τη νύχτα της σφαγής στα στρατόπεδα προσφύγων Σάμπρα και Σατίλα, χωρίς να είναι σε θέση να επιβεβαιώσει κατά πόσο ήταν αληθινή ανάμνηση. Στη ανάμνησή του, αυτός και οι συστρατιώτες του κάνουν νυχτερινό μπάνιο στην παραλία της Βηρυτού, υπό το φως φωτοβολίδων που κατεβαίνουν πάνω από την πόλη. Ο Φόλμαν, μετά από αυτή την ανάμνηση, σπεύδει να συναντήσει έναν άλλο φίλο από τον στρατό, ο οποίος τον συμβουλεύει να μιλήσει για το θέμα και με άλλους ανθρώπους που βρίσκονταν στην Βηρυτό την ίδια περίοδο, ώστε να καταλάβει τι συνέβη εκεί και να ανακτήσει τη μνήμη του. Η ταινία ακολουθεί τον Φόλμαν στις συζητήσεις του με φίλους του, έναν ψυχολόγο και ένα δημοσιογράφο, ο οποίος ήταν στην Βηρυτό την ίδια περίοδο.

  • Η ταινία έχει τιμηθεί με τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 Σεπτεμβρίου

8 μ.μ. Γνωρίστε τον Λίβανο πριν την έκρηξη

Προβολή 2 μικρού μήκους βίντεο με τα αξιοθέατα της Βηρυτού και του Λιβάνου

9 μ.μ. Ομιλία – Συζήτηση

«Θέση και ρόλος των γυναικών στην Μέση Ανατολή» από την Ζακία Ακρα. Τη συζήτηση θα συντονίσει εκπρόσωπος της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας.

9:30 μ.μ. Προβολή ταινίας

«Where do we go now» (2011) (110’) της Nadine Labaki

Ελληνικός τίτλος: «Όταν θέλουν οι γυναίκες»

Παίζουν: Claude Baz Moussawbaa, Nadine Labaki, Yvonne Maalouf

Σε ένα απομονωμένο χωριό του Λιβάνου, μια ομάδα γυναικών προσπαθεί να κρατήσει τα μίση μακριά από την τοπική κοινωνία. Μητέρες στην πλειονότητά τους αποφασίζουν να προστατέψουν με κάθε τρόπο τα παιδιά τους από έναν εμφύλιο πόλεμο: κάνουν δολιοφθορές στην κεραία της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, καίνε εφημερίδες και καταστρέφουν οτιδήποτε ενδέχεται να μολύνει την ειρηνική συμβίωση. Τίποτα όμως δεν μπορεί να παραμείνει αποστειρωμένο από τη θλιβερή πραγματικότητα, με το θρησκευτικό μίσος να αρχίσει να αναζωπυρώνεται ανάμεσα στους συγχωριανούς…

  • Βραβεία Κοινού στο Φεστιβάλ Τορόντο και Σαν Σεμπαστιάν

Παράλληλα, Παρασκευή και Σάββατο 8-10 μ.μ. στο χώρο θα λειτουργεί εικαστικό εργαστήρι για παιδιά από το καλλιτεχνικό Στέκι.

 

Οι διοργανωτές επιθυμούν να ευχαριστήσουν δημόσια το ξενοδοχείο «Βυζάντιον» για την φιλοξενία της κας Ακρα, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας για την παραχώρηση του χώρου και τον Γιώργο Καντζιλιέρη (υλικά συσκευασίας).

 

Στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνουμε όλοι μας για τον περιορισμό της μετάδοσης του Covid-19 και δεδομένης της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες και στην πόλη μας, παρακαλούμε θερμά τους φίλους που θα προσέρχονται στις εκδηλώσεις να φέρουν μάσκα, προστατεύοντας έτσι τους εαυτούς αλλά και τους γύρω τους.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ