Πέμπτη , Δεκέμβριος 12 2019
Γνωρίστε αυτή την κυρία – Ας μην ξεχάσουμε ποτέ…!
Γνωρίστε αυτή την κυρία – Ας μην ξεχάσουμε ποτέ…!

Γνωρίστε αυτή την κυρία – Ας μην ξεχάσουμε ποτέ…!

Sharing is caring!

Ο κόσμος δεν έγινε τώρα κακός…. πάντα ήταν…

Το βραβείο δεν το παίρνει πάντα αυτός που το αξίζει.

Ιρένα Σέντλερ (Irena Sendler) 

Πρόσφατα πέθανε μια 98χρονη κυρία που την έλεγαν Ιρένα. Κατά τη διάρκεια του Β´Παγκοσμίου Πολέμου η Ιρένα εργαζόταν στο Γκέτο της Βαρσοβίας ως ειδική υδραυλικός υπονόμων. Είχε όμως κι έναν απώτερο σκοπό. Ήταν Γερμανίδα και ΗΞΕΡΕ ποια ήταν τα σχέδια των ναζιστών για τους Εβραίους.
Η Ιρένα έβγαζε λαθραία βρέφη στον πάτο της εργαλειοθήκης της ή σε έναν σάκκο από λινάτσα, που είχε στην καρότσα του φορτηγού της, τα μεγαλύτερα παιδιά. Ακόμα, είχε ένα σκύλο στην καρότσα, που τον είχε εκπαιδεύσει να γαβγίζει, όταν οι Ναζί φαντάροι της άνοιγαν να μπει ή να βγει από το Γκέτο της Βαρσοβίας. Οι φαντάροι, φυσικά, δεν ήθελαν πάρε-δώσε με το σκύλο, ενώ το γάβγισμά του κάλυπτε τους θορύβους ή τους ήχους που έκαναν τα βρέφη και τα παιδιά.
Στο διάστημα εκείνο, κατάφερε να φυγαδεύσει και να σώσει κάπου 2.500 παιδιά και βρέφη. Συνελήφθη όμως, οι Ναζί τη χτύπησαν πάρα πολύ άσχημα και της έσπασαν και τα χέρια και τα πόδια.  
Η Ιρένα κράτησε ένα αρχείο με τα ονόματα των παιδιών που είχε διασώσει και το φύλαξε σ’ ένα γυάλινο βάζο που έθαψε κάτω από ένα δέντρο, στην αυλή της. Μετά τον πόλεμο, προσπάθησε να εντοπίσει όσους γονείς είχαν επιζήσει και επανένωσε τις οικογένειες.
Οι περισσότεροι από αυτούς, δυστυχώς, είχαν πεθάνει στους θαλάμους αερίων. Τα παιδιά τους τα βοήθησε να τακτοποιηθούν σε θετές οικογένειες ή να υιοθετηθούν.

Το 2007, η Ιρένα προτάθηκε για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης… Δεν επελέγη (για τους γνωστούς λόγους…).
Ας θυμηθούμε, επί του θέματος, πως ο Ομπάμα το είχε κερδίσει ένα χρόνο πριν γίνει πρόεδρος, για την εργασία του ως… «οργανωτής κοινότητας» για το ACORΝ… και ο Αλ Γκορ το κέρδισε το 2007, για… ένα φιλμ σχετικό με την υπερθέρμανση της γης…!!!

Είναι τώρα πάνω από 73 χρόνια που τέλειωσε ο Β´Παγκόσμιος στην Ευρώπη. 
Εις μνήμην της Ιρένα Σέντλερ – 73 χρόνια μετά… Βάζω το λιθαράκι μου, προωθώντας αυτό το μήνυμα. Ελπίζω να κάνετε κι εσείς το ίδιο…

Αυτό το μήνυμα στάλθηκε ως «μνημόσυνη αλυσίδα», εις μνήμην των 5 εκατομμυρίων Εβραίων, 20 εκατομμυρίων Ρώσων, 500.000 Ελλήνων και 20 εκατομμυρίων άλλων χριστιανών, που δολοφονήθηκαν, σφαγιάστηκαν, βιάστηκαν, κάηκαν, λιμοκτόνησαν και ταπεινώθηκαν από τους Ναζιστές.
Είναι επιτακτική ανάγκη να διασφαλιστεί ότι ο κόσμος ποτέ δεν θα ξεχάσει, γιατί υπάρχουν ακόμη κι άλλοι που θα το ξανάκαναν…
Αυτό το e-mail προορίζεται να φτάσει σε 40 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. 
Ενωθείτε κι εσείς και γίνετε ένας κρίκος της «μνημόσυνης αλυσίδας» και βοηθείστε να φτάσει στην άκρη του κόσμου… Στείλτε κι εσείς αυτό το μήνυμα στους γνωστούς σας και ζητείστε τους να συνεχίσουν αυτή την αλυσίδα.
Παρακαλούμε, μην το διαγράψετε έτσι απλά… 
Δεν χρειάζεται παρά λίγα λεπτά για να το προωθήσετε …
Γνωρίστε αυτή την κυρία – Ας μην ξεχάσουμε ποτέ…!
shares