Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Γιάννης Χριστόπουλος: Αποπαίδι για τον Δήμο Καλαμάτας η Δυτική Παραλία

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Γιάννης Χριστόπουλος: Αποπαίδι για τον Δήμο Καλαμάτας η Δυτική Παραλία 1
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Γιάννης Χριστόπουλος για τη Δυτική Παραλία

Ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού “Καλαμάτα ΜπροστάΓιάννης Χριστόπουλος, ανέβασε φωτογραφίες στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb από το κλίμα που επικρατεί στην Δυτική Παραλία της πόλης, με σχόλιο “Αποπαίδι του Δήμου Καλαμάτας Δυτική Παραλία

Αναλυτικά γράφει:

Θλίψη μόνο προκαλεί η απαξίωση μιας ολόκληρης περιοχής, της Δυτικής παραλίας σε μια εποχή που έχουμε ανάγκη χώρων αναψυχής, χώρων που θα μας δίνουν τη δυνατότητα να νιώθουμε ασφαλείς.

Η αδυναμία πρόσβασης στη τεράστια παραλία από τον Κορδία έως τις εκβολές του Παμίσου, οι αυθαίρετες παρεμβάσεις με κατασκευές και κλείσιμο των στενών προς τη θάλασσα. τα σκουπίδια, η μη φύτευση δέντρων σε συνάρτηση με την εγκατάλειψη της παρέμβασης στον ποταμό Αρι, όπου τα σκουπίδια.τα ψόφια ζώα οδηγούνται στη θάλασσα στερούν από τη τοπική κοινωνία και τους επισκέπτες ίσως ένα από τους πιο όμορφους χώρους.Οι απροσπέλαστοι χωματόδρομοι, η εγκατάλειψη του αρχαιολογικού χώρου συμπληρώνουν την εικόνα παρακμής.Παρά τις συνεχείς ερωτήσεις- προτάσεις προς τη δημοτική αρχή καμία ουσιαστική δράση για την περιοχή . Η ευχή πώς η ανάπτυξη στην περιοχή θα ρθει με τη χάραξη του δρόμου Καλαμάτα- Ριζομυλος παραπέμπει ” στο ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι ” Εντύπωση προκαλεί η απουσία του τοπικού συλλόγου από τη διεκδίκηση μιας καλύτερης τύχης για την περιοχή.

Οι φωτογραφίες είναι οι αδιάψευστοι μάρτυρες

Επειδή είμαι αισιόδοξος στο τέλος κλείνω με τις ομορφιές της περιοχής!!!


Κοινοποιησέ το

Ειδησεις απο Καλαματα

Την μνήμη των Μικρασιατών τιμά η Καλαμάτα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Η ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας τιμάται στην Καλαμάτα, σημερα Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, στο μνημείο Μικρασίας και Μικρασιατών, στον προαύλιο χώρο του ναού Αναλήψεως του Χριστού, στην Παραλία της Καλαμάτας, θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και θα ακολουθήσει ομιλία, κατάθεση στεφανιών και η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Επσιημαίνεται ότι η εν λόγω εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με περιορισμένο αριθμό ατόμων λόγω των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Τσώλης Γ. Ηλίας : Ερωτηματικά για την στάση του Λύρα στην ανάδειξη των αρχαίων της Υπαπαντής

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Τσώλης Ηλίας
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Στην  19η/2020 συνεδρίαση του Δημοτικού τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020  για συζήτηση και λήψη αποφάσεων

Επί αιτήματος Δημοτικών Συμβούλων Καλαμάτας με τίτλο

«Ανάδειξη των αρχαιοτήτων που βρίσκονται σε κατάχωση στο χώρο της πλατείας του Ι. Ν. Υπαπαντής του Σωτήρος της Καλαμάτας στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου ¨Ανάπλαση Ιστορικού κέντρου Καλαμάτας Γ΄ φάση (Πλ. Υπαπαντής)¨»

 

Ο πρόεδρος της κοινότητας Καλαμάτας κύριος Λύρας ψήφισε λευκό στο συγκεκριμένο  θέμα ενώ είχε την ξεκάθαρη εξουσιοδότηση να ψηφίσει υπέρ  μετά από την  ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου της Κοινότητας αλλά και την εκπεφρασμένη βούληση του  καλαματιανού λαού.

 

Ισχυρίστηκε βέβαια ότι ψήφισε λευκό επειδή  αγνοήθηκε η κοινότητα Καλαμάτας και δεν στάλθηκε το θέμα για γνωμοδότηση στο συμβούλιο της κοινότητας.

 

Η αιτιολογία του προέδρου ότι δεν στάλθηκε το θέμα στην κοινότητα να γνωμοδοτήσει δεν ευσταθεί καθώς σύμφωνα με το νόμο αρμόδιος για να σταλθούν τα θέματα στο συμβούλιο της κοινότητας είναι ο ίδιος ο Λυρας.

Ο πρόεδρος στέλνει τα θέματα, αυτός τα επιμελείται.

 

Αγνόησε το νόμο ή δεν το ήξερε;

 

Για ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως η ανάδειξη των αρχαίων της Υπαπαντής υπήρξε ξεκάθαρα  λανθασμένος χειρισμός προέδρου και μάλιστα του προέδρου της κοινότητας της πρωτεύουσας του νόμου, απαράδεκτο..

 

 

Τσώλης Ηλίας

Σύμβουλος της Δημοτικής κοινότητας Καλαμάτας


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Μάκαρης, Αναστασόπουλος, συναντήθηκαν με την Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

ΜΑΚΑΡΗΣ
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Συνάντηση είχε ο Μανώλης Μάκαρης και ο Χρήστος Αναστασόπουλος με τον  πρόεδρο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Καλαμάτας Γρηγόρη Οικονομόπουλο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του Δήμου Καλαμάτας λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας.

Σε δελτίο τύπου αναφέρουν:

Είναι σημαντικό να συνδράμει ο Δήμος Καλαμάτας με μια σειρά από ενέργειες σε συνεργασία με την διεύθυνση πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης:

  1. Το ζήτημα των πολυμελών τμημάτων, όπου μαθητές όλων των βαθμίδων στοιβάζονται σε 25άρια τμήματα είναι υπαρκτό στα σχολεία του Δήμου Καλαμάτας. Υπάρχουν και τμήματα 27 παιδιών. Θα πρέπει να εξεταστεί η πιθανότητα ανεύρεσης νέων χώρων ή η διδασκαλία πρωί-απόγευμα.
  2. Καθαριότητα σχολείων. Παρά τις πρόσφατες προσλήψεις καθαριστριών με σύμβαση ορισμένου χρόνου ( ΙΔΟΧ) οι ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Θα πρέπει να επιδιωχθεί η μετατροπή των συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε συμβάσεις πλήρους απασχόλησης.

3.Οι ακατάλληλες μάσκες που διανεμήθηκαν θα πρέπει να  αντικατασταθούν με την συμβολή του Δήμου

  1. Παραμένουν εκτός σίτισης πολλές σχολικές μονάδες στο Δήμο Καλαμάτας  εκ παραδρομής.  Θα πρέπει να διορθωθεί το γραφειοκρατικό λάθος και να τύχουν σχολικής σίτισης όλες οι σχολικές μονάδες.
  2. Να καλυφθούν όλα τα κενά που υπάρχουν σε εκπαιδευτικούς.
  3. Να ανασταλεί η καταβολή ενοικίου στους διαχειριστές των κυλικείων των σχολείων που αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα.
  4. Να ενισχυθούν οι σχολικές επιτροπές με μέσα ατομικής προστασίας, είδη καθαρισμού και αντισηπτικά.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ