Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Ευχές Κοσμόπουλου στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δ. Σ. Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοσμόπουλος
Κοινοποιησέ το

Την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021, πριν την έναρξη της 1ης/2021 συνεδρίασής του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, στο γραφείο του Δημάρχου Κλάματος, έγινε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας. Ο επικεφαλής της Δημ. Παράταξης «Καλαμάτα Μπροστά»Βασίλης Κοσμόπουλος έστειλε ευχές και μηνύματα στην δημοτική αρχή για “διαφάνεια”… στις προσλήψεις των συμβασιούχων και των απ’ ευθείας αναθέσεων που γίνονται από το Δήμο Καλαμάτας.

Αναλυτικά:

Σεβασμιώτατε , κε Πρόεδρε, κε Δήμαρχε, αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί συνδημότες

 

Σας εύχομαι ολόψυχα Χρόνια Πολλά , με Υγεία, Τύχη , Ευτυχία Δημιουργικότητα και ευόδωση των στόχων τους οποίους καθένας μας έχει.

 

Είθε η πανδημία αυτή η οποία πλήττει σήμερα την ανθρωπότητα να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν. Διατρανώνοντας την αισιοδοξία μας για την επιτυχή έκβαση αυτής της περιπέτειας , γνωρίζουμε ότι την επόμενη ημέρα, που ευχόμαστε να είναι κοντά, τίποτα δεν θα είναι ίδιο και γι’ αυτό μέλημα όλων μας πρέπει να είναι να αξιοποιήσουμε τη σημερινή εμπειρία για μία πιο ανθρωποκεντρική κοινωνία .

 

Είθε να μας δοθεί η δυνατότητα να εορτάσουμε τα 200 χρόνια από τη κήρυξη του απελευθερωτικού μας αγώνα με δράσεις ουσιαστικές και όχι εντυπωσιασμού.

Είθε η Πολιτεία να αναγνωρίσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο και τη συμβολή της πόλης μας στον αγώνα αυτόν και να την τιμήσει ανάλογα , όχι μόνο με τις προσήκουσες αναφορές αλλά και με εμβληματικά έργα.

 

Εύχομαι οι δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε να μην καταστούν ο ανασταλτικός παράγοντας για την προώθηση και εκτέλεση των έργων που έχει ανάγκη ο Δήμος μας.

 

Εύχομαι να υπάρξει διαφάνεια στις προσλήψεις των συμβασιούχων και των απ’ ευθείας αναθέσεων που γίνονται από το Δήμο. Βέβαια η επικρατούσα σήμερα αντίληψη διατρέχει όλη τη χώρα , έρχεται από πολύ παλιά και παίρνει εντονότερη μορφή τις περιόδους των εκτάκτων γεγονότων.

Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης στο διήγημά του «Βαρδιάνος στα Σπόρκα» (Φύλακας σε περίοδο και περιοχή Καραντίνας) με αφορμή πραγματικά περιστατικά το 1865 αναφέρει:

  • Εκ δευτέρου ήχησε το σφυρίον του κήρυκος ,και ηκούσθη πάλιν το «Κατεκυρώθη». Αύτη ήτο δευτέρα δημοπρασία. Την πρώτην φοράν επρόκειτο περί προμηθείας ξυλείας, και εκ δύο εμποροπλοιάρχων, οίτινες είχον φέρει ξυλικήν με τα πλοία των , επροτιμήθη ως έχον τας καλυτέρας συστάσεις ο είς. Την δευτέραν φοράν επρόκειτο περί εργολαβίας προς κατασκευήν παραπηγμάτων, και μεταξύ τριών η τεσσάρων ανταγωνιστών επροτιμήθη πάλιν είς , ως «παρέχων όλας τας ευκολίας». Εις την μίαν περίπτωσιν, και εάν ο δεύτερος επρόσφερεν ευθυνότερον το πράγμα , δεν θα ήτο δεκτός, διότι είναι «κατεπείγον» και διότι «κατεκυρώθη».

Είθε να διαψεύσουμε πανηγυρικά τη φράση του από το ίδιο διήγημα ότι «Θα έλεγέ τις ότι η χώρα αύτη ηλευθερώθη επίτηδες δια να αποδειχθή ότι δεν ήτο ικανή προς αυτοδιοίκησιν» .

 

 

Τελειώνοντας εύχομαι μία παραγωγική και δημιουργική χρονιά στο Δημοτικό μας Συμβούλιο, στα Συλλογικά μας Όργανα , στα Νομικά Πρόσωπα και στις Υπηρεσίες του Δήμου μας.


Κοινοποιησέ το

Ειδησεις απο Καλαματα

Τα ΚΔΑΠ Δήμου Καλαμάτας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Βίας και του Σχολικού Εκφοβισμού

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Τα ΚΔΑΠ Δήμου Καλαμάτας, με αφορμή την 6η Μαρτίου, που έχει οριστεί ως  Παγκόσμια Ημέρα κατά της Βίας και του Σχολικού Εκφοβισμού, δημιούργησαν μια ψηφιακή αφίσα γεμάτη πολύχρωμα ειρηνικά «χεράκια». Τα παιδιά που συμμετείχαν στο project «Με τα 2 μας τα χεράκια», σχεδίασαν ένα χάρτινο χεράκι και αποτύπωσαν πάνω σε αυτό το δικό τους συναίσθημα, στέλνοντας με αυτό τον τρόπο το δικό τους μήνυμα ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ.

Συμμετείχαν τα παιδιά:

Γεωργιλέας Γιώργος, Μπούζα Αναστασία, Μανόδημος Άρης, Μιχαλοπούλου Μαριχρύσα, Κώστα Μαριάννα, Καρτάλια Άρτεμις, Μανωλάκη Σταυρίνα, Λαμπροπούλου Τριανταφυλλιά, Κωστοπούλου Άρτεμις, , Φράγκος Δημοσθένης, Φράγκος Σωτήρης,  Φωτοπούλου Δώρα, Κανελλόπουλος Γιάννης, Γκιούλος Παναγιώτης, Νινιός Βασίλειος, Κότση Κυριακή, Εξαρχοπούλου Μελίνα, Κατσιλιέρης Παύλος, Αργυροπούλου Βασιλίνα, Πολυχρόνη Ραφαηλία, Κωνσταντινίδη Αρετή, Σελαμάι Αντώνης, Αλεξέας Παναγιώτης, Τζώρτζη Αθανασία, Τζακώστα Βασιλική, Τζακώστα Σοφία, Τζακώστας Λευτέρης, Σταυροπούλου Ναταλία, Ηλιοπούλου Μαρία, Ηλιοπούλου Μαρίνα, Ηλιοπούλου Σταυρούλα, Αργυράκη Γιώτα, Βεργή Άντα, Θλιμμένου Έλενα, Λυμπεροπούλου Κωνσταντίνα, Παπαδόπουλος Γιώργος, Σακκά Ελένη, Σακκά Μαρία Αγγελική και Σκόκου Μαρίνα Κουρεντζή Ελεάννα

Εκπαιδευτές: Πλαγιανού Μαρία, Λεντούδη Αναστασία, Μπούνα Εύη, Ζαχαροπούλου Μαρία, Καλυβά Νικολέττα, Κυριακάκη Μαριέττα, Γιάνναρου Αγγελική, Στρίκου Μαρία, Καραγιώργη Γιώτα, Κατσούλης Μπάμπης, Μανιάτης Κωνσταντίνος, Τόμασεκ Λορεάννα, Δημητρούλη Σοφία.

ΑΦΙΣΑ9


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Ο Δήμαρχος στις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. για τη μελέτη του Ειδικού Γυμνασίου Λυκείου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Η μελέτη για το Ειδικό Γυμνάσιο Λύκειο Καλαμάτας αποτέλεσε, μεταξύ άλλων, το αντικείμενο συνάντησης του Δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου με τον Πρόεδρο των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. Τίμο Κατσίπο και τον Δ/ντα Σύμβουλο Θανάση Γιάνναρη, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων.

Σημειώνεται ότι μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε., έχει αναπτυχθεί ένα πλαίσιο πολύ καλής συνεργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι η μελέτη για το Ειδικό Γυμνάσιο Λύκειο Καλαμάτας θα υλοποιηθεί μέσω Προγραμματικής Σύμβασης του Δήμου με τον Οργανισμό, η οποία και θα έρθει στα αρμόδια συλλογικά όργανα προς έγκριση την ερχόμενη εβδομάδα.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Καλαμάτα: Πρόταση για το έργο συντήρηση δημοτικών ανοιχτών αθλητικών χώρων και σχολικών μονάδων

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Πρότασης, συνολικού προϋπολογισμού 917.012,20 € υπέβαλε σήμερα, Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος στην ΕΥΔΕ του Υπουργείου Εσωτερικών για το έργο «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ» του Δήμου Καλαμάτας. Η υποβολή της πρότασης έγινε στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΑΤ10 «Συντήρηση δημοτικών ανοιχτών αθλητικών χώρων, σχολικών μονάδων, προσβασιμότητα ΑμΕΑ»,  του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» στους άξονες προτεραιότητας «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός».

Συγκεκριμένα το έργο περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

ΥΠΟΕΡΓΟ 1: «Συντήρηση – βελτίωση εξωτερικών αποδυτηρίων Δημοτικού ανοικτού κολυμβητηρίου Καλαμάτας», προϋπολογισμού 62.000,00 € με ΦΠΑ.

Η μελέτη αφορά την βελτίωση χώρων υγιεινής και αποδυτηρίων για άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ), την δυνατότητα πρόσβασης τους στους χώρους της αθλητικής εγκατάστασης με την δημιουργία νέων κεκλιμένων επιπέδων (ραμπών) για την άνετη εξυπηρέτησή τους, σύμφωνα πάντα με τις ισχύουσες προδιαγραφές.

Επιπλέον θα γίνει αντικατάσταση όλων των υφιστάμενων εξωτερικών κουφωμάτων του κολυμβητηρίου, με νέα κουφώματα ενεργειακής απόδοσης και τεχνολογίας, στο νότιο συγκρότημα κτιρίου αποδυτηρίων, του Δημοτικού ανοικτού κολυμβητηρίου.

ΥΠΟΕΡΓΟ 2: «Συντήρηση και επισκευή σχολικών κτιρίων & αύλειων χώρων Δ. Καλαμάτας», προϋπολογισμού 849.060,20 € με ΦΠΑ.

Προβλέπεται η εκτέλεση καταλλήλων εργασιών επισκευών και μικρών τροποποιήσεων των κτιρίων και των αύλειων χώρων των εξής σχολικών μονάδων: α) Νηπιαγωγείο Άνθειας, β) 3ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας, γ) 6ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, δ) 9ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, ε) 11ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, στ) 21ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας και ζ) συγκρότημα 4ου Γυμνασίου Καλαμάτας – 6ου Γυμνασίου Καλαμάτας και 4ου Λυκείου Καλαμάτας.

ΥΠΟΕΡΓΟ 3 (Οριζόντια δράση) : «Προετοιμασία – σύνταξη – συμπλήρωση φάκελου για υποβολή πρότασης στην πρόσκληση με αριθμό ΑΤ10 «Συντήρηση δημοτικών ανοιχτών αθλητικών χώρων, σχολικών μονάδων, προσβασιμότητα ΑΜΕΑ» (Α.Μ. 103/2020), προϋπολογισμού 5.952,00 € με ΦΠΑ.

Αντικείμενο της παρούσας, αποτελεί η ανάθεση παροχής υπηρεσιών συμβούλου για την σύνταξη και την προετοιμασία του φακέλου υποβολής αίτησης – πρότασης χρηματοδότησης του Δήμου Καλαμάτας στη συγκεκριμένη Πρόσκληση.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ