Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Εθελοντική Αιμοδοσία οργανώνει στις 17 Απριλίου η «Δημιουργική Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Εθελοντική Αιμοδοσία οργανώνει στις 17 Απριλίου η «Δημιουργική Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας» 1

Εθελοντική Αιμοδοσία οργανώνει στις 17 Απριλίου η «Δημιουργική Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας» Στόχος και ρόλος της «Δημιουργικής Πρωτοβουλίας για το Δήμο Καλαμάτας» δεν είναι μόνο να κερδίσει την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας, ώστε να ενώσουμε δυνάμεις για έναν ακόμα πιο λειτουργικό Δήμο Καλαμάτας, μια ακόμα πιο εύκολη καθημερινότητα, μια ακόμα καλύτερη ζωή.

Στόχος και ρόλος μας, θεωρούμε ότι είναι και η συμβολή στην αντιμετώπιση σημαντικών προβλημάτων, καθώς και η ευαισθητοποίηση και παρακίνηση για συμμετοχή σε δράσεις που – κυριολεκτικά – σώζουν ζωές.

Εθελοντική Αιμοδοσία οργανώνει στις 17 Απριλίου η «Δημιουργική Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας» 2

Είναι σε όλες και όλους γνωστό ότι οι ανάγκες σε αίμα, που είναι πάντοτε μεγάλες στη χώρα μας, αυξάνονται ακόμα περισσότερο αυτή τη χρονική περίοδο. Ακριβώς γι’ αυτό, η «Δημιουργική Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας», διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την Τετάρτη 17 Απριλίου, από τις 9 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι. Στο χώρο του εκλογικού μας κέντρου, Πολυχάρους 8, (που εκείνη την ημέρα δεν θα έχει τα σύμβολα και μηνύματα της παράταξης μας), θα βρίσκεται συνεργείο αιμοληψίας της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας του Γ.Ν. Μεσσηνίας, το οποίο ευχαριστούμε θερμά για την ανταπόκριση του στο σχετικό αίτημα μας.

«Λίγες ημέρες πριν τη μεγάλη γιορτή της αγάπης προς το συνάνθρωπο», τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, «η πρωτοβουλία μας αυτή έχει στόχο την ενίσχυση των αποθεμάτων αίματος, την ενίσχυση της προσπάθειας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, την ενίσχυση της προσπάθειας για τη ζωή. Καλούμε όλες και όλους να αφιερώσουν λίγα λεπτά από το χρόνο τους, για να πάρουν μέρος στην αιμοδοσία της 17ης Απριλίου. Η προσφορά αίματος είναι κορυφαία πράξη προσφοράς και είμαι βέβαιος για τη θετική ανταπόκριση στην πρωτοβουλία μας».

Ειδησεις απο Καλαματα

Δωρεά 50 υπερσύγχρονων σταθμών Μ.Ε.Θ. από την Καπνοβιομηχανία “Καρέλια”

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Δωρεά 50 υπερσύγχρονων σταθμών Μ.Ε.Θ. από την Καπνοβιομηχανία "Καρέλια" 9

Καπνοβιομηχανία “Καρέλια” – Κορονοϊός

Η Καπνοβιομηχανία “Καρέλια” δηλώνει άμεσα το «παρών» στην πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον επιχειρηματικό κόσμο να στηρίξει και να ενισχύσει (κυρίως) τις δομές υγείας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας κανοντας δωρεά στο υπουργείο Υγείας 50 υπερσύγχρονους, πλήρως εξοπλισμένους σταθμούς Μονάδων εντατικής Θεραπείας για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της “Καρέλια Α.Ε.”:

“Η ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε., θέλοντας να συμβάλει στην εθνική, εξαιρετικά δύσκολη προσπάθεια για την αντιμετώπιση της νόσου COVID-19, αποφάσισε τη δωρεά, προς το Υπουργείο Υγείας, 50 υπερσύγχρονων, πλήρως εξοπλισμένων σταθμών Μ.Ε.Θ. (Μονάδων Εντατικής Θεραπείας), αποτελούμενων από ειδική ηλεκτρονική κλίνη, monitor παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών και ηλεκτρονικό αναπνευστήρα υψηλής τεχνολογίας.

Η δωρεά των 50 σταθμών Μ.Ε.Θ. αποσκοπεί στην έγκαιρη και στοχευμένη ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. (Εθνικού Συστήματος Υγείας), προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες εντατικής παρακολούθησης και θεραπείας που αναμένεται να προκύψουν ενόψει της επαπειλούμενης έξαρσης της νόσου.

Η εν γένει υλοποίηση της δωρεάς και η κατανομή των σταθμών Μ.Ε.Θ. στις νοσοκομειακές μονάδες του Ε.Σ.Υ. θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας με στόχο τη βέλτιστη αξιοποίησή τους σε περιοχές της χώρας ή σε νοσοκομειακές δομές που πάσχουν εντονότερα από την έλλειψη επαρκούς ιατρικού εξοπλισμού.

Παραμένοντας πάντοτε κοινωνικά ενεργή, η ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε. εύχεται η χώρα μας να διέλθει με τις μικρότερες δυνατές απώλειες από την παγκόσμια αυτή κρίση και η επόμενη μέρα να τη βρει ενωμένη, δυνατή και αποφασισμένη να εργαστεί ξανά για ένα ελπιδοφόρο μέλλον”.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Καλαμάτα: Πρόσληψη Γιατρού και φαρμακοποιού για Δημοτικό Ιατρείο και Φαρμακείο

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Καλαμάτα: Πρόσληψη Γιατρού και φαρμακοποιού για Δημοτικό Ιατρείο και Φαρμακείο 10

Δημοτικό Ιατρείο και Δημοτικό Φαρμακείο

Σύμβαση υπεγράφη σήμερα, Τετάρτη 1 Απριλίου 2020, μεταξύ του Δημάρχου και του Γεωργίου Πανομήτρου, Ιατρού Γενικής Ιατρικής, που ανέλαβε καθήκοντα ιατρού στο Δημοτικό Ιατρείο, κατόπιν προκηρύξεως. Ο ιατρός θα παρέχει τις υπηρεσίες του από σήμερα μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021. Έργο του ανωτέρω θα είναι η κάλυψη των αναγκών του Δημοτικού Ιατρείου, παρέχοντας ιατρικές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες της πόλης και σε κατοίκους ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών συνεργαζόμενος με τα στελέχη του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Επίσης, σήμερα Τετάρτη 1 Απριλίου 2020, υπεγράφη σύμβαση μεταξύ του Δημάρχου και του Νικόλαου Καράμπελα, Φαρμακοποιού, που ανέλαβε καθήκοντα φαρμακοποιού στο Δημοτικό Φαρμακείο, κατόπιν προκηρύξεως. Ο φαρμακοποιός αναλαμβάνει τη διαχείριση των φαρμάκων από το Δημοτικό Φαρμακείο Καλαμάτας και συγκεκριμένα την παραλαβή των φαρμάκων που συγκεντρώνονται σε Φαρμακεία, στο Δημοτικό Παντοπωλείο, στο Δημοτικό Ιατρείο και στη συνέχεια τη διανομή τους σε άπορους, ανασφάλιστους και αναξιοπαθούντες συμπολίτες που τα έχουν ανάγκη. Ο φαρμακοποιός θα παρέχει τις υπηρεσίες του από σήμερα μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Γεωργούντζος: «Δυσκολεύτηκα να προσεγγίσω γιατρό» κανείς δε δεχόταν να τον περιθάλψει

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Γεωργούντζος: «Δυσκολεύτηκα να προσεγγίσω γιατρό» κανείς δε δεχόταν να τον περιθάλψει 11

Κορονοϊός –Σωτήρης Γεωργούντζος

Ο γνωστός σπορτκάστερ από την Καλαμάτα, Σωτήρης Γεωργούντζος, μίλησε στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου για την περιπέτεια της υγείας του (βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό) και τη δυσκολία που αντιμετώπισε, στο να εξεταστεί αρχικά από γιατρό.

Ο Σωτήρης Γεωργούντζος επιβεβαίωσε πριν από λίγες ώρες πως είναι θετικός στον κορονοϊό -με ποστάρισμα του στα social media- νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας και μίλησε στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου «LIVE News» για την περιπέτεια της υγείας του.

Περιγράφοντας τις κινήσεις που ακολούθησε μέχρι να φτάσει στο νοσοκομείο, ο γνωστός σπορτκάστερ σημείωσε πως επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ και τον παρέπεμψαν σε ιδιώτη γιατρό, κανείς όμως δε δεχόταν να τον περιθάλψει.

Όταν η κατάσταση της υγείας του χειροτέρεψε πήγε στο νοσοκομείο, όπου μετά τη διενέργεια του τεστ, βρέθηκε θετικός στον ιό.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο που ακολουθείται πιστά, μετά τη διάγνωση, ο Σωτήρης Γεωργούντζος, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο, στο νοσοκομείο αναφοράς του Ρίου. Εκεί, νοσηλεύεται στο ίδιο δωμάτιο με άλλο ένα κρούσμα, προερχόμενο από την Καλαμάτα.

«Αν πρέπει να κάνει κάτι η πολιτεία, είναι να μπορεί να κάνει ο κόσμος εύκολα τεστ».

ΠΗΓΗ

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ