Σάββατο , 22 Φεβρουαρίου 2020

Εσπερινός την παραμονή της εορτής των Τριών Ιεραρχών

Sharing is caring!

Εσπερινός την παραμονή της εορτής των Τριών Ιεραρχών

Την τέλεση της ακολουθίας του Εσπερινού στο εκκλησάκι του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Κάστρο της Καλαμάτας, οργανώνουν η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων, η Ε.Λ.Μ.Ε. Μεσσηνίας και η επιτροπή επιμέλειας του Ιερού Ναού την Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου στις 15:30’, παραμονή της εορτής των Τριών Ιεραρχών. Η ενέργεια αυτή γίνεται με σκοπό τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών, των μαθητές και του ευρύτερου κοινού.

• Το εκκλησάκι του Κάστρου Καλαμάτας κτίστηκε περίπου το 1930 για τον εκκλησιασμό των μαθητών και μαθητριών των Γυμνασίων και Λυκείων της Μεσσηνίας και ανήκει στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Μετά τους σεισμούς του Σεπτεμβρίου του 1986, για 24 χρόνια δεν επιτρεπόταν η πρόσβαση στο χώρο του για λόγους ασφαλείας. Άρχισε να χρησιμοποιείται ξανά στις 29 Ιανουαρίου 2010, με τέλεση Εσπερινού, την παραμονή της εορτής των Τριών Ιεραρχών.

Εσπερινός την παραμονή της εορτής των Τριών Ιεραρχών

Δες και αυτό

Η Καλαμάτα παρουσιάζει το μεσσηνιακό ελαιόλαδο στη «Detrop Boutique» της ΔΕΘ – Helexpo

Sharing is caring!Κοινοποίησέ το0Tweet0sharesΜεσσηνιακό ελαιόλαδο στη Detrop Boutique Συμμετοχή σε ένα ξεχωριστό εκθεσιακό τριήμερο στη …

shares