Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Εσπερινός την παραμονή της εορτής των Τριών Ιεραρχών

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Εσπερινός την παραμονή της εορτής των Τριών Ιεραρχών 1

Εσπερινός την παραμονή της εορτής των Τριών Ιεραρχών

Την τέλεση της ακολουθίας του Εσπερινού στο εκκλησάκι του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Κάστρο της Καλαμάτας, οργανώνουν η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων, η Ε.Λ.Μ.Ε. Μεσσηνίας και η επιτροπή επιμέλειας του Ιερού Ναού την Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου στις 15:30’, παραμονή της εορτής των Τριών Ιεραρχών. Η ενέργεια αυτή γίνεται με σκοπό τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών, των μαθητές και του ευρύτερου κοινού.

• Το εκκλησάκι του Κάστρου Καλαμάτας κτίστηκε περίπου το 1930 για τον εκκλησιασμό των μαθητών και μαθητριών των Γυμνασίων και Λυκείων της Μεσσηνίας και ανήκει στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Μετά τους σεισμούς του Σεπτεμβρίου του 1986, για 24 χρόνια δεν επιτρεπόταν η πρόσβαση στο χώρο του για λόγους ασφαλείας. Άρχισε να χρησιμοποιείται ξανά στις 29 Ιανουαρίου 2010, με τέλεση Εσπερινού, την παραμονή της εορτής των Τριών Ιεραρχών.

Εσπερινός την παραμονή της εορτής των Τριών Ιεραρχών

Ειδησεις απο Καλαματα

Βασιλόπουλος: «Μην καταστρέψουμε ότι έχουμε χτίσει μέχρι τώρα»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Βασιλόπουλος: «Μην καταστρέψουμε ότι έχουμε χτίσει μέχρι τώρα» 14

Θανάσης Βασιλόπουλος

Έκκληση για μία ακόμα φορά από το Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο προς τους πολίτες, για τήρηση των οδηγιών και πιστή εφαρμογή των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού. Σημειώνεται ότι τα μηνύματα των τελευταίων ημερών δεν είναι ενθαρρυντικά, καθώς έχει παρατηρηθεί αυξημένη κίνηση στους δρόμους. Τονίζεται ότι η Δημοτική Αστυνομία συνεχίζει τους ελέγχους, βεβαιώνοντας όπου χρειάζεται τις παραβάσεις.

Στο μήνυμά του ο Δήμαρχος αναφέρει:

«Συνδημότισσες και συνδημότες

Σας απευθύνω σήμερα μία ακόμα έκκληση να μείνουμε όλοι σπίτι. Τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηθεί αύξηση στους δρόμους της πόλης παρά τις αυστηρές συστάσεις για περιορισμό των μετακινήσεων.

Οφείλουμε όλοι να υπακούσουμε τις οδηγίες.  Μην καταστρέψουμε ότι έχουμε χτίσει μέχρι τώρα.

Μέχρι σήμερα στην περιοχή μας έχουμε από το Νοσοκομείο Καλαμάτας 6 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε όλα τα περιστατικά αντιμετωπίζονται.

Η μάχη που δίνεται για να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού συνεχίζεται. Δεν χαλαρώνουμε τα μέτρα. Δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός.

Φίλες και φίλοι,

Αυτή τη δύσκολη περίοδο οφείλουμε όλοι να την αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι δεν έχουμε ξεφύγει ακόμα από τον κίνδυνο κι εφόσον απαιτηθεί θα υπάρξουν ακόμα πιο αυστηρά μέτρα.

Ζούμε σ’ ένα τόπο ευλογημένο. Όμορφο και τις 365 ημέρες το χρόνο.

Για να τον χαιρόμαστε όλοι ΜΑΖΙ, για να είμαστε την επομένη της υγειονομικής κρίση όλοι ΜΑΖΙ.

ΤΩΡΑ Μένουμε σπίτι. Δεν φοβόμαστε, προστατευόμαστε.

Είναι υπόθεση όλων μας.

Μένουμε σπίτι».

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Καθαρίζονται ελεύθεροι χώροι, οικόπεδα και δρόμοι στην Καλαμάτα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Καθαρισμός αυτοφυούς βλάστησης

Καθαρισμός αυτοφυούς βλάστησης

Συγκροτήθηκαν και ξεκίνησαν τις εργασίες, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχουν λάβει από το Δήμο, συνεργεία που εκτελούν το έργο: «Καθαρισμός αυτοφυούς βλάστησης σε ελεύθερους χώρους, οικόπεδα και δημοτικό οδικό δίκτυο 2020». Η σύμβαση του έργου υπεγράφη προχθές, Τρίτη 7 Απριλίου 2020 και ήδη αντιμετωπίζονται προβλήματα στον τομέα ευθύνης της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών.

Εργασίες έχουν πραγματοποιηθεί σε διάφορα σημεία της Καλαμάτας, μεταξύ αυτών, στην περιοχή νότια του Μεγάρου Χορού και παραπλεύρως του ποδηλατοδρόμου που οδηγεί στο νέο Δημαρχείο, καθώς και επί των οδών Ξενοφώντος, Δημοσθένους, Ψαρών, Μακεδονίας, Πλάτωνος.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό τις επόμενες ημέρες θα καθαριστούν κι άλλες περιοχές, όπως η οδός Ναυαρίνου, η οδός Αύρας από την οδό Κρήτης και βόρεια, η οδός Ηρώων, η περιοχή μεταξύ των οδών Φαρών – Μελετίου – Παλαιολόγου και Σταδίου, η οδός Βασιλέως Γεωργίου, η οδός Παπαφλέσσα, η οδός Κρήτης κ.ά.

Καθαρισμός αυτοφυούς βλάστησης Καθαρισμός αυτοφυούς βλάστησης Καθαρισμός αυτοφυούς βλάστησης

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Δωρεές στο νοσοκομειο Καλαμάτας και το συγκινητικό post του Γιώργου Μπέζου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Δωρεές στο νοσοκομειο Καλαμάτας και το συγκινητικό post του Γιώργου Μπέζου 15

Δωρεές στο νοσοκομειο Καλαμάτας

Με ένα άκρως συγκινητικό post στο fb, o διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργος Μπέζος ,ενημέρωσε τους διαδικτυακούς του φίλους, με τις προσφορές των συνανθρώπων μας, στις ανάγκες καταπολέμησης του κοροναϊού.

Αναλυτικά:

ΟΙ ΜΕΣΣΗΝΙΟΙ ΣΤΗΡΊΖΟΥΝ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΟΥΣ!!!

Παραμένει συγκινητική και εντυπωσιακή η βούληση των Μεσσηνιων συμπατριωτών μας να συνεισφερουν τουτες τις δυσκολες μέρες στο Νοσοκομειο Μεσσηνιας.
Έχουμε και λέμε λοιπον:
1ον. Ο Δήμος Καλαματας προχωρα στη δωρεα ενός συστήματος ρομποτικής απολυμανσης αξίας 7.000€ και σε 2.027 τεμάχια μασκες FFP2 αξίας 3.000€.
2ον. Η Πειραματική Σκηνή Καλαματας προσεφερε 1500 τεμάχια μασκες επαναχρησιμοποιουμενες.
3ον. Το κατάστημα της κας Κορδοπατη Φωτεινής προσεφερε 50 τεμάχια χειροποίητες, βαμβακερες μασκες πολλαπλών χρησεων.
ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΌΛΟΥΣ!!
Επισης σήμερα 10 Απρίλη είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αποστειρωσης και θέλω να ευχηθώ σ’ όλα τα παιδιά που εργάζονται σ αυτό το σημαντικό τμήμα Χρόνια Πολλά!! Θυμίζω ότι τον επομενο μηνα στο τμήμα αποστειρωσης του Νοσοκομειου μας λαμβάνει χώρα ένα μεγάλο έργο με την προμηθεια νέου συγκροτηματος Κεντρικης Αποστειρωσης π/υ 450.000€ στο πλαισιο της Εθνικής Συμφωνιας εξωδικαστικου συμβιβασμου με την εταιρία Siemens.

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ