Κόσμος
Επίθεση της Ζαχάροβα στην Ελλάδα για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ανέβηκε
2 έτη πρινστις
από
Kalamata Times


Για αντιρωσική εκστρατεία που εξαπολύθηκε στην Ελλάδα κάνει λόγο με ανάρτηση της στο στο Facebook η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως ανώτατοι αξιωματούχοι της Αθήνας επιτρέπουν στον εαυτό τους να διατυπώνουν χονδροειδείς κατηγορίες κατά της χώρας μας και της ηγεσίας της.
Στο πλαίσιο της πολιτικής που ακολουθεί η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ ουσιαστικά εγκαλεί τους Έλληνες αξιωματούχους που μίλησαν για την «απρόκλητη επίθεση» της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, και για τη «μαζική εισβολή» για πρώτη φορά από τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο “μαζική εισβολή”.
Η ρωσοφοβική υστερία που καλλιεργείται από τις Αρχές έχει φτάσει σε σημείο βρασμού (!) αναφέρει η κα Ζαχάροβα δεν κρύβει και την έντονη δυσφορία της Μόσχας για την αποστολή στρατιωτικού οπλισμού στο Κίεβο σημειώνοντας ότι τα όπλα θα στραφούν και εναντίον των αμάχων, συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων, τους οποίους τα ουκρανικά εθνικιστικά τάγματα χρησιμοποιούν ως ανθρώπινη ασπίδα.
Ο χρόνος θα τα βάλει όλα στη θέση τους, θα δείξει ποιος είχε δίκιο και ποιος – την κρίσιμη στιγμή – έδειξε έλλειψη διορατικότητας, έκανε λάθος επιλογή σημειώνει καταλήγοντας η εκπρόσωπος του Ρωσικού ΥΠΕΞ.
Αναλυτικά, ολόκληρη η ανάρτηση της Ζαχάροβα έχει ως εξής:
”Δώσαμε προσοχή στην άνευ προηγουμένου εκστρατεία που εξαπολύθηκε στην Ελλάδα για την δυσφήμιση της πολιτικής της Ρωσίας. Ανώτατοι αξιωματούχοι της Αθήνας επιτρέπουν στον εαυτό τους να διατυπώνουν χονδροειδείς κατηγορίες κατά της χώρας μας και της ηγεσίας της, κυριολεκτικά συναγωνίζονται τους ομοϊδεάτες τους σε αυτό. Υποκριτικά μιλούν για “απρόκλητη επίθεση” εναντίον της Ουκρανίας, για πρώτη φορά από τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο “μαζική εισβολή” κ.α.
Να υπενθυμίσουμε ότι με προσπάθειες, πρώτα απ’ όλα, των ΗΠΑ και των δορυφόρων τους, οι πόλεμοι και οι συγκρούσεις ταρακουνούν τον κόσμο όλες τις τελευταίες δεκαετίες – οι νατοϊκοί βομβαρδισμοί της Γιουγκοσλαβίας το 1999, οι επιχειρήσεις στο Ιράκ, τη Συρία, τη Λιβύη, το Αφγανιστάν. Κανείς δεν έχει αναλάβει τις ευθύνες του για τις τεράστιες θυσίες και τα βάσανα των λαών αυτών των χωρών.
Σήμερα, τα εγκλήματα του καθεστώτος του Κιέβου, που ανέβηκε στην εξουσία ως αποτέλεσμα του αιματηρού πραξικοπήματος του 2014, παραμένουν στη σκιά του νέου κύματος των αντιρωσικών παρατραβηγμένων επικρίσεων. Αποσιωπάται το γεγονός ότι η Κριμαία και η Σεβαστούπολη πλήρωσαν για την ελεύθερη επανένωσή τους με τη Ρωσία με τον ολοκληρωτικό αποκλεισμό και τις δυτικές κυρώσεις. Στο πολιορκημένο Ντονμπάς, ως αποτέλεσμα των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων των Ουκρανών νεοναζί, τα τελευταία οκτώ χρόνια έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 14 χιλιάδες άμαχοι, ενώ στους Ρώσους τους προτάθηκε να εγκαταλείψουν το έδαφος της Ουκρανίας. Και το τι σημαίνουν οι καθημερινοί πυροβολισμοί μπορούν να εξηγήσουν, μεταξύ άλλων, οι Έλληνες ομογενείς οι οποίοι κατοικούν στα εδάφη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση προτίμησε να παρακολουθεί σιωπηλά την εξόντωση του άμαχου πληθυσμού του Ντονμπάς, έγινε συνεργός στην πολυετή γενοκτονία των κατοίκων της νοτιοανατολικής Ουκρανίας. Τώρα η Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, έχει εγγραφεί εντελώς στις τάξεις των συνηγόρων του καθεστώτος του Κιέβου, ενώ η ρωσοφοβική υστερία που καλλιεργείται από τις Αρχές έχει φτάσει σε σημείο βρασμού. Σε αυτή τη βάση λαμβάνονται βαθύτατα εσφαλμένες, εγκληματικές αποφάσεις, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής όπλων στην Ουκρανία. Στο τέλος, τα όπλα θα στραφούν και εναντίον των αμάχων, συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων, τους οποίους τα ουκρανικά εθνικιστικά τάγματα χρησιμοποιούν ως ανθρώπινη ασπίδα και οι οποίοι έχουν ήδη πέσει θύματα αυτής της απάνθρωπης τακτικής.
Στο όνομα των συλλογικών δυτικών σχεδιασμών – να κάνουν κακό στη Ρωσία με κάθε κόστος – θυσιάστηκε η κοινή λογική. Οι διμερείς δεσμοί καταστρέφονται σκοπίμως, και οι ρωσοελληνικές σχέσεις, δυστυχώς, δεν αποτελούν εξαίρεση. Η Αθήνα υποστηρίζει ενεργά το καθεστώς κυρώσεων της ΕΕ.
Μας αποδίδουν δήθεν “ενεργειακό εκβιασμό”, διακηρύσσουν ως στόχο την τάχιστη απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο, οι αδιάκοπες προμήθειες του οποίου επί δεκαετίες αποτελούν σταθεροποιητικό παράγοντα για τον εθνικό ενεργειακό τομέα. Με τη συλλογική ντιρεκτίβα των Βρυξελλών, ο ελληνικός ουρανός έκλεισε για τις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες. Δόθηκε η διαταγή για αναστολή της κάθε συνεργασίας στον τομέα του πολιτισμού, για την διακοπή των Κοινών Αφιερωματικών Ετών. Ακούγονται εκκλήσεις για πλήρη παύση κάθε συνεργασίας. Ουσιαστικά, για χάρη των ασαφών και αμφίβολων στόχων, η ηγεσία της Ελλάδας είναι έτοιμη να μηδενίσει την ίδια την κοινή μας ιστορική κληρονομιά, που μόλις χθες η ίδια χαρακτήριζε ως φυσικό της πλεονέκτημα στη συνεργασία με τη Ρωσία.
Ο χρόνος θα τα βάλει όλα στη θέση τους, θα δείξει ποιος είχε δίκιο και ποιος – την κρίσιμη στιγμή – έδειξε έλλειψη διορατικότητας, έκανε λάθος επιλογή. Πιστεύουμε, ότι οι αιώνιοι δεσμοί που συνδέουν τους λαούς της Ρωσίας και της Ελλάδας θα αντέξουν και σ’ αυτές τις δοκιμασίες.”









Ενδιαφέρουσες Ειδήσεις
-
Πούτιν: Κήρυξε στρατιωτικό νόμο στα σύνορα με την Ουκρανία
-
Επίσκεψη ‑ έκπληξη του Τζο Μπάιντεν στην Ουκρανία
-
Η Ruslana νικήτρια της Eurovision του 2004 θα τραγουδήσει ζωντανά στην Αθήνα
-
Φόβους για ευρωπαϊκή επιδημία καρκίνου την επόμενη δεκαετία εκφράζουν ειδικοί
-
Πόλεμος στην Ουκρανία: Το γραμματόσημο των Χριστουγέννων που σχεδίασε μια μαθήτρια
-
Ουκρανία: Ανοίγουν 1.000 θερμαινόμενοι χώροι – Η χώρα καλεί όσους έφυγαν να μην επιστρέψουν τον χειμώνα
-
Σε κόκκινο συναγερμό η Ουκρανία: Εκρήξεις συγκλόνισαν το Κίεβο
-
Εταιρεία του δικτύου ηλεκτροδότησης της Ουκρανίας, η Ukrenergo, κάλεσε τους πολίτες «να φορτίσουν τα πάντα»
-
Ανακοίνωση ΥΠΕΞ για την Ουκρανία: Να αναχωρήσουν οι Έλληνες άμεσα από το Κίεβο
-
«Εάν η Ουκρανία μπει στο ΝΑΤΟ, ίσως οδηγηθούμε σε Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο» τόνισε Ρώσος αξιωματούχος
-
Η Λευκορωσία μπαίνει στον πόλεμο στην Ουκρανία στο πλευρό της Ρωσίας
-
Τι απάντησε ο Αποστολάκης στο ερώτημα: Σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία: Θα μείνουμε μόνοι μας;
-
Ουκρανία: Φόβοι ότι τα πυρηνικά των Ρώσων μεταφέρονται με υποβρύχια και τρένα
-
UEFA: Τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από το Euro 2024 η Ρωσία
-
Νέες απειλές προς την Ελλάδα: «Μην την πατήσετε όπως οι Ουκρανοί»
-
Μελβούρνη : Γκράφιτι προκαλεί αντιδράσεις απεικονίζει Ρώσο και Ουκρανό στρατιώτη να αγκαλιάζονται
-
«Μεγάλο λάθος» των Σκοπίων η αποστολή αρμάτων μάχης στην Ουκρανία, λέει η Μόσχα
-
Αναχωρεί το πρώτο φορτίο με σιτηρά από την Ουκρανία- Ανακούφιση στη Δύση
-
Δεν θα γίνει στην εμπόλεμη Ουκρανία η Eurovision το 2023
-
Στρατιωτική βοήθεια ‑ μαμούθ στέλνει ο Μπάιντεν στην Ουκρανία
-
Η φρίκη του πολέμου – Δρόμοι γεμάτοι σορούς και μαζικοί τάφοι στη Μπούχα
-
Ευχαριστίες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας για τη συγκέντρωση Ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον Ουκρανικό λαό
-
12.992 Ουκρανοί, από τους οποίους 4.161 ανήλικοι έχουν περάσει στην Ελλάδα
-
Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας από Καλαμάτα για Ουκρανία
-
Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για την Ουκρανία, προχωρά ο Δήμος Μεσσήνης
-
Η Κ20 της Καλαμάτας παίρνει θέση για τον πόλεμο στην Ουκρανία
-
Ανθρωπιστική βοήθεια από το ΚΕΠΕΠΨΥ ΠΕ Μεσσηνίας στους πολίτες της Ουκρανίας
-
Ο Πούτιν εξήγησε γιατί μπήκε στην Ουκρανία
-
Ουκρανία: Περίπου 1.300 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την αρχή της ρωσικής εισβολής
-
Συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας από Δήμο Καλαμάτας, Μητρόπολη Μεσσηνίας και Ιατρικό Σύλλογο
Πρόσφατα Άρθρα
Καλαμάτα: Εντατικοί έλεγχοι για χρήση κράνους – Άμεση αφαίρεση διπλώματος και πινακίδας
Περιοδεία Βασίλη Τζαμουράνη στα Ακοβίτικα και συσκέψεις με αναπηρικούς συλλόγους
Κάλεσμα Χειλά σε δημόσιο ανοιχτό διάλογο με τους Υποψηφίους Δημάρχους Καλαμάτας
Τέσσερις ποδηλάτες του Σ.Π.Ο.Κ. ”Ο Ευκλής” στην ”34η Σπαρτακιάδα 2023”
Σε εξέλιξη το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο ανατολικά της Καλαμάτας
AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
-
Ειδησεις απο Καλαματα1 ημέρα πριν
Η Καλαμάτα έστειλε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στις πληγείσες περιοχές της Καρδίτσας
-
Περίεργα1 ημέρα πριν
Αδιανόητο! Έριξαν πρόστιμο σε πλημμυροπαθείς γιατί δεν πέρασαν ΚΤΕΟ
-
πρέπει να δεις1 ημέρα πριν
Προφυλακιστέος ο 68χρονος πιστολέρο που σκότωσε τον υπάλληλο πάρκινγκ στον Πειραιά
-
Βιβλία2 ημέρες πριν
Την Ε. Κάουελ τίμησαν στην Μεθώνη – Ένα έργο λογοτεχνίας που προβάλλει τον τόπο μας….
-
Ειδήσεις απο Μεσσηνία1 ημέρα πριν
Δήμος Μεσσήνης: Αναγγελία ζημιάς για τις συκοκαλλιέργειες από τις έντονες βροχοπτώσεις
-
Ειδήσεις απο Μεσσηνία2 ημέρες πριν
Μελέτη για αναβάθμιση του πανηγυριού της Μεσσήνης
-
Ειδησεις απο Καλαματα1 ημέρα πριν
Το ντίσκο πάρτι με την Αναστασία Βελισσαρίου την άλλη Παρασκευή στην Κεντρική πλατεία Καλαμάτας
-
Ειδήσεις απο Μεσσηνία14 ώρες πριν
Η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας δίπλα και στους πλημμυροπαθείς του Βόλου