Connect with us
biostalis

Αστυνομικό δελτίο

Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στη Μεσσηνία

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης
Κοινοποιησέ το

Ουζοτσιπουρομεζεδοκαφενες Αριστοτελειο

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης στοιχείων, εντοπίσθηκε σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Πύλου-Νέστορος Μεσσηνίας, από αστυνομικούς, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, χθες (16.9.2020) το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση στην ανωτέρω περιοχή, κατά την οποία εντοπίστηκε σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο, φυτεία κάνναβης, όπου καλλιεργούσαν -28- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -2,50- μέτρων περίπου, τα οποία αφού εκριζώθηκαν, κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας, βρέθηκε αντίστοιχος αρδευτικός και καλλιεργητικός εξοπλισμός, ο οποίος και κατασχέθηκε.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν την φυτεία.

φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης


Κοινοποιησέ το

Αστυνομικό δελτίο

Η Ένωση Προέδρων Κοινοτήτων στην ΓΠΑΔ Πελοποννήσου για την παραβατικότητα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Η Ένωση Προέδρων Κοινοτήτων στην ΓΠΑΔ Πελοποννήσου για την παραβατικότητα 9
Κοινοποιησέ το

Ουζοτσιπουρομεζεδοκαφενες Αριστοτελειο

Στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, μετέβη σήμερα αντιπροσωπία του ΔΣ της Ένωσης Προέδρων Κοινοτήτων Μεσσηνίας. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΕΠΚΜ και πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτης Λύρας, ο αντιπρόεδρος της ΕΠΚΜ και πρόεδρος της Κοινότητας Μεσσήνης Νικόλαος Ρούτσης και ο πρόεδρος της Κοινότητας Μελιγαλά και γραμματέας της ΕΠΚΜ Αλκιβιάδης Φρέσκας συναντήθηκαν με τον Γενικό Περιφερειακό Διευθυντή Πελοποννήσου της Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχο Παναγιώτη Πούπουζα.

Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην περιοχή μας, ο έντονος προβληματισμός στις τοπικές μας κοινωνίες, η κάθε είδους παραβατικότητα που αποτελεί καθημερινό φαινόμενο, η καθυστέρηση εφαρμογής και υλοποίησης του Μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και Δήμου Καλαμάτας, η γενικευμένη ανησυχία στους συμπολίτες και συγχωριανούς μας ήταν το αντικείμενο της συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων.

Η συζήτηση είχε ως αποτέλεσμα την επίσημη ενημέρωση μας ότι με εντολή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και σε συνεννόηση με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου θα μετακινηθούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας εντός των προσεχών λίγων ημερών ικανός αριθμός αστυνομικών για να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την υπάρχουσα δύναμη.

Ο Ταξίαρχος κ. Πούπουζας και συμπατριώτης μας άμεσος γνώστης των προβλημάτων της περιοχής μας παρουσίασε την επιχειρησιακή ετοιμότητα των αστυνομικών αρχών για το επόμενο διάστημα και τόνισε ότι γίνεται εντατική προσπάθεια «το κακό να είναι παρελθόν».

Η αγωνία των προέδρων όλων των Κοινοτήτων είναι γνωστή σε όλους τους συνομιλητές μας, αγωνία των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής μας, των οποίων είμαστε αποδέκτες και γινόμαστε η «φωνή» τους και για αυτό το λόγο οι επαφές μας θα συνεχιστούν, οι πρωτοβουλίες μας για να βρεθούν εφικτές λύσεις, οι δράσεις μας που θα έχουν αποτέλεσμα και όχι αποσπασματικές παρεμβολές και με ψύχραιμο λόγο θα συνεργαστούμε με όλους. Η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής γίνεται με όρους ισονομίας για όλους.
Η ασφάλεια και η ηρεμία σε μια περίοδο που η μεσσηνιακή ύπαιθρος ετοιμάζεται για την ελαιοσυγκομιδή πρέπει να επιστρέψει και η ζωή σε πόλεις και χωριά να βρει ρυθμούς ανάπτυξης και προκοπής.

 

Για το ΔΣ της
Ένωση Προέδρων Κοινοτήτων Μεσσηνίας

Παναγιώτης Ι. Λύρας
Πρόεδρος Συμβουλίου Κοινότητας Καλαμάτας
Πρόεδρος ΔΣ

Αλκιβιάδης Φρέσκας
Πρόεδρος Συμβουλίου Κοινότητας Μελιγαλά
Γραμματέας ΔΣ


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Αστυνομικό δελτίο

Συνελήφθησαν πέντε άτομα που επιχείρησαν να ταξιδέψουν για Αυστρία και Γερμανία με πλαστά έγγραφα από τον Αερολιμένα Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Συνελήφθησαν πέντε άτομα που επιχείρησαν να ταξιδέψουν για Αυστρία και Γερμανία με πλαστά έγγραφα από τον Αερολιμένα Καλαμάτας 10
Κοινοποιησέ το

Ουζοτσιπουρομεζεδοκαφενες Αριστοτελειο

Συνελήφθησαν, χθες (5.10.2020) στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, πέντε (5) αλλοδαποί, τρεις (3) άνδρες, 22χρονος, 68χρονος και ανήλικος καθώς και δύο (2) γυναίκες, 53χρονη και ανήλικη, για πλαστογραφία και παράβαση της Νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.

 

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών τους εγγράφων, οι οποίοι είχαν σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση για Φρανκφούρτη Γερμανίας και Βιέννη Αυστρίας, διαπίστωσαν ότι αυτά ήταν προφανώς πλαστά.

 

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, διαβατήριο Αρχών Κολομβίας καθώς και δελτία ταυτότητας Γαλλικών και Ιταλικών Αρχών.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση διενεργούνται από τον Αστυνομικό Σταθμό Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Αστυνομικό δελτίο

Πλούσιο το αστυνομικό δελτίο παραβάσεων στην Μεσσηνία

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Πλούσιο το αστυνομικό δελτίο παραβάσεων στην Μεσσηνία 11
Κοινοποιησέ το

Ουζοτσιπουρομεζεδοκαφενες Αριστοτελειο

Συνελήφθησαν, χθες (29.9.2020) το πρωί, σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, στην Καλαμάτα και σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 30 και 39 ετών, αντίστοιχα, γιατί κατείχαν τσιγαριλίκι κάνναβης και μικροποσότητα ηρωίνης, τα οποία κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για ναρκωτικά

Συνελήφθησαν, χθες (29.9.2020) το πρωί, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μεσσηνίας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας, 18 και 19 ετών, αντίστοιχα, γιατί κατείχαν μικροποσότητες κάνναβης, οι οποίες κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

Συνελήφθησαν για ναρκωτικά

Συνελήφθη, χθες (29.9.2020) το πρωί, στη Μεσσήνη Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, 45χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα και τσιγαριλίκι κάνναβης, τα οποία κατασχέθηκαν.

Επίσης: Συνελήφθη, χθες (29.9.2020) το πρωί, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, 37χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους -16,8- γραμμαρίων.

Συνελήφθη, χθες (29.9.2020) το πρωί, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, 26χρονος ημεδαπός, γιατί αφαίρεσε από κατάστημα- σουπερμάρκετ, δύο φιάλες οινοπνευματώδη ποτών και είδη τροφίμων. Επιπλέον, όπως προέκυψε, προχθές (28.9.2020) στην Καλαμάτα ο 26χρονος είχε αφαιρέσει ποδήλατο ημεδαπής, το οποίο βρέθηκε και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια του.

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος

Συνελήφθησαν, χθες (29.9.2020) το πρωί, σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, στη Μεσσήνη Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 46 και 19 ετών, αντίστοιχα, γιατί σε έρευνες που έγιναν σε οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κυνηγητικό όπλο, το οποί κατείχε παράνομα και δύο (2) ξύλινοι ράβδοι (ρόπαλα), αντίστοιχα. Επιπλέον όπως διαπιστώθηκε οι ανωτέρω ηλεκτροδοτούσαν παράνομα τις οικίες τους.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ